2008. január 16. szerda

jan. 16
0:00
Elektronikus árverés - új lehetőség ingóságok vásárlására (Napi)
jan. 16
0:04
Dől a pénz a különadóból (Napi)
jan. 16
0:08
Megtörténtek a nevezések (NLC)
A „Monetary, avagy közgazdálkodj okosan!” című középiskolai vetélkedő sorozat jelentkezési határideje lejárt. A tavaly megrendezett „A pénz nyomában” című pályázathoz hasonlóan a középiskolások 2006-ban is próbára tehetik tudásukat, hiszen a Monetary vetélkedő nekik szól.
jan. 16
0:08
Adónaptár a következő két hétre (Napi)
jan. 16
0:12
A tavalyi bevétel duplája is befolyhat idén az e-árverésből (Napi)
jan. 16
0:22
Debrecen: a kaposvári Szakály Péter már januárban csatlakozik (She)
A Kaposvár és a Debrecen megállapodott egymással, így már januárban csatlakozik a Loki keretéhez Szakály Péter - adta hírül a hajdúsági klub hivatalos honlapja.
jan. 16
0:27
Csúcstechnikával az alvászavar ellen (HáziPatika)
A Jahn Ferenc kórház neurológiai osztályán dolgozik Dr. Káposzta Zoltán főorvos, aki Angliából hazatérve itthon segít az alvászavarban szenvedő betegeken. Sokan nem is sejtik, hogy alvásproblémáik hátterében agyi keringési zavarok...
jan. 16
0:40
Vermeulen megkapta a híres hetes rajtszámot (F1világ)
A Rizla Suzuki istálló ausztrál versenyzője, Chris Vermeulen a 7-es rajtszámmal a motorján áll majd rajthoz az idei évben a MotoGP-ben, melyet a legendás Barry Sheene tett híressé a motorsportban.
jan. 16
0:46
D. Tóth Kriszta: Egy nap sopánkodás (NLC)
„Jó az újévi sajtód” – velős sms köszöntött január elején, egy barátom küldte. Kiderült, hogy egy ízléstelen cikkről van szó, benne egy képpel egy bizonyos ruháról, amelyben kicsivel több látszott belőlem, mint amennyi szokott.
jan. 16
1:19
Télen is salátát! - Tamással, sülve-főve (NLC)
Jóllehet még csak január van, mégis sokakat foglalkoztat a közelgő tavasz és az a súlyfelesleg, amelytől jó volna már mostanában megszabadulni. Kiváló lehetőség erre a saláta! Íme néhány téli változat.
jan. 16
1:57
Különleges terápia segít a sokszor vetélő nőkön - Immunológiai összeférhetetlenség a szülők között (NLC)
Az új magyar terápia több mint 90 százalékban sikeres azoknál a nőknél, akiknél immunológiai eredetű okok miatt vetéltek el újra meg újra.
jan. 16
2:23
Az időt megállítani… - Ráncfeltöltéssel vagy botoxszal? (NLC)
Állítólag az európai nagyvárosokban a nők már csak „leugranak” ebédidőben egy kis botoxkezelésre vagy ráncfeltöltésre. Vajon tényleg veszéltelenek ezek a kezelések? És vajon tényleg hatásosak?
jan. 16
3:01
Két kultúra egy paplan alatt (NLC)
Áthidalhatóak-e a kulturális különbségek, működik-e hosszú távon egy olyan kapcsolat, ahol más a nyelv, mások a hagyományok, a társadalmi normák? Magyarországon élő "vegyes-párokat" kérdeztünk.
jan. 16
3:35
Varga Izabella: Megküzdöttem a boldogságért - Az e heti Nők Lapja címlapján (NLC)
Azt tanácsolom az embereknek, hogy pillantsanak vissza az életükre, és keressék az olyan eseményeket, amelyek előre vitték őket. Akkor értékelik igazán, amit elértek.
jan. 16
4:08
Örömzene az iskolában - Rendhagyó énekórák a Muzsikás együttessel (NLC)
„Matyi! Leesett a pulóvered…” – A tanárnő hiába súg, mutogat, a szemüveges kisfiú rá se hederít. Szinte rátapad a zenészekre, akik az iskola ebédlőjében, a sorba állított székek és padok előtt játszanak.
jan. 16
4:40
A természetességről - A dúla válaszol (NLC)
Egyre többen tervezünk a várandósság alatt. Informálódunk a lehetőségeinkről, a kórházakról, az orvosokról, kérdezgetjük egymást a fodrásznál és az interneten. De készüljünk-e a természetes szülésre?
jan. 16
4:55
Még ezer évig tart megfejteni a rejtélyt? (Infostart)
A kérdés az emberiséggel egyidős, ám válaszok ma is születnek rá. Hogyan lehet tehát sokáig, akár több száz évig is élni? A tudósok már kapiskálják a választ, de a megoldás még nagyon messze van.
jan. 16
5:05
Sarokba állítaná Tarlós a miniszterelnököt (Alternatív Energia)
Nehéz helyzetbe kerülnek azok, akik lebecsülik a népszavazást. A referendum fejére bohócsapkát húzni tisztességtelen - mondta Kazincbarcikán Tarlós István. A Fidesz népszavazásának politikai irányítója tegnap a Sajó völgyében igyekezett minél több embert meggyőzni arról, hogy a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal kapcsolatos kérdésre, ha eljön az ideje, igennel szavazzanak.
jan. 16
5:09
Ebéd vagy játszótárs - hihetetlen képek a vadonból (Infostart)
A fiatalok számára a tanulás sokszor unalmas és érdektelen folyamat. Persze mindez nem igaz a gepárdkölykökre, akiknek anyjuk mutatja meg, hogyan kell ezt csinálni.
jan. 16
5:16
Jelentős uniós pénzcsapok nyílnak az egészségügyben (Alternatív Energia)
A súlyponti és a területi kórházak fejlesztésére jut az idén a legtöbb uniós forrás, a pénzekre már az első negyedévben pályázhatnak az intézmények fenntartói. Hét év alatt összességében 480 milliárdnyi közösségi pénz jut az ágazatnak, ezt egyebek mellett az infrastruktúra fejlesztésére, a humán erőforrás továbbképzésére, gép- és műszerbeszerzésre, illetve az informatikai rendszerek bővítésére…
jan. 16
5:25
Bélhiány miatt aggódnak a svájciak (Infostart)
Riadót fújtak a svájci mészárosok: attól tartanak, hogy a brazil bélhiány miatt veszélybe kerülhet az alpesi ország kolbászellátása. A svájciak kedvenc kolbászát, a Cervelat-ot ugyanis tehénbélbe töltik.
jan. 16
5:25
A férfiaknak fontosabb az étel, mint a szex! (Életforma)
A kedvenc étel nagyobb örömet okoz a férfiaknak, mint a szex. Ez a végeredménye annak a közvélemény-kutatásnak, amit a Playboy című férfimagazin német változata készíttetett.
jan. 16
5:27
Ítéletdömping a zavargások ügyében (Alternatív Energia)
Szinte "futószalagon" hozzák ítéleteiket a bírók a 2006. őszi zavargások okán indított büntetőperekben: az elmúlt napokban - nem jogerősen - három ügyet is lezártak, melyben rendőrök voltak a vádlottak. Többségüket felmentették, másokat próbára bocsátottak vagy büntetésüket felfüggesztették. A túlkapásokkal vádolt egyenruhásoknál több az erőszakos cselekmények miatt vád alá helyezett tüntető.
jan. 16
5:36
Nem tudja, hogyan készül a lágy tojás? Nincs egyedül (Infostart)
Nemrég a brit parlamenti képviselők arról kaptak tájékoztatót, hogyan kell kicserélni egy kiégett izzót. Most kiderült, hogy a tojásfőzéshez is szakácskönyv kell nekik.
jan. 16
5:37
Tóth József nyilvánosságra hozta az ártatlanságát bizonyító iratokat (Alternatív Energia)
Nyilvánosságra hozta Tóth József szocialista törvényhozó azokat a három évvel ezelőtt keletkezett iratokat, mely bizonyítják, hogy a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnökeként nem akarta eltussolni az önkormányzat egyik kht-jánál feltárt szabálytalanságokat. A könyvvizsgáló azt állapította meg, hogy nem a jó gazda gondosságával jártak el a cégnél, mire Tóth azonnal meghallgatta a kht. irányítóit és…
jan. 16
5:47
Anyósa rettegett a gyilkossággal vádolt rendőrtől - nem ok nélkül (Infostart)
A felesége meggyilkolásával vádolt, később magával is végző brit rendőrtiszt attól félt, hogy nem látja többet gyermekeit. Közben kiderült, hogy a 47 éves férfi anyósa rettegett vejétől.
jan. 16
5:47
Népszerű Hamilton könyve (Formula)
A brit pilóta büszke a teljesítményére
jan. 16
5:55
A nagyvárosokban bárkit leteríthet az influenza (Infostart)
A nagyvárosokban szinte mindenkire veszélyt jelent az idén terjedő influenzavírus - mondta az InfoRádióban az ÁNTSZ járványügyi főosztályának helyettes vezetője.
jan. 16
6:04
Akár a lakások fűtését is korlátozhatják, ha támad a füstköd (Alternatív Energia)
A szakemberek szerint "laposnak" nevezett időjárás nem kedvez sem a tüdőnek, sem a járványos betegségek megfékezésének, de szmogriadóra egyelőre sem a fővárosban, sem a legszennyezettebb vidéki nagyvárosokban nem kell számítanunk. Ugyanakkor a mérési adatok szerint a fő tranzitútvonalak mentén rendszeresen meghaladja a határértékeket mind a szénmonoxid és a kéndioxid, mind a porszennyezés aránya.
jan. 16
6:11
A zöldségek segítenek túlélni az infarktust (Infostart)
Aki sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, annak jelentősen nőnek a túlélési esélyei egy szívinfarktus esetén - állapították meg egérkísérletek alapján amerikai tudósok, köztük a Nobel-díjas Louis Iganarro, a Viagra molekulájának kifejlesztője.
jan. 16
6:11
Iparűzési adó: megszűntek a kedvezmények (Adózóna)
A helyi iparűzési adó alóli mentességek, kedvezmények a közösségi jogharmonizáció követelményei miatt 2007. december 31-jével megszűntek. Így 2008. január 1-jétől azok a vállalkozások is kötelesek az iparűzési adót megfizetni, amelyek korábban kedvezményt vagy mentességet kaptak a helyi önkormányzatoktól – figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers (PwC) hírlevele.
jan. 16
6:13
Ötmilliót örököltek Gundel műsorában (Blikk)
Farkas András megnyerje a fődíjat, vagyis az ötmillió forintot
jan. 16
6:13
Nagy, nagyobb, Clio kombi (Blikk)
Megnéztük, hogy sikerült az első Clio kombi
jan. 16
6:14
Ki hívja össze a válogatottat? (Blikk)
Kisteleki 30 játékosnak, köztük Husztinak küldetett meghívót
jan. 16
6:15
Kedvenc hazugságaink (Blikk)
LONDON – Elképesztő eredménnyel zárult az az összeurópai felmérés, amely a hazugságainkat vette górcső alá. Kiderült: leginkább munkahelyünkön lódítunk, de meglepő módon nem a főnöknek, hanem a kollégáknak.
jan. 16
6:15
McCartney tagadja, hogy kisimították (Blikk)
Paul McCartney (65) felvarratta az arcát
jan. 16
6:15
Idén ráfizet, aki túl szabálytalan (Blikk)
Az idén már nem hi vatkozhat a gépjármű tulajdonosa arra, hogy kölcsönadta közeli hozzátartozójának az autóját, és az ő gyorshajtása vagy szabálytalan parkolása miatt nem áll módjában fizetni. Ha nem állapítható meg a szabálysértő személye, akkor a bírságot a tulajnak kell állnia. Ez nem zárja ki, hogy a valódi elkövetőt vonják felelősségre, akinek kilétét már jól felfogott érdeke lesz közölni az…
jan. 16
6:16
Ne add fel, Ági! (Blikk)
Hamar véget ért egyesben az Australian Open Szávay Ágnes számára
jan. 16
6:17
Ez a hullám túl nagy volt (Blikk)
Harmincméteres hullám borított el két szörföst
jan. 16
6:17
Havas kiköpte a rágóját (Blikk)
Havas Henrik (58) nem hazudtolta meg önmagát!
jan. 16
6:18
Sífutottak az evezősök (Blikk)
Sífutással kezdte az idei felkészülést a Varga Tamás, Hirling Zsolt
jan. 16
6:19
Kolumbusz hurcolta be a nemi bajt (Blikk)
DNS vizsgálat igazolja, hogy szifilisz kórokozóját is elhozta Európába
jan. 16
6:20
Sidibe Belgiumba igazolt (Blikk)
Az elmúlt években ő volt a Debrecen leggólerősebb játékosa
jan. 16
6:21
Erre fizettek ki 9 milliót?! (Blikk)
Részletek a Blikk-ben a Mitnyan-tanulmányból
jan. 16
6:21
Felfutóban a luxuslakások piaca (Infostart)
A közép-kelet-európai régió városaiban is egyre keresettebbek a luxusingatlanok - mondta a Pénzcentrum.hu ingatlanpiaci szakértője. Fazekas Adrienn szerint a luxusingatlanok iránti kereslet független az ingatlanpiaci tendenciáktól.
jan. 16
6:21
A járvány küszöbén több régió (Alternatív Energia)
Több megyében és Budapesten is járványra jellemző méreteket öltött az influenza-szerű betegek száma. Békés és Tolna megye után a Közép-Magyarországi régió, (a főváros) és Vas megye is a határán áll annak, hogy a szakemberek kimondják: járványszerű mérteket öltött az influenza-szerű panaszokkal orvoshoz fordulók száma. Az összesített adatokat csak ma hozza nyilvánosságra az Országos Epidemiológiai…
jan. 16
6:23
Nagy titokban elvette Sarkozy Carla Brunit (Blikk)
Még Carla édesanyja sem értesült előre a frigyről
jan. 16
6:24
Baj van, ha azt hallod: szex és pénisz (Életforma)
Beszédzavarok alatt a rendes beszédtől s az illető nyelv általános szokásaitól eltérő beszédbeli jelenségeket értjük. A gyermekkori beszédzavarok vagy beszédhibák csoportjába tartozik a siketnémaság, a dadogás, a selypítés vagy pöszebeszéd, a hadarás, az autizmus. A gyermeki beszéd fejlődésének nem szervi vagy idegrendszeri eredetű hibáit megfelelő oktató módszerekkel, a helyes beszéd…
jan. 16
6:24
Mitt Romney nyerte meg a republikánus előválasztást Michiganben (Infostart)
Mitt Romney biztos előnnyel nyerte meg az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségre pályázó politikusai közül a Michigan szövetségi államban kedden tartott előválasztást.
jan. 16
6:25
Gyurcsány nem olvassa el pálmaleveles jóslatát (Blikk)
DELHI –B ANGALORE – Ma megtudhatná jövőjét az indiai körúton járó Gyurcsány Ferenc, hisz programjának delhi kezdete után rögtön továbbutazik a déli nagyvárosba, a komputeres iparágak betelepülése miatt „India Szilícium-völgyeként” emlegetett Bangalore-ba, ahol a világhírű pálmalevélkönyvtárban féltve őrzik a látogatók életútjáról a hajdani bölcsek által írt szövegeket, rajzokat.

Keresés