Mádl Ferenc

Varga Judit: A koronavírus-járvány a felszínre hozta az EU intézményi szintű problémáit
2020 szeptember 18.   ATV
Magas rangú nemzetközi politikusok is felszólalnak majd a "Dialogue on the future of Europe: How to build a more effective and genuinely strong Union?" elnevezésű webináriumon, melyet az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet közösen szervez jövő hétfőn Budapesten, az Országházban - nyilatkozta pénteken az MTI-nek a k
Kitüntetés! Csókay András kapta a Polgári Magyarországért díjat
2020 február 25.   Lokál
Csókay András idegsebész kapta a Polgári Magyarországért díjat. A kitüntetést Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt államfő özvegye és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke adta át hétfőn Budapesten.
Csókay András idegsebész kapta a Polgári Magyarországért díjat
2020 február 24.   Propeller
Csókay András idegsebész kapta a Polgári Magyarországért díjat. A kitüntetést Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt államfő özvegye és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke adta át hétfőn Budapesten. Fotó: MTI/Illyés Tibor Kövér László, az Országgyűlés elnöke a díjazottat méltatva úgy fogalmazott: "Csókay András orvosi hitvallása,
Csókay András kapta a Polgári Magyarországért díjat
2020 február 24.   Infostart
Csókay András idegsebész kapta a Polgári Magyarországért díjat. A kitüntetést Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt államfő özvegye és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke adta át.
Csókay András kapta a Polgári Magyarországért díjat
2020 február 24.   Hírklikk
Csókay András idegsebész kapta a Polgári Magyarországért díjat. A kitüntetést Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt államfő özvegye és Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) elnöke adta át hétfőn, Budapesten.
Görög katolikus szerzetesnővéré a Hit pajzsa díj
2020 február 22.   Infostart
Imre Margit Ágota A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegyétől kapta meg szombaton Budapesten.
Imre Margit Ágota görögkatolikus szerzetes kapta a Hit pajzsa díjat
2020 február 22.   Magyar Nemzet
A Parma fidei – Hit pajzsa elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át szombaton Budapesten.
A Magyar Nemzet odaverte a birkózószőnyegre Németh Szilárdot
2019 szeptember 24.   444
És Áder János sem jön jól ki a Mádl Ferenccel történő összeméricskélésből. Mindez Muszukajev Iszmail miatt.
Tihany - Pünkösdi Pálinka Piknik
2019 június 6.   Hírstart
A Mádl Ferenc téren koncertekkel, diszkóval, utcabállal, pünkösdi király választással, a Pisky sétányon vásárral, a két tájházban pedig gyermekfoglalkozásokkal várják az ünnepi napokon az érdeklődőket.
Orbán volt minisztere kapja a Mádl Ferenc intézet vezetését
2019 április 26.   ATV
Mádl Ferenc egykori államfőről elnevezett jogi intézetet hoz létre a kormány, a V4-ek és más EU-országok jogrendjének a tanulmányozására. Az intézet vezetője Orbán volt külügyminisztere, Martonyi János lesz.
Mádl Ferenc nevét viselő jogi intézet létrehozásáról döntött a kormány
2019 április 26.   Lokál
A jogalkotói munka segítése lesz a fő feladata a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézetnek, amely a kormány döntése alapján június 1-jén kezdi meg működését - közölte az intézmény létrehozását kezdeményező igazságügyi miniszter csütörtökön az MTI-vel.
Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézetet alapít a kormány
2019 április 26.   Hírstart
Idén 610, aztán évente 850 millióból gazdálkodhat.
Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézetet alapít a kormány
2019 április 26.   444
Idén 610, aztán évente 850 millióból gazdálkodhat.
Mádl Ferenc nevét viselő jogi intézet létrehozásáról döntött a kormány
2019 április 26.   Hírstart
A Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként, központi hivatalaként működik – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter.
Újabb intézetet gründol a kormány évi 850 millió forintért, Mádl Ferenc volt államfő nevével fémjelezve
2019 április 25.   168 Óra Online
A jogalkotói munka segítése lesz a fő feladata a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézetnek, amely a kormány döntése alapján június 1-jén kezdi meg működését – közölte az intézmény létrehozását kezdeményező igazságügyi miniszter csütörtökön az MTI-vel.
Milliárdos befektetéssel alapították meg a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézetet
2019 április 25.   Népszava
Bár a név erre utal, a szervezetnek nem az lesz a feladata, hogy a volt köztársasági elnököt hasonlítsa össze saját magával. Az intézet kiépítése és működtetése is komoly összegeket emészt fel. (Belföld)
Milliárdokat költ az állam egy újabb emlékezetpolitikai intézetre
2019 április 25.   Propeller
Az egykori köztársasági elnökre emlékező intézetre idén különböző címeken összesen 610 millió, a következő évtől évente 850 millió forintot szán a kormány a legújabb rendelet szerint. A 2000 és 2005 közti köztársasági elnök, Mádl Ferenc jogászprofesszor (1931-2011) nevét viselő Összehasonlító Jogi Intézetet hoz létre a kormány egy csütörtökön közz
Évi több száz millió forintból alapít Mádl Ferenc Intézetet a kormány
2019 április 25.   HVG
Az egykori köztársasági elnökre emlékező intézetre idén különböző címeken összesen 610 millió, a következő évtől évente 850 millió forintot szán a kormány a legújabb rendelet szerint.
Mádl Ferenc nevét viselő jogi intézet létrehozásáról döntött a kormány
2019 április 25.   Magyar Nemzet
A Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként, központi hivatalaként működik – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter.
„De a terror és az erőszak a szívekben csak kitartást eredményezett” – Idén is átadták a Hit pajzsa díjat
2019 február 24.   Blikk
Szabó Ferenc jezsuita szerzetes kapta idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat. Az elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át szombaton Budapesten.

Közélet