Hock Zoltán

Stumpf, Pettkó és Hock is megszólalt
2011 október 4.   HírTV
Stumpf István jelenlegi alkotmánybíró, korábbi kancelláriaminiszter, Pettkó András volt MDF-es, majd független országgyűlési képviselő és Hock Zoltán, az MDF volt elnökhelyettese, majd a pártból kizárt volt országgyűlési képviselő tanúmeghallgatásával folytatódott kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az a per, amelyben Dávid Ibolyát, az MDF volt elnökét és egykori frakcióvezetőjét, Herényi…
Hock Zoltánt is megkeresték az MDF pártelnöki tisztségével
2010 április 14.   HVG
Hock Zoltán volt országgyűlési képviselő szerint az MDF-ből többen is megkeresték azért, hogy vállalná-e a párt vezetését.
Elutasították Demszky Gábor kísérletét
2009 október 19.   Népszava
Az MDF-frakció hiányolja, hogy Demszky Gábor főpolgármester az ötpárti egyeztetésen nem terjesztette elő azt a minimálprogramot, amellyel a következő egy évben működtetni lehetne a várost - közölte Hock Zoltán, a Fővárosi Közgyűlés kétfős MDF-frakciójának vezetője.
Megsemmisítenék a „négyek” a terézvárosi csendrendeletet
2009 október 10.   Népszava
Ismét közös javaslatcsomaggal készül a fővárosi közgyűlés hétfői ülésére két-két SZDSZ-, illetve MDF-frakciótag – ahogy magukat nevezik, az „ésszerűség koalíciója”. A négyek – az SZDSZ-es Bőhm András és Lakos Imre, valamint az MDF-frakciótag, de a pártból kizárt Hock Zoltán és Katona Kálmán – először augusztusban hallattak magukról. Akkor a hevesen ellenzett javaslatukat végül megszavazta a…
Elvennék a fővárosi cégek felügyeletét a „négyek”
2009 október 9.   HírTV
Ellenzéki képviselőkre bízná a fővárosi tulajdonú cégek felügyelőbizottsági elnökségét a „négyek” csoportja. A fővárosi ügyekben az MDF-es Hock Zoltán és Katona Kálmán, illetve az SZDSZ-es Lakos Imre és Bőhm András egyfajta katalizátorként kíván együttműködni.
Javaslatokat tesz hétfőn az "SZDSZ-MDF kiskoalíció"
2009 október 9.   Népszava
Ellenzéki javaslatra nevezzék ki a fővárosi gazdasági cégeknél a felügyelőbizottsági elnököket, ezt javasolja az úgynevezett fővárosi négyek csoportja. Lakos Imre és Bőhm András SZDSZ-es, valamint Katona Kálmán és Hock Zoltán MDF-frakcióban ülő független képviselők pénteki sajtótájékoztatójukon azt közölték: hétfőn ilyen tartalmú javaslatot terjesztenek a Fővárosi Közgyűlés elé.
Hock Zoltán tisztára Mr. Bean
2009 augusztus 28.   Blikk
Nagyot néztek Hock Zoltán kollégái, amikor a nyári szabadság után meglátták a politikust
A nyilvánosságot továbbra se tájékoztatják a BKV-szerződésekről?
2009 augusztus 19.   168 Óra Online
A főpolgármesternek ki kell dolgoznia a BKV új típusú ellenőrzési, irányítási modelljét - mondta el javaslatát Hock Zoltán, az MDF fővárosi frakcióvezetője szerdán az MTI-nek.
Elképzelhető, hogy visszavágynak a demokrata fórumba a volt IDF-esek?
2009 augusztus 4.   Népszava
Bár már két alkalommal is leültek egymással beszélgetni azok, akik eltávoztak az MDF-ből, vagy akiket kizártak a pártból, a jövőt illetően semmiben sem tudtak megállapodni. Erről tud Karsai Péter, a demokrata fórum elnökségi tagja. Az országgyűlési képviselő úgy vélte, az Almássy Kornél és Hock Zoltán nevével fémjelzett csoport tagjai nem alakítanak majd új pártot, erre ma nincs is igény. Karsai…
Szervezkednek a kizárt MDF-esek! Egy csapatban Hock és Almássy?
2009 július 9.   Népszava
Találkozót szerveznek szombaton az MDF-ből közelmúltban kizárt politikusok a fórum alapértékeinek továbbviteléről - mondta az egyik szervező, Hock Zoltán a csütörtöki Magyar Nemzetnek.
Hock: Dávid megpuccsolta a budapesti választmányt
2009 június 19.   Klubrádió
Hock Zoltán frakcióvezető szerint szerdán "Dávid Ibolya megpuccsolta a budapesti választmányt amikor Lévai Zoltánt választották meg budapesti elnöknek". A politikus elmondta: ők hárman képviselik az MDF-et, ugyanazt az értékrendet, amit a pártvezetés éppen eldob. Jelenleg "ők liberalizálódnak, mi a magunk részéről továbbra is konzervatív frakcióként fogunk működni a fővárosban, függetlenül attól,…
A Fővárosi Közgyűlésben megmarad a jelenlegi MDF-frakció
2009 június 19.   Infostart
A 2010-es önkormányzati választásokig MDF-frakció néven, jelenlegi összetételében és az eredeti értékeket képviselve működik a Fővárosi Közgyűlés MDF-képviselőcsoportja - nyilatkozta Hock Zoltán pénteken az MTI-nek.
Hiába a kizárások, a fővárosban marad az MDF-frakció
2009 június 19.   HVG
A 2010-es önkormányzati választásokig MDF-frakció néven, jelenlegi összetételében és az eredeti értékeket képviselve működik a Fővárosi Közgyűlés MDF-képviselőcsoportja - nyilatkozta Hock Zoltán.
A kizárt és a csalódott - esélytelen egy új konzervatív-liberális párt?
2009 június 18.   Klubrádió
Elképzelhetetlennek tartja az MDF-ből kizárt Hock Zoltán és az SZDSZ ügyvivői posztjáról lemondott Léderer András, hogy valaha is egy pártban vagy frakcióban üljenek. Hock Zoltán a Klubrádió Plenáris ülés c. műsorában azt mondta: a tüzet meg a vizet nem lehet egyesíteni, mert kioltják egymást és gőz lesz belőle. Hasonlóan fogalmazott Léderer Andrási is, aki azt mondta: az MDF és az SZDSZ…
„Az MDF egy álkonzervatív, új liberális párttá lett”
2009 június 11.   HírTV
Törvénytelennek, ízléstelennek és sunyinak nevezte az MDF Országos Választmányának (OV) szerdai döntését a pártból kizárt három képviselő. Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András fellebbez a döntés ellen. A politikusok nem tervezik új párt létrehozását, és más parlamenti frakcióba sem ülnének be.
Hock: MDF tagok vagyunk továbbra is, fellebezünk
2009 június 11.   Klubrádió
Hock Zoltán a Katona Kálmánnal és Pettkó Andrással közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: MDF-tagnak tartják magukat, küzdeni fognak párttagságukért. Hock Zoltán szerint az MDF Országos Gyűlésében többségében vannak azok, akik nem támogatják a párt új, Bokros-féle irányvonalát, ezért bízik abban, hogy a párt országos gyűlése a most kizárt képviselőknek ad igazat. Ha mégsem, alapszabály-…
Álkonzervatív liberális párttá alakult az MDF
2009 június 11.   Népszava
Egy álkonzervatív liberális párt alapjait tették le az MDF-székházban, amikor politikusokat töröltek távollétükben a párt tagjainak sorából - mondta Hock Zoltán, az országos választmány által kizárt három politikus egyike csütörtökön Budapesten. A képviselők arról is beszéltek sajtótájékoztatójukon, hogy továbbra is az MDF tagjának tekintik magukat.
Helybenhagyták Hock, Katona és Pettkó MDF-ből való törlését
2009 június 10.   Népszava
A leadott érvényes szavazatok 72 százaléka szerint azzal, hogy Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András nemet mondott a frakció megalakítására, az alapszabály értelmében párttagságukat is törölték - mondta Makay Zsolt, a párt országos választmányának elnöke szerdán este újságíróknak, a testület ülése után.
Dávid Ibolya: a választmány értékelte az MDF EP-szereplését
2009 június 10.   Népszava
Az MDF országos választmánya (OV) szerdán értékelte az európai parlamenti (EP) választás eredményét, és azt, hogy a párt sikeres szereplését milyen tényezők nem tették még sikeresebbé - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerdán azután, hogy a párt országos választmánya jóváhagyta Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András párttagságának törlését. A legnagyobb problémát a választmány a párton…
Kirúgták Hockot, Katonát és Pettkót az MDF-ből
2009 június 10.   Klubrádió
Az MDF országos választmánya jóváhagyta Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András pártból való kizárását. Az MTI információi szerint 46 igen és 18 nem szavazattal született meg ez a döntés. Az ülésen nem jelent meg a három képviselő.

Közélet