Almássy Kornél

Összeverték az Újpest-szurkolók a Ferencváros egyik vezetőjét
2017 december 29.   Hírstart
A támadók leütötték, majd meg is rugdosták a földre került fradistákat.Privát közösségi oldalán Almássy Kornél úgy írja le az incidenst: a számukra vereséggel végződő meccs után viszonylag hamar eljöttek a vendégszektorból, és a Labdaverő utcában parkoló autóikhoz sétáltak. Már majdnem elértek a kocsikhoz, amikor kiugrott a bokorból 6-8 újpesti "ke
UD Zrt.-ügy - Jogerősen bűnös Dávid Ibolya és Herényi Károly - A Fővárosi Törvényszék ítélete
2016 március 21.   Jogi Fórum
Jogerősen bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett kényszerítésben Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es politikusokat az UD Zrt.-üggyel összefüggésben folyó büntetőügyben a Fővárosi Törvényszék, és megrovásban részesítette őket. Dávid Ibolyát, az MDF egykori elnökét és Herényi Károlyt az ügyészség kényszerítéssel vádolta. A vád szerint a két egykori MDF-es politikus egy titokban…
Jövőre megújul a Róbert Károly körút
2015 június 9.   Infostart
Jövőre megkezdődhet a Róbert Károly körút útburkolatának megújítása egészen az Árpád hídi lehajtóig - mondta az InfoRádiónak adott interjújában a BKK Közút Zrt. vezérigazgatója. Almássy Kornél beszélt arról is, hogy a tizedik kerületben nyár végére a Kőbányai út, a Kőrösi Csoma Sándor utca, az Éles sarok és a Jászberényi út felújítása befejeződhet.
Egyre kevesebb kárt okoznak a kátyúk Budapesten
2015 május 21.   Infostart
Folyamatosan kátyúznak a fővárosban. A BKK Közút vezérigazgatója szerint a balesetveszélyes lyukakat 72 órán belül betömik. Régi és új technológiát is alkalmaznak a kátyúzáskor - mondta az InfoRádiónak Almássy Kornél.
Díjat nyert a BKK és a BKK Közút fejlesztése
2014 november 29.   ATV
A BKK Közút által kiépített új intelligens jelzőlámpa-irányító rendszer nyerte meg a Werner von Siemens hatékonysági verseny első díját közlekedés kategóriában. A díjat Vitézy Dávid a BKK, és Almássy Kornél a BKK Közút vezérigazgatói vették át. A szakmai elismerésen kívül a közönség díjat is a BKK közútfenntartással és üzemeltetéssel foglakozó szervezete nyerte.
Dávid Ibolya Giró-Szásznak: hazudik!
2014 szeptember 24.   ATV
Boross Péter szerint Almássy Kornél 2008-ben őszén nem volt alkalmas a párt elnöki posztjára, többek között azért, mert túl fiatal volt hozzá. Az egykori miniszterelnök és MDF-es politikust az UD Zrt.-vel összefüggő büntetőper szerdai tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tanúként hallgatták meg. Tanúként szembesítették Giró-Szász Andrást Dávid Ibolyával, az MDF volt elnöke "tömény…
UD-ügy: Boross jobban megérti a vádlottakat, mint a feljelentőket
2014 szeptember 24.   HVG
Boross Péter szerint Almássy Kornél 2008-ben őszén nem volt alkalmas a párt elnöki posztjára, többek között azért, mert túl fiatal volt hozzá. Az egykori miniszterelnök és MDF-es politikust az UD Zrt.-vel összefüggő büntetőper szerdai tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tanúként hallgatták meg.
Kényszerítéssel vádolják Dávid Ibolyáékat
2014 március 11.   ATV
Hétfőn újrakezdődött a büntetőper az UD Zrt.-ügyben. Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt most már nem csak személyes adattal való visszaéléssel vádolják, hanem kényszerítéssel is. Az MDF volt elnöke azt mondta: semmi köze nem volt Almássy Kornél lemondásához, és visszalépéséhez. Herényi ügyvédje szerint politikai indíttatású az eljárás.
Dávid: semmi közöm nem volt Almássy lemondásához
2014 március 10.   ATV
"Semmi közöm nem volt Almássy Kornél lemondáshoz, Almássyt saját megbízói vonták vissza" - mondta Dávid Ibolya, az MDF volt elnöke az UD Zrt.-ügyben indult büntetőper megismételt elsőfokú eljárásának első napján, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn.
Hány jelzőlámpa van Budapesten?
2013 július 20.   Infostart
Több mint ezer jelzőlámpa van a fővárosban, ezeket rendszeresen ellenőrzi a BKK Közút. A közlekedési lámpák összehangolásának felülvizsgálata ősszel kezdődik meg - mondta Almássy Kornél vezérigazgató az InfoRádiónak.
Jégkorong: Kőbányán épülhet fel a Fradi saját csarnoka
2013 március 29.   NSO
2014 őszére saját jégkorongcsarnoka lehet a Ferencvárosnak. Almássy Kornél, az FTC szakosztályelnöke a Digi Sport reggeli műsorában elmondta: készült egy tanulmány, amely alapján TAO-pénzből másfél év alatt elkészülhetne a jégkorongcsapat kőbányai otthona.
Megkíséreltek beavatkozni egy párt demokratikus működésébe
2012 szeptember 23.   168 Óra Online
Dávid Ibolya megint pert nyert. A Kúria múlt héten hatályon kívül helyezte azt az ítéletet, amely korábban az UD Zrt. vezetőjének, Tóth Jánosnak adott igazat és elmarasztalta az MDF korábbi elnökét. Ez már a harmadik jogi sikere. Előtte a Tombor András, illetve az Almássy Kornél által indított polgári perekben is ő nyert. Féja András a személyiségi jogi ügyekben képviselte Dávid Ibolyát. Vele…
Nincs vészhelyzet, de mielőbb fel kell újítani a Lánchidat
2012 augusztus 7.   Napi
Akár már 2015-ben megkezdődhet a Lánchíd felújítása - tudta meg az InfoRádió. Almássy Kornél, a BKK Közút Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy jövőre döntenek a munkálatokról és annak költségeiről, amely ... ...
Lánchíd-felújítás 2015-ben?: "Milliárdos összegről van szó"
2012 augusztus 7.   Infostart
Akár már 2015-ben megkezdődhet a Lánchíd felújítása - tudta meg az InfoRádió. Almássy Kornél, a BKK Közút Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy jövőre döntenek a munkálatokról és annak költségeiről, amely milliárdos összeg lehet.
A Dávid Ibolyát elmarasztaló ítélet hatályon kívül helyezése
2012 január 12.   Jogi Fórum
Érthetetlennek és megdöbbentőnek nevezte a Kúria szerdai ítéletét Futó Barnabás, aki Almássy Kornél jogi képviselője az MDF volt elnöke, Dávid Ibolya elleni személyiségi jogi perben.
Dávid Ibolyának nem kell fizetnie: nem érti a Kúriát Almássy ügyvédje
2012 január 12.   HVG
Érthetetlennek és megdöbbentőnek nevezte a Kúria szerdai ítéletét Futó Barnabás, aki Almássy Kornél jogi képviselője az MDF volt elnöke, Dávid Ibolya elleni személyiségi jogi perben.
UD Zrt.-ügy - Dávid Ibolya: "tiszta kézzel vívtam politikai harcaimat"
2011 szeptember 27.   Népszava
Almássy Kornél volt MDF-es politikus és Tombor András üzletember tanúként a párt 2008. szeptemberi tisztújításával összefüggő fenyegetésekről, kikényszerített visszalépésekről számolt be az UD Zrt.-ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden, miközben a kényszerítéssel vádolt Dávid Ibolya volt pártelnök azt hangoztatta: "Teljesen tiszta kézzel vívtam politikai harcaimat".
Dávid Ibolya: "tisza kézzel vívtam politikai harcaimat"
2011 szeptember 27.   HVG
Almássy Kornél volt MDF-es politikus és Tombor András üzletember tanúként a párt 2008. szeptemberi tisztújításáról, kikényszerített visszalépésekről számolt be az UD Zrt.-ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden, miközben a kényszerítéssel vádolt Dávid Ibolya volt pártelnök azt hangoztatta: "Teljesen tiszta kézzel vívtam politikai harcaimat".
Jégkorong: új alapokon az FTC csapata, meglepetést szerezhetnek
2011 szeptember 8.   NSO
Nehéz időszakon van túl az FTC jégkorong-szakosztálya, amelynek élére új vezetők kerültek, és a keret is felerészben kicserélődött. Almássy Kornél szakosztály-elnök bízik benne, hogy a most kezdődő szezon a sikeres túlélés jegyében telik, és néhány év múlva nagy ellenfelei lehetnek a legjobbaknak is.
Jégkorong: a korábbi ferencvárosi kedvenc az új vezetőség edzőjelöltje
2011 július 8.   NSO
Az eddigi ideiglenes szakosztályelnökből végleges lett, azaz hivatalosan is Almássy Kornél a Ferencváros jégkorongszakosztály-vezetője. Az igazgató Miczkiewicz Tibor, a technikai vezető Sándor Zsigmond lett az alakuló ülésen. Miután a vezetőség felállt, a vezetőedzőnek kiszemelt Dobos Tamással is tanácskoztak – mindebből kiviláglik, hogy a személyi kérdéseket záros határidőn belül szeretné…

Közélet