2008. január 8. kedd

jan. 8
0:15
Olvasnivaló: Italok és keresztapák (Mindmegette)
Nem is olyan régen még szokás volt, hogy a születendő gyermek nevét keresztszüleitől kapta. Az italok világában is vannak keresztapák, keresztanyák, csak nem ismerjük őket. Pedig Bloody Mary, Dom Pérignon és társaik valaha élő emberek voltak.
jan. 8
0:19
Olvasnivaló: A szusi karrierje - L.A. nyersen 1. (Mindmegette)
Los Angeles, és nem Tokió segítette világra a szusit mint a modern étkezés globális jelenségét. Miként alakult úgy, hogy ez a város lett a divatdiktátor abban, hogyan nézzen ki egy autentikus japán szusi a 21. évszázadban? Nehéz az okokat pontosan megállapítani, de a szakemberek két dologban feltétlenül egyet értenek: elsőként abban, hogy a Beach Boys után a szusi okozta a legnagyobb őrületet a…
jan. 8
3:46
Folytatódik a jeges, csúszós idő (Alternatív Energia)
Míg vasárnap, aki tehette, otthon maradt, hétfőn reggel az ország zömének útra kellett indulnia. Sokan a garázsban hagyták a gépkocsikat, és tömegközlekedési eszközzel utaztak. Talán ennek is tudható be, hogy a jeges utak ellenére kevesebb volt a súlyos baleset. Európa-szerte súlyos a helyzet. A nehéz körülmények ellenére a mentők, a katasztrófavédelem időben el tud jutni a szükséges helyszínekre.…
jan. 8
4:03
Parkolóban nyomta ismerőse kezébe kislányát (Alternatív Energia)
Egy pécsi hipermarket parkolójában kérte meg ismerősét egy fiatal nő, hogy vigye magával kétéves kislányát. Mire a férfi tisztázhatta volna az elképesztő helyzetet, a hölgy autóba szállt és távozott. A kislány a rendőrségre, onnan a gyermekklinikára került, ideiglenesen nevelőszülőknél helyezik el. Az anyát és gyermekét hónapok óta keresi a gyámhivatal.
jan. 8
4:29
Megszűnt a Magyar Soros Alapítvány (Alternatív Energia)
A nyílt társadalom kiépítése volt a célja a Magyar Soros Alapítványnak, mely nemrégiben fejezte be tevékenységét. A megszűnés oka: az alapítvány betöltötte eredeti küldetését, megtörtént a rendszerváltás, kiépültek a demokratikus társadalom alapjai. Az alapítót rendszeresen érték politikai támadások, de mint Mádl Ferenc volt államfő őt jellemezve kijelentette: Soros György mélységes elkötelezettje…
jan. 8
4:56
Szigorúbban ellenőrzött oktatók (Alternatív Energia)
Még az idén áttekinti az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) a tanári munkát ellenőrző külső szakértőket érintő jogszabályokat, azért, hogy akkreditációjuk egyértelmű legyen - tudtuk meg Arató Gergelytől, az OKM államtitkárától. A tanárok munkáját jelenleg ugyanis - az iskola kérésére - külső szakértők végzik, hol jobban, hol rosszabbul. Az ő munkájukat azonban a szaktárca nem tudja…
jan. 8
5:12
Piros lap a dohányosoknak! (Alternatív Energia)
Az unió Zöld Könyve szerint 2009-től a közösség tagországaiban száműzik a dohányosokat a közintézményekből, nyilvános helyiségekből. Ennek előszele már Magyarországon is tapasztalható, így több intézményben már most tilos rágyújtani, sőt néhány településünkön a köztereken is korlátozzák a "bagózást".
jan. 8
5:13
Látogasson el ön is a Brad Pitt Múzeumba! (Infostart)
Múzeumot szeretnének állítani Brad Pitt-nek szülőföldjén, Missouri államban. Az ötletnek van valóságalapja, hiszen szülővárosa már ma is zarándokhely, mivel sokakat érdekel, hogy hol is töltötte ifjú éveit napjaink egyik legnagyobb sztárja.
jan. 8
5:16
Galactic Civilizations 2: Twilight of the Arnor csak március végén (GameStar)
Enyhe késést szenved a Stardock körökre osztott űrstratégiájának második kiegészítője. Az ok azonban merőben szokatlan.
jan. 8
5:23
Újabb sztárpár szakított (Infostart)
Újabb nagy amerikai románcnak szakadt vége, miután szakított egymással Elle Macpherson és az énekes Bryan Adams. A kapcsolat vége a férfinak köszönhető, akit nemrég az egyik James Bond-lánnyal, Caterina Murinóval láttak randevúzni.
jan. 8
5:33
A Fidesz szerint fenyegetőzik a kormányzat (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint fenyegetőzik a kormány, mert Veres János pénzügyminiszter egy lapinterjúban arról beszélt: a kabinet nem emel adót annak érdekében, hogy pótolják a vizitdíj, illetve a tandíj esetleges megszűntetéséből eredő forrásokat. A vizitdíj eltörlése a háziorvosokat érintené leginkább: bevételük 20-25 százalékkal csökkenne.
jan. 8
5:40
Valódi aranybánya a Titkok könyve (Infostart)
A Nemzet aranya - Titkok könyve immár harmadik hete vezeti az amerikai mozis listákat. A film összesen 171 millió dollár (129,5 milliárd forint) bevételt hozott eddig. Jó hetet zártak a vígjátékok is.
jan. 8
5:53
Tiltakoznak a fuvarozók a tízszeresére emelt behajtási díj ellen (Infostart)
Tiltakozik hét fuvarozó szövetség a fővárosi behajtási díj emelése ellen. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az InfoRádiónak elmondta: várhatóan több jogi fórumon támadják meg a rendeletet, azaz a bírósághoz, az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz fordulnak az ügyben, de útlezárásokat egyelőre nem terveznek.
jan. 8
6:00
Földügy: nehéz döntés előtt az Ab (Alternatív Energia)
Ismét egymással versengő népszavazási kérdéseket tárgyal az Alkotmánybíróság (Ab), és bárhogyan is döntenek, könnyen érhetik újra bírálatok a testületet. Ma a földügy lesz napirenden, immár másodszor, bár a döntést minden bizonnyal későbbre halasztják. Információink szerint rengeteg változtatást végeztek az eredeti határozat-tervezeten, ezért kell több idő. A testületnek a Fidesz-KDNP, Nagy Tamás,…
jan. 8
6:04
Egyes megyékben kritikus a betegszállítás helyzete (Infostart)
Kaotikusnak tartja a betegszállítás helyzetét a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke. Bíró Ferenc szerint csaknem 50 százalékkal nőtt meg a betegszállítók munkája a mentés és a betegszállítás januári szétválasztása óta. Az egyesületi elnök hozzátette: az Egészségügyi Minisztériumtól a szabályozás háromhónapos felfüggesztését kérték a helyzet rendezésére.
jan. 8
6:09
Urbán Gábor: Ilyen az életem (Blikk)
A csatár lába előtt hever az egész NB I
jan. 8
6:10
Felmentették a HIV-fertőzés vádja alól a volt férjet (Blikk)
Váratlan fordulat következett be az AIDS-perben
jan. 8
6:11
Fradi-edzés hóban, hidegben, maszkban (Blikk)
Már az NB II-es bajnokság megnyerésére készül a csapat
jan. 8
6:12
Megfenyegették Fruzsinát (Blikk)
A lány napok óta fél egyedül kimenni az utcára
jan. 8
6:12
Mindenkinél újraszámolják az adójóváírást (Privátbankár)
Bár a százalékos mérték megmaradt, a forintosított maximum és az igényelhetőség felső határa is emelkedett
jan. 8
6:12
Tíz egyszerű diétatipp (Blikk)
Ha még két héttel karácsony után is érezzük még a felszaladt kilókat
jan. 8
6:12
Világhírű komondor (Blikk)
Bekerült a világ 25 legkülönösebb állata közé a magyar kutyafajta
jan. 8
6:13
Ronaldo az angol foci királya (Blikk)
Imádják a szurkolók, a nők és az újságok, mert vele mindig történik valami
jan. 8
6:14
Hollywoodi káosz az elhúzódó sztrájk miatt (Blikk)
A forgatókönyvírók sztrájkja miatt a Golden Globe is veszélyben
jan. 8
6:14
Tovább szennyezhetnek a Trabantok (Blikk)
Újabb egy év haladékot kaptak a kétüteműek tulajdonosai
jan. 8
6:16
Egyre több a János Romániában (Adó1százalék)
A tavaly több mint negyedmilliónyian vették fel Keresztelő Szent János nevét Romániában, ahol már közel kétmillióra nőtt a Jánosok és a név női változatát (Ioana, Ionela) viselők száma. Január 7-e Romániában meglehetősen vidám nap, ugyanis az ortodox naptár szerint ekkor ünnepli névnapját a majdnem kétmillió János.
jan. 8
6:16
Stadler adósság miatt ismét bajban van (Blikk)
A bíróság szerint 8 milliót kell fizetnie, de ő egy fillért sem ad
jan. 8
6:20
Influenza: idén senki nincs biztonságban (Infostart)
Az eddigi megbetegedések máris mutatják, hogy az idei influenzát okozó vírus nemcsak az időseket és a gyermekeket, hanem az összes korosztályt fenyegeti - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoky István figyelmeztetett: az idén várhatóan többen lesznek influenzások, bár ez az úgynevezett Salamon-szigeteki vírusfertőzés ugyanolyan…
jan. 8
6:22
Arccal a falnak - a rendőrök nem vicceltek: képriport (Infostart)
Több millió forint értékű kábítószerre, illetve drogalapanyagra bukkant a BRFK január elsejétől működő új, kábítószer-bűnözés elleni szolgálata. Három ügyet derítettek fel, amelyeknek eddig nyolc gyanúsítottjuk van.
jan. 8
6:24
Egy napja maradt a tankolásra! (Piac és Profit)
A benzin átlagos ára 293 forint körül, míg a gázolaj átlagos ára 297 forint körül alakul szerdától, így akár 310 forintot is fizethetünk egy liter 95-ösért.
jan. 8
6:30
Bővülő eBEV és elektronikus árverés az APEH szolgáltatásai között (Infostart)
Bővülnek az adóhivatal elektronikus szolgáltatásai. Az APEH elnökhelyettese az InfoRádiónak elmondta: többek között megújul az eBEV portál, illetve lehetőség lesz adóigazolások elektronikus úton történő igénylésére. Az idei adótörvények lehetővé teszik, hogy elektronikus úton az interneten keresztül kerüljön sor az adóhivatali árverésekre.
jan. 8
6:32
A váltók felelősek a vasúti káoszért? (Alternatív Energia)
Ugyan egy hétfői vezetői értekezleten Heinczinger István és a MÁV Zrt. vezetői órákon át elemezték és értékelték a vasúti káosszal járó múlt hét szerdai eseményeket, ám infomációink szerint konkrét felelős(ök) neve(i) nem hangzott(ak) el. Ennél többet egyelőre nem lehet tudni, ugyanis a személyszállítási közszolgáltatásért felelős leányválallat, a MÁV Start Zrt. az anyacéghez irányított ez ügyben,…
jan. 8
6:46
Bill Gates az érintés varázsáról (Infostart)
Öt éven belül drámai módon megváltozik az ember és a számítógép kommunikációja - állítja Bill Gates, a Microsoft vezetője. Gates szerint például a billentyűzetet és az egeret fokozatosan az érintésre és hangra épülő technológia váltja fel. Gates a BBC honlapja olvasóinak kérdéseire válaszolva beszélt erről.
jan. 8
6:57
Bajnai kemény ítélete: "A csillogás vonzza a döglegyeket" (Infostart)
Az uniós fejlesztésekért felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint lebuknak és börtönbe kerülnek a brüsszeli pénzügyi forrásokkal visszaélők. Bajnai Gordon az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezzel összefüggésben már jelenleg is szigorúbb szabályok érvényesülnek Magyarországon, mint más EU-tagállamokban.
jan. 8
6:59
Tervezze meg ön a sanghaji világkiállítás magyar pavilonját! (Infostart)
Nyílt és nyilvános ötletpályázat indult, amelyen bárki megmutathatja, hogyan tervezné meg a 2010-es sanghaji világkiállítás magyar pavilonját. A szervezők új ötleteket várnak Magyarország bemutatására, tehát nem a hagyományos matyó hímzést és gulyást szeretnék hirdetni. Fontos szempont a kivitelezhetőség is - mondta Gerhard Ákos, a vilagkiallitas.hu főszerkesztője.
jan. 8
7:00
Az angol lett a második nyelv Brüsszelben a holland helyett (Kripto Akadémia)
Átvette a holland helyét az angol Brüsszelben a második legjobban beszélt nyelvként - derül ki egy hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból. A Brussels studies folyóirat (www.brusselsstudies.be) kutatásában megkérdezett 18-70 év közötti lakosok 35 százaléka mondta azt, hogy a francia után angolul tudja legjobban kifejezni magát, és csupán 28 százalék tette a második helyre a másik…
jan. 8
7:04
Milliókat szeretne nyerni? Költözzön Kentbe! (Adó1százalék)
Kent lekörözte Ilfordot lottónyertesekből: Nagy-Britannián belül immár Kentben érdemes élnie annak, aki az átlagosnál nagyobb esélllyel szeretne nyerni nagyot, fontmilliókat.
jan. 8
7:04
89 titkos kormányhatározat (Privátbankár)
Mintegy kilencven titkos, úgynevezett háromezres határozatot hozott a kormány tavaly - derült ki a kormányszóvivői iroda összesítéséből. A 3000-es határozatok nem nyilvánosak.
jan. 8
7:07
Windows Mobile 7 - jön! (PCWorld)
A Windows Mobile 7 több szempontból is lekörözi majd az iPhone-t. Multi-touch, középpontban az ujjak, és kézmozdulatokra is képes reagálni. Az első WM7-tel szerelt készülék valamikor 2009-ben jelenhet meg a piacon.
jan. 8
7:07
Alig csökken a hálapénzadási hajlandóság (Infostart)
A háziorvosoknál egyáltalán nem, a kórházi orvosoknál is csak kis mértékben csökken a magyarok hálapénzadási hajlandósága - számolt be az InfoRádiónak kutatási tapasztalatairól a TÁRKI szociológusa. Sík Endre úgy véli: a hálapénz a közeljövőben nem tűnik el, a háziorvosoknál pedig valószínűleg mindig megmarad.
jan. 8
7:09
Szigorodott az elfelejtett nyugtáért járó büntetés (HírTV)
A feketegazdaság elleni harc jegyében szigorodott az elfelejtett nyugtáért járó hatósági büntetés. Januártól akár ötvenezerrel is vezekelhet az a bolti eladó, akit „feketéző” eladáson érnek.
jan. 8
7:09
CES 2008: Sony Ericsson újdonságok (PCWorld)
A Las Vegas-i kiállításon a svéd-japán mobilgyártó is több újdonsággal jelentkezett.
jan. 8
7:11
CES 2008: a Motorola is beindul (PCWorld)
Az amerikaiak két készülékkel jelentek meg a kiállításon: ROKR E8 és Z10.
jan. 8
7:13
Miből lesz hiánycikk a hideg időben? (Infostart)
Hiánycikké vált az útszóró só. Az elmúlt napok hideg időjárása és az ónos eső miatt szinte mindenütt elfogyott a készlet. Az újabb szállítmányokat a legtöbb forgalmazó a hét közepére várja.
jan. 8
7:14
Osztrák-magyar kvótaháború (HírTV)
Osztrák cukorrépát dolgoznak fel a szintén osztrák kézben lévő petőházi cukorgyárban, miközben a hazai cukorrépa-termesztők csak vegetálnak, és gyárbezárásokról szólnak a hírek.
jan. 8
7:15
Elmarad az Arany Glóbusz-gála! (Spa Trend Online)
Fényes gála helyett sajtótájékoztató keretében hirdetik ki az Arany Glóbusz-díj idei nyerteseit a hollywoodi forgatókönyírók sztrájkját támogató színészek távolmaradása miatt - jelentették be helyi idő szerint hétfőn Los Angelesben.A vasárnapi rendezvényt ebben a formájában is közvetíti majd a gálák közvetítési jogával is rendelkező NBC tévétársaság - tudatta a díjakat odaítélő hollywoodi külföldi…
jan. 8
7:15
Nem biztos, hogy kedden tárgyal a kabinet a kormányzati negyedről (Alternatív Energia)
A kormányzati negyed felépítésére és üzemeltetésére kiírt közbeszerzéstől visszalépett cégek a terv előkészítetlenségével indokolják visszalépésüket, az előzetes hírekkel ellentétben nem biztos, hogy a kabinet kedden tárgyalja a projektről - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő. Előzetes hírek szerint a kabinet kedden foglalkozott volna a kormányzati negyed felépítésére és üzemeltetésére érkezett…
jan. 8
7:15
Kávét a gyorskaja mellé! (Privátbankár)
A Starbucks kávéházlánc sikereit elirigyelve a McDonald,s kávézó pultokat létesít gyorséttermeiben. A cég részéről 30 év óta ez lenne a legkomolyabb kínálatbővítés
jan. 8
7:16
Megölte lányát, a nagymamát, majd magával is végzett (HírTV)
Holtan találta 12 éves lányát, 53 éves feleségét, valamint a 76 éves nagymamát a családfő a Vas megyei Rátóton. A férfi munkából hazatérve fedezte fel a tragédiát.
jan. 8
7:20
Megölte lányát és anyját, majd öngyilkos lett? (Alternatív Energia)
Holtan találta feleségét, lányát és a nagymamát egy munkából hazatérő férfi a Vas megyei Rátóton - közölte a rendőrség kedden. "Az eddigi adatok alapján hétfőn késő délután a munkából hazatérő apa a lakásban talált rá holtan fekvő 12 éves lányára, az 53 éves feleségére és a 76 éves nagymamára. Értesítette a mentősöket, de azok már nem tudtak segíteni az áldozatokon" - mondta Szalai Ferenc őrnagy,…

Keresés