Fidel Castro

Fidel Castro egyik legjobb befektetése lehetett az amerikai diplomata, akit azzal vádolnak, hogy több mint 40 évig kémkedett Kubának
2024 március 1.   444.hu
Victor Manuel Rocha többek között az Egyesült Államok bolíviai nagykövete is volt.
Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület
2024 január 24.   Digital Hungary
A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen. A közkedvelt fotóstúdió most tovább bővíti tereit, új, izgalmas stílusokkal a volt Újpesti Gyapjúszövőgyár épületében, ami maga a mesélő történelem. A ´80-as években Fidel Castro kubai szövőnői váltottak munkaruhára azokban az ölt
Sokkolóan jóképű volt fiatalkorában Fidel Castro, döbbenetes fotók kerültek elő a kubai diktátorról
2023 december 30.   Promotions
A kubai diktátor élete enyhén szólva is bővelkedett a fordulatokban.
Fidel Castro emberei elrabolták az F1 legendáját, aki mégis szimpatizált fogvatartóival
2023 június 24.   Racing
112 éve született Juan Manuel Fangio, akit egyszer elraboltak a Fidel Castro vezette felkelők a kubai verseny előtt.
Akit legalább hatszázszor próbáltak megölni – Fidel Castro története
2023 március 30.   Képmás
Valószínűleg soha egyetlen politikust sem próbáltak meg annyiszor megölni, mint Fidel Castrót. A harc közte és nyolc amerikai elnök között negyven évig tartott, miközben legalább hatszáz merényletkísérlet hiúsult meg. A kubai diktátor végül 2016-ban, kilencvenévesen halt meg, ágyban, párnák közt.
Amikor elrabolták a Forma-1-es világbajnokot Kubában
2023 február 23.   Racing
1958 február 23-án az F1-es bajnok Juan Manuel Fangiót Fidel Castro forradalmárai rabolták el. A havannai verseny előtt – bizony, olyan is volt, bár nem volt az F1-es bajnokság része –, amelyet egy évvel korábban megnyert, fegyverrel fenyegetve rabolták el a szállodájából. Fangiót nem rázta meg az eset, és sértetlenül megúszta. Az emberrablás célja
„Mint egy sztriptízbár tulajdonos”, „mint egy fiatal Fidel Castro” – Tucker Carlson kiakadt Zelenszkij washingtoni látogatásán
2022 december 22.   Mandiner
„Csoda, hogy nem dobták ki!” – tette hozzá az amerikai tévés.
Moszkvának még erre is van energiája
2022 november 23.   Infostart
Fidel Castro kubai vezető emlékművét avatta fel Moszkva Szokol negyedében kedden Vlagyimir Putyin orosz és Miguel Díaz-Canel kubai elnök.
Castro-szobrot avattak Moszkvában
2022 november 22.   HírTV
Fidel Castro-szobrot avatott az orosz és a kubai elnök Moszkvában. A 3 méter magas, bronzból készült alkotást a Föderáció fővárosának Szokol negyedében leplezték le.
Putyin Fidel Castro-szobrot avatott Moszkvában
2022 november 22.   Demokrata
Az orosz államfő a kubai elnök társaságában a huszadik század egyik legragyogóbb és legkarizmatikusabb vezetőjének nevezte Fidel Castrót.
Szaddám főzni akart a katonáira, úgyhogy azt is meg kellett enniük, amit odaégetett
2022 szeptember 14.   Könyves Magazin
Mit evett Pol Pot, miközben kétmillió kambodzsai éhen halt? Idi Amin valóban fogyasztott emberhúst? És miért volt Fidel Castro egy bizonyos tehén megszállotja? Az Így etesd a diktátorod a többszörösen díjazott lengyel tényfeltáró újságíró ízekben gazdag, olvasmányos és halálosan komoly könyve, amely késhegyre menően mutatja be, milyen az élet a zsa
Kuba bírálja az Egyesült Államokat
2022 szeptember 8.   Magyar Hírlap
A Fidel Castro vezette forradalom és az amerikai állampolgárok és vállalatok tulajdonának államosítása után vezették be a gazdasági embargót.
James Franco Fidel Castro szerepében tér vissza a zaklatási vádak után
2022 augusztus 5.   Magyar Nemzet
James Franco amerikai színész fogja játszani Fidel Castrót a Kuba Alinája című független filmben, mely a kubai diktátor „lázadó lányáról” szól – jelentették be a film producerei.
„Azt hittem, hogy ez lesz a vég” – Több mint 600-szor akarták megölni, végül maga mondott le: 14 éve távozott a hatalomból a kommunista diktátor
2022 február 19.   Blikk
Hívei istenítették és forradalmárnak tartották, a nyugati világ szemében mégis gyűlölt diktátor volt. Közel ötven évig biztos kézzel irányította Kubát, 14 évvel ezelőtt mégis legyengülve mondott le az államtanács elnöki posztjáról és adta át az ország irányítását testvérénék a világ harmadik leghosszabb ideig hatalmon lévő politikusa, Fidel Castro.
Kuba ma már képtelen teljesíteni Fidel Castro nagy ígéretét
2022 február 5.   vg.hu
Az egykori kommunista diktátor még hatalomra jutása után ígérte meg, hogy minden kubai gyerek napi egy liter tejet ihat. Ma már esély sincs ennek teljesítésére.
Amikor magyarok lőttek a francia elnökre: merénylet de Gaulle ellen
2022 január 31.   Képmás
Charles de Gaulle jellegzetes, bajuszos, nyakigláb figurája sokaknak ismerős. Politikai tevékenysége olyan érzékeny pontokat érintett, hogy nála talán csak Fidel Castro és Hitler ellen kíséreltek meg több merényletet. Volt azonban ezek között egy, amelyik különösen emlékezetes, mivel három magyar is szerepet játszott benne.
„Nem, nem morzsákat akarunk! Szabadságot akarunk!”
2021 július 16.   444.hu
A tüntetések ereje és országos kiterjedése meglepte a kubai kommunista diktatúra idős vezetőit. Az országban alig van internet, ami van, azt is cenzúrázzák, de a tiltakozóknak mégis sikerült néhány fontos információt elterjeszteni. Lehet, hogy a párt ezúttal nem oldja meg olyan könnyen a helyzetet, mint Fidel Castro idején.
Csúfos kudarcot vallott a CIA puccskísérlete a Disznó-öbölben
2021 április 19.   hirado.hu
1961. április 19-én ért csúfos véget az amerikai titkosszolgálat, a CIA által pénzelt és szervezett akció, amelynek az volt a célja, hogy megdöntse Fidel Castro hatalmát.
Visszavonul Raúl Castro, a Kubai Kommunista Párt elnöke
2021 április 16.   vg.hu
Amíg élek, kész leszek megvédeni a hazát, a forradalmat és a szocializmust – mondta Fidel Castro 89 éves öccse.
65 éves lett Hollywood latin sármőrje – 15 érdekesség Andy Garciáról
2021 április 12.   Life
A szülei Fidel Castro elől menekültek Amerikába. Büszke kubai, de nem tér vissza a szülőhazájába. Soha nem vállalt meztelen jelenetet. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 65. születésnapját ünneplő Andy Garcia kapcsán.

Közélet