Fidel Castro

Száz érdekesség Putyinról: egy hatalmas patkány leckéztette, Fidel Castro adott neki túlélési tanácsot, ő a legjobb orosz pasi
2022 június 3.   rtl.hu
Vlagyimir Putyin nem szeret nyílt lapokkal játszani, se a politikában, se a magánéletében. Összeszedtünk hát száz információt róla, ami talán segíthet megérteni, ki is ő valójában.
Előadásonként három nőt használunk fel – Fábry Sándor olyasmire vállalkozik, amire eddig nem
2022 április 28.   rtl.hu
Sztálin, Lenin, Yoko Ono, Madonna és Fidel Castro is megjelenik Fábry Sándor új előadásában, ami csordultig van meglepő részekkel. Szőke Andrást például a beharangozóban jól elagyabugyálják.
„Azt hittem, hogy ez lesz a vég” – Több mint 600-szor akarták megölni, végül maga mondott le: 14 éve távozott a hatalomból a kommunista diktátor
2022 február 19.   Blikk
Hívei istenítették és forradalmárnak tartották, a nyugati világ szemében mégis gyűlölt diktátor volt. Közel ötven évig biztos kézzel irányította Kubát, 14 évvel ezelőtt mégis legyengülve mondott le az államtanács elnöki posztjáról és adta át az ország irányítását testvérénék a világ harmadik leghosszabb ideig hatalmon lévő politikusa, Fidel Castro.
Kuba ma már képtelen teljesíteni Fidel Castro nagy ígéretét
2022 február 5.   vg.hu
Az egykori kommunista diktátor még hatalomra jutása után ígérte meg, hogy minden kubai gyerek napi egy liter tejet ihat. Ma már esély sincs ennek teljesítésére.
Amikor magyarok lőttek a francia elnökre: merénylet de Gaulle ellen
2022 január 31.   Képmás
Charles de Gaulle jellegzetes, bajuszos, nyakigláb figurája sokaknak ismerős. Politikai tevékenysége olyan érzékeny pontokat érintett, hogy nála talán csak Fidel Castro és Hitler ellen kíséreltek meg több merényletet. Volt azonban ezek között egy, amelyik különösen emlékezetes, mivel három magyar is szerepet játszott benne.
„Nem, nem morzsákat akarunk! Szabadságot akarunk!”
2021 július 16.   444.hu
A tüntetések ereje és országos kiterjedése meglepte a kubai kommunista diktatúra idős vezetőit. Az országban alig van internet, ami van, azt is cenzúrázzák, de a tiltakozóknak mégis sikerült néhány fontos információt elterjeszteni. Lehet, hogy a párt ezúttal nem oldja meg olyan könnyen a helyzetet, mint Fidel Castro idején.
Csúfos kudarcot vallott a CIA puccskísérlete a Disznó-öbölben
2021 április 19.   hirado.hu
1961. április 19-én ért csúfos véget az amerikai titkosszolgálat, a CIA által pénzelt és szervezett akció, amelynek az volt a célja, hogy megdöntse Fidel Castro hatalmát.
Visszavonul Raúl Castro, a Kubai Kommunista Párt elnöke
2021 április 16.   vg.hu
Amíg élek, kész leszek megvédeni a hazát, a forradalmat és a szocializmust – mondta Fidel Castro 89 éves öccse.
65 éves lett Hollywood latin sármőrje – 15 érdekesség Andy Garciáról
2021 április 12.   Life
A szülei Fidel Castro elől menekültek Amerikába. Büszke kubai, de nem tér vissza a szülőhazájába. Soha nem vállalt meztelen jelenetet. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 65. születésnapját ünneplő Andy Garcia kapcsán.
Ez az ország legjobb családi vállakozása
2021 március 16.   NLC
A világ egyetlen Trapper farmerboltja köszöni szépen, még mindig jól van. A magyar farmer szülőatyja, Nádasi Sándor 30 éve nyitotta meg kis boltját a budapesti Fő utcában, az orvosi műszerész azóta sem állt ki a pult mögül. A márkát a hetvenes évek végén találta ki, szinte berobbant vele, akkora sikere lett, még Fidel Castro öccse is nála vásárolt.
Fidel Castro rezsimét méltatta az egyik demokrata elnökjelölt
2020 február 26.   Ripost
Donald J. Trump amerikai elnök nem véletlenül használja a kommunista jelzőt, ha Bernia Sanders vermonti szenátorról beszél.
Kubai kémek szivarfüstben
2020 február 20.   autopro
Hiába tűnik el a kommunizmus Kelet-Európából az emberek örömére az 1980-as évek legvégén, hiába omlik össze a Szovjetunió döbbenetesen rövid idő alatt, Kubában Fidel Castro és kommunista diktatúrája kitart.
Kubában nálunk jobban ráéreztek, hogyan kell ösztönözni a napelemek terjedését
2019 december 8.   Napi
Az elmaradottnak tartott, gyakran lesajnált, Fidel Castro utáni karibi szigetországban jobban értik a napelemes rendszerek építésének miértjét, mint nálunk.
Fidel Castro krokodiljának harapása miatt amputálták egy svéd férfi karját
2019 szeptember 13.   Life
Három hetet töltött kórházban.
Fidel Castro krokodilja úgy megharapott egy svéd férfit, hogy amputálni kellett a karját
2019 szeptember 13.   168 Óra Online
Fidel Castro hajdani kubai vezető tulajdona volt az a krokodil, melynek harapása miatt amputálták egy svéd férfi karját - írta az Aftonbladet svéd napilap csütörtökön.
Amputálni kellett a svéd férfi kezét, akit megharapott Fidel Castro krokodilja
2019 szeptember 13.   444.hu
A hüllő korábban Moszkvát is megjárta.
Megharapott egy embert Fidel Castro egykori krokodilja
2019 augusztus 21.   Képmás
A férfi éppen beszédet tartott egy stockholmi akváriumban.
Az ember, akinek gépeihez Fidel Castro ragaszkodott
2019 március 30.   hirado.hu
Szergej Vlagyimirovics Iljusin szovjet-orosz mérnök, repülőgép-tervező a Szovjetunió háromszoros hőse volt.
Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!
2019 január 23.   888.hu
Egyre több helyen üti fel a fejét a reakciós baloldal. Mao Ce-tung, Che Guevara, Fidel Castro mentegetése már nem elég a marxisták, a trockisták és az Antifa-szimpatizánsok számára. Mostanra odáig jutottunk, hogy a szélsőbaloldal a "szent cél" érdekében legitimálja az erőszakot. Amerikában, Európában és idehaza is. Képriport a marxisták, az anarchi
Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!
2019 január 23.   888.hu
Egyre több helyen üti fel a fejét a reakciós baloldal. Mao Ce-tung, Che Guevara, Fidel Castro mentegetése már nem elég a marxisták, a trockisták és az Antifa-szimpatizánsok számára. Mostanra odáig jutottunk, hogy a szélsőbaloldal a "szent cél" érdekében legitimálja az erőszakot. Amerikában, Európában és idehaza is. Képriport a marxisták, az anarchi

Közélet