Korrupció

EP: nem landolhat az adófizetők pénze korrupt vezetők zsebében
2020 július 9.   Népszava
Az Európai Uniót nem pusztán a konszenzus jellemzi, hanem a viták is - így adta értésre Michael Roth német Európa-ügyi miniszter, hogy nehéz lesz megállapodni az uniós kifizetéseket a jogállamhoz kapcsoló rendelettervezetről.
Támadás alakulna Magyarország ellen? Csúnya bukás lehet ebből, ha elfogadják a reformokat
2020 július 9.   Portfolio
Az európai uniós költségvetés védelmének alapvető feltétele a jogállamiság tagállamokon belüli biztosítása, valamint a közösség forrásainak megóvása a korrupcióval és a csalással szemben - szögezte le Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa csütörtökön Brüsszelben.
Korrupció a Mozaik utcai vizsgaállomáson: 11 ember letartóztatását rendelte el a bíróság
2020 július 9.   Népszava
Az indoklás szerint megnehezítenék, akár meghiúsítanák a nyomozást.
Miamiban vették őrizetbe a korrupcióval vádolt volt mexikói kormányzót
2020 július 9.   Népszava
A mexikói főügyész hivatala közölte: César Duarte kiadatását kérték.
Napi százezret is kereshettek a Mozaik utca korrupt vizsgáztatói
2020 július 9.   Hírstart
Húsz (20!) embert vettek őrizetbe, 250 millió forintnyi vagyont foglaltak le.
Korrupció a Mozaik utcában: akár napi százezret is zsebre tehettek autók szabálytalan vizsgáztatásáért
2020 július 8.   Népszava
Egy tucat kormánytisztviselőt vettek őrizetbe a húsz gyanúsítottból az óbudai műszaki vizsgaállomáson kedden tartott ügyészségi akció eredményeként.
Húsz embert gyanúsítanak korrupcióval a Mozaik utcai műszaki állomás ügyében
2020 július 8.   Hírstart
Kormánytisztviselők, kormányzati ügykezelők fogadtak el kenőpénzt autókereskedőktől soron kívüli vizsgáztatásért, a vizsgák során felmerülő szabálytalanságok elnézéséért.
Korrupció gyanúja miatt lezárták a Mozaik utcai vizsgaállomást
2020 július 8.   Autónavigátor
A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése végett tegnap összehangolt eljárási cselekményeket: motozásokat, kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat hajtott végre, amelyek eredményre vezettek
Milliókat kaszáltak a korrupt autós vizsgabiztosok
2020 július 8.   Vezess
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Mozaik utcai vizsgaállomáson.
Korrupcióban részt vett kormánytisztviselőket kapcsoltak le
2020 július 8.   24.hu
Autók műszakiztatásánál játszottak össze kereskedőkkel.
A nyomozó ügyészek a belső titkosszolgálat embereivel karöltve rohanták le a korrupcióval gyanúsított kormánytisztviselőket
2020 július 8.   Propeller
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése végett tegnap összehangolt eljárási cselekményeket: motozásokat, kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat hajtott végre, a
Mozaik utca: 250 milliós fogás, 20 érintett, korrupt vizsgabiztosok
2020 július 7.   Totalcar
Az ügyészség közleménye az utóbbi évtizedek legnagyobb magyar autós korrupciós botrányáról szól. A Mozaik utcai állomás az autós alvilág csomópontja volt.
Tisztázta korrupciós vádjait a Barcelona, a jelentés szerint nincsen semmiféle propaganda
2020 július 7.   Eurosport
Bartomeu elnök csatát nyert, de a háború még nem ért véget.
Lapszemle - Washington Post: Soros György megelőzte korát, amikor meglátta a közép- és kelet-európai nacionalizmus újjáéledését
2020 július 7.   168 Óra Online
Az Európai Unió tagországait csak akkor illetik meg a közös kasszából származó pénzek, ha erőteljes bírósági rendszerrel és a korrupció elleni védelmet nyújtó mechanizmussal rendelkeznek – mondta Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, a tagállami igazságügyi miniszterek videókonferenciáján. A londoni székhelyű Reuters hírügynökség szerint sza
Völner eladta Esztergomot a vámpírkormánynak
2020 július 6.   Ez a lényeg
A korrupt és megbízhatatlan Völner Pál ismét leszerepelt képviselőként, miután egész Ezstergom akarata ellen szavazott. Az önkormányzat tönkretételét neki köszönhetjük, és nem ez az első alkalom, hogy Orbánt választotta ottohna helyett.
Feledtette a korrupciót – A HDZ malmára hajtotta a vizet az alacsony részvételi arány
2020 július 6.   Népszava
Andrej Plenkovic miniszterelnök személyes diadala pártja, a HDZ magabiztos győzelme a horvát parlamenti választáson.
Mi történt a józsefvárosi közétkeztetéssel? Itt van Pikó András álláspontja
2020 július 2.   ATV
"Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de a célunk a kerület megszabadítása a korrupciótól. A választási programunkban azt ígértük, hogy a józsefvárosiak nyernek azon, hogy ha megszabadítjuk őket a lakókat megkárosító rendszerektől. Minket ettől eltántorítani nem lehet" – írta a nyolcadik kerületi polgármester.
Bajban Jansáék: széteshet a szlovén kormány egy korrupciós ügy miatt
2020 július 2.   Népszava
A független intézményrendszer fennmaradása a tét.
Gyurcsány akarata érvényesül Budapesten
2020 július 2.   Hírstart
Karácsony Gergely nem a maga ura – nyilatkozta Tarlós István volt főpolgármester. Szavaiból az derül ki, hogy a közgyűlésben Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül. Tarlós bejelentette, hogy a rendőrségen feljelentést tett azokban az ügyekben, amikben Karácsonyék szerint felmerült a korrupció gyanúja.
Gyurcsány akarata érvényesül Budapesten
2020 július 2.   Lokál
Karácsony Gergely nem a maga ura – nyilatkozta Tarlós István volt főpolgármester. Szavaiból az derül ki, hogy a közgyűlésben Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül. Tarlós bejelentette, hogy a rendőrségen feljelentést tett azokban az ügyekben, amikben Karácsonyék szerint felmerült a korrupció gyanúja.

Közélet