2008. január 16. szerda

jan. 16
0:08
Megtörténtek a nevezések (NLC)
A „Monetary, avagy közgazdálkodj okosan!” című középiskolai vetélkedő sorozat jelentkezési határideje lejárt. A tavaly megrendezett „A pénz nyomában” című pályázathoz hasonlóan a középiskolások 2006-ban is próbára tehetik tudásukat, hiszen a Monetary vetélkedő nekik szól.
jan. 16
0:27
Csúcstechnikával az alvászavar ellen (HáziPatika)
A Jahn Ferenc kórház neurológiai osztályán dolgozik Dr. Káposzta Zoltán főorvos, aki Angliából hazatérve itthon segít az alvászavarban szenvedő betegeken. Sokan nem is sejtik, hogy alvásproblémáik hátterében agyi keringési zavarok...
jan. 16
0:46
D. Tóth Kriszta: Egy nap sopánkodás (NLC)
„Jó az újévi sajtód” – velős sms köszöntött január elején, egy barátom küldte. Kiderült, hogy egy ízléstelen cikkről van szó, benne egy képpel egy bizonyos ruháról, amelyben kicsivel több látszott belőlem, mint amennyi szokott.
jan. 16
1:19
Télen is salátát! - Tamással, sülve-főve (NLC)
Jóllehet még csak január van, mégis sokakat foglalkoztat a közelgő tavasz és az a súlyfelesleg, amelytől jó volna már mostanában megszabadulni. Kiváló lehetőség erre a saláta! Íme néhány téli változat.
jan. 16
1:57
Különleges terápia segít a sokszor vetélő nőkön - Immunológiai összeférhetetlenség a szülők között (NLC)
Az új magyar terápia több mint 90 százalékban sikeres azoknál a nőknél, akiknél immunológiai eredetű okok miatt vetéltek el újra meg újra.
jan. 16
2:23
Az időt megállítani… - Ráncfeltöltéssel vagy botoxszal? (NLC)
Állítólag az európai nagyvárosokban a nők már csak „leugranak” ebédidőben egy kis botoxkezelésre vagy ráncfeltöltésre. Vajon tényleg veszéltelenek ezek a kezelések? És vajon tényleg hatásosak?
jan. 16
3:01
Két kultúra egy paplan alatt (NLC)
Áthidalhatóak-e a kulturális különbségek, működik-e hosszú távon egy olyan kapcsolat, ahol más a nyelv, mások a hagyományok, a társadalmi normák? Magyarországon élő "vegyes-párokat" kérdeztünk.
jan. 16
3:35
Varga Izabella: Megküzdöttem a boldogságért - Az e heti Nők Lapja címlapján (NLC)
Azt tanácsolom az embereknek, hogy pillantsanak vissza az életükre, és keressék az olyan eseményeket, amelyek előre vitték őket. Akkor értékelik igazán, amit elértek.
jan. 16
4:08
Örömzene az iskolában - Rendhagyó énekórák a Muzsikás együttessel (NLC)
„Matyi! Leesett a pulóvered…” – A tanárnő hiába súg, mutogat, a szemüveges kisfiú rá se hederít. Szinte rátapad a zenészekre, akik az iskola ebédlőjében, a sorba állított székek és padok előtt játszanak.
jan. 16
4:40
A természetességről - A dúla válaszol (NLC)
Egyre többen tervezünk a várandósság alatt. Informálódunk a lehetőségeinkről, a kórházakról, az orvosokról, kérdezgetjük egymást a fodrásznál és az interneten. De készüljünk-e a természetes szülésre?
jan. 16
5:09
Ebéd vagy játszótárs - hihetetlen képek a vadonból (Infostart)
A fiatalok számára a tanulás sokszor unalmas és érdektelen folyamat. Persze mindez nem igaz a gepárdkölykökre, akiknek anyjuk mutatja meg, hogyan kell ezt csinálni.
jan. 16
5:25
Bélhiány miatt aggódnak a svájciak (Infostart)
Riadót fújtak a svájci mészárosok: attól tartanak, hogy a brazil bélhiány miatt veszélybe kerülhet az alpesi ország kolbászellátása. A svájciak kedvenc kolbászát, a Cervelat-ot ugyanis tehénbélbe töltik.
jan. 16
5:25
A férfiaknak fontosabb az étel, mint a szex! (Életforma)
A kedvenc étel nagyobb örömet okoz a férfiaknak, mint a szex. Ez a végeredménye annak a közvélemény-kutatásnak, amit a Playboy című férfimagazin német változata készíttetett.
jan. 16
5:36
Nem tudja, hogyan készül a lágy tojás? Nincs egyedül (Infostart)
Nemrég a brit parlamenti képviselők arról kaptak tájékoztatót, hogyan kell kicserélni egy kiégett izzót. Most kiderült, hogy a tojásfőzéshez is szakácskönyv kell nekik.
jan. 16
5:47
Anyósa rettegett a gyilkossággal vádolt rendőrtől - nem ok nélkül (Infostart)
A felesége meggyilkolásával vádolt, később magával is végző brit rendőrtiszt attól félt, hogy nem látja többet gyermekeit. Közben kiderült, hogy a 47 éves férfi anyósa rettegett vejétől.
jan. 16
6:13
Nagy, nagyobb, Clio kombi (Blikk)
Megnéztük, hogy sikerült az első Clio kombi
jan. 16
6:15
Idén ráfizet, aki túl szabálytalan (Blikk)
Az idén már nem hi vatkozhat a gépjármű tulajdonosa arra, hogy kölcsönadta közeli hozzátartozójának az autóját, és az ő gyorshajtása vagy szabálytalan parkolása miatt nem áll módjában fizetni. Ha nem állapítható meg a szabálysértő személye, akkor a bírságot a tulajnak kell állnia. Ez nem zárja ki, hogy a valódi elkövetőt vonják felelősségre, akinek kilétét már jól felfogott érdeke lesz közölni az…
jan. 16
6:24
Baj van, ha azt hallod: szex és pénisz (Életforma)
Beszédzavarok alatt a rendes beszédtől s az illető nyelv általános szokásaitól eltérő beszédbeli jelenségeket értjük. A gyermekkori beszédzavarok vagy beszédhibák csoportjába tartozik a siketnémaság, a dadogás, a selypítés vagy pöszebeszéd, a hadarás, az autizmus. A gyermeki beszéd fejlődésének nem szervi vagy idegrendszeri eredetű hibáit megfelelő oktató módszerekkel, a helyes beszéd…
jan. 16
6:29
Nézze meg a húszméteres hullámokat meglovagoló szörfösöket! (Infostart)
Hawaiira és Ausztráliára jellemző hatalmas hullámokkal kellett szembenézniük nemrég azoknak, akik Nagy-Britannia partjainál próbálták ki szörfdeszkájukat. Cornwall partjainál csaknem húszméteres hullámok vették őket üldözőbe.
jan. 16
6:34
Magyarország legjobb kórházai - ismeri őket? (HáziPatika)
A HáziPatika.com szavazásán az összes államilag finanszírozott kórház és klinika részt vett 2007-ben is. A díjátadáson kiderült: a kórházaktól ugyanazt várja el a miniszter és a beteg is: gyógyítást mindenhol, azonosan jó...
jan. 16
6:40
Már az anyaméhben zöldségekkel kell táplálni a babát (Infostart)
Érdemes már a terhesség alatt sok zöldséget és gyümölcsöt juttatni a születendő gyermek szervezetébe, ezzel ugyanis megelőzhető az asztma és több más allergiás betegség - állítják a kutatók.
jan. 16
7:07
Akkor szexis, ha vastag és mély...! (Életforma)
Valalakinek a hangja alapján Ön el tudja képzelni, hogy milyen a beszélő külseje, a magassága, a testsúlya, a személyisége? Pedig legtöbbünk a hang mélysége, magassága igencsak sok információt nyújt: már az első, második, harmadik meghallott szó után bonyolult folyamatokat végez az agyunk, melyek alapján tudattalanul azt is eldöntjük ilyekor, szimpatikus-e az illető.
jan. 16
7:07
Diana kifúrta volna Károlyt a trónról (Infostart)
Diana hercegnő több mint tíz évvel ezelőtt, egy titkos találkozón arra kérte Tony Blair akkori brit miniszterelnököt: érje el, hogy Károly sohase kerüljön trónra. Erről a tíz éve elhunyt hercegnő egykori válóperes ügyvédje számolt be azon a meghallgatáson, amelyen Diana halálának körülményeit vizsgálják.
jan. 16
7:56
Nézze meg a világ első jégzongoráját! (Infostart)
Kínában elkészítették az első olyan jégzongorát, amely megszólaltatható. A különleges hangszert azonban nem egy zongoragyár faragta ki, hanem egy jégszobrász, egy hasonló tárgyakat bemutató kiállításra.
jan. 16
8:23
Hihetetlen: máris itt a tavasz? (Életforma)
Az ország keleti felén lakók már a múlt héten is érezhették azt, amit most már a budapestiek is: egyre enyhébb az idő, már-már kora tavaszra emlékeztet.
jan. 16
8:23
Titokzatos tárgy lebegett át a kisváros felett (Infostart)
Amatőr UFO-vadászok gyülekeznek Texasban, ahol több tucatnyian láttak titokzatos fényeket az égen.
jan. 16
8:53
Új szívet a laborból (Vital)
tovább
jan. 16
8:56
Bedagadt fül, kiütések, égési sebek a hajfestéktől (Infostart)
Bepereli a L'Oréal szépségipari céget egy brit nő, akinek szervezete extrém módon reagált a gyártó egyik hajfestékére: kémiai égés nyomai jelentek meg a testén, fülei pedig hatalmasra dagadtak.
jan. 16
9:12
D. Tóth Kriszta: Egy nap sopánkodás (NLC)
„Jó az újévi sajtód” – velős sms köszöntött január elején, egy barátom küldte. Kiderült, hogy egy ízléstelen cikkről van szó, benne egy képpel egy bizonyos ruháról, amelyben kicsivel több látszott belőlem, mint amennyi szokott.
jan. 16
9:22
Beszakadt a jég a rendőrség elől menekülő férfi alatt - képek (Infostart)
Valószínűleg beszakadt a Balaton jege egy rendőrségi intézkedés elől menekülő férfi alatt. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a Veszprém megyei rendőrök betöréssel gyanúsítottakkal szemben intézkedtek, amikor az egyik a már megbilincselt férfi elszaladt.
jan. 16
9:23
"Aki adakozik, bűnt követ el!" (Életforma)
Elsőre nem is értettem ezt a bibliai mondatot. Aztán Müller Péter gondolatait végigolvasva, rájöttem, van igazság benne. Először magadon, aztán önzetlenül és észrevétlenül másokon kell - segíteni.
jan. 16
10:07
Télen is salátát! - Tamással, sülve-főve (NLC)
Jóllehet még csak január van, mégis sokakat foglalkoztat a közelgő tavasz és az a súlyfelesleg, amelytől jó volna már mostanában megszabadulni. Kiváló lehetőség erre a saláta! Íme néhány téli változat.
jan. 16
10:11
Gyümölcskenyeret koldulnak a gólyák (Infostart)
Sárgabarackos gyümölcskenyér, vékonyan vajazva - ez a gólyák egyik kedvenc eledele az Antwerpen melletti Planckendael településen.
jan. 16
10:34
Befagyott váll: Ne kímélje, ha fáj! (Vital)
Ha a váll fájdalma miatt kímélni kezdjük testrészünket, előfordulhat, hogy a kényszertartás miatt még egyszerűbb hétköznapi mozdulatok elvégzése is lehetetlenné válhat, vagyis kialakul a "befagyott váll".== A megoldás a fájdalom okának felderítése, és az egész testet érintő mozgásterápia megkezdése.tovább
jan. 16
10:55
Más-más színészt kedvelnek a demokraták és a republikánusok (Infostart)
Sorozatban másodszor lett Denzel Washington az amerikaiak kedvenc filmszínésze - derült ki egy friss felmérésből.
jan. 16
11:06
Legális felvételt készíteni szex közben - döntött a bíróság (Infostart)
Nem tilos titkos felvételt készíteni a partnerről szeretkezés közben - döntött az olaszországi legfelsőbb bíróság.
jan. 16
11:08
Varga Izabella boldogsága (NLC)
”Azt tanácsolom az embereknek, hogy pillantsanak vissza az életükre, és keressék meg azokat a pontokat, eseményeket, amelyek előre vitték őket. Akkor tudják értékelni, amit elértek. Ez az elégedettség titka, nem más.”
jan. 16
11:10
Különleges terápia segít a sokszor vetélő nőkön - Immunológiai összeférhetetlenség a szülők között (NLC)
Magyar kutatóorvosok olyan terápiás programot dolgoztak ki, amely a gyermekre vágyakozó nők segítségére lehet. A módszer abban az esetben eredményes, ha a gyermektelenség hátterében immunológiai eredetű ismétlődő vetélések állnak. Ilyenkor viszont a siker aránya több mint kilencven százalék!
jan. 16
11:27
Teszteld: párod még mindig szerelmes beléd? (Életforma)
Néha mindenkit furdal a kíváncsiság: vajon párunk még mindig annyira szerelmes belénk, mint az elején volt, vagy már csak pislákol az a bizonyos tűz. Bizonyos jeleit érezhetjük annak, hogy már nem minden a régi, de pontosan nem tudjuk eldönteni. Ebben segítünk ma...
jan. 16
12:07
Az időt megállítani… - Ráncfeltöltéssel vagy botoxszal? (NLC)
Állítólag az európai nagyvárosokban a nők már csak „leugranak” ebédidőben egy kis botoxkezelésre vagy ráncfeltöltésre, Amerikában pedig egyenesen a botoxparti dívik, amelyen több nő vesz részt, és némi pezsgőzés mellett, néhány injekcióval simíttatják ki ráncaikat. Vajon tényleg ilyen veszélytelenek (és hatásosak) ezek a kezelések? S vajon tényleg megállítható velük az öregedés?
jan. 16
12:27
Két undorító dolog, amely tilos... a férfiaknak is (Életforma)
Akad néhány férfi, aki még nem realizálta, milyen korban él, és egy finom vacsora után hátradől, élvezettel megsimogatja a hasát és néhány "udvarias hangot" ereszt világgá, ami elveszi a többiek étvágyát.
jan. 16
12:32
Zsanett-ügy: elutasították a védő panaszát , vége a nyomozásnak (Infostart)
Fővárosi Főügyészség elutasította azt a panaszt, amelyet E. Zsanett jogi képviselője nyújtott be, így jogerőre emelkedett a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást megszüntető határozata - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Varga Gergely.
jan. 16
13:05
Influenzajárvány Pest és Békés megyében (Metropol)
Pest megyében elérte a járvány szintjét az influenzás megbetegedések száma, a növekedés üteme heti összehasonlításban vizsgálva 86 százalékos emelkedést mutat – közölte az ÁNTSZ Közép-Magyarországi Regionális Intézetének járványügyi csoportvezetője.
jan. 16
13:12
Két kultúra egy paplan alatt (NLC)
Áthidalhatóak-e a kulturális különbségek, működik-e hosszú távon egy olyan kapcsolat, ahol más a nyelv, mások a hagyományok, a társadalmi normák? Vajon el lehet „magyarázni” lényünk alapköveit: a belénk épült mondókákat, az ízeket, a magyar habitust? Az is kérdés, számítanak-e ezek egyáltalán. Magyarországon élő, eltérő országból származó párokat kérdeztünk.
jan. 16
13:14
Örömzene az iskolában - Rendhagyó énekórák a Muzsikás együttessel (NLC)
„Matyi! Leesett a pulóvered…” – A tanárnő hiába súg, mutogat, a szemüveges kisfiú a füle botját sem mozdítja. Pontosabban füle, szeme, lelke, az egész gyerek teljesen másutt jár. Szinte rátapad a zenészekre, akik az iskola ebédlőjében, a sorba állított székek és padok előtt játszanak.
jan. 16
13:26
Így fejleszd a gyerek képességeit! (Életforma)
A gyerek az iskolában nem mondhatja meg, mit szeretne tanulni, és mit nem. Nem lehet a matekórát kiváltani a rajzzal. Az erősségeiket viszont felhasználhatják arra, hogy jobbak legyenek abban is, amit nem tudnak kirázni a kisujjukból.
jan. 16
13:28
Egyszerű, de különleges ételek a hétvégére (Életforma)
Egyszerű, de különleges ételek januárra! Ezekkel nem csak gyorsan letudhatja az ebédet, de családjának csontrendszerét is erősítheti!
jan. 16
13:54
Adócsalással gyanúsítják Fabio Capellót (Infostart)
Adócsalással gyanúsítják hazájában Fabio Capellót, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitányát.
jan. 16
14:26
Ezek a magyar nyelv legszebb szavai... (Életforma)
Gondolkodott már azon, vajon melyek a magyar nyelv legszebb szavai? Miket mondunk ki a legszívesebben? És melyeket halljuk a legszívesebben?
jan. 16
14:38
Születésed napja elárulja céljaidat, tulajdonságaidat! (Életforma)
A számmisztika évezredes múltra tekint vissza, egyesek szerint életünk célját, feladatainkat és alapvető tulajdonságainkat is megismerhetjük születésünk évéből, hónapjának sorszámából, illetve napjából. Nézze meg most, mit jelent születésnapja!

Keresés