2008. január 16. szerda

jan. 16
0:22
Debrecen: a kaposvári Szakály Péter már januárban csatlakozik (She)
A Kaposvár és a Debrecen megállapodott egymással, így már januárban csatlakozik a Loki keretéhez Szakály Péter - adta hírül a hajdúsági klub hivatalos honlapja.
jan. 16
4:55
Még ezer évig tart megfejteni a rejtélyt? (Infostart)
A kérdés az emberiséggel egyidős, ám válaszok ma is születnek rá. Hogyan lehet tehát sokáig, akár több száz évig is élni? A tudósok már kapiskálják a választ, de a megoldás még nagyon messze van.
jan. 16
5:05
Sarokba állítaná Tarlós a miniszterelnököt (Alternatív Energia)
Nehéz helyzetbe kerülnek azok, akik lebecsülik a népszavazást. A referendum fejére bohócsapkát húzni tisztességtelen - mondta Kazincbarcikán Tarlós István. A Fidesz népszavazásának politikai irányítója tegnap a Sajó völgyében igyekezett minél több embert meggyőzni arról, hogy a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal kapcsolatos kérdésre, ha eljön az ideje, igennel szavazzanak.
jan. 16
5:09
Ebéd vagy játszótárs - hihetetlen képek a vadonból (Infostart)
A fiatalok számára a tanulás sokszor unalmas és érdektelen folyamat. Persze mindez nem igaz a gepárdkölykökre, akiknek anyjuk mutatja meg, hogyan kell ezt csinálni.
jan. 16
5:16
Jelentős uniós pénzcsapok nyílnak az egészségügyben (Alternatív Energia)
A súlyponti és a területi kórházak fejlesztésére jut az idén a legtöbb uniós forrás, a pénzekre már az első negyedévben pályázhatnak az intézmények fenntartói. Hét év alatt összességében 480 milliárdnyi közösségi pénz jut az ágazatnak, ezt egyebek mellett az infrastruktúra fejlesztésére, a humán erőforrás továbbképzésére, gép- és műszerbeszerzésre, illetve az informatikai rendszerek bővítésére…
jan. 16
5:25
Bélhiány miatt aggódnak a svájciak (Infostart)
Riadót fújtak a svájci mészárosok: attól tartanak, hogy a brazil bélhiány miatt veszélybe kerülhet az alpesi ország kolbászellátása. A svájciak kedvenc kolbászát, a Cervelat-ot ugyanis tehénbélbe töltik.
jan. 16
5:27
Ítéletdömping a zavargások ügyében (Alternatív Energia)
Szinte "futószalagon" hozzák ítéleteiket a bírók a 2006. őszi zavargások okán indított büntetőperekben: az elmúlt napokban - nem jogerősen - három ügyet is lezártak, melyben rendőrök voltak a vádlottak. Többségüket felmentették, másokat próbára bocsátottak vagy büntetésüket felfüggesztették. A túlkapásokkal vádolt egyenruhásoknál több az erőszakos cselekmények miatt vád alá helyezett tüntető.
jan. 16
5:36
Nem tudja, hogyan készül a lágy tojás? Nincs egyedül (Infostart)
Nemrég a brit parlamenti képviselők arról kaptak tájékoztatót, hogyan kell kicserélni egy kiégett izzót. Most kiderült, hogy a tojásfőzéshez is szakácskönyv kell nekik.
jan. 16
5:37
Tóth József nyilvánosságra hozta az ártatlanságát bizonyító iratokat (Alternatív Energia)
Nyilvánosságra hozta Tóth József szocialista törvényhozó azokat a három évvel ezelőtt keletkezett iratokat, mely bizonyítják, hogy a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnökeként nem akarta eltussolni az önkormányzat egyik kht-jánál feltárt szabálytalanságokat. A könyvvizsgáló azt állapította meg, hogy nem a jó gazda gondosságával jártak el a cégnél, mire Tóth azonnal meghallgatta a kht. irányítóit és…
jan. 16
5:47
Anyósa rettegett a gyilkossággal vádolt rendőrtől - nem ok nélkül (Infostart)
A felesége meggyilkolásával vádolt, később magával is végző brit rendőrtiszt attól félt, hogy nem látja többet gyermekeit. Közben kiderült, hogy a 47 éves férfi anyósa rettegett vejétől.
jan. 16
5:55
A nagyvárosokban bárkit leteríthet az influenza (Infostart)
A nagyvárosokban szinte mindenkire veszélyt jelent az idén terjedő influenzavírus - mondta az InfoRádióban az ÁNTSZ járványügyi főosztályának helyettes vezetője.
jan. 16
6:04
Akár a lakások fűtését is korlátozhatják, ha támad a füstköd (Alternatív Energia)
A szakemberek szerint "laposnak" nevezett időjárás nem kedvez sem a tüdőnek, sem a járványos betegségek megfékezésének, de szmogriadóra egyelőre sem a fővárosban, sem a legszennyezettebb vidéki nagyvárosokban nem kell számítanunk. Ugyanakkor a mérési adatok szerint a fő tranzitútvonalak mentén rendszeresen meghaladja a határértékeket mind a szénmonoxid és a kéndioxid, mind a porszennyezés aránya.
jan. 16
6:11
A zöldségek segítenek túlélni az infarktust (Infostart)
Aki sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, annak jelentősen nőnek a túlélési esélyei egy szívinfarktus esetén - állapították meg egérkísérletek alapján amerikai tudósok, köztük a Nobel-díjas Louis Iganarro, a Viagra molekulájának kifejlesztője.
jan. 16
6:11
Iparűzési adó: megszűntek a kedvezmények (Adózóna)
A helyi iparűzési adó alóli mentességek, kedvezmények a közösségi jogharmonizáció követelményei miatt 2007. december 31-jével megszűntek. Így 2008. január 1-jétől azok a vállalkozások is kötelesek az iparűzési adót megfizetni, amelyek korábban kedvezményt vagy mentességet kaptak a helyi önkormányzatoktól – figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers (PwC) hírlevele.
jan. 16
6:13
Ötmilliót örököltek Gundel műsorában (Blikk)
Farkas András megnyerje a fődíjat, vagyis az ötmillió forintot
jan. 16
6:13
Nagy, nagyobb, Clio kombi (Blikk)
Megnéztük, hogy sikerült az első Clio kombi
jan. 16
6:14
Ki hívja össze a válogatottat? (Blikk)
Kisteleki 30 játékosnak, köztük Husztinak küldetett meghívót
jan. 16
6:15
Kedvenc hazugságaink (Blikk)
LONDON – Elképesztő eredménnyel zárult az az összeurópai felmérés, amely a hazugságainkat vette górcső alá. Kiderült: leginkább munkahelyünkön lódítunk, de meglepő módon nem a főnöknek, hanem a kollégáknak.
jan. 16
6:15
McCartney tagadja, hogy kisimították (Blikk)
Paul McCartney (65) felvarratta az arcát
jan. 16
6:15
Idén ráfizet, aki túl szabálytalan (Blikk)
Az idén már nem hi vatkozhat a gépjármű tulajdonosa arra, hogy kölcsönadta közeli hozzátartozójának az autóját, és az ő gyorshajtása vagy szabálytalan parkolása miatt nem áll módjában fizetni. Ha nem állapítható meg a szabálysértő személye, akkor a bírságot a tulajnak kell állnia. Ez nem zárja ki, hogy a valódi elkövetőt vonják felelősségre, akinek kilétét már jól felfogott érdeke lesz közölni az…
jan. 16
6:16
Ne add fel, Ági! (Blikk)
Hamar véget ért egyesben az Australian Open Szávay Ágnes számára
jan. 16
6:17
Ez a hullám túl nagy volt (Blikk)
Harmincméteres hullám borított el két szörföst
jan. 16
6:17
Havas kiköpte a rágóját (Blikk)
Havas Henrik (58) nem hazudtolta meg önmagát!
jan. 16
6:18
Sífutottak az evezősök (Blikk)
Sífutással kezdte az idei felkészülést a Varga Tamás, Hirling Zsolt
jan. 16
6:19
Kolumbusz hurcolta be a nemi bajt (Blikk)
DNS vizsgálat igazolja, hogy szifilisz kórokozóját is elhozta Európába
jan. 16
6:20
Sidibe Belgiumba igazolt (Blikk)
Az elmúlt években ő volt a Debrecen leggólerősebb játékosa
jan. 16
6:21
Erre fizettek ki 9 milliót?! (Blikk)
Részletek a Blikk-ben a Mitnyan-tanulmányból
jan. 16
6:21
Felfutóban a luxuslakások piaca (Infostart)
A közép-kelet-európai régió városaiban is egyre keresettebbek a luxusingatlanok - mondta a Pénzcentrum.hu ingatlanpiaci szakértője. Fazekas Adrienn szerint a luxusingatlanok iránti kereslet független az ingatlanpiaci tendenciáktól.
jan. 16
6:21
A járvány küszöbén több régió (Alternatív Energia)
Több megyében és Budapesten is járványra jellemző méreteket öltött az influenza-szerű betegek száma. Békés és Tolna megye után a Közép-Magyarországi régió, (a főváros) és Vas megye is a határán áll annak, hogy a szakemberek kimondják: járványszerű mérteket öltött az influenza-szerű panaszokkal orvoshoz fordulók száma. Az összesített adatokat csak ma hozza nyilvánosságra az Országos Epidemiológiai…
jan. 16
6:23
Nagy titokban elvette Sarkozy Carla Brunit (Blikk)
Még Carla édesanyja sem értesült előre a frigyről
jan. 16
6:24
Mitt Romney nyerte meg a republikánus előválasztást Michiganben (Infostart)
Mitt Romney biztos előnnyel nyerte meg az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségre pályázó politikusai közül a Michigan szövetségi államban kedden tartott előválasztást.
jan. 16
6:25
Gyurcsány nem olvassa el pálmaleveles jóslatát (Blikk)
DELHI –B ANGALORE – Ma megtudhatná jövőjét az indiai körúton járó Gyurcsány Ferenc, hisz programjának delhi kezdete után rögtön továbbutazik a déli nagyvárosba, a komputeres iparágak betelepülése miatt „India Szilícium-völgyeként” emlegetett Bangalore-ba, ahol a világhírű pálmalevélkönyvtárban féltve őrzik a látogatók életútjáról a hajdani bölcsek által írt szövegeket, rajzokat.
jan. 16
6:27
Lebukott Demszky! (Blikk)
Összetűzésbe keveredett a törvénnyel Demszky Gábor
jan. 16
6:29
Hogy él apjával Mehmet Karcsika? (Blikk)
Javított az iskolában, nyugodt és boldog – apja állítása
jan. 16
6:29
Nézze meg a húszméteres hullámokat meglovagoló szörfösöket! (Infostart)
Hawaiira és Ausztráliára jellemző hatalmas hullámokkal kellett szembenézniük nemrég azoknak, akik Nagy-Britannia partjainál próbálták ki szörfdeszkájukat. Cornwall partjainál csaknem húszméteres hullámok vették őket üldözőbe.
jan. 16
6:31
Ma viszik a kis késelőt Romániába (Blikk)
Az sem kizárt, hogy a fiú újra megszökik
jan. 16
6:33
Tovább hazudik Dominik édesanyja? (Blikk)
BUDAPEST–MONORIERDŐ – Talán sosem derül ki a teljes igazság: pontosan hogyan és mikor halt meg a kis T. Dominik (†2)? Lapunk úgy tudja, hogy a nyomozók előtt továbbra is sokasodnak a kérdőjelek a rejtélyes üggyel kapcsolatban.
jan. 16
6:37
Egekben a magyar narancs ára (Privátbankár)
Ritkán kerül a citrom többe, mint a narancs, vagy a mandarin, de most ez a helyzet, hiszen a sárga színű citrusféle kilójáért helyenként 500 forintnál is többet kérnek
jan. 16
6:39
Hitelből él a magyar! (Piac és Profit)
Megjelent a Piac és Profit magazin januári száma. A tartalomból: britek és a társadalmi felelősségváltozás Magyarországon, adózás 2008, hitellel védekezeik a lakosság, a hidrogén, mint alternatív energia. Holnaptól az újságárusoknál!
jan. 16
6:40
Már az anyaméhben zöldségekkel kell táplálni a babát (Infostart)
Érdemes már a terhesség alatt sok zöldséget és gyümölcsöt juttatni a születendő gyermek szervezetébe, ezzel ugyanis megelőzhető az asztma és több más allergiás betegség - állítják a kutatók.
jan. 16
6:52
Egyes autópálya-szakaszokon 160-nal lehet majd menni Csehországban (Infostart)
Csehországban nemsokára a parlament elé kerülhet az a kormányjavaslat, amely az autópályák egyes szakaszain engedélyezné a 160 kilométer per órás sebességet - jelentette be a tervezetet készítő közlekedési minisztérium vezetője, Ales Rebícek.
jan. 16
6:59
Különös rekord az APEH-számlák közt (Privátbankár)
A vártnál jobb eredményt hozhatott a decemberi különadó-feltöltési kötelezettség - írja a Napi Gazdaság. A lap értesülései szerint a társas vállalkozásoktól származó tavalyi egész éves bevétel mintegy...
jan. 16
7:00
Nem felelnek meg a követelményeknek, mégis gyógyítanak (Infostart)
Több mint 250 kórházi osztály működési engedélye szűnhet meg a közeljövőben. A "vétkük": nem felelnek meg a biztonságos gyógyítás minimumkövetelményeinek, ezért most is csak ideiglenes engedélyük van - írja a Népszabadság. Az ÁNTSZ a napokban valamennyi osztály engedélyét, illetve az ahhoz szükséges feltételek meglétét ellenőrzi.
jan. 16
7:02
"Menj haza, mert mindnyájunkat veszélybe sodorsz!" (Infostart)
Diszkréten, de megerősítették a biztonsági intézkedéseket az Oxfordi Egyetemen, ahol hétfőn kezdődött meg a második félév. Itt elsőéves történészhallgató Benazir Bhutto meggyilkolt pakisztáni ellenzéki vezető fia, akit a Pakisztáni Néppárt édesanyja halála után majdani vezetőjének választott meg.
jan. 16
7:07
Diana kifúrta volna Károlyt a trónról (Infostart)
Diana hercegnő több mint tíz évvel ezelőtt, egy titkos találkozón arra kérte Tony Blair akkori brit miniszterelnököt: érje el, hogy Károly sohase kerüljön trónra. Erről a tíz éve elhunyt hercegnő egykori válóperes ügyvédje számolt be azon a meghallgatáson, amelyen Diana halálának körülményeit vizsgálják.
jan. 16
7:10
Köszönetet mondhatunk a reformoknak? Nem sérülünk (Privátbankár)
Magyarország jó időben fogott hozzá a reformokhoz - vélekedett a világ egyik legnagyobb hitelminősítő intézetének szuverén besorolási részlegének igazgatója.
jan. 16
7:14
Megverte a gyermekét elgázoló sofőrt (HírTV)
Megvertek egy férfit kedden délután a Borsod megyei Ózdon, miután autójával elgázolt egy kisgyereket - erősítette meg a hírt Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság kommunikációs osztályának vezetője.
jan. 16
7:16
Speciális intézetbe viszik a késelő fiút (HírTV)
Várhatóan ma délben Ártándnál átadják a román gyermekvédelmi hatóságnak azt a 12 éves, román állampolgárságú kisfiút, aki a múlt csütörtökön a Blaha Lujza téren mp3-as lejátszójáért combon szúrt egy 15 éves fiatalt.
jan. 16
7:19
13 órán át hiába várt a betegszállítókra (HírTV)
Már reggel 9-kor visszamehetett volna az idősek otthonába az az idős asszony, akit végül este 10 után szállítottak vissza a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházból. A 63 éves asszonynak amputálni kellett a jobb lábát. Az orvosok tanácsára fia nem taxival, hanem betegszállítóval akarta hazavitetni az otthonba édesanyját.
jan. 16
7:22
Hagyó: Még vizsgálja a járatritkítások lehetőségét a BKV (Infostart)
Egyelőre nincs döntés a BKV járatainak ritkításáról. A közlekedési vállalat fő számait rögzítő paraméterkönyvéhez utoljára 15 éve nyúltak hozzá, és az elmúlt évek változásait figyelembe véve szakmailag is indokolt, hogy változtassanak rajta - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. A szocialista politikus arról is beszélt: biztos benne, hogy a problémák…

Keresés