2008. január 9. szerda

jan. 9
0:12
Olvasnivaló: Görög kulinária (Mindmegette)
Évekkel ezelőtt fedezték fel a magyarok: tömegek utaztak Görögországba; napoztak, strandoltak, jó esetben végigjárták a környékbeli látnivalókat, és mindent tudni véltek erről az országról. A határokon belül élő barátságos népről, ételeikről, italaikról. Pedig…! Kevesen vannak, akik igazán ismerik a görög konyhát. Talán amiatt, hogy a diaszpóra görög vendéglőiben csak szűk választékot találunk,…
jan. 9
4:55
Szívrohamot okozhat a D-vitamin hiánya (Infostart)
Az európaiak, így a magyarok szervezetében általánosan alacsony a D-vitamin szintje. Emiatt nem csak a csontok válnak gyengévé, de nő a szívinfarktus és az agyvérzés veszélye is - mondta az InfoRádió által megkérdezett intenzívterápiás szakorvos és táplálkozási tanácsadó. Gulyás Tamás hozzátette: a D-vitamin szintje könnyen befolyásolható. A vegyület a legújabb ismeretek szerint gátolja a…
jan. 9
5:18
Karsai: az egészségügy, jelenlegi állapotában, ragyogóan rendbe van téve (Alternatív Energia)
Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény módosítását tartja szükségesnek Karsai József szocialista képviselő, aki ellenkező esetben nem szavazza meg az államfő által a parlamentnek visszaküldött jogszabályt. Az SZDSZ viszont úgy látja, a törvényben szerepelnek a képviselő által hiányolt garanciák. Karsai bejelentette: támogatja Tóth Károly vizitdíjeltörlési javaslatát.
jan. 9
5:18
Magasabb bért kapnak a HIV-fertőzött közalkalmazottak (Infostart)
Az átlagbérük felének, havonta 35 dollárnak (hatezer forintnak) megfelelő összeget kap minden HIV-fertőzött közalkalmazott, hogy több élelmet tudjon vásárolni magának - döntött a malawi kormány.
jan. 9
5:28
"A politikának egy kicsit hátrébb kéne lépni" (Adó1százalék)
Ma mutatják be Kati Marton amerikai író, újságíró legújabb könyvét: "Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot". A Károlyi Palotában Rajk László építész beszél az íróról, művét pedig Avar János publicista méltatja. Kati Marton szülei amerikai hírügynökségeket tudósítottak Budapestről az ötvenes években, ám lányuknak nem árulták el, hogy nagyszülei a holokauszt áldozatai lettek.…
jan. 9
5:33
A legkiemelkedőbb és legdrágább az Operabál - Hamupipőke a vendég (Adó1százalék)
Vízkereszt elmúltával kezdődik a mulatságok időszaka. A hagyományos bálok mellett a legtöbb szakma, a nagy vállalatok, a különböző sportszervezetek megrendezik a saját báljukat. A bálok bálja, a legkiemelkedőbb és egyben a legdrágább, várhatóan az idén is az Operabál lesz.
jan. 9
5:39
Hiába figyelmeztették az orvosok, nem hagyta abba az ivást a világsztár (Infostart)
Paul McCartney-nál már két éve szívzörejt állapítottak meg, de hiába figyelmeztették, hogy a gyógyszerekre nem ihat, nem volt hajlandó lemodani az alkoholról.
jan. 9
5:55
Kormányzati negyed: most időt kér a kabinet (Alternatív Energia)
Egyelőre leállítják a kormányzati negyed projektet - így döntött tegnap a kormánykabinet. Ez elvileg azt jelenti, hogy később még megvalósulhat a beruházás, ám ebben kevesen hisznek. Egy biztos: a kormányfő a földművelésügyi tárca Kossuth téri épületébe költözik. A környék sorsáról hamarosan megkezdődnek az egyeztetések, Terézváros például kulturális funkciót látna itt szívesen. Mindentől…
jan. 9
5:56
Aki eséllyel pályázhat az év legbutábbja címre (Infostart)
Hamis tanúzás miatt indítottak eljárást az idei év eddigi legidiótább bűnözője ellen a Dél-Afrikai Köztársaság fővárosában, Pretoriában.
jan. 9
6:11
Sólyom László avatja fel Brusznyai Árpád ,56-os mártír emlékművét Veszprémben (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnök avatja fel Brusznyai Árpád ,56-os mártír emlékművét ma 18 órakor Veszprémben, a megyeház előtti téren. Brusznyai Árpád tanárt, a Veszprém Megyei Forradalmi Tanács volt elnökét 50 évvel ezelőtt, 1958. január 9-én végezték ki Budapesten, a Kisfogház udvarán.
jan. 9
6:12
Soma újra anya akar lenni (Blikk)
41 évesen újra anya szeretne lenni Soma Mamagésa
jan. 9
6:12
Hajnal befutott (Blikk)
Bundesliga-játékosok szavaztak a magyar játékosra
jan. 9
6:12
Bírót vertek a Pest Megyei Bíróságon (Blikk)
jan. 9
6:14
Bódi Sylvi visszatáncolt a történelembe (Blikk)
Már hatnapos az új szerelmi kapcsolata
jan. 9
6:14
David Beckham lesz a Manchester nagykövete (Blikk)
„Csupán” 2 millió fontot tehetne zsebre a protokollállásért
jan. 9
6:14
Patakba folyik a termálvíz (Blikk)
Bezárták a Selyemréti Strandfürdő medencéjét, a termálkutat viszont nem
jan. 9
6:16
Olga lett a legújabb Bond-lány (Blikk)
Ő lesz az, aki kihívások elé állítja Bondot
jan. 9
6:16
Janics: Forródrót Kovács Katival (Blikk)
Janics Natasa csak Fábiánnéval nem beszél...
jan. 9
6:16
Clinton és McCain nyert New Hampshire-ben (Kripto Akadémia)
Hillary Clinton demokrata és John McCain republikánus szenátor nyerte meg az 2008-as amerikai elnökválasztás jelöltjeiről döntő első előválasztást kedden, New Hampshire szövetségi államban.
jan. 9
6:16
A zöldség főve is éppoly egészséges, mint nyersen (Adó1százalék)
Olasz kutatók tanulmánya szerint a nyers zöldség értékes beltartalma nem mindenképp vész el az elkészítés során. Sőt, ellenkezőleg: a sárgarépa, a cukkini és a brokkoli ún. antioxidatáns összteljesítménye, amely a rákos megbetegedések kockázatát csökkentheti, még nőtt is a főzés során.
jan. 9
6:16
Megbüntetik, aki nem veri le a jégcsapot (Blikk)
Életveszélyes a gyalogosközlekedés Pécsett
jan. 9
6:17
Csak erős idegzetűeknek: tízkilós tumort távolítanak el az arcáról - képpel (Infostart)
Életmentő műtétet kell végrehajtani azon a kínai férfin, akinek tízkilós daganat torzítja el az egész arcát.
jan. 9
6:18
400 ezerért szépülhetnek (Blikk)
A rövid idő alatt több tíz kilót fogyott játékosok bőre függönyként lóg a testükön
jan. 9
6:18
Fogadni lehet Szávay Ágira (Blikk)
Az angolok fogadóiroda 33 az 1-hez adja a világranglista 20. helyén álló magyar játékos győzelmi esélyeit
jan. 9
6:18
A lakáshitel kergette őrületbe az asszonyt (Blikk)
Előre készült a gyilkosságokra családanya(†53)
jan. 9
6:20
Gera az egy százalékokért (Blikk)
Óriásplakátokon népszerűsíti a Hit Gyülekezetét
jan. 9
6:20
Kipukkadt a 632 milliós lufi (Blikk)
Ebben a ciklusban nem lesz kormányzati negyed
jan. 9
6:22
Dalban gúnyolta ki fia Sarkozyt (Blikk)
„Sarko ellen, a jobbosok ellen! Hallasz bennünket, Nicolas? Egyszerűen nem bírjuk a képed!”
jan. 9
6:22
Clinton és McCain nyert New Hampshire-ben (Infostart)
Hillary Clinton demokrata és John McCain republikánus szenátor nyerte meg az 2008-as amerikai elnökválasztás jelöltjeiről döntő előválasztást New Hampshire szövetségi államban.
jan. 9
6:27
Déli szundítás - nagyobb munkateljesítmény (Adó1százalék)
A jó öreg déli szundítás újraélesztése mellett szállt síkra a Linzi Általános Kórház alváslaboratóriumának vezetője, Christoph Röper. Aki a déli munkaszünetet arra használja fel, hogy szundítson egy keveset, ezzel jelentősen növelheti teljesítőképességét - olvasható a kórház keddi sajtóközleményében.
jan. 9
6:29
A billiárdasztal foglyai (Adó1százalék)
A tűzoltók mentettek meg a billiárdasztal fogságából két cseh férfit, akik beszorultak az asztalba, miközben megpróbáltak kihalászni egy billiárdgolyót. A Karlovy Vary egyik klubjában billiárdozó játékosok először jót nevettek azon, hogy mindkettejük keze az asztalban szorult, amikor benyúltak a golyó után kutatva. Pánikba estek viszont, amikor semmiképp sem tudták kiszabadítani magukat -…
jan. 9
6:32
Egy minden napos halálos támadás (Kripto Akadémia)
Egy rendőrt lelőttek, egy másikat megsebesítettek ismeretlen fegyveresek Ingusföldön - jelentette az Interfax orosz hírügynökség. A tájékoztatás szerint a támadás az oroszországi tagköztársaság Szunjenszki körzetében történt és járőrszolgálat teljesítése közben érte a rendőröket.
jan. 9
6:38
"A veszélyek reálisak" (Piac és Profit)
Az elmúlt fél évben a világgazdaságban jelentkező zavarok kapcsán szakértők sokszor kongatták meg a vészharangot. A globális konjunktúra végét jelző aggodalmak ugyan némiképp mérséklődtek az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatcsökkentését követően, makrogazdasági elemzők mégis úgy vélik, a kisebb-nagyobb válságok veszélye továbbra is fennáll. A kockázatokról és lehetséges kimenetekről…
jan. 9
6:38
Nem szeret mosogatni? Használjon kenyértányért! (Adó1százalék)
Kenyértányérral rukkolt elő egy birminghami élelmiszeripari cég azok számára, akik utálnak mosogatni. Az alapötlet egyszerű: az étkezők megeszik levesüket, majd a főételt, és elfogyasztják tányérjukat is - jelentette a The Daily Telegraph brit napilap.
jan. 9
6:38
Segítség azoknak, akik nem tudták, hogy százféle orgazmus van (Infostart)
Orgazmus szótárt írt egy brit családanya, aki azt állítja: száznál többféle orgazmus van, s ezek mindegyikéről be is számol - A-tól Z-ig.
jan. 9
6:43
Sült krumplin élve (Adó1százalék)
Sült krumplin kívül alig evett mást az elmúlt tíz évben egy ma 15 éves angol kislány. Faye Campbell egy ritka betegségben szenved: ha sült krumplin kívül mást eszik, megbetegszik. A lány étrendje már szinte megőrjíti a szülőket.
jan. 9
6:49
Még nincs végrehajtási rendelet az egészségbiztosítási törvényhez (Infostart)
Jövő kedden tárgyal az MSZP parlamenti frakciója a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvényről. Battonya szocialista polgármestere azt mondta: nem szavazza meg újra a jogszabályt, ha a végrehajtási rendeletek ellentétesek lesznek a törvény szellemével. Ilyenek eddig nem készültek, jóllehet a parlament a február 11-i első ülésén foglalkozni akar a kérdéssel.
jan. 9
6:49
Új "játékos" a Real Madridnál (Behaviour)
Új "játékost" szerződtetett a Real Madrid labdarúgócsapata, akiért azonban nem kellett átigazolási díjat fizetni és akinek sok köze tulajdonképpen nincs is a futballhoz: az új szerzemény Jesús González mesterszakács, ő felel ezentúl a spanyol gárda tagjainak étkeztetéséért.
jan. 9
7:00
Hat miniszter távozik (Kripto Akadémia)
Kormányátalakítással vágott neki elnöki ciklusa második felének Chilében Michelle Bachelet. Hat tárca, köztük a belügyi, a gazdasági, a közmunkaügyi és a bányászati élére került új vezető a 22 tagú testületben, helyi idő szerint kedden.
jan. 9
7:00
Uraim, az 1301-esre nem fogadhatnak! (Infostart)
Nem csitul a botrány a volt maláj egészségügyi miniszter, Chau Soi Lek körül, akiről nemrégiben szállodai szobában készült pornófelvételek kerültek nyilvánosságra. Az illegálisan működő maláj bukmékereknél arra is lehet fogadni, vajon hányas számú szobában történt az aktus, ám az 1301-esre senki nem tehet.
jan. 9
7:05
BKV: nagy a sor? Akkor nem kell ennyi pénztáros! (Alternatív Energia)
Miközben negyven perceket állnak sorban az emberek egy bérletpénztár előtt, a BKV hatvanhárom pénztáros elbocsátását tervezi – írta szerdán a Magyar Hírlap. Ez körülbelül húsz pénztár bezárását jelentené.
jan. 9
7:10
Idén elindulhat a mobil TV (PCWorld)
Addig is Nokia telefonokon, 11 csatornát nézhet a szolgáltatás tesztjében résztvevő 200-300 felhasználó.
jan. 9
7:10
"Az egészségügy átalakítása visszásságok sorát hozza létre" (Infostart)
Egészségügyi jogi ombudsmani tisztség létrehozását javasolta az egészségügyi miniszternek az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, Horváth Ágnes azonban elutasította a felvetést. Szabó Máté az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az ágazat átalakítása pillanatokon belül egyéneket érintő visszásságok sorát hozza majd létre. A biztos arról is beszélt, hogy az ügyek között társadalmi…
jan. 9
7:15
A tumultus ellenére pénztárakat zárna be a BKV (Privátbankár)
Miközben negyven perceket állnak sorban az emberek egy bérletpénztár előtt, a BKV hatvanhárom pénztáros elbocsátását tervezi – írta szerdán a Magyar Hírlap. Ez körülbelül húsz pénztár bezárását ...
jan. 9
7:15
Az OTP nyerte a legtöbb közbeszerzési pályázatot (Infostart)
2007-ben körülbelül 1500 milliárd forint volt a közbeszerzések értéke - írja az index.hu. A legnagyobb összegű megrendelést a közbeszerzési pályázatokon a Strabag nyerte, 47 tenderen, 61 milliárd forintot. Őket követi a Hídépítő Zrt, amely 7 eljárásban 54 milliárdos megrendelést kapott.
jan. 9
7:17
Fehér folt a mentők térképén - végtelennek tűnő várakozás (HírTV)
Másfél éve várja hiába Nagyvázsony és környéke, hogy mentőállomás nyíljon a községben, amelynek építésére szerződés kötelezi az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ). A szervezet és a község által kötött megállapodás értelmében 2006. december 31-ig át kellett volna adni a mentőállomást, amely Magyarország egyik mentési szempontból meglévő „fehér foltját” lenne hivatott eltüntetni.
jan. 9
7:21
Tüntetésre is készek a tokaji kistérségben élők (Adó1százalék)
Levelet írnak a miniszterelnöknek, a köztársasági elnöknek és tüntetést szerveznek a tisztiorvosi szolgálat regionális igazgatósága elé a tokaji kistérségben élők, élükön a tokaji polgármesterrel, amennyiben nem változik meg kórházi ellátási körzetük - írta az Észak-Magyarország szerdán.
jan. 9
7:21
Rekordszámú látogató járt tavaly az egykori auschwitzi haláltábor múzeumában (Kripto Akadémia)
Rekordszámú látogatót fogadott tavaly az egykor Auschwitz-Birkenauban felállított hírhedt náci haláltábor helyén működő múzeum. Az intézmény adatai szerint 2007-ben 1,2 millióan jártak a Lengyelország déli részén fekvő auschwitzi lágermúzeumban, amely hatvan évvel ezelőtt nyílt meg.
jan. 9
7:23
Ígért tízezer új kollégiumi férőhely helyett alig 230 (HírTV)
Kilencezer kollégiumi férőhely átadásáról, gyökeres megújulásról, töretlen lendületről beszélt a kollégiumépítési program év végi értékelésében az oktatási tárca. Az anyag apró betűs részéből azonban kiderül, hogy az ígért tízezer új férőhelyből másfél év alatt alig 230 készült el.
jan. 9
7:27
Balázs: a feleségem mindenkit megölt, aki nekem fontos volt (BorsOnline)
Valószínűleg gyógyszerek hatása alatt gyilkolt S. Marika. Férje, Balázs legalábbis nem talál más magyarázatot arra, hogy felesége hétfőn délután egy disznóölő késsel először leszúrta saját édesanyját, majd kislányát, Annamáriát, utána pedig önmagával is végzett.

Keresés