Fellegi Tamás

Fellegi Tamás: Tíz év alatt 54 százalékkal nőtt a magyar reálbér
2019 december 11.   Mandiner
Beindult a rakéta.
Fellegi Tamás: Meglepően alacsony a 2019-es minimálbér
2019 január 8.   Mandiner
Ha jövőre nem látunk érdemi forinterősödést, akkor a kötelezően megállapított legkisebb keresetek esetében alig van bérfelzárkózás, pedig minden eddiginél nagyobb ütemre lenne szükség.
Fegyverbizniszben Fellegi Tamás
2018 június 24.   Népszava
Az EAC Technologies egyelőre egy drónelhárítót forgalmaz.
Ki nem találná, mivel kereskedik az Orbán-kormány volt minisztere
2018 június 22.   Napi
A Fellegi Tamás korábbi fejlesztési miniszter érdekeltségébe tartozó nemzetközi társaság a „modern harcmezőkön” használt biztonságtechnikai eszközökkel kereskedik - tudta meg a 24.hu.
Beszállt a háborús üzletbe Orbán volt minisztere
2018 június 22.   24.hu
Fellegi Tamás korábbi magas rangú katonai és hírszerzési tisztviselőkkel dolgozik együtt Magyarországról, Izraelből és az Egyesült Államokból.
Fellegi Tamás (Növekedés): Felgyorsíthatja-e az erős béremelkedés az inflációt?
2018 június 20.   Mandiner
A folyamat tehát megindult, az infláció gyorsul, és rövidesen el is éri a jegybanki célt, ami 3 százalék. Igen ám, de miért állna meg ott?
Obama tanácsadóját szállította le a Telekom a Fidesznek
2017 október 13.   Klubrádió
Barack Obama amerikai elnök tanácsadóját szervezte Magyarországra a Fidesznek a 2010-es választások előtt a Telekom - írja a Magyar Nemzet. Simicska Lajos lapja közös fotót is hozott a találkozóról. David Plouffe tanácsadó asszisztense csak annyit kért az előadást követő találkozóval kapcsolatban, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ne vehessen részt rajta. Helyette azonban jelen volt Rogán Antal,…
Olcsón vett tündérhegyi ingatlant a befolyásos emberek sofőrje
2017 szeptember 16.   HVG
Farkas Flórián, Fellegi Tamás és egy milliárdos bankár autóját vezette, most kikiáltási áron jutott hozzá egy ingatlanhoz.
A csodás olajvagyonra fáj a foguk? Amerika lerohanna egy épülő diktatúrát
2017 augusztus 18.   Privátbankár
Egyre veszélyesebbé válik a helyzet Venezuelában, ráadásul már az amerikai elnök is lerohanással fenyegeti a jelenlegi legnagyobb ismert olajtartalékkal rendelkező dél-amerikai országot. Közbeszólhatnak más nagyhatalmak, vagy Trump mehet rendet rakni a diktatúra alatt szenvedő Venezuelába? Fellegi Tamással, a Privátbankár.hu elemzőjével beszélgettü
Tényleg, van még bármi értelme a davosi találkának?
2017 január 19.   Privátbankár
Miközben illiberális demokráciák emelkednek és egyre több nemzet kormánya választaná inkább a bezárkózás politikáját a globalizáció helyett, megkérdőjeleződik a davosi Világgazdasági Fórum létjogosultsága, ahol tavaly még csak nevettek azon a hajmeresztő ötleten, hogy Trump esetleg elnök lesz. Fellegi Tamást arról kérdeztük, hogy megújulhat-e a válsággal küszködő világrend egyik legfontosabb…
Te jó ég, eltűnik a részvényem! Most mit csináljak?
2017 január 12.   Privátbankár
Elhagyja a Budapesti Értéktőzsdét a Plotinust, így a papírt birtokló kisbefektetők döntés előtt állnak: megtartják, vagy eladják a meglévő részvényeiket? A döntés nem egyszerű, hiszen ezzel a lépéssel komoly változások állnak be a cég életében, a befektetőknek pedig nehezebb dolguk lehet, ha később szeretnének megválni részvényeiktől. Fellegi Tamást kérdeztük, hogy mi ilyenkor a teendő.
Nagyot akarok szakítani - elég a matek, vagy olvasni is tudni kell?
2016 október 19.   Privátbankár
Jól csengő név, menő termékek és az újság is velük van tele? Ezek még nem tesznek egy részvényt jó befektetéssé, és főleg minket gazdaggá. Fellegi Tamás a mai Mit tegyekben felvázolja, hogyan érdemes nekiindulni, ha magunk akarjuk megismerni és kielemezni a kiszemelt cégben lévő potenciált.
Nagy a kockázat a tőzsdén, de nem akarok hibázni - mit tegyek?
2016 október 12.   Privátbankár
Megvan a számlánk, már csak részvényt kell venni. De mit? Fellegi Tamást a diverzifikálásról kérdeztük.
Vég nélkül zuhan a font - hol lehet az alja?
2016 október 10.   Privátbankár
Hónapok óta esik az angol font, mostanra az év második legnagyobbat zuhanó devizája lett. Ez azonban teljesen érthető is, mivel a népszavazás óta brit részről csak bizonytalankodás látszik, a font pedig eddig menekülővaluta volt, ami most kiárazódik belőle. Fellegi Tamás szerint most sem olcsó, viszont nagyot lehet bukni vele.
Tőzsdeguru akarok lenni, jöhet az első lépés - mit tegyek?
2016 szeptember 28.   Privátbankár
Kezdjük azért a nulladik lépéstől: tanulás, tanulás és még több tanulás. De ha ez megvolt és már viszket a tenyerünk egy jó üzletért, akkor felmerül a kérdés: hol tudok értékpapírokkal, devizával, vagy más eszközökkel kereskedni? Számlát kell nyitni? Hogyan és kinél? Mire kell figyelnem? Lehet átvernek? Rengeteg kérdés merül fel először, Fellegi Tamás pedig válaszol a leggyakoribbakra.
Megkaptuk az első jelet a meneküléshez, vagy zakatolunk tovább?
2016 szeptember 13.   Privátbankár
Pénteken meginogtak a főbb tőzsdék. Sokan komoly zuhanásra számítottak az elmúlt hetek csúcsteljesítményei után, de ma az indexekre pillantva látjuk, ismét tart a menetelés. A kérdés azonban maradt: lóg a levegőben egy nagyobb korrekció lehetősége? Fellegi Tamás szerint nem kell pánikot kelteni, de érdemes odafigyelniük a befektetőknek.
Mi lenne, ha csak 6 kerület lenne Budapesten?
2016 augusztus 30.   Privátbankár
Többször felröppent a hír, hogy a jelenlegi 23 kerületből álló fővárost átszervezné a főpolgármester és egy 6-8 egységből álló rendszert állítana föl. A jelenlegi polgármesterek persze nem rajonganak a felvetésért, a lakosságot azonban érdekli az ötlet. A mostani kerületi rendszerről és a lehetséges változásokról beszél Fellegi Tamás.
Legyen 3 napos a munkahét, menjünk később nyugdíjba - ettől lesz jobb az életünk?
2016 augusztus 15.   Privátbankár
Carlos Slim egy interjúban arról beszélt, hogy a három napos munkahét a megoldás a világ problémáira. Ez azonban nem feltétlenül eredeti gondolat, hiszen tulajdonképpen Marx is eljátszott a gondolattal, Lenin pedig már kifejezetten komolyan is gondolta a dolgot. Ha valaki a mostani rendszert tarthatatlannak gondolja, nézze meg, mi volt 100 éve - Fellegi Tamás, a Privátbankár.hu szakértője elemzi a…
Nincs elég munkaerő Magyarországon? Ennyi pénzért nem csoda
2016 augusztus 11.   Privátbankár
Mi történik a magyar munkaerőpiacon? Miért maradna bárki is Magyarországon dolgozni, mikor egy átlagos nyugat-európai minimálbér 370 ezer forint körül mozog? Van lehetőség a bérek emelésére? Mi a feladata ebben a helyzetben a kormánynak és mi az MNB-nek? Miért pont most és miért ilyen hirtelen szívódik fel a munkaerő az országból? Fellegi Tamás elemez.
Sztálini tisztogatás Törökországban - ránk zúdulhat-e a 3 millió menekült?
2016 augusztus 1.   Privátbankár
Törökország figyelmen kívül hagyja az emberi jogokat, ez megakaszthatja a tárgyalásokat a török EU-tagsággal kapcsolatban - Ankara erre az esetre hárommilliós menekültáradattal fenyegeti Európát. Mindeközben Erdogan teljesen megtisztítja a politikai és katonai vezetést és próbálja helyreállítani kapcsolatát Vlagyimir Putyinnal. A feszültség tapintható, a jövő kiszámíthatatlan. Fellegi Tamás…

Közélet