Surányi György

Elektromos autó: így számolhatja el az otthoni töltés költségét
2017 október 15.   Adózóna
Hogyan lehet elszámolni az elektromos gépkocsi töltésének költségét, ha a vállalkozó a saját házában tölti az autóját? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Kamatkedvezményből származó jövedelem – így kell kiszámolni
2017 október 8.   Adózóna
Kifizető 1,5 millió forint kölcsönt ad kamatmentesen a dolgozójának, 24 hónap futamidőre. A dolgozónak kamatkedvezményből származó jövedelme lesz, ami után az adókat a kifizetőnek kell bevallani és megfizetni. Hogyan kell kiszámolni a kamatjövedelmet? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.
Útiköltség-térítés megbízási jogviszony esetén
2017 szeptember 24.   Adózóna
Adott egy cég, ahol az ügyvezető megbízási jogviszonyban látja el a feladatot (másik cégben 8 órás alkalmazott). Élettársának autóját használja a céges ügyek intézéséhez. Milyen módon lehet megtéríteni az útiköltségét? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Ezek a munkáltató kötelezettségei harmadik országbeli alkalmazottnál
2017 szeptember 23.   Adózóna
Milyen kötelezettségei vannak egy magyar cégnek törökországi alvállalkozó bevonásával történő munkavégzés esetén? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Adható-e akár havi 100 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány a dolgozónak?
2017 szeptember 9.   Adózóna
Mennyi Erzsébet-utalványt lehet adni a dolgozónak havonta és hány százalék az adó? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Surányi: Euró nélkül kimaradunk az unió belső köréből
2017 szeptember 7.   HVG
A jegybank korábbi elnöke elmondja, hogy miért állt be az eurót támogató népszavazási kísérlet mögé.
Költségtérítés, ha más az autó tulajdonosa és üzembentartója
2017 augusztus 26.   Adózóna
A gépkocsi hivatali célú használatánál gyakori, hogy az autó tulajdonosa és az üzembentartó nem ugyanaz a személy, az is lehet, hogy a szülő, az anyós vagy az após. Ki fizeti a cégautóadót, adható-e adómentes költségtérítés. Olvasói kérdésre adott válaszában Surányi Imréné okleveles közgazda a 2018-tól hatályba lépő módosításokra is kitért.
Életbiztosítás is választható cafetériában
2017 augusztus 12.   Adózóna
Olvasónk cégénél a dolgozók a cafetéria keretén belül az életbiztosítást is választhatják. Szólhat a biztosítás balesetbiztosításról is vagy csak életbiztosításról? – kérdezte az olvasó. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Válassza az előnyösebb juttatási formát! Példákkal
2017 augusztus 5.   Adózóna
Szövetkezet a vele munkaviszonyban nem álló tagoknak adna juttatást. Mennyi lesz a juttatások közterhe, mikor lesz nagyobb a kapott nettó érték? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.
Utazási költségtérítés motorkerékpárra?
2017 július 29.   Adózóna
Elszámolható-e motorkerékpárra is az utazási költség? Ha igen, ugyanolyan feltétekkel, mint személygépkocsi esetében? Mik a lehetőségek, ha robogóról van szó? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
A Rolls-Royce és én
2017 július 28.   Autó-Motor
Surányi Endre írása először az Autó-Motor 1984/1-es számában jelent meg.
Ettől is függ a lakhatási támogatás adómentessége
2017 július 22.   Adózóna
A munkavállalók lakcímeként szolgál a munkáltató tulajdonában lévő lakás. Lehet-e nekik adómentes mobilitási célú lakhatási támogatást nyújtani? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
A hangos káromkodás mentette meg a Dunában fuldokló blogger életét
2017 július 10.   Hírstart
Amíg simán csak segítségért kiabált, elmentek mellette a hajók. “Vén hülye létemre könnyelmű, felelőtlen majom voltam”- vallja magáról blogbejegyzésében a férfi, aki úgy gondolta, jó ötlet átúszni a Dunán a surányi strandról Gödre. Mindezt úgy, hogy hobbiúszóként 1-2 km-t szokott úszni a medencében – illetve ez is régebben volt így. Szerencsésen át
A hangos káromkodás mentette meg a Dunában fuldokló blogger életét
2017 július 10.   Lájk
Amíg simán csak segítségért kiabált, elmentek mellette a hajók. “Vén hülye létemre könnyelmű, felelőtlen majom voltam”- vallja magáról blogbejegyzésében a férfi, aki úgy gondolta, jó ötlet átúszni a Dunán a surányi strandról Gödre.
Költségtérítés az élettárs autójára – ki fizeti a cégautóadót? Példával
2017 július 8.   Adózóna
Kell-e cégautóadót fizetni és kinek, ha a magánszemély költségtérítést kap a munkáltatójától az élettársa tulajdonában levő autó használatára? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Rejtélyes eltűnések Orbán körül
2017 július 4.   Sztárklikk
Tanácsokat persze nyilván ma is kap Orbán, hírek szerint gyakran Habony Árpádtól, vagyis legkevésbé a szakemberekére kíváncsi, ők ugyanis szembesíthetnék a hibás döntések következményeivel, amit - közeli források szerint - a miniszterelnök nemigen kedvel. A lap sorra is vette a hajdani segítőket, elsőként Surányi Györgyöt, az első Orbán-kormány ala
Sportrendezvény juttatásainak és bevételeinek elszámolása
2017 június 24.   Adózóna
Sportegyesület sportrendezvényen étellel és itallal kínálja versenyzőit és meghívott vendégeit. Díjakat oszt, szállásköltséget fizet, illetve fizettet. E témakörben több kérdést is kaptunk, melyekre Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló és Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Nyerő támogatás
2017 május 8.   Police.hu
Fődíjat érő szakmai támogatást nyújtott a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a helyi Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium tanulóinak.
A Jobbik felszámolta pócsmegyeri szervezetét
2017 május 6.   Magyar Idők
Ismert bolsevista módszer szerint a Jobbik vezetése statáriálisan kivégez minden olyan tagot és szervezetet, aki és amely ragaszkodik az eredeti irányelvekhez – közölte a párt pócsmegyer-surányi szervezetének vezetője. Barsi Éva közösségi oldalán nyílt levélben számolt be arról, hogy az elnökséggel több éve tartó ellentétes szemléletük miatt koncep
Surányi György: A devizahitelezés csapdái
2017 április 28.   Portfolio
A munkaerő-piac 1989-93 közötti drámai átalakulása (nagyjából egy millió munkahely megszűnése) mellett a deviza hitelek és azok következményei testesítik meg a rendszerváltozás utáni évtizedek legsúlyosabb társadalmi-, szociális-...

Közélet