Csáky András

Koronavírusos Cegléd polgármestere
2020 november 10.   Hírstart
Koronavírusos dr. Csáky András, egykori MDF-es politikus, Cegléd 2019-ben ellenzéki támogatással megválasztott független polgármestere.
Az MDF-frakció elfogyása: a kizárások története
2009 május 13.   Infostart
Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András törölték magukat az MDF soraiból - írta Herényi Károly elnökhelyettes a párt országos választmánya tagjainak küldött levelében. A párt így lemondott a frakcióalakításról, amire háromszor tettek kísérletet Csáky András kilépése óta. De miként is esett szét az MDF az előző húsz év folyamán?
Pénteken megszűnik az MDF-frakció
2009 március 19.   Blikk
Pénteken megszűnik a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja - jelentette be Szili Katalin házelnök a házbizottság ülése után csütörtökön. A frakció azért szűnik meg, mert létszáma Csáky András kilépésével a házszabályban előírt 10 fő alá süllyedt.
Nincs tovább MDF-frakció
2009 március 19.   HírTV
Csütörtökön hivatalosan is megszűnik az MDF-frakció, miután Csáky András kilépett a pártból és a képviselőcsoportból. A politikus így tiltakozott az ellen, hogy a párt Bokros Lajost - a Horn-kormány pénzügyminiszterét - jelölte európai parlamenti listavezetőnek.
"Bokros" ár: ma vége az MDF-frakciónak
2009 március 19.   Privátbankár
Ma hivatalosan is megszűnik az MDF-frakció, mivel csütörtökkel lejár az a három nap, ami alatt Csáky András kilépéséről tájékoztatni kell a párt frakcióvezetőjének az Országgyűlés elnökét. Csáky An...
Ma lesz vége az MDF-frakciónak
2009 március 19.   168 Óra Online
Ma hivatalosan is megszűnik az MDF-frakció, mivel csütörtökkel lejár az a három nap, ami alatt Csáky András kilépéséről tájékoztatni kell a párt frakcióvezetőjének az Országgyűlés elnökét - közölte az MTI.
Megszűnik az MDF-frakció, indul a csoportmunka
2009 március 16.   Privátbankár
Csáky András kilépésével a kilenc MDF-es képviselő függetlenként folytatja munkáját a parlamentben - jelentette be Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a párt hétfői frakcióülése után. Közölte: átme...
Herényi: az MDF-es képviselők függetlenként folytatják munkájukat
2009 március 16.   Infostart
Csáky András kilépésével a kilenc MDF-es képviselő függetlenként folytatja munkáját a parlamentben - jelentette be Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a párt hétfői frakcióülése után.
Függetlenek lesznek az MDF-esek
2009 március 16.   Metropol
Csáky András kilépésével a kilenc MDF-es képviselő függetlenként folytatja munkáját a parlamentben, jelentette be Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a párt hétfői frakcióülése után.
Csáky már írásban is távozott az MDF-ből
2009 március 16.   168 Óra Online
- Csáky András hétfőn reggel írásban bejelentette a házelnöknek, hogy kilép az MDF frakcióból és a továbbiakban "független ellenzéki képviselőként" kíván dolgozni a parlamentben - értesült az MTI.
Csáky András ma kilép az MDF-frakcióból
2009 március 16.   HírTV
Hétfőn hivatalosan is kilép az MDF-frakcióból Csáky András. A képviselő így tiltakozik az ellen, hogy a párt Bokros Lajost, a Horn-kormány pénzügyminiszterét jelölte európai parlamenti listavezetőnek.
Ma válik hivatalossá Csáky András kilépése az MDF-frakcióból
2009 március 16.   Infostart
Csáky András már nem tagja az MDF képviselőcsoportjának, de a frakció kérésére csak a mai nappal lép ki hivatalosan.
MDF-frakció: mától ketyeg a 3 nap
2009 március 16.   Privátbankár
Csáky András már nem tagja az MDF képviselőcsoportjának, de a frakció kérésére csak a mai nappal lép ki hivatalosan. Az MDF frakcióvezetőjének mától számítva három napja van arra, hogy a kilépésről tá...
Csáky András még nem lépett ki az MDF-ből
2009 március 13.   Privátbankár
Csáky András már nem tagja az MDF képviselőcsoportjának, de a frakció kérése miatt március 16-ával lép ki hivatalosan. Herényi Károly frakcióvezető az MTI-nek pénteken azt mondta, nem tárgyalnak függe...
Dávid Ibolya: Nem önszántunkból leszünk függetlenek
2009 március 10.   Infostart
Nem önszántunkból leszünk függetlenek - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Demokrata Fórum elnöke annak kapcsán, hogy jövő hétfőn kilép az MDF frakcióból Csáky András, így megszűnik a képviselőcsoportjuk. Dávid Ibolya szerint most az ellenzék többségén múlik, hogy ki legyen Magyarország miniszterelnöke. A Fidesz előrehozott választásokra vonatkozó felvetésére pedig azt mondta:"álmodni én is…
Herényi Károlynak tíz napja van az MDF-frakció megmentésére
2009 március 9.   Infostart
Ismét a megszűnés veszélye fenyegeti az MDF frakciót, a képviselőcsoport létszáma ugyanis Csáky András kilépésével jövő héten 10 fő alá csökken. Az ellenzéki párt nem először került ilyen helyzetbe.
Mennyibe kerülhet az MDF-nek Bokros jelölése?
2009 március 9.   Infostart
Ismét a megszűnés veszélye fenyegeti az MDF frakciót, a képviselőcsoport létszáma ugyanis Csáky András kilépésével jövő héten 10 fő alá csökken. Ha így lesz, a képviselők megbízatása nem szűnik meg, számos kedvezménytől és támogatástól viszont elesik a párt. A képviselők jelentős anyagi támogatást, parlamenti bizottsági helyeket, irodákat és jelölési jogokat veszíthetnek el.
Nincs még egy Lengyel Zoltán az Országgyűlésben (+videó)
2009 március 9.   HírTV
Az MDF elnöke úgy , hogy közben pártjának valószínűleg megszűnik a parlamenti frakciója. Jövő hétfőn, március 16-án kilép az MDF országgyűlési képviselőcsoportjából Csáky András, mandátumát azonban nem adja vissza. A pártvezetésnek tehát valakit meg kell nyernie, különben a házszabály értelmében megszűnik a frakció. Csakhogy még egy Lengyel Zoltán nincs az Országgyűlésben.
Csáky kilép az MDF-frakcióból
2009 március 9.   Metropol
Jövő hétfőtől független képviselőként folytatja munkáját a parlamentben Csáky András. Az MDF-frakció létszáma ezzel tíz alá csökkent – összeállításunkból megtudhatja, hogyan fogyott el húsz év alatt a rendszerváltozás utáni első kormányzópárt képviselőcsoportja.
Csáky András kilép az MDF-frakcióból
2009 március 9.   168 Óra Online
Jövő hétfői hatállyal kilép az MDF országgyűlési frakciójából Csáky András. A politikus azután döntött így, hogy az MDF Bokros Lajos volt szocialista pénzügyminisztert állította az európai parlamenti listájának élére.

Közélet