NATO

Szili Katalin: Magyarországnak kötelessége blokkolni Ukrajna NATO csatlakozását
2018 december 14.   Blikk
Magyarország mindaddig blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációját, ameddig az állam nem biztosítja kisebbségek jogait - jelentette ki a miniszterelnök határon túli autonómiaügyekért felelős megbízottja az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Tovább nő a balkáni feszültség, Koszovó is hadsereget kap
2018 december 14.   HVG
A NATO-t is megosztja az a pénteken elfogadott törvény, melynek értelmében fokozatosan hadsereggé alakítják át az egy évtizeddel függetlenné vált egykori dél-szerbiai tartomány, Koszovó kis létszámú fegyveres erejét. Az USA és Nagy-Britannia támogatja a döntést, a többi tagállam sajnálkozik és attól tart, még nagyobb lesz a feszültség a Balkánon.
Orbán barátai aláfűtenek Amerikának – nehézbombázók és tiltott aranykereskedelem
2018 december 14.   Privátbankár
Venezuelában hétfőn leszállt két orosz Tu-160 típusú szuperszonikus nehézbombázó, a NATO tagállam Törökország elnöke pedig az amerikai szankció ellenére megállapodott a kétoldalú aranykereskedelem kiterjesztéséről Venezuelával. Erdogan már tudja, hogyan lehet illegális aranykereskedelemmel kijátszani szankciókat és lebukás esetén azt politikailag e
Ukrán válság: a NATO támogatja majd az ukrán haditengerészeti képességek fejlesztését
2018 december 14.   Blikk
A NATO támogatja majd az ukrán haditengerészeti, kibervédelmi és logisztikai képességek fejlesztését – közölte a katonai szervezet főtitkára, miután az ukrán elnökkel tárgyalt csütörtökön Brüsszelben.
A NATO 40 millió eurónyi eszközzel támogatja Ukrajnát
2018 december 13.   Hírstart
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára elmondta, hogy még az év végéig biztonságos kommunikációt lehetővé tévő eszközöket fognak leszállítani az ukrán fegyveres erők számára - hozzátette, összesen mintegy 40 millió euró értékű felszereléssel támogatják a kelet-európai országot.
A NATO belekezd Ukrajna felfegyverzésébe
2018 december 13.   Napi
A NATO támogatni fogja az ukrán haditengerészeti, kibervédelmi és logisztikai képességek fejlesztését - közölte a katonai szervezet főtitkára, miután az ukrán elnökkel tárgyalt csütörtökön Brüsszelben az MTI szerint.
A NATO 40 millió eurónyi eszközzel támogatja Ukrajnát
2018 december 13.   Kitekintő
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára elmondta, hogy még az év végéig biztonságos kommunikációt lehetővé tévő eszközöket fognak leszállítani az ukrán fegyveres erők számára - hozzátette, összesen mintegy 40 millió euró értékű felszereléssel támogatják a kelet-európai országot.
A NATO támogatja az ukrán hadsereg és haditengerészet fejlesztését
2018 december 13.   Propeller
A NATO támogatni fogja az ukrán haditengerészeti, kibervédelmi és logisztikai képességek fejlesztését – közölte a katonai szervezet főtitkára, miután az ukrán elnökkel tárgyalt csütörtökön Brüsszelben. Jens Stoltenberg főtitkár elmondta, hogy még az év végéig biztonságos kommunikációt lehetővé tévő eszközöket fognak leszállítani az ukrán fegyveres
A NATO segítségével fejlesztik az ukrán sereget
2018 december 13.   HírTV
A NATO támogatni fogja az ukrán haditengerészeti képességek fejlesztését.
A CEU és az oroszoknak kiadott fegyverkereskedők miatt bírálta a külügyi bizottságban Magyarországot az amerikai nagykövet
2018 december 13.   Hírstart
Illetve külön is bírálta, hogy Magyarország Ukrajna és a NATO kapcsolatainak blokkolásával próbálja elintézni kisebbségekkel kapcsolatos vitáját az ukrán kormánnyal.
A CEU és az oroszoknak kiadott fegyverkereskedők miatt bírálta a külügyi bizottságban Magyarországot az amerikai nagykövet
2018 december 13.   444
Illetve külön is bírálta, hogy Magyarország Ukrajna és a NATO kapcsolatainak blokkolásával próbálja elintézni kisebbségekkel kapcsolatos vitáját az ukrán kormánnyal.
"Ez most nem az az idő" – Rendesen megmosta Magyarország fejét az amerikai nagykövet
2018 december 13.   HVG
A Külügyi Bizottság David Cornstein amerikai nagykövetet látta vendégül. Szóba került a CEU, Ukrajna és az orosz fegyverkereskedők ügye is. Valamint a magyar függés az orosz energiaforrásoktól is. A KKM államtitkára szerint hamarosan feloldhatjuk az ukrán NATO-kapcsolatok blokkolását. Cikkünk frissül.
Családi vircsaft lett a Fehér Házból – már a NATO szövetségesek is aggódhatnak
2018 december 12.   Privátbankár
Trump családtagjainak szerepe állami csúcsvezetők elmozdításában és kinevezésében csak megerősíti azt a vélekedést, hogy a Fehér Ház mára egy cselszövésekkel és nepotizmussal átszőtt királyi udvarhoz hasonlít. A védelmi miniszter levegőben lógó távozása a NATO szövetségesek számára is felettébb nyugtalanító hír, hiszen eddig ő tartotta féken az eln
Uniós biztos: Oroszország hamis híreket terjesztett
2018 december 10.   Mandiner
Oroszország dezinformációs kampányt folytatott Kijev és a NATO Azovi-tengeri terveiről – mondta Julian King, az Európai Bizottság terrorizmus, a szervezett- és a kiberbűnözés elleni küzdelem összehangolásáért felelős biztosa.
A NATO-tagállam Albánia nyilvánosan kezeli ügynökei személyazonosságát
2018 december 9.   444
Kicsit kockázatosnak tűnik.
Kövér László hamarosan meghozza a döntést Demeter Mártával kapcsolatban
2018 december 7.   HírTV
A házelnök kezdeményezheti az LMP-s politikus NATO parlamenti tagságának visszavonását.
Háborús helyzettel fenyeget az amerikai-orosz ellentét
2018 december 6.   Hírklikk
Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint háborús helyzettel fenyeget az amerikai-orosz ellentét, a NATO lépni fog Oroszország ellen, mert az megsérti a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló megállapodás (INF) rendelkezéseit, emiatt pedig egyre bizonytalanabb helyzet alakul ki Európában.
Háború lehet az amerikai–orosz ellentétből?
2018 december 6.   orientpress
Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint háborús helyzettel fenyeget az amerikai–orosz ellentét, a NATO lépni fog Oroszország ellen, mert az megsérti a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló megállapodás (INF) rendelkezéseit, emiatt pedig egyre bizonytalanabb helyzet alakul ki Európában.
Katasztrofális háború robbanhat ki a nagyhatalmak között - Oroszország vagy az USA lép először?
2018 december 6.   Portfolio
Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint háborús helyzettel fenyeget az amerikai-orosz ellentét, a NATO lépni fog Oroszország ellen, mert az megsérti a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris...
Ez már nem tréfa: háborús fenyegetés Európában
2018 december 6.   Blikk
Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint háborús helyzettel fenyeget az amerikai–orosz ellentét, a NATO lép majd Oroszország ellen, mert az megsérti a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló megállapodás (INF) rendelkezéseit, emiatt pedig egyre bizonytalanabb helyzet alakul ki Európában.

Közélet