Hiller István

Hiller István ha tehetné, újranyitná az alsó tagozatokat
2020 május 20.   ATV
Az MSZP politikusa nemet nyomott a Semjén Zsolt által benyújtott javaslatra, szerinte sem a stílus, sem az időpont választás nem volt jó. A volt oktatási miniszter ezt a tanévet már lezártnak tekinti.
Hiller: Magyarországon ma nincs igazi köztársaság
2020 május 2.   Propeller
Az "igazi köztársaság" hiányáról beszélt a parlament MSZP-s alelnöke szombaton Budapesten, Göncz Árpád volt köztársasági elnök szobránál abból az alkalomból, hogy 30 éve alakult meg a rendszerváltás utáni első Országgyűlés. Fotó: MTI/Kovács Tamás Magyarországon ma nincs igazi köztársaság, de "soha nem fogunk letenni arról, hogy egy új, szabad magy
Hiller István erős szavakkal emlékezik:"Magyarországon nincs igazi köztársaság"
2020 május 2.   ATV
Az "igazi köztársaság" hiányáról beszélt a parlament MSZP-s alelnöke szombaton Budapesten, Göncz Árpád volt köztársasági elnök szobránál abból az alkalomból, hogy 30 éve alakult meg a rendszerváltás utáni első Országgyűlés.
Hiller: Magyarországon ma nincs igazi köztársaság
2020 május 2.   Népszava
„Soha nem fogunk letenni arról, hogy egy új, szabad magyar köztársaságot kiáltsunk ki” – mondta a parlament MSZP-s alelnöke.
Hiller: Orbán bejelentése sok mindent felborított a tervezésben
2020 április 22.   ATV
Az MSZP szerint el kell halasztani az érettségit, ha május elején tetőzik a járvány. Hiller István az ATV-ben arról is beszélt, hogy a járvány előtt még nem tervezte a kormány, hogy a kulturális szférában kivezetik a közalkalmazotti státuszt.
MSZP: Már jóval korábban meg kellett volna hozni az érettségi lebonyolításáról szóló döntést
2020 április 16.   ATV
Az idei érettségi szervezéssel kapcsolatos, a kormányénál néhány esetben szigorúbb javaslatokat fogalmazott meg Hiller István, az Országgyűlési szocialista alelnöke csütörtökön. A volt oktatási miniszter drámainak nevezte a felsőoktatásba jelentkezők számának csökkenését és közölte, ellenzik a közművelődési dolgozók munkaviszonyával kapcsolatos tör
Hiller: Nincs kőbe vésve, hogy május 4-én el kell kezdődnie az érettséginek
2020 április 10.   ATV
A korábbi oktatási miniszter számos javaslatot fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogyan kellene tartani idén az érettségi vizsgákat. Hiller István a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma tragikusan alacsony.
Az ellenzék megoldásokkal állt elő az idei érettségire
2020 április 2.   Ez a lényeg
Vagy csak írásbeli, vagy csak szóbeli érettségi legyen - javasolta Hiller István, az Országgyűlés MSZP-s alelnöke. A DK azonnali egyeztetéseket vár a kormánytól a szakmai szervezetekkel.
Így menthető meg több mint 100 ezer diák érettségije és jövője
2020 április 2.   Népszava
A kormány eltökéltségén és logisztikai képességén múlik, hogy érettségizhetnek-e az érintett tanulók, de a módszertan Hiller István szerint igenis adott.
A volt oktatási miniszter is azt kérte a kormánytól, ne legyen hagyományos érettségi
2020 április 2.   Eduline
Ne a hagyományos módon bonyolítsák le idén az érettségit: vagy csak írásbeli, vagy csak szóbeli érettségi legyen - javasolta Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke online sajtótájékoztatóján.
Jégkorong: visszavonult a svájciak legendás kapusa
2020 március 16.   NSO
Bejelentette visszavonulását saját közösségi oldalán Jonas Hiller, a svájciak legendás jégkorongkapusa.
L. Simon László Hiller Istvánnak: „Minden kormány hibázhat”, az Orbán-kormány is
2020 március 7.   ATV
„Még az 1978-ban az MSZMP Központi Bizottság által elfogadott irányelv is nagyobb szabadásgot adott a tanároknak, mint a NAT” – állítja Hiller István szocialista kultúrpolitikus, aki L. Simon László fideszes képviselővel vitatkozik a Hetek pénteken megjelent számában a Nemzeti alaptantervről és a magyar oktatásról.
Így vitáztak a kultúráról a Mandiner kerekasztalán
2020 február 21.   Mandiner
L. Simon László, Demeter Szilárd, Kukorelly Endre és Hiller István részvételével tartott kultúrpolitikai vitát a Mandiner.
Demeter Szilárd: Bánt, hogy náciznak, mert székely vagyok, és a székelyek nem nácik
2020 február 21.   Hírstart
A PIM főigazgatója a fideszes L. Simon Lászlóval, az MSZP-s Hiller Istvánnal és a volt LMP-s képviselő Kukorelly Endre íróval beszélgetett a kultúrpolitikáról.
Demeter Szilárd: Bánt, hogy náciznak, mert székely vagyok, és a székelyek nem nácik
2020 február 20.   444
A PIM főigazgatója a fideszes L. Simon Lászlóval, az MSZP-s Hiller Istvánnal és a volt LMP-s képviselő Kukorelly Endre íróval beszélgetett a kultúrpolitikáról.
Kiderült, milyen Orbán utáni Magyarországot szeretne Hiller István
2020 február 18.   ATV
Maga a társelnöki szisztéma az, ami érzelmet sugároz – így reagált ma Hiller István a sokat támadott kijelentésére érkezett reakciókra az ATV Start című műsorban. Az MSZP választmányi elnöke azt is elmondta, hogy pártjának, és az ellenzéknek új szavazókat kell megszólítani, és nem egymástól elhappolni. Azt is feltárta, hogy milyen Magyarországról á
Hiller István szeretné, ha női társelnöke lenne az MSZP-nek, mert „a ráció mellett szükség van érzelmekre is”
2020 február 17.   Szeretlek Magyarország
Az MSZP választmányi elnöke szerint hiába a szakmai színvonal, ha a párt nem tűnik szerethető közösségnek.
Hiller: Azért kell az MSZP-nek női társelnök, mert a ráció mellett szükség van érzelmekre is
2020 február 17.   HVG
„Ha nem tűnünk szerethető közösségnek, akkor hiába a szakmai színvonal” – magyarázta az MSZP-választmány elnöke.
Hiller István támogatja, hogy legyen nő társelnöke pártjának, mert "ráció mellett szükség van érzelmekre is"
2020 február 17.   444
Majdnem mondtam valamit, de inkább visszafogom magam.
A legnagyobb rizikó az, ha nem vállalunk rizikót - interjú Hiller Istvánnal
2020 február 17.   Népszava
Ütőképes alternatívává kell válnia az ellenzéknek 2022-re; megvan a fejében a csapat; a rációt érzelmekkel itatná át; a társelnöki rendszer bevezetése most a párt megújításáról szól, nem fúzióról – mondja Hiller István, az Országgyűlés MSZP-s alelnöke.

Közélet