Gráf József

Gráf: "Olyan ez az egész, mint a feudalizmusban"
2016 március 31.   ATV
Jutottak földhöz valódi, földművelő gazdák, de szép számmal olyanok is, akik outsidernek számítanak ebben az ágazatban – ezt Gráf József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Maksa Zoltán életébe beköszöntött a szerelem
2013 szeptember 2.   Habostorta
A humorista valósággal kivirult az új kapcsolattól A Blikk információi szerint Maksa Zoltán titokban elvált színésznő feleségétől, Gráf Csillától (az egykori agrárminiszter, Gráf József lányától), és már új életet is kezdett párja, Andrea oldalán - aki a stand-upos Tényi Anett nővére. Az 51 éves humorista 2009 januárjában arról beszélt a bulvárlapnak, hogy második házassága válságba jutott,…
Maksa kivirult új szerelme mellett
2013 szeptember 2.   Blikk
Budapest - Új életet kezdett Maksa Zoltán (51). A humorista titokban elvált Gráf József korábbi miniszter lányától, s máris új nőért dobog a szíve. Információink szerint stand-upos kolléganője, Tényi Anett nővérével, Andreával szűrte össze a levet, az ő oldalán keresi a boldogságot.
NMK: Balázs Péter összecsapott Kovács Lászlóval
2012 augusztus 8.   ATV
Szerda délután véget ért a külügyminiszter-választás az atv.hu Facebook-oldalán. A versenyt nagy fölénnyel a Bajnai-kormány külügyminisztere, Balázs Péter nyerte meg. Ezt megelőzően, a vidékfejlesztési miniszter választásán Gráf József végzett az élen.
"Magyar" és "hazai" – bonyolódik a védjegyhelyzet
2012 augusztus 1.   HVG
Árnyalatnyi különbség sincs a hazai agrártermékek védelmét illetően az egymást követő kormányok között. Orbán Viktor miniszterelnök a „hulladékot”, az előző kabinet agrárminisztere, Gráf József a „szemetet” akarta kisöpörni a honi élelmiszerpiacról, vagyis voltaképpen importtermékek kiebrudalására törekedtek.
Tovább nyomoznak az adonyi Magtárház-cégháló ügyében
2011 december 20.   HVG
Gráf József jobbkezének, Margittai Miklósnak, az MVH korabeli elnökének lányai is megtalálhatók az ügyészségi vizsgálat alatt álló, az adonyi Magtárház Kikötő Kft.-t felépítő cégek hálójában - tudta meg a Magyar Nemzet.
Újabb ügyet találtunk Budai Gyulának
2011 november 4.   168 Óra Online
Hűtlen kezelésre gyanakodnak - Több száz millió forintos kár érte a magyar államot, mikor Gráf József minisztersége alatt a földművelésügyi tárca indokolatlan módon utalt át milliókat a Magyarországi Leader Egyesületnek – írja a pénteki Magyar Nemzet.
Megfestették a lovasrohamot - lapszemle
2011 november 4.   Infostart
Több mint húszmillió forintért rendelt festményeket Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénzügyi keretéből - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint több százmillió forintos kár érte a magyar államot, amikor Gráf József minisztersége alatt.
Gyurcsány minisztereinek tesznek fel kérdéseket
2011 szeptember 20.   HVG
Veres János volt pénzügyminisztert és Gráf József volt mezőgazdasági minisztert hallgatta meg a Péti Nitrogénművek hitelére nyújtott állami kezességvállalás ügyében a parlament mezőgazdasági bizottságának, az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottsága kedden Budapesten.
„Ez kínos és méltánytalan”
2011 szeptember 9.   HírTV
Nem érzi magát felelősnek a Gráf József azért, mert az a cég is érintett a Romániából importált GMO-szennyezett vetőmag miatt kirobbant botrányban, amelyben felügyelőbizottsági tag volt egészen addig, amíg a bíróság el nem rendelte a felszámolását. Kínosnak, ugyanakkor méltánytalannak tartja, hogy neve belekeveredett a botrányba - olvasható a Magyar Nemzetben.
GMO-botrány: Gráf József is érintett a cégben
2011 szeptember 8.   ATV
A volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter felügyelőbizottsági tag volt a jelenleg felszámolás alatt álló cégnél.
Gráf József fb-tag volt a szennyezett vetőmagot szállító cégnél - lapszemle
2011 szeptember 8.   Infostart
Gráf József volt MSZP-s földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter felügyelőbizottsági tag volt annál a jelenleg felszámolási eljárás alatt álló cégnél, amely Romániából importálta, majd terítette az országban a GMO-szennyezett kukorica-vetőmagot - írja a Magyar Nemzet.
Gráf József is érintett a GMO-ügyben?
2011 szeptember 8.   HírTV
Gráf József volt MSZP-s földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter felügyelőbizottsági (fb) tag volt annál a jelenleg felszámolási eljárás alatt álló cégnél, amely Romániából importálta, majd terítette az országban a GMO-szennyezett kukorica-vetőmagot. Miután az illetékes hatóságok feltárták, hogy a két amerikai multi, a Pioneer és a Monsanto által forgalomba hozott vetőmag génmódosított…
Magyar Nemzet: Gráf József is fb-tag egy GMO-kukoricát vásárló cégben
2011 szeptember 8.   HVG
Gráf József volt MSZP-s földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter felügyelőbizottsági (fb) tag volt annál a jelenleg felszámolási eljárás alatt álló cégnél, amely Romániából importálta, majd terítette az országban a GMO-szennyezett kukorica-vetőmagot – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
Állami garancia az offshore cégnek
2011 június 22.   HírTV
A törvényes előírásoknak megfelelően döntöttek az előző ciklusban az offshore hátterű bábolnai IKR Zrt. hitelfelvételéhez szükséges állami kezességvállalásról – ezt állította Gráf József egykori agrárminiszter a mezőgazdasági albizottság keddi ülésén. A szintén kérdőre vont Veres János volt pénzügyminiszter elsősorban azt kifogásolta, hogy aláírás nélküli e-mailben hívták meg - írja Magyar N...
Veres számon kért, Oszkó meg sem jelent (+videó)
2011 június 21.   HírTV
A 2010 előtti visszaéléseket vizsgáló mezőgazdasági albizottság kedden hallgatta volna meg az IKR-ügyben Gráf József volt szocialista földművelésügyi minisztert, valamint Veres János és Oszkó Péter volt pénzügyminisztereket. De hármuk közül csak az előbbi kettő jelent meg az ülésen.
Etikai tanácsadó testületet alakított az MSZP elnöksége
2011 március 22.   168 Óra Online
Etikai tanácsadó testület létrehozásáról döntött az MSZP elnöksége kedden; a testület tagja két korábbi szocialista házelnök, Gál Zoltán és Katona Béla mellett Gráf József egykori agrárminiszter - mondta Mesterházy Attila az MTI-nek.
Ismét egy „nagyhal” Budai hálójában?
2010 november 17.   HírTV
Egészen Gráf József korábbi agrárminiszterig vezethetnek a szálak az úgynevezett intervenciós terményraktározás kivizsgálásakor – vélte Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Kivizsgálás célpontja lett az uniós intervenciós gabonaraktározás is. Budai Gyula, az elszámoltatásért és a korrupció elleni harcért felelős kormánybiztos tájékoztatása szerint ellenőrizni kívánja az uniós ...
Nyomoznak a Gráf elleni feljelentés ügyében
2010 május 6.   HírTV
A Vám- és Pénzügyőrség régiós hivatala nyomoz a Gráf József elleni feljelentés ügyében - tudta meg az agromonitor.hu. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése gyanújával.
MSZP-s, de még Orbán Viktor is megemelte előtte a kalapját!
2010 április 27.   168 Óra Online
Az előző rendszerben is kikérték tanácsait, de a demokratikus jobb- és baloldal is keresi a kedvét. Gráf József most mégis visszavonul. Mert nincs kinek segítsen a politikában. Mert öt év miniszterség alatt elfáradt, és/vagy elfogyott az ambíciója. Valóban otthagyja a közéletet, vagy a feltöltődés után újrakezdi? A távozó agrárminiszter portréját PUNGOR ANDRÁS rajzolta meg.

Közélet