Mádl Ferenc

Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Hit pajzsa díjat
2018 február 24.   Hírstart
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át.
Hargitai Anna Magna megváltós nővér kapta idén a Hit pajzsa díjat
2018 február 24.   Magyar Idők
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából évente odaítélt elismerést Mádl Dalma, Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök özvegye adta át.
Elismerés prágai magyar egyetemistáknak
2017 május 30.   Magyar Idők
A 2006-ban megalapított Fiatalok a Polgári Magyarországért díjat idén a Csehországban működő, magyar diákokat tömörítő Ady Endre Diákkör kapta. A díjat Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyújtotta át Erdélyi Ágnesnek, a szervezet elnökének.
Kormányszóvivő: csak a kormány „nem hallgattatik meg” CEU-ügyben
2017 május 5.   Hírstart
Oktatási miniszterként Mádl Ferenc már 1993-ban felhívta a figyelmet arra, hogy "vannak aggályos részei" a CEU működésének.
Kormányszóvivő: csak a kormány „nem hallgattatik meg” CEU-ügyben
2017 május 4.   Híradó
Oktatási miniszterként Mádl Ferenc már 1993-ban felhívta a figyelmet arra, hogy "vannak aggályos részei" a CEU működésének.
„Az egész egyetemi szféra veszélyeztetve érzi magát”
2017 április 17.   HírTV
A Facebookon reagált a néhai Mádl Ferenc államfő volt tanácsadója Orbán Viktor vasárnapi interjújára, amelyben a kormányfő furcsállotta, hogy a tudományos élet szereplői nem saját egyetemeikért harcolnak.
Egyetemi tanár segít eligazodni Orbánnak CEU-ügyben
2017 április 17.   HVG
Nyílt levelet tett közzé Orbán Viktornak a Facebookon Mádl Ferenc volt köztársasági elnök tanácsadója. Király Miklós szerint a kormányfő "csakazértis" az ellenkezőjét teszi, mint amire a felsőoktatás és a tudomány képviselői kérik őt.
A jogviták igazságosabb rendezése a nemzetközi magánjogi törvény célja - 2018 januártól léphet hatályba az új törvény
2017 március 13.   Jogi Fórum
A magánfelek közötti nemzetközi jogviták, jogügyletek gyorsabb, méltányosabb és igazságosabb rendezése a célja a nemzetközi magánjogról szóló új törvényjavaslatnak, amelyet a napokban kezdett el tárgyalni az Országgyűlés - mondta Nemessányi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitkára egy háttérbeszélgetésen. A nemzetközi magánjog a…
Balog Zoltán ATV-nek: Már beszéltek az államfő-jelölésről a miniszterelnökkel
2016 december 16.   ATV
Balog Zoltán már beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel az államfő-jelölésről és kormányülésen is szóba került a kérdés, de konkrétumokról nem volt szó. A humán csúcsminiszter Szabad Szemmel című műsorunkban a jövőjével kapcsolatos sajtóhírekről azt mondta, nem kapott felkérést a kormányfőtől a köztársasági elnöki posztra, egyelőre nem készül az államfői székbe, Áder János jelölését támogatná. Azt…
"Műveiben és életében ugyanazt az igazságot hirdette" - 10 éve halt meg Sütő András
2016 szeptember 30.   szinhaz.hu
10 éve, 2006. szeptember 30-án halt meg Sütő András Kossuth- és Herder-díjas író, a romániai magyar kulturális és politikai élet kimagasló személyisége, aki valamennyi művében az anyanyelv és a közösségi összetartozás megőrzésének fontosságát vallotta. Sütő András 1927. június 17-én született a Kolozsvártól mintegy 50 kilométerre fekvő Pusztakamaráson (Camarasu, Románia). Tanulóéveit a nagyenyedi…
Kiemelkedő és kivételes személyiségként emlékezik meg a Mádl Ferenc Kör Granasztói Györgyről
2016 augusztus 11.   Híradó
Életének 78. évében hunyt el a jobboldali-nemzeti értelmiség egyik vezető alakja.
Szobrot állítottak Mádl Ferencnek
2016 július 31.   Népszava
Kövér László: Mádl Ferenc erkölcsi ereje mindenkinek reményt és erőt ad.
Szobrot állítottak Mádl Ferencnek szülőfalujában
2016 július 31.   MaHu
Mádl Ferenc életútja megerősíti a hitet abban, hogy mindig van lehetőség a helyes választásra és abban, hogy "a jó mindig legyőzheti a rosszat, ha mi a jó eszközeivé szegődünk".
Szobrot állítottak Mádl Ferencnek szülőfalujában
2016 július 31.   HVG
A könyvből olvasó köztársasági elnök alakját a Veszprém megyei Bándon, egykori szülőfalujában leplezték le vasárnap.
Erőtlennek, reményvesztettnek érzi magát? Gondoljon Mádl Ferencre, Kövér László szerint az mindenkinek reményt és erőt ad!
2016 július 31.   444
A házelnök mindezt a néhai köztársasági elnök bándi szobrának avatásán árulta el. Kövér szerint "Mádl Ferenc életútja megerősíti a hitet abban, hogy mindig van lehetőség a helyes választásra". (MTI)
Kövér: mindig szükség lesz Mádl Ferenc példájára
2016 július 31.   Híradó
Mádl Ferenc életútja megerősíti a hitet abban, hogy mindig van lehetőség a helyes választásra és abban, hogy "a jó mindig legyőzheti a rosszat, ha mi a jó eszközeivé szegődünk - mondta a házelnök.
Felavatták Mádl Ferenc szobrát
2016 július 31.   FigyelőNet
A Veszprém megyei Bándon Kövér László is beszédet mondott.
Rafinált választ adott a kormány Elie Wiesel-ügyben, de bakott lőtt - aztán javította
2016 július 7.   HVG
Hogy is volt az, amikor a Miniszterelnökség szerint 2009-ben Mádl Ferenc volt az államfő? A tárca sajtóosztálya utóbb korrigálta a tévedést.
Utcaelnevezések
2016 április 8.   Népszava
Szóba került, hogy a Hegyalja utat Mádl Ferencről akarják elnevezni.
„Pokorni Zoltánról pedig tudjuk, hogy taposóakna volt a jele az óvodában”
2016 április 1.   168 Óra Online
„Pokorni Zoltánról pedig tudjuk, hogy taposóakna volt a jele az óvodában” – ezt írta a kormánypárti Magyar Idők a fideszes polgármesterről, miután társaival leszavazta, hogy Mádl Ferenc útra nevezzék át a Hegyalja utat.

Közélet