Vértes András

Új győztest avattak a hazai raliban
2020 október 12.   Vezess
Velenczei Ádám, az oldalán Szőke Tamással, óriási csatában, az utolsó gyorsasági szakaszon fordítva megszerezte élete első abszolút futamgyőzelmét a hétvégi Vértes Rally-n. A Turán Frigyes – Bagaméri László kettős egy ezüsttel feledtette az egri botlását, míg a dobogó legalsó fokára Hadik András és Kertész Krisztián álhatott fel a bajnokság negyedi
"Überokoskák" - kegyetlen alázást kapott Deutschtól a 15 közgazdász
2020 április 10.   ATV
"Az elmúlt tíz évben Felcsuti Péter, Király Júlia, Mellár Tamás, Nagy Zoltán, Oblath Gábor, Palócz Éva, Petschnig Mária Zita, Riecke Werner, Vértes András és még néhány hasonszőrű űberokoska (“tekintélyes liberális közgazdászok” - hogy mi a bűnbánattól lennének tekintélyesek, arról fogalma sincs senkinek) valamennyi kormányzati gazdasági elképzelés
Vértes András: Az elmúlt öt-hat év gazdaságpolitikája igazi profi munka
2020 március 17.   Hírstart
A Gki Gazdaságkutató Zrt. elnökét szembesítettük cége prognózisaival, amelyek jelentősen alábecsülték az ország gazdasági teljesítményét.
Egyelőre nem látszanak gazdasági világválság jelei
2020 március 15.   ATV
Szinte biztos, hogy nem teljesülnek a növekedési célok, sem itthon, sem Európában, gazdasági világválság jelei azonban eddig nem látszanak. Ezt mondta híradónknak Vértes András. A közgazdász szerint sok függ attól, hogy egy kormány milyen segítséget ad a vállalkozásoknak. A hipermarketek most senkit nem engednek szabadságra, az előadóművészek ezzel
GKI: az idei év erősebb lesz, aztán jön a lassulás
2019 szeptember 23.   Infostart
Növelte az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a GKI Gazdaságkutató Zrt., a júniusban prognosztizált 4 százalék helyett 4,3 százalékot vár - mondta Vértes András, a GKI elnöke a gazdaságkutató cég legfrissebb, negyedéves előrejelzését ismertetve.
GKI: brutálisan visszaesik a gazdasági növekedés jövőre
2019 szeptember 23.   Propeller
Növelte az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a GKI Gazdaságkutató Zrt., a júniusban prognosztizált 4 százalék helyett 4,3 százalékot vár – mondta Vértes András, a GKI elnöke sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten, a gazdaságkutató cég legfrissebb, negyedéves előrejelzését ismertetve. Jelezte: az első fél évben a bruttó hazai termék (
Vértes: természetes, hogy idén lassul a gazdaság
2019 április 1.   ATV
Visszaesik ugyan a gazdasági növekedés Magyarországon, de ez nem meglepetés Vértes András szerint. A tavalyi növekedést ugyanis aligha lehetne túlszárnyalni. Az ATV Start című műsorban a GKI elnöke arról is beszélt, a családvédelmi akcióterv ugyan élénkítheti a gazdaságot, de ennek csak évek múltán lehet eredménye.
Súlyos szívbetegséget okozhatnak az energiaitalok
2018 december 2.   Infostart
Az energiaitalok megnövelhetik a szív- és érrendszeri panaszok, betegségek előfordulását - figyelmeztet a Magyar Kardiológusok Társasága, hozzátéve, az élénkítő italok nem pótolják a pihenést. A részletek Vértes Andrástól, a társaság prevenciós és rehabilitációs munkacsoport-vezetőjétől.
Vértes: Magyarországon maximum 50 kórháznak szabadna lennie
2018 október 24.   ATV
Ha az egészségügyi rendszer jól működik, akkor a jelenleginél sokkal kisebb összegből, sokkal nagyobb teljesítmény jönne ki — erről beszélt az Azüzlet.hu-nak adott intrejúban Vértes András, a a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke.
Vértes: Maximum 50 kórháznak szabadna lennie
2018 október 24.   Hírstart
Elengedhetetlen az oktatás és az egészségügy hatékonyságának javítása – mondta AzÜzlet.hu-nak Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke.
Gki: Gyengébb lesz a forint, lassulás jön a gazdaságban
2018 szeptember 25.   ATV
Idénre 4,2 százalékos növekedést és 3 százalékos inflációt, jövőre pedig 3,2 százalékos növekedést valamint 3,5 százalékos inflációt jelez előre a GKI – számolt be erről kedden sajtótájékoztató keretében Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke.
Javított növekedési előrejelzésén a GKI
2018 szeptember 25.   ProfitLine
A GKI a korábbi 4 százalékról 4,2 százalékra emelte idei GDP-prognózisát, és úgy véli, az ennél kissé gyorsabb növekedésnek nagyobb az esélye, mint az alacsonyabbnak, a jövő évi 3,2 százalékos várható növekedésnek viszont lefelé nagyobb a kockázata - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Ez a csúcspont, innét lassulás jön
2018 szeptember 25.   Napi
A GKI 4 százalékról 4,2 százalékra emelte idei GDP-prognózisát, és úgy véli, az ennél kissé gyorsabb növekedésnek nagyobb az esélye, mint az alacsonyabbnak, a jövő évi 3,2 százalékos várható növekedésnek viszont lefelé nagyobb a kockázata - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke az MTI szerint.
Gki: romlottak a várakozások a gazdasági életben
2018 augusztus 27.   ATV
Bár romlottak a várakozások, a konjunktúraindex továbbra is magas – erről beszélt Vértes András az ATV Start című műsorban. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke arról is beszélt, hogy egy autokrata rendszerben nem alakul ki előbb válság, mint egy demokrata nemzetben.
Vértes András a BMW-beruházásról: a magyar adófizetők állják majd a cechet
2018 augusztus 5.   ATV
Vértes András közgazdász szerint 4-5 évig nem a német multi, hanem az adófizetők állják majd a cechet - írja a hvg.hu.
Évekig az állam fizeti majd a BMW-dolgozók bérét
2018 augusztus 5.   Hírstart
Vértes András közgazdász szerint 4-5 évig nem a német multi, hanem az adófizetők állják majd a cechet.
Évekig az állam fizeti majd a BMW-dolgozók bérét
2018 augusztus 5.   Hírstart
Vértes András közgazdász szerint 4-5 évig nem a német multi, hanem az adófizetők állják majd a cechet.
Négy-öt éven át az állam állhatja a fizetéseket a BMW-gyárban?
2018 augusztus 5.   Napi
Egyelőre kevés részlet ismert a BMW debreceni gyárlétesítéséről, de a korábbi hasonló beruházások alapján sejthető, mekkora támogatást biztosít hozzá az állam, abból pedig az látszik, hogy sokba kerül ez a magyar adófizetőknek. Egy szakértő szerint 30 milliárd forint lehet a magyar forrás, Vértes András közgazdász szerint is kockázatos, hogy túlsúl
Az MNB-nél nem szempont, hogy valaki Horvátországba készül nyaralni
2018 június 20.   ATV
A jegybank stratégiája az, hogy inkább egy kicsit legyen gyengébb a forint, mert az segíti az exportot, a gazdaságot és nyereséget is jelent- magyarázta Vértes András az ATV Startban.
Jöhet az euró és tolhatják a pénzt az oktatásba és az egészségügybe
2018 április 11.   ATV
A következő két évben semmi gond nem lesz a gazdaságban – mondta Vértes András az ATV Start című műsorban. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke ugyanakkor figyelmeztetett, az igazi kérdés az, hogy az uniós pénzek leállása után mi lesz.

Közélet