Répássy Róbert

Áder János Varga Judit anyósát nevezte ki az Országos Bírósági Hivatal egyik elnökhelyettesévé
2020 április 7.   Propeller
Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) két új elnökhelyettesét: Csillám Katalint és Erőss Mónikát – tudatta az OBH a honlapján. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt A két új elnökhelyettes kinevezése április 7-ével lép életbe. Az OBH két korábbi elnökhelyettese, Répássy Árpád és Vajas Sándor április 1-jétől ítélőtáb
Bejelentették az ügyészek és a bírók béremelését
2019 november 20.   HVG
Varga Judit igazságügyi miniszter, Polt Péter legfőbb ügyész és Répássy Árpád, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese közös sajtótájékoztatón jelentette be az ügyészek és bírók béremelését.
OBH-elnökhelyettes: a magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van
2019 november 12.   Propeller
A magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van, szemben a bírói illetményekkel; "reménykedünk", hogy ez utóbbiban rövidesen változás lesz – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese kedden a parlament igazságügyi bizottsága előtt. Répássy Árpád a szervezet 2018. évi tevékenységéről tartott beszámolójában kitért arra: 11 ezer kol
OBH-elnökhelyettes: A magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van
2019 november 12.   Magyar Nemzet
A Handó Tünde munkáját érintő ellenzéki kritikákkal kapcsolatban Répássy Árpád úgy reagált, az Országos Bírósági Hivatal elnöke átvezette a bíróságot a 21. századba.
Répássy Árpád: a magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van
2019 november 12.   ATV
A magyar bírósági szervezet Európa élvonalában van, szemben a bírói illetményekkel; "reménykedünk", hogy ez utóbbiban rövidesen változás lesz - mondta az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese kedden a parlament igazságügyi bizottsága előtt.
Handó után az OBT is legitimmé vált?
2019 november 6.   Népszava
Varga Judit igazságügy miniszter és Répássy Árpád az Országos Bírósági Hivatal
Ismét a Fidesz-bölcső adja az alkotmánybírót
2019 október 29.   Népszava
Várhatóan Handó Tünde váltja Stumpf Istvánt, Répássy Árpád vagy Sperka Kálmán kerülhet az OBH élére.
Handó Tündét jelölik alkotmánybírónak a kormánypártok
2019 október 28.   ATV
Handó Tündét jelöli a Fidesz-KDNP frakciószövetség alkotmánybírónak Stumpf István helyére. Handó Tünde utóda az OBH élén Répássy Árpád, a Bírósági Hivatal általános elnökhelyettese lehet - mondták az atv.hu-nak.
Répássy Árpád lett az OBH új elnökhelyettese
2019 október 1.   24.hu
A Fidesz volt államtitkárának rokona példátlan sikernek nevezte Handó Tündéék munkáját, s nagy hatással volt rá a bírósági szervezet átalakulása is.
Új vezető az Országos Bírósági Hivatal élén - Répássy Árpád október 1-jével lép az elnökhelyettesi tisztségbe - portréfilm
2019 október 1.   Jogi Fórum
Áder János köztársasági elnök 2019. október 1-jével Répássy Árpádot nevezte ki az Országos Bírósági Hivatal (OBH) új elnökhelyettesévé. Az új vezető markáns célkitűzéseket fogalmaz meg a bírói ethosz fejlesztésével összefüggésben, a közösség erejére építve fontos feladatának tartja a bírói ön- és jövőkép építését.
Családban marad: Répássy lesz az OBH elnökhelyettese
2019 szeptember 26.   Népszava
Kinevezésével Handó Tünde utódlását készítik elő.
Családi kisokos bírósági dolgozóknak - Családtámogatási lehetőségek A-tól Z-ig 2019-ben - OBH kiadvány
2019 április 24.   Jogi Fórum
CSED, GYED, CSOK, mindezekről és számos gyermekek után járó és a fiatal házasok által igénybe vehető családtámogatásokról és kedvezményekről tájékoztat a Miskolci Törvényszék „Családi kisokos 2019” kiadványa. A füzetet dr. Répássy Árpád, a törvényszék elnöke és dr. Bácskay Ágnes bírósági titkár mutatta be a Duna TV Család-barát című műsorában.
Óriási átalakításon esett át a Hír TV
2019 április 2.   Hírstart
Szinte a teljes Hír TV-t kirúgták, alig fél tucat lehet azok száma, akik maradhat és továbbdolgozhatnak, állítja a Népszava. A Hír TV hétfőtől összeolvadt az Echo TV-vel, ami így meg is szűnt. A logó maradt, a műsorokat az echósok készítik. A lapnak nyilatkozó hírtv-s beszámolója szerint hétfőn rendelte be magához Répássy Bálint vezérigazgató és he
Óriási átalakításon esett át a Hír TV
2019 április 2.   Propeller
Szinte a teljes Hír TV-t kirúgták, alig fél tucat lehet azok száma, akik maradhat és továbbdolgozhatnak, állítja a Népszava. A Hír TV hétfőtől összeolvadt az Echo TV-vel, ami így meg is szűnt. A logó maradt, a műsorokat az echósok készítik. A lapnak nyilatkozó hírtv-s beszámolója szerint hétfőn rendelte be magához Répássy Bálint vezérigazgató és he
Répássy Árpád: Jól működnek és függetlenek a magyar bíróságok
2019 március 7.   Magyar Nemzet
Egy maroknyi, de annál hangosabb, egyéni érdekek motiválta közösség kelti a hangulatot a bíróságokon belül és azokon kívül is a sajtó egy részének támogatásával, véli a Miskolci Törvényszék elnöke.
Bírákat bíráló bírák: egy miskolci ügy fura útvesztői
2019 február 26.   HVG
Törvénysértő módon akadályozza egy ügy áttételét a Miskolci Törvényszék elnöke – állítja egy amúgy sikkasztással vádolt férfi, aki emiatt fegyelmi eljárást is kezdeményezett Répássy Árpád, a korábbi igazságügyi államtitkár testvére ellen.
Mészáros Lőrinc közeléből felügyelik a MET-érdekeltséggé lett Tigázt
2018 szeptember 27.   HVG
Orbán jobbkeze igazgatósági tag lett a Szerencsejáték Zrt.-nél, a vezetőségben felbukkant Répássy Róbert volt államtitkár, exképviselő is. A HVG e heti céghírei.
Répássy Róbert ügyvédi irodája havi 787 ezer forintért dolgozik a Miniszterelnökségnek
2018 szeptember 13.   444
A volt fideszes képviselő irodájának a feladata többek közt: legalább havonta kétszer szóbeli konzultáció során jogi tanácsadás.
Répássy Róbert állandó megbízást kapott a Miniszterelnökségtől
2018 szeptember 13.   168 Óra Online
Répássy Róbert volt fideszes országgyűlési képviselő és korábbi államtitkár ügyvédi irodája júliusban két ingatlanvásárlásnál segített a magyar államnak. Augusztus elsejétől azonban már fix szerződés keretében jogászkodik a Miniszterelnökségnek havi 787 ezer forintért – írja az Átlátszó.
Állandó szerződést kötött Répássy Róberttel a Miniszterelnökség
2018 szeptember 13.   HVG
A parlamentből kieső képviselőt nem hagyták magára.

Közélet