Hiller István

Hiller: söprés lesz az SZFE-n, megvan az MSZP-tisztújítás időpontja
2020 június 26.   ATV
Színtiszta politika – így értékelte az SZFE körül történteket Hiller István volt oktatási miniszter. Hiller István ideológiai alapú támadásnak nevezte a történteket, szerinte ezt a véleményét támasztja alá Vidnyánszky Attila álláspontja, amely szerint az egyetemen ideológiailag elfogult oktatás folyik, és ezt meg kell változtatni.
Hiller kiakadt: „Szálasi Ferenc egy aljas tömeggyilkos volt, nem tudom betudni tévedésnek a képet”
2020 június 17.   ATV
Az MSZP politikusa szerint a felelősséget vállalni kell a kép után. Majd azt mondta: jóérzésű emberként kikéri magának ezt a képet.
MSZP: „olyan országot akarunk, ahol nem kell mártírhalált halni”
2020 június 16.   Demokrata
A magyar baloldal nem mond le egy új magyar köztársaság megteremtéséről – jelentette ki Hiller István.
Bemutatta ötpontos oktatási javaslatcsomagját az MSZP
2020 június 7.   Infostart
Hiller István, a párt oktatáspolitikusa, az Országgyűlés szocialista alelnöke a pedagógusnap alkalmából köszöntötte az óvodapedagógusokat, tanárokat és tanítókat és köszönetet mondott a szülőknek is a koronavírus-járvány idején mutatott együttműködésükért.
Az MSZP most ezt kéri a kormánytól
2020 június 7.   ATV
Ötpontos oktatási javaslatcsomagot mutatott be Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.
A szocik „újjáépítenék” az oktatási rendszert
2020 június 7.   Hírstart
Ötpontos oktatási javaslatcsomagot mutatott be Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke.
NAT helyett ezt javasolja az MSZP
2020 június 7.   Napi
Ötpontos oktatási javaslatcsomagot mutatott be Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.
A szocik „újjáépítenék” az oktatási rendszert
2020 június 7.   Demokrata
Ötpontos oktatási javaslatcsomagot mutatott be Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke.
Az MSZP a NAT visszavonását követeli
2020 június 7.   Propeller
Ötpontos oktatási javaslatcsomagot mutatott be Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján. A politikus pedagógusnap alkalmából köszöntötte az óvodapedagógusokat, tanárokat és tanítókat, akik "joggal lehetnek büszkék" teljesítményükre, valamint köszönetet mondott a szülőknek is a koronavírus-járvány ide
Hiller: Bűn lenne, ha a jelenlegi politikai mondaná meg, milyen volt a politika a múltban
2020 június 4.   ATV
Az MSZP országgyűlési képviselője a trianoni évfordulóval kapcsolatban arról beszélt: fontos kérdés, ki hogyan viszonyul a múlthoz, viszont nem szabad azon rágódni, mi lett volna, ha valami másképp történik.
Hiller: az Európai Unió nem automatikus megoldás, de ez a közösség tehet a legtöbbet a kisebbségekért
2020 június 4.   Népszava
Ady Endre társaságában emlékezett az MSZP a trianoni nemzeti sorskatasztrófára.
Szokásjogot rúgott fel a kormánypárt
2020 június 4.   Népszava
Hiller István szerint a trianoni béke minden magyar számára sorstragédia, ezért is lett volna megfelelő alkalom arra, hogy a képviselők együtt emlékezzenek és beszéljenek a magyarság jövőjéről is. A Demokratikus Koalíció a KMKF munkájában sem vesz részt és a parlamenti megemlékezésre sem megy el. A Párbeszéd részvétele is kérdéses.
Orbán Balázs Hiller Istvánnak: „Vegye vállára ezt a térítő munkát!”
2020 június 3.   Demokrata
A világ magyarságának közös fájdalmaként, nemzeti sorstragédiaként beszélt Trianonról napirend előtti felszólalásában Hiller István.
Hiller István: Trianon hatása csak a mohácsi vészhez mérhető
2020 június 3.   Népszava
Trianon kérdésében nem szabad defenzívába vonulnia a magyar baloldalnak, hiszen a nemzeti sorstragédia sokkal többet jelent, mint amennyit a jobboldal kiemel belőle – állítja Hiller István, az MSZP képviselője, az Országgyűlés alelnöke.
Hiller István ha tehetné, újranyitná az alsó tagozatokat
2020 május 20.   ATV
Az MSZP politikusa nemet nyomott a Semjén Zsolt által benyújtott javaslatra, szerinte sem a stílus, sem az időpont választás nem volt jó. A volt oktatási miniszter ezt a tanévet már lezártnak tekinti.
Hiller: Magyarországon ma nincs igazi köztársaság
2020 május 2.   Propeller
Az "igazi köztársaság" hiányáról beszélt a parlament MSZP-s alelnöke szombaton Budapesten, Göncz Árpád volt köztársasági elnök szobránál abból az alkalomból, hogy 30 éve alakult meg a rendszerváltás utáni első Országgyűlés. Fotó: MTI/Kovács Tamás Magyarországon ma nincs igazi köztársaság, de "soha nem fogunk letenni arról, hogy egy új, szabad magy
Hiller István erős szavakkal emlékezik:"Magyarországon nincs igazi köztársaság"
2020 május 2.   ATV
Az "igazi köztársaság" hiányáról beszélt a parlament MSZP-s alelnöke szombaton Budapesten, Göncz Árpád volt köztársasági elnök szobránál abból az alkalomból, hogy 30 éve alakult meg a rendszerváltás utáni első Országgyűlés.
Hiller: Magyarországon ma nincs igazi köztársaság
2020 május 2.   Népszava
„Soha nem fogunk letenni arról, hogy egy új, szabad magyar köztársaságot kiáltsunk ki” – mondta a parlament MSZP-s alelnöke.
Hiller: Orbán bejelentése sok mindent felborított a tervezésben
2020 április 22.   ATV
Az MSZP szerint el kell halasztani az érettségit, ha május elején tetőzik a járvány. Hiller István az ATV-ben arról is beszélt, hogy a járvány előtt még nem tervezte a kormány, hogy a kulturális szférában kivezetik a közalkalmazotti státuszt.
MSZP: Már jóval korábban meg kellett volna hozni az érettségi lebonyolításáról szóló döntést
2020 április 16.   ATV
Az idei érettségi szervezéssel kapcsolatos, a kormányénál néhány esetben szigorúbb javaslatokat fogalmazott meg Hiller István, az Országgyűlési szocialista alelnöke csütörtökön. A volt oktatási miniszter drámainak nevezte a felsőoktatásba jelentkezők számának csökkenését és közölte, ellenzik a közművelődési dolgozók munkaviszonyával kapcsolatos tör

Közélet