NATO

Németh Szilárd bejelentette a magyar fegyverkezési programot
2018 június 18.   Propeller
Az a cél, hogy a térség legerősebb honvédsége legyen a magyar – ezt Németh Szilárd mondta a Magyar Hírlapnak. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára szerint a honvédségnek erkölcsi, szellemi és fizikai szempontból is erősnek kell lennie. Ennek érdekében, ha kell, akkor akár a GDP 3 százalékát is védelmi kiadásokra fordítják – miközben a NATO 2 szá
Görögország és Macedónia aláírta a megállapodást a névvita megoldásáról
2018 június 17.   Magyar Idők
A megállapodás lehetővé teszi, hogy Macedónia elkezdje a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval, és várhatóan a NATO is hamarosan felveszi az országot a tagjai közé.
Németország tovább növeli védelmi kiadásait
2018 június 16.   ProfitLine
Jó irányba indult el Németország, megkezdte a védelmi kiadások növelését, és 2024-re eléri a hazai össztermék (GDP) arányában számolt 1,5 százalékos szintet - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott megbeszélése után.
NATO-ajándék Putyinnak: hadgyakorlat a vb előtt
2018 június 15.   Infostart
Miközben a világ jobbára a futballra figyel az orosz rendezésű világbajnokságon, Vlagyimir Putyin, a házigazda ország elnöke nem kért ajándékot kapott. A NATO 18 ezer fő bevonásával rendezett hadgyakorlatot az orosz határok mentén „egy esetleges agresszió elhárítására”.
Németország tovább növeli védelmi kiadásait
2018 június 15.   Híradó
Németország nem tudja maradéktalanul teljesíteni a 2014-es NATO-csúcson tett vállalást.
Véget ért ma a NATO éves balti térségbeli hadgyakorlata
2018 június 15.   HírTV
18 ezer katona vett részt a gyakorlatokban.
Trump következő célpontja: a NATO - Nemzetközi sajtó
2018 június 15.   Klubrádió
A Politico című amerikai lap és hírportál európai kiadásának a mai vezető anyaga arról szól, hogy Donald Trump következő célpontja a NATO.
Az EP erősítené az EU kibervédelmi képességeit
2018 június 14.   ProfitLine
Az Európai Unió kibervédelmi kapacitásainak megerősítését, illetve a NATO-val való szorosabb együttműködést sürgette szerdán elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.
Üdvözölte a névváltoztatást Stoltenberg és Tusk
2018 június 14.   gondola.hu
Közös nyilatkozatban üdvözölte a Macedónia nevének megváltoztatásáról született egyezményt Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerdán
Megerősítenék az EU kibervédelmét
2018 június 13.   VG
Az Európai Parlament az Unió kibervédelmi kapacitásainak megerősítését, illetve a NATO-val való szorosabb együttműködést sürgette.
Európai Parlament: meg kell erősíteni az EU kibervédelmi képességeit
2018 június 13.   orientpress
Az Európai Unió kibervédelmi kapacitásainak megerősítését, illetve a NATO-val való szorosabb együttműködést sürgette szerdán elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.
Meg kell erősíteni az EU kibervédelmi képességeit
2018 június 13.   Híradó
Az Európai Unió kibervédelmi kapacitásainak megerősítését, illetve a NATO-val való szorosabb együttműködést sürgette szerdán elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.
Észak-Macedónia lesz Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaságból
2018 június 12.   24.hu
Ezzel megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval, és a NATO is felveheti Észak-Macedóniát a tagjai közé.
A NATO örülne a Koreai-félsziget atommentesítésének
2018 június 12.   Propeller
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár üdvözölte Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető keddi szingapúri csúcstalálkozóját, és a Koreai-félsziget teljes atommentesítését sürgette. "A NATO üdvözli a történelmi találkozót" – írta közleményében Jens Stoltenberg. Mint fogalmazott, az észak-atlanti katonai szervezet határozottan támoga
Népszavazást tartana Duda Lengyelország EU- és NATO tagságának alkotmányba foglalásáról
2018 június 12.   Híradó
Andrzej Duda kedden ismertette azt a 15 kérdést, amelyekről népszavazást kezdeményezne.
A NATO üdvözölte a csúcstalálkozót
2018 június 12.   gondola.hu
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár üdvözölte Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető keddi szingapúri csúcstalálkozóját, és a Koreai-félsziget teljes atommentesítését sürgette
A NATO-ban egyre hangsúlyosabb a déli fenyegetettség
2018 június 12.   ProfitLine
A keleti (orosz) fenyegetettség mellett a NATO-ban egyre nagyobb hangsúlyt kap a déli fenyegetettség, különösen a tömeges illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó terrorveszély - fejtette ki a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
A NATO-ban egyre hangsúlyosabb a déli fenyegetettség
2018 június 11.   gondola.hu
A keleti (orosz) fenyegetettség mellett a NATO-ban egyre nagyobb hangsúlyt kap a déli fenyegetettség, különösen a tömeges illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó terrorveszély – fejtette ki a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában
Benkő Tibor: a NATO-ban egyre hangsúlyosabb a déli fenyegetettség
2018 június 11.   Hírstart
A világon komoly változások mentek végbe, és azok arra inspirálják az országok vezetőit, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt fordítsanak a biztonságra.
Benkő: A NATO-ban egyre hangsúlyosabb a déli fenyegetettség
2018 június 11.   Híradó
A honvédelmi miniszter a kihívásokat sorolva megemlítette a terrorfenyegetettséget.

Közélet