Hiller István

Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék az MTA-törvény miatt
2019 július 8.   HVG
AZ MSZP-s Hiller István ezt hétfőn a Parlamentben, az interpellációk során jelentette be.
Alkotménybírósághoz fordul MTA-ügyben az ellenzék
2019 július 8.   ATV
Az Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék az MTA-törvény miatt, jelentette be hétfőn a Parlamentben Hiller István MSZP-s képviselő, hozzátéve, hogy ehhez elég aláírás és ajánlás gyűlt össze.
Hiller: a kormány beismerte, hogy nem mérte fel a következményeket
2019 július 3.   Klubrádió
A köznevelési törvény sok „kártékony és ostoba” eleme közül a magániskolákra vonatkozó részekkel lőhetett túl a célon a kormány, és ez Hiller István volt oktatási miniszter szerint a párton belül is ellenkezést szült.
Vajon miért halasztotta el a szavazást a kormány?
2019 július 2.   ATV
A köznevelési törvény módosítása az “arculcsapása” lett volna az alternatív Waldorf-iskoláknak, hiszen az kötelezővé tenné a hagyományos osztályozást a számukra, a NAT-tól pedig csak 30 százalékban térhetnének el. Ezzel “a szabadság utolsó kis köreit vagdosná” a kormány - Hiller Istvánt kérdeztük, mit gondol, miért kérte a kormány a mai parlamenti
Kövér és Hiller a Rogánékat is reptető cég bérelt gépével utaztak Rómába
2019 június 3.   444
Nagykoalíciós társaság utazott ki április elején Salvinihez, 6,8 millióért.
Hiller: terrorcselekmény volt, amikor rálőttek a házamra
2019 február 13.   Hírstart
Terrorizmusként élte meg a háza elleni 2007-es támadást Hiller István. A szocialista politikus erről tanúként beszélt a Budaházy György és társai elleni büntetőper keddi tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.
Terrorcselekményként értékeli Hiller István a házát ért 2007-es támadást
2019 február 12.   Propeller
Terrorizmusként élte meg a háza elleni 2007-es támadást Hiller István. A szocialista politikus erről tanúként beszélt a Budaházy György és társai elleni büntetőper keddi tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken. Hiller István pesterzsébeti házára 2007 decemberében lőttek rá. A vád szerint az egészségbiztosítási törvény közelgő parlamenti szavazása kapc
Tanúként hallgatták meg Hiller Istvánt
2019 február 12.   hirado.hu
Folytatódott a Budaházy-per a Fővárosi Törvényszéken.
Hiller: terrorcselekmény volt, amikor rálőttek a házamra
2019 február 12.   ATV
Terrorizmusként élte meg a háza elleni 2007-es támadást Hiller István. A szocialista politikus erről tanúként beszélt a Budaházy György és társai elleni büntetőper keddi tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.
MSZP: Magyarországon ma nincs köztársaság
2019 február 1.   Propeller
Az MSZP elnöke szerint nincs mit ünnepelni a köztársaság napján, mert ma Magyarországon nincs köztársaság. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője beszédet mond a köztársaság emléknapja alkalmából tartott rendezvényen a XIII. kerületi Carl Lutz rakparton a "magyar köztársaság kövénél" 2019. február 1-jén. Mellette Hiller István, az MSZP par
5 százalékos áfával oldaná meg a kultúrtao hiányát Hiller
2019 január 24.   ATV
Az MSZP-s politikus szerint mindenki jól járna a javaslatával és kiszámíthatóbb is lenne az, mint amit most a kormány javasol.
Lángoló fatörzsek az asztalon!
2018 december 26.   Nosalty
A kanadai Quebec francia eredetű karácsonyi hagyományai között szerepel a fatörzstorta elkészítése is. Gabrielle Rivard-Hiller cukrász nem mindennapi darabot sütött.
MSZP: a CEU-t "kiseprűzték" Magyarországról
2018 december 3.   Propeller
Az MSZP véleménye szerint a CEU-t (Central-European University) "kiseprűzték" Magyarországról. Hiller István hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a CEU bejelentette, 2019 szeptemberében minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el. Az Országgyűlés szocialista alelnöke úgy fogalmazott: az egyetem lépése az elmúlt
Hiller: a kormány kidobta a NAT-ot az ablakon
2018 november 26.   ATV
A kormány visszavonta a NAT tervezetét – ezt Pósán László kulturális bizottsági elnök közölte ellenzéki kollégájának kérdésére a bizottság mai ülésén. Erről Hiller István beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
Még jövőre sem vezetik be az új alaptantervet
2018 november 26.   168 Óra Online
Az Országgyűlés Kulturális Bizottsága hétfőn ülésezett. Az ülésen Hiller István (MSZP) arról érdeklődött, hogy mikor kerülhet nyilvánosságra a Nemzeti alaptanterv kormány által aláírt változata. A bizottság fideszes elnök, Pósán László kijelentette, hogy az új Nat 2019-es bevezetésére nem fog sor kerülni – írja a Népszava.
Hiller István: aki jön, jön, aki nem, nem
2018 november 13.   Infostart
Vitaképes dokumentumnak tartja Hiller István a Nemzeti Alaptanterv tervezetét, pártja, az MSZP, valamint a Párbeszéd összefogását pedig "Európa-párti erők nyitott szövetségének" nevezte az MSZP politikusa, volt oktatási miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.
Ungár Péter: Molnár Zsoltnak és Hiller Istvánnak helye lehet a Fidesz utáni politikában is
2018 október 31.   Hírstart
Az LMP-s politikus azt mondta, nem akarja eladni a tulajdonrészét a BIF-ben csak azért, mert Mészáros Lőrinc is feltűnt a cég közelében.
Ungár Péter: Molnár Zsoltnak és Hiller Istvánnak helye lehet a Fidesz utáni politikában is
2018 október 31.   444
Az LMP-s politikus azt mondta, nem akarja eladni a tulajdonrészét a BIF-ben csak azért, mert Mészáros Lőrinc is feltűnt a cég közelében.
Elájult egy fideszes képviselő a parlament ülésén
2018 október 3.   Propeller
A Sargentini-jelentés vitája közben lett rosszul. Fotó: Kovács Tamás/MTI Éppen az LMP-s Demeter Márta szólt hozzá a Sargentini-jelentést elítélő fideszes parlamenti határozati javaslathoz, amikor 15 óra körül Demeter Zoltán, a Fidesz parlamenti képviselője hirtelen rosszul lett és elájult  - értesült a zoom.hu. Az ülést vezető szocialista Hiller
Hiller: romlik a közoktatás színvonala
2018 szeptember 25.   ATV
"Az olyan alapkompetenciák, mint az írás, olvasás és számolás képessége nem kerülhetnek be az új Nemzeti Alaptantervbe, mert azt az oktatási kormányzat túl liberálisnak találta" - erről Hiller István, korábbi oktatásért felelős miniszter beszélt az ATV Start című műsorában.

Közélet