Réthelyi Miklós

„Meg kell keresni az előre mutató jót” – Réthelyi Miklós a Mandinernek
2020 április 6.   Mandiner
„Mindannyiunknak meg kell keresnie a szorongatott helyzetben is az előre mutató jót, és már a járvány alatt is élni kell vele” – mondja Mandinernek Réthelyi Miklós professzor, emeritus rektor. A nemzeti erőforrások korábbi miniszterét a karanténban zajló napjairól, az egészségügyi ellátórendszerek és az oktatás előtt álló kihívásokról, és a mostani
Lánczi András, Stumpf István, Réthelyi Miklós is megkapta a Magyar Érdemrend kitüntetést
2019 augusztus 19.   HVG
Augusztus 20. alkalmából kitüntetéseket osztott ki a kormány, két korábbi Orbán-miniszter és egy fideszes polgármester és a Corvinus rektora is a díjazottak között van. Az elismerések többségét egyházi személyek kapták.
Ki lesz a holnap városa? - Holnap városáért Díj 2017
2017 május 17.   iroda.hu
A Holnap városáért Díj a helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Arra ösztönözve őket, hogy megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek! A Díj fővédnöke dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium alapító minisztere. Takács Júlia, a Díjalapító City Hungary ügyvezető…
„Lényegében a hitoktatás kötelezővé tétele zajlik”
2013 október 19.   ATV
A rendszerváltás utáni közoktatásért felelős miniszterek a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által rendezett értekezleten élesen bírálták a hit- és erkölcstanoktatást egy pénteki rendezvényen. Úgy gondolják, a kormánynak az a célja, hogy a gyerekekből kineveljék a gondolkodás képességét. Az eseményre meghívták Pokorni Zoltánt, Pálinkás Józsefet, Réthelyi Miklóst, és Balog Zoltánt is, ők nem…
Átírták, begyorsították a Magyarország Himnuszát
2013 szeptember 24.   HVG
A NOB-nak nem felelt meg a Himnusz hossza, ezért azt lerövidítették, begyorsították, és leszállították a hangnemét. 2011-ben a kormány reformálta meg Erkel művét: Réthelyi Miklós akkori kultuszminiszter adta ki az akkor kissé lelassított és mélyített változatot.
Schmitt még harcol a doktorijáért
2012 november 12.   Habostorta
Egyes források szerint a Semmelweis Egyetem peren kívüli egyezséget ajánlhat a volt köztársasági elnöknek... ...bár ezt a hírt az intézmény cáfolja. Szakértői vélemény igazolja, hogy a Semmelweis Egyetem megsértette az eljárási szabályokat, mikor megfosztotta Schmitt Pált doktori címétől – olvasható az origo.hu cikkében. A portál információi szerint az egyetem jogászai peren kívül egyezséggel…
Réthelyi: hitre és tudományra egyaránt szükség van a problémák megoldásában
2012 október 21.   HVG
Hitre és tudományra egyaránt szükség van a problémák megoldásában, ennek érdekében a tudomány és az egyházak képviselőinek együtt kell gondolkodniuk - mondta Réthelyi Miklós volt nemzeti erőforrás miniszter vasárnap Budapesten, az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozat keretében tartott reformációi gálaesten.
Belebetegszünk a Fidesz egészségügyi reformjába
2012 október 6.   168 Óra Online
Évekig igazgatta a Nyírő Gyula Kórházat. Elnökölte a Nemzeti Egészségügyi Tanácsot. Volt országos tisztifőorvos is: posztjáról Réthelyi Miklós menesztette két éve. Az egészségpolitikus szerint a Fidesz Taigetosz-politikát folytat: akinek nincs elegendő pénze, vagy a munkaerőpiacon nem hasznosítható, az út szélén hagyható. Beszél arról is, hogy egy Orbán utáni új rendszert csak független szakértők…
Augusztusban jön először a megemelt fizetés
2012 augusztus 6.   Napi
Az egészségügyi dolgozók bérrendezése paradigmaváltás kezdetét jelentheti - mondta Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöke az MTI-nek. Márciusban Réthelyi Miklós akkori erőforrás-miniszter ... ...
Réthelyi lett az UNESCO Magyar Bizottsága elnöke
2012 június 18.   Infostart
Réthelyi Miklós volt nemzeti erőforrás miniszter lett az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke - derült ki a testület alakuló ülésén és közgyűlésén. A bizottság működésének részletes szabályait egy februári kormányrendelet határozta meg.
Utalványban jön majd a nyugdíj is?
2012 június 11.   Népszava
Ugyan cáfolta az Erzsébet-utalvány állami kibocsátója és forgalmazója, hogy levelet írtak a patikáknak, amelyben további szociális juttatások - köztük a családi pótlék és a "nyugdíjak egy része" - utalványban való fizetésének tevéről esik szó, úgy tűnik, a kormány nem tett le korábbi tervéről. Réthelyi Miklós korábbi miniszternek április közepéig kellett megvizsgálnia, hogyan fizethető ki pénzbeli…
Réthelyi: Lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni a felsőoktatási férőhelyek számát - lapszemle
2012 május 21.   Infostart
A Népszabadságnak Réthelyi Miklós nyilatkozott, a Magyar Nemzet pedig arról ír, hogy az NFÜ intézkedéscsomagot dolgoz ki.
Felsőoktatás: Orbán ex-minisztere szerint 30 ezer diákról nem tudni
2012 május 21.   ATV
Réthelyi Miklós szerint lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni a felsőoktatási férőhelyek számát, ez az eredeti szándék azonban szerinte felülíródott a kormányon belül - mondta a Nefmi volt minisztere a Népszabadságnak.
Réthelyi sem értett egyet a hoffmanni reformmal
2012 május 21.   HVG
Réthelyi Miklós szerint lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni a felsőoktatási férőhelyek számát, ez az eredeti szándék azonban szerinte felülíródott a kormányon belül - mondta a Nefmi volt minisztere a Népszabadságnak.
"Nincsenek ásványkincseink, gyarmataink, de van emberi erőforrásunk"
2012 május 15.   ATV
Az elmúlt két év kormányzása során a mélyreható szerkezeti átalakítások következtében az ember háttérbe szorult, ezért fontos, hogy az elkövetkezendő két évben végre az emberi érték, az emberi erőforrás legyen a középpontban – ezért kapott új nevet és lett Nemzetiből Emberi Erőforrás Minisztérium a Réthelyi Miklóst váltó új tárcavezető szerint.
Bizonyítványt kapnak Orbánék - percről percre a Parlamentből
2012 május 14.   HVG
A kormány félidejét értékelte az ellenzék napirend előtt, majd a képviselők elkezdik tárgyalni Matolcsy távközlési adóját, melyet a héten már el is fogadhatnak. Balog Zoltán átül Réthelyi Miklós székébe.
Bemutatkozik Balog Zoltán
2012 május 7.   Infostart
Az új háromdimenziós ingatlan-nyilvántartás megteremtéséről, valamint a bányászati törvény módosításáról döntenek hétfőn az országgyűlési képviselők. Két bizottság előtt is ismerteti programját a Nemzeti Erőforrás Minisztérium élén Réthelyi Miklóst váltó Balog Zoltán.
Balog Zoltán vonja vissza az elődje által benyújtott újabb egészségügyi salátatörvényt
2012 május 6.   ProfitLine
Az MSZP azt követeli Balog Zoltán leendő erőforrás minisztertől, hogy első intézkedései között vonja vissza a még elődje, Réthelyi Miklós által benyújtott újabb egészségügyi salátatörvényt, és szerezzen pénzt az egészségügyi dolgozók béremeléséhez - mondta Kökény Mihály, az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján
Hajlandó-e Balog felezni a gyógyszerkasszát
2012 május 6.   Népszava
Az MSZP azt követeli Balog Zoltán leendő erőforrás minisztertől, hogy első intézkedései között vonja vissza a még elődje, Réthelyi Miklós által benyújtott újabb egészségügyi salátatörvényt, és szerezzen pénzt az egészségügyi dolgozók béremeléséhez.
MSZP: Balog Zoltán vonja vissza az elődje által benyújtott újabb egészségügyi salátatörvényt
2012 május 6.   ATV
Az MSZP azt követeli Balog Zoltán leendő erőforrás minisztertől, hogy első intézkedései között vonja vissza a még elődje, Réthelyi Miklós által benyújtott újabb egészségügyi salátatörvényt, és szerezzen pénzt az egészségügyi dolgozók béremeléséhez - mondta Kökény Mihály, az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Közélet