Pettkó András

Ferrari traktort vett a Tisztelt Ház
2012 október 30.   HVG
A fűnyírásra szánt kistraktor több mint tízmillió forintba került, a Parlament hivatala szerint három éven belül megtérülhet az ára - számolt be a Blikk. A márkás traktorról Pettkó András volt képviselő is kifejtette véleményét.
Karsai: soha ilyen aljas, piszkos, hazug dologgal nem találkoztam
2012 május 9.   168 Óra Online
Nyugaton állítólag megoldották. Amerikában a hivatásos politikus viszonylag szerényen él. Ha befejezi, jön a gyarapodás ideje. Mivel az amerikai képviselők, szenátorok zöme aktív lobbista, négy-öt igazgatótanácsi hely eleve kinéz. A nyilvános klubelőadás, az egyetemi meghívás, Európában az alapítványi al- és főelnökség, a tartományi közigazgatás bevett menekülési útvonal. Magyarországon a rendszer…
Stumpf, Pettkó és Hock is megszólalt
2011 október 4.   HírTV
Stumpf István jelenlegi alkotmánybíró, korábbi kancelláriaminiszter, Pettkó András volt MDF-es, majd független országgyűlési képviselő és Hock Zoltán, az MDF volt elnökhelyettese, majd a pártból kizárt volt országgyűlési képviselő tanúmeghallgatásával folytatódott kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az a per, amelyben Dávid Ibolyát, az MDF volt elnökét és egykori frakcióvezetőjét, Herényi…
Pettkó András: Sikeres a web alkotmányozás, győzött az e-demokrácia
2011 április 3.   Népszava
Több tucat alaptörvény-javaslat érkezett az öt hónapja indult www.webalkotmany.hu oldalhoz. A legtöbb Netpolgár által támogatott tervezeteket átdolgozva, de a lényegén nem változtatva, benyújtotta Ivády Gábor független országgyűlési képviselő - olvasható Pettkó András közleményében.
Pettkó András ismét télapónak álcázta magát
2010 december 22.   HVG
Pettkó András volt MDF-es országgyűlési képviselő ismét karácsonyi videóüzenetet küldött mindannyiunknak.
Pettkó András parkokat épít
2010 szeptember 29.   Blikk
Nemrég még az ország sorsáról döntöttek, ma pedig már azt sem tudjuk, mi van velük. Sorozatunk a T. Házból eltűnt honatyákról szól
Beszédes számok: Pettkó és Steiner a két véglet
2010 február 25.   Privátbankár
Négy év alatt Pettkó András, korábban MDF-es, most független képviselő beszélt a legtöbbet az Országgyűlésben, szintén ő szólalt fel a legtöbb alkalommal az elmúlt négy év alatt
Pettkó András a parlamenti ciklus rekord felszólalója
2010 február 25.   Népszava
Négy év alatt Pettkó András, korábban MDF-es, most független képviselő beszélt a legtöbbet az Országgyűlésben, szintén ő szólalt fel a legtöbb alkalommal a Házban négy év alatt - derül ki az Országgyűlés adataiból.
A legbeszédesebb képviselő 642 alkalommal szólalt fel a parlamenti ciklusban
2010 február 25.   Infostart
Négy év alatt Pettkó András, korábban MDF-es, most független képviselő beszélt a legtöbbet az Országgyűlésben - derül ki az Országgyűlés adataiból. A tavaly december közepe óta hivatalban lévő Forgács Imre igazságügyi miniszternek már nem volt ideje felszólalni a Házban.
Fájdalmas szóviccel fejezheti be munkáját az Országgyűlés
2010 február 22.   Privátbankár
Pettkó András arra készül, hogy az övé legyen a ciklus utolsó rendes parlamenti ülésnapjának utolsó képviselői felszólalása. A független országgyűlési képviselőnek vasárnap az MTI-hez eljuttatott k...
Pettkó András szeretné elmondani az utolsó felszólalást a parlamentben
2010 február 21.   Népszava
Pettkó András arra készül, hogy az övé legyen a ciklus utolsó rendes parlamenti ülésnapjának utolsó képviselői felszólalása.
A beszédes virágkertész és a csend hercegei
2010 február 11.   HVG
Szakközépiskolában érettségizett ellenzéki politikus, a dísznövénykertész végzettségű Pettkó András bizonyult a legaktívabb képviselőnek e ciklusban a parlamentben. Mindez annak ellenére teljes biztonsággal megállapítható, hogy az Országgyűlés legutolsó üléseire a következő hetekben kerül majd csak sor.
Gyurcsány: Magyarországot nem tudja megváltani egyetlen politikus, egyetlen kormány sem
2010 január 29.   Népszava
A kampányidőszak alatt sok politikus újra blogolni kezdett. Csapody Miklós és Pettkó András is választott magának felületet, ahol elmondhatja gondolatait. Gyurcsány Ferenc pedig pedih még mindig a kapcsolat.hu-n működteti internetes naplóját.
„5%-ért bármit, bárkit”
2010 január 20.   HírTV
Nyilvános performanszon mutatta be a Lehet Más a Politika (LMP), szerintük hogy találnak gazdára az MDF országos listájának helyei. A párt egy árverést imitált a Kossuth téren, amelynek szereplői Dávid Ibolya, Bokros Lajos, Retkes Attila és Pettkó András arcképét viselve licitáltak a mandátumokra, kenőpénzt, uniós forrásokat, illetve bújtatott támogatást emlegetve.
Orbán Viktor egyszer sem szólalt fel a Parlamentben
2009 december 28.   Klubrádió
Idén az MSZP –s Avarkeszi Dezső beszélt a legtöbbször és a legtöbbet a parlamentben. Ezzel megszakadt Pettkó András volt MDF-es honatya 2007 óta tartó sorozata.
Ki beszélt idén legtöbbször a parlamentben?
2009 december 28.   Infostart
A tavalyi évhez képest egyébként lényegesen kevesebbszer szólaltak fel a politikusok. Ez a legtöbbet beszélőkre is vonatkozik: míg Pettkó András 2008-ban több mint 200 felszólalással lett az első, addig Avarkeszi Dezsőnek idén ennél több mint ötvennel kevesebb felszólalása volt. Megszakadt Pettkó András volt MDF-es parlamenti honatya 2007 óta tartó sorozata, aki két évig a legtöbbet és a…
Vigyázat: a tízmilliós ingatlan is adózik!
2009 július 22.   Privátbankár
Nemcsak a harmincmillió forintnál értékesebb ingatlanok után kell majd adózni jövőre - jelentette ki Pettkó András
Pettkó András aggódik a vagyonadó miatt
2009 július 22.   Infostart
Nemcsak a harmincmillió forintnál értékesebb ingatlanok után kell majd adózni jövőre - jelentette ki Pettkó András szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Teljes káosz a vagyonadó körül? Már az is fizet, akinek nem kellene?
2009 július 22.   Népszava
Nemcsak a harmincmillió forintnál értékesebb ingatlanok után kell majd adózni jövőre - jelentette ki Pettkó András szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Dávid Ibolya elnök maradt, sokan viszont kiléptek az MDF-ből
2009 június 22.   Népszava
Bizalmat szavazott az MDF országos gyűlése Dávid Ibolyának. A szombati voksolás után azonban jó néhány küldött távozott az ülésről és volt, aki bejelentette, kilép a pártból. Az újságírók a Városligeti fasorban, a volt ÉDOSZ székháza előtt, a hidegben várakoztak, mert a gyűlésre se a sajtó képviselőit, se a vendégeket, de még Pettkó András frissen kizárt MDF-tagot sem engedték be.

Közélet