Korrupció

Lemondott a korrupció gyanújába keveredett miniszter
2022 június 25.   Agrárágazat
A mezőgazdasági miniszter a vád szerint vezetői álláshoz segítette bizalmasait.
Tsitsipas először döntőzhet füvön, lezajlott az idei Nba-draft
2022 június 25.   Eurosport
Az Eurosport péntek esti híradójának tartalmából: Tsitsipas két szettben verte a francia Bonzit Mallorcán, így első döntőjét játszhatja ezen a borításon Bautista Agut ellen; Kvitova legyőzte a brazil Haddad Maiát, a döntőben a címvédő Ostapenko lesz az ellenfele; Serena Williams a wimbledoni centerpályán edzett; felmentették a korrupciós vádak alól
„A korrupció be van emelve a mindennapi politikai gépezetbe” – Jancsics Dávid korrupciókutató a NER 12 évéről
2022 június 24.   Átlátszó
Jancsics Dávid szociológus ma már az Egyesült Államokban él és dolgozik, de korábban számos szakcikket, és doktori disszertációt is írt a magyarországi korrupcióról, továbbá rendszeres szerzője a magyar és a nemzetközi sajtónak is a témában.
Áll a bál a román parlamentben: korrupcióval gyanúsítanak egy minisztert
2022 június 24.   Napi
Korrupcióval gyanúsítja Adrian Chesnoiu román mezőgazdasági minisztert az ügyészség - közölte csütörtökön a Digi24 hírtelevízió a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) közleményére hivatkozva.
Korrupcióval gyanúsítja a mezőgazdasági minisztert az ügyészség Romániában
2022 június 23.   Adózóna
Korrupcióval gyanúsítja Adrian Chesnoiu román mezőgazdasági minisztert az ügyészség – közölte csütörtökön a Digi24 hírtelevízió a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) közleményére hivatkozva.
Völner Pál ügyvédje kezdeményezte Varga Judit kihallgatását
2022 június 23.   444.hu
Varga Judit igazságügyi miniszter az elmúlt hónapokban nem, vagy csak nagyon szűkszavúan nyilatkozott helyettese korrupciós ügyéről.
Lemondott a korrupcióval gyanúsított agrárminiszter Romániában
2022 június 23.   444.hu
Adrian Chesnoiu a romániai korrupcióellenes ügyészség szerint egyes vezető állások betöltésére kiírt versenyvizsgák előtt utasította a beosztottját – aki a vizsgáztató bizottság tagja volt –, hogy adja át a vizsgatételek egy részét az egyik bizalmi emberének.
Lemondott a korrupcióval gyanúsított román mezőgazdasági miniszter
2022 június 23.   Agroinform
Azt állítja, nem követett el semmi törvénybe ütközőt.
Korrupcióval gyanúsította meg az ügyészség az agrárminisztert Romániában
2022 június 23.   168 Óra Online
A miniszter valakinek hasznot hozó hivatali visszaélést követett el, és nem a nyilvánosságnak szánt információk kiadására utasított. E jogi besorolások a román büntető törvénykönyv szerint a korrupció válfajai.
Lemondott a korrupcióval gyanúsított román mezőgazdasági miniszter
2022 június 23.   ATV
A közösségi oldalán közölt bejegyzésében bejelentette lemondását a korrupcióval gyanúsított Adrian Chesnoiu román mezőgazdasági miniszter, írta meg az MTI.
Lemondott a korrupcióval gyanúsított román mezőgazdasági miniszter
2022 június 23.   HírTV
A minisztert a romániai korrupcióellenes ügyészség egyes vezető állások betöltésére kiírt versenyvizsgák trükközésével gyanúsította meg.
Völner ügyvédje tanúként hallgattatná ki Varga Juditot
2022 június 23.   ATV
Papp Gábor másfél hete indítványozta a miniszter kihallgatását, mert úgy gondolja, az ügyészség olyan kérdéseket tett fel Völner Pálnak a korrupciós üggyel kapcsolatban, amire csak Varga Judit tud válaszolni.
Korrupciógyanú egy román miniszternél
2022 június 23.   24.hu
Az ügyészség szerint a versenyvizsgákkal trükközött.
Völner Pál ügyvédje beidéztetné Varga Juditot
2022 június 23.   24.hu
Papp Gábor szerint „megkerülhetetlen” a miniszter tanúskodása, mert a korrupcióval gyanúsított volt helyettesének olyan kérdéseket tettek fel, amikre ő tudna felelni.
Újabb korrupciós ügy Romániában
2022 június 23.   ATV
Korrupcióval gyanúsítja Adrian Chesnoiu román mezőgazdasági minisztert az ügyészség - közölte csütörtökön a Digi24 hírtelevízió a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) közleményére hivatkozva, közölte az MTI.
Völner Pál ügyvédje kezdeményezte Varga Judit kihallgatását
2022 június 23.   444.hu
Varga Judit igazságügyi miniszter az elmúlt hónapokban nem, vagy csak nagyon szűkszavúan nyilatkozott helyettese korrupciós ügyéről.
Románia, korrupció, holokauszt, Horthy-korszak, centralizáció – Karsai Lászlót a főispánokról kérdezték a Klubrádióban
2022 június 23.   Mandiner
A történész nosztalgiával gondol a két világháború közötti Romániára, ahol a holokauszt idején „pénzért életet lehetett vásárolni”, szemben a Horthy-korszakkal, amely egy centralizált, merev rendszert hozott létre.
Korrupciós ügy miatt mondott le a cseh oktatási miniszter
2022 június 22.   Infostart
Amilyen gyorsan kirobbant, olyan gyorsan véget is ért a Petr Fiala cseh kormányát érintő első korrupciós botrány. Petr Gazdík oktatási miniszter bejelentette a lemondását, miután kiderült, hogy kapcsolatban volt egy vállalkozóval, aki gyanúsítottként szerepel a prágai közlekedési vállalatot érintő csalási botrányban. A kormány átalakítására így nem
A magyar kormány követeléseit is teljesítenie kell Ukrajnának ahhoz, hogy megőrizhesse EU-tagjelölti státusát
2022 június 21.   444.hu
Az Európai Bizottság által összeállított 7 pontos, kötelezően végrehajtandó előzetes reformcsomagban a korrupcióellenes küzdelem, a pénzmosás, a sajtószabadság vagy éppen az alkotmánybírósági reform mellett ott van a nemzeti kisebbségek ügye is.
Sürgősen ki kell vizsgálni az ENSZ-nél történt szexuális visszaélésekkel és korrupcióval kapcsolatos állításokat egy volt vezető szerint
2022 június 21.   444.hu
Állítólag elbocsátották az ENSZ több munkatársát is, akik megpróbálták leleplezni az állítólagos visszaéléseket.

Közélet