Herczog Edit

Elfogadta a szélessávú hálózatokról szóló rendeletet az EP
2014 április 15.   GazdaságPortál
Elfogadta kedden az Európai Parlament azt az uniós rendeletet, amelynek célja a szélessávú internetes hálózatok kiépítési költségeinek csökkentése. Herczog Edit, a magyar szocialisták EP-képviselője, a téma felelőse az Európai Parlamentben a szavazást követően közölte: a célja az, hogy 2020-ra minden európai háztartásba eljusson a másodpercenként 30 megabites (Mbps) sávszélességű internet […]
Szórólapon hazudott a Fidelitas, bírságot kapott
2014 április 6.   Népszava
Az MSZP EP képviselőjéről, Herczog Editről terjesztettek "valótlan és megtévesztő" állításokat.
MSZP: négy, fekete ruhás férfi támadt Herczog Editre
2014 március 31.   ATV
Rövid időn belül ez a második eset, hogy a baloldali ellenzék békésen kampányoló tagjaira támadnak.
Megtámadták Herczog Edit EP-képviselőt Csókakőn
2014 március 31.   168 Óra Online
Atrocitás érte Csókakőn Herczog Edit EP-képviselőt – közölte az MSZP.
Megtámadták Herczog Editet
2014 március 30.   444
Gyilkos hangulatban zajlik a kampányfinis! Csókakőn a baloldali összefogás Fejér megyei képviselőjelöltjét és kísérőit megtámadták, és elvették tőlük a Nők a változásért feliratú molinót.
Fekete ruhások támadtak rá egy MSZP-s képviselőre
2014 március 30.   HVG
Feketébe öltözött férfiak támadtak rá Herczog Edit szocialista EP-képviselőre Csókakőn, és kitépték a kezéből a molinót - közölte az MSZP.
„A rezsicsökkentés egyszerű propaganda”
2014 január 31.   ATV
A hazai energiaárak nemhogy az uniós szint alá estek volna a rezsicsökkentés hatására, de még mindig jóval többet fizet a magyar fogyasztó, mint amit a termelői árak diktálnának – állítja Herczog Edit, európai parlamenti képviselő. A Bizottság éppen azért szüntetné be a hatósági árak rendszerét, hogy az energiaárak csökkenéséből származó hasznot ne az állam fölözze le.
Magyar szakember az európai távközlési szabályozási intézmény élén - Ignéczi László lett a BEREC új elnöke
2014 január 23.   Jogi Fórum
Az Európai Parlament (EP) ipari, kutatás- és energiaügyi bizottsága meghallgatta Ignéczi Lászlót, az európai országok nemzeti távközlési szabályozó testületeit összefogó ernyőszervezet (Body of European Regulators for Electronic Communications, BEREC) új elnökét - közölte csütörtökön Herczog Edit szocialista EP-képviselő, aki szerint a bizottság tagjai személyesen is meggyőződhettek arról, hogy…
Veszélyben az uniós pályázatok sikere
2014 január 17.   Népszava
Herczog Edit aggasztónak tartja, hogy az Orbán-kormány nem tanult a hatalomra kerülése után elkövetett hibákból.
Herczog: Orbánnak fáj a jelentés, hiszen ő váltotta ki
2013 október 11.   ATV
Az uniós jelentést, amelynek kapcsán az ügy botránnyá dagadt, Tavares írta és nem a szocialista képviselők- mondta Herczog Edit EP-képviselő az Egyenes beszédben.
Fordulópont volt a Tavares-jelentés
2013 október 10.   Népszava
Herczog Edit: az Orbán-kormány kivagyisága százmilliárdokba kerül, mégis a szocialistákat nevezik hazaárulónak.
Herczog Edit olcsóbb és gyorsabb internetet sürget az EU-ban
2013 szeptember 18.   Népszava
Tömegek számára ígér olcsóbb és gyorsabb internetezést az a javaslat, amelyet szerdán tárgyalt az Európai Parlament (EP) ipari, kutatási és energiaügyi szakbizottsága - közölte Herczog Edit magyar szocialista EP-képviselő, a tervezet jelentéstevője szerdán az MTI-vel.
Göncz még nem döntött
2013 szeptember 13.   ATV
A jelenlegi négy MSZP-s európai parlamenti képviselő közül Tabajdi Csaba delegációvezető, valamint Gurmai Zita és Herczog Edit kész újra megméretni magát a jövő májusi EP-választáson, Göncz Kinga pedig egyelőre nem döntött – közölték az érintettek az MTI brüsszeli tudósítójának kérdésére.
A régi és az új uniós büdzsé fejlesztési pénzei is veszélyben vannak
2013 szeptember 6.   168 Óra Online
Miközben Lázár János brüsszeli Canossa-járásra készül, hogy a kormányzati szabálytalanságok miatt felfüggesztett, 1200 milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénz egy részét megmentse, a következő hét év támogatásai is veszélybe kerültek – jelentette ki sajtótájékoztatóján Herczog Edit szocialista politikus, európai parlamenti képviselő. Nemzetközi tekintély és külpolitikai mozgástér híján szerinte…
Herczog: súlyos következményekkel jár, ha nincs megállapodás az uniós büdzséről
2013 szeptember 6.   Népszava
Herczog Edit (MSZP) európai parlamenti (EP-)képviselő szerint Magyarországra nézve is súlyos következményekkel járna, ha nem sikerül megállapodni a következő hétéves (2014-2020) költségvetési keretről.
Elfogadta az EP 2014-es költségvetése tervezetét
2013 április 17.   Infostart
Üdvözli Herczog Edit, hogy az EP közösen és hatékonyan kidolgozott büdzséjét elfogadta a plenáris ülés szerdán. A képviselő szerint a legfontosabb, hogy a jövőre esedékes választás és a horvát csatlakozás többletköltségeit biztosítsa a tervezet - olvasható Herczog Edit közleményében.
"El a kezekkel" - a magyarok is beleszóltak az uniós vitába
2013 február 6.   HVG
Az uniós költségvetési huzavona egyik legnagyiobb vesztese lehet Magyarország Tabajdi Csaba szerint. Herczog Edit pedig úgy véli, a közös büdzsének a növekedést és a munkahelyteremtést kell szolgálnia.
Herczog Edit : elérkezett a változtatás és az összefogás ideje
2012 október 23.   Népszava
Elérkezett a változtatás és az összefogás ideje"- ez volt a fő üzenete Herczog Edit felszólalásának a keddi strasbourgi plenáris ülésen. A képviselő kifejtette, hogy a válságból való kilábaláshoz növekedésre és beruházásokra van szükség, amelyek egyik kulcsfontosságú eleme a megerősített európai ipar. "Eljött az ideje, hogy megteremtsük a növekedés keretfeltételeit, azt a struktúrát, amely…
Állatok Világnapja 2012 a Eukanubával
2012 október 9.   Joy
A Eukanuba hitvallása szerint az állatok szeretete és jóléte a legfontosabb érték munkánk során, ezért is örültünk annak, amikor Herczog Edit Európai Parlementi képviselő felkérte az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft-t, mint szakmai partnert és a Eukanubát, működjünk együtt, és hozzunk létre egy olyan rendezvényt, amelynek célja az, hogy ezek az értékek a kisállat-tartókhoz is eljussanak.
Egyszer az EU ellen, máskor mellette kampányolnak
2012 augusztus 22.   Népszava
Kérdés, hogy Orbán Viktor nyilatkozataival és álláspontjával mennyire kapcsolható össze az uniós tagság pozitív hatásait kiemelő, hamarosan induló kampány - fogalmazott lapunknak Herczog Edit. Az Európai Parlament szocialista képviselője azután beszélt erről, hogy kiderült: az uniós tagság pozitív hatásait kiemelő kampányt indít a kormány.

Közélet