SZDSZ

Lenin-fiúk kontra mucsaiak – a gyűlölet csírái
2020 április 4.   24.hu
„Egyik pártnak sincsenek mucsai ambíciói” – jegyezte meg ironikusan, „az élc kedvéért” Antall József, az MDF elnöke abban a televíziós vitában, amit Kis Jánossal, az SZDSZ elnökével folytatott 1990 áprilisában, a két választási forduló között. A Rendszerváltás30 sorozatunkból Lakner Zoltán írása.
Újra érvényesült az Szdsz-megmaradás törvénye
2020 április 2.   Mandiner
Összeomlott a balliberális értelmiségi és médianyomás alatt a kezdetben konstruktív parlamenti ellenzék, végül meghiúsította a koronavírus-törvény időben való elfogadását. Vajon ezzel 2022-ig megmaradó billogot tettek a saját homlokukra? Elemzésünk.
A lélektani fordulat napja
2020 március 12.   Mandiner
Az első szabadon ünnepelt március 15-én százezres tömeg jelent meg. Az ellenzék 12 pontja szabad, független, demokratikus Magyarországot követelt. A felvonulás szervezői között volt Rockenbauer Zoltán a Fidesz, Szent-Iványi István az Szdsz részéről. Most felidézik lapunknak az akkori eseményeket.
Lánczi Tamás a helyére kerül
2020 március 11.   Mandiner
Karácsony minden tekintetben Demszky politikai utódja, a Dk-Momentum szövetség pedig pont ugyanazt produkálja, mint az Mszp-Szdsz tandem.
Bencsik János fizetése túllépi a havi egymillió forintot
2020 március 2.   Ez a lényeg
A Tatabánya központú Komárom-Esztergom megyei 1. számú egyéni választókerületben országgyűlési képviselőnek választott Bencsik János fizetése 2020 márciusától emelkedik. Úgy látszik a politikusnak megérte átülni az egykori Szdsz soraiból, a Fideszbe ugyanis a fideszesek által megszavazott rendelet értelmében, a képviselők fizetése 1 millió forint f
Lezárták a tranzitzónákat
2020 március 2.   Magyar Nemzet
A koronavírus terjedése miatt a magyar kormány határozatlan időre felfüggesztette az újonnan érkező migránsok beengedését a tranzitzónákba. Törökországot péntek óta negyvenezer, eddig táborokban élő migráns hagyta el és indult meg Európa felé. Közben Demszky Gábor volt Szdsz-es főpolgármester az illegális bevándorlók megsegítésére szólított fel.
Klub Rádió: A Helsinki Bizottság az Szdsz édesgyermeke
2020 február 23.   Mandiner
Kőszeg Ferenc Szdsz-alapító beszélt emberi jogokról, az Szdsz-ről, a Helsinki Bizottságról és Soros Györgyről is.
Ismét milliárdos károkozással vádolnak volt szocialista és SZDSZ-es képviselőket
2020 február 18.   Magyar Hírlap
Terézvárosi ingatlanmutyik
Sok volt SZDSZ-es nyüzsög a gyöngyöspatai ügy körül
2020 február 10.   Magyar Nemzet
A gyöngyöspataiak 99,7 százaléka nem írta alá Setét Jenő roma polgárjogi aktivista petícióját. Ez még a 62 felperes cigány tanuló családtagjainak számához képest is elenyésző arány – állapította meg Horváth László.
Volt SZDSZ-est küldött Gyurcsány a Momentumba
2020 február 4.   Hírstart
Jelképerejű volt, ahogy a Momentum évértékelőjén, szombat délután az Európa hajón, a hátsó sorokból Bauer Tamás az Szdsz korábbi „legendás” vezetője irányította, dirigálta a rendezvényt – számolt be az eseményre bejutott Ripost. Mindezek fényében elég nehéz letagadni, hogy a Momentum nem az új SZDSZ.
Volt SZDSZ-est küldött Gyurcsány a Momentumba
2020 február 4.   Lokál
Jelképerejű volt, ahogy a Momentum évértékelőjén, szombat délután az Európa hajón, a hátsó sorokból Bauer Tamás az Szdsz korábbi „legendás” vezetője irányította, dirigálta a rendezvényt – számolt be az eseményre bejutott Ripost. Mindezek fényében elég nehéz letagadni, hogy a Momentum nem az új SZDSZ.
Ripost: a Momentum évértékelőjét egy volt Szdsz főnök vezényelte
2020 február 2.   888
Bauer Tamás a Demokratikus Koalíción keresztül juthatott el a Momentumig.
Niedermüllerék szélnek eresztették a Csányi5 kuratóriumát
2020 január 29.   Neokohn
Az új elnök Székely Gábor, korábbi SZDSZ-es politikus, a Szerencsejáték Zrt. volt vezérigazgatója.
Kuncze: Óvatosan Orbán „békülékeny” hangnemével!
2020 január 10.   Klubrádió
Kuncze Gábor volt belügyminiszter, az SZDSZ volt elnöke szerint Orbán Viktor kirúgta az európai bíróságot, megfeddte a magyar bíróságokat a roma kártérítési perek miatt, miközben a sajtó arról ír, hogy a miniszterelnök békülékeny hangot ütött meg. Az általa állandóan támadott EU pedig segíti abban, hogy szépeket mondhasson magáról.
Kereki Gergő: Akkor most ki a hazaáruló?
2019 december 31.   Mandiner
Tetőtől talpig összegyurcsányoztátok magatokat – mondja a fideszes Dömötör Csaba a momentumos Hajnal Miklósnak. Hajnal szerint az a párt csak ne Szdsz-ezzen, amelyik a kilencvenes években még együttműködött a már megszűnt liberális alakulattal. Vitainterjú a Nélküledről, nemzetpolitikáról és a fociválogatott Eb-esélyeiről.
Pont harminc éve nyitott a rendszerváltás éveinek legmenőbb klubja
2019 december 30.   HVG
Korábban itt ülésezett az SZDSZ, és a Fidesz, majd ezeket a Kispál és a borz, a Quimby és társai váltották fel, igaz, bulizni azért még jártak ide politikusok, például az akkori belügyminiszter. Fellépett itt Frank Zappa is. Nevét a Micimackóból nyerte: ez volt a Tilos az Á. (Alább mutatunk egy 1992-es Kispál-koncertet is a pincéből.)
Kőszeg Ferenc nem akart mártír lenni
2019 december 15.   24.hu
A rendszerváltozás csalódásairól, a pártállami időszak aranykoráról is beszél az SZDSZ egyik alapítója. Interjú.
Paranoid Android: Polgármestert fogadtak Baranyi Krisztina mellé
2019 december 14.   Mandiner
Egy igazi, régivágású ős-Szdsz-es kinevezése egy momentumos számára, gondolom, különlegesen kéjes, meleg, biztonságos érzés lehetett.
900 ezres fizetést kap Baranyitól a volt Szdsz-es Gegesy
2019 december 13.   Mandiner
Ferencváros új polgármestere senkit sem hagy az út szélén.
Egy hónap után távozott az újbudai polgármester egykori SZDSZ-es kabinetfőnöke
2019 december 12.   Infostart
Közös megegyezéssel megszűnt László Imre újbudai DK-s polgármester kabinetfőnökének, Lakos Imrének a munkaviszonya.

Közélet