SZDSZ

Dömötör: A Momentum már túltett az SZDSZ-en
2019 július 15.   Hírstart
Elfogadhatatlannak tartotta a Bayer Show-ban a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hogy az ellenzék előre kitervelt módon, tudatosan próbálja megfúrni a magyar képviselők jelöltségét az Európai Parlament szakbizottságaiban.
Dömötör: A Momentum már túltett az SZDSZ-en
2019 július 15.   Mandiner
Elfogadhatatlannak tartotta a Bayer Show-ban a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hogy az ellenzék előre kitervelt módon, tudatosan próbálja megfúrni a magyar képviselők jelöltségét az Európai Parlament szakbizottságaiban.
A Momentum lehet az új SZDSZ
2019 július 15.   Magyar Nemzet
Az SZDSZ közel tíz évvel ezelőtti megszűnése után több párt is igyekezett felszívni a különböző felmérések szerint a lakosság 5–15 százalékát kitevő liberális szavazóbázist.
Szabó S. András: Az SZDSZ reinkarnációja
2019 július 14.   Mandiner
A Momentum ténykedését sajnos nem tudom másként illetni, illetve jellemezni, mint a nemzetellenes szóval.
Puzsér Róbert: Főpolgármester úr!
2019 július 12.   Mandiner
Egykori SZDSZ-szavazóként jelzem önnek, aki az SZDSZ színeiben váltott rendszert, hogy nem erről volt szó.
A magyar érdekekkel szemben politizál a Momentum Brüsszelben
2019 július 10.   888
SZDSZ-es tempó.
Horváth K. József: Horn Gábor ma is ártani akar Tarlósnak
2019 július 1.   Mandiner
Horn a romboláshoz ért. Ahogy a Momentum és a DK is, azaz a volt SZDSZ mai klónjai.
Horn Gábor ma is ártani akar Tarlósnak
2019 július 1.   888
Horn Gábor még akkor is vermet ás Tarlósnak, amikor maga már rég beleesett a gödörbe. Ehhez ért. A romboláshoz. Ahogy a Momentum és a DK is, azaz a volt SZDSZ mai klónjai.
Gyurcsány uralja az ellenzéket
2019 június 26.   Lokál
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a DK elnöke céljának azt nevezte, hogy visszahozza a 2010 előtti MSZP-Szdsz koalíciót, hangsúlyozva, Gyurcsány Ferenc mindent ural az ellenzéki térfélen.
Elemző: Gyurcsány mindent ural az ellenzéki térfélen
2019 június 26.   Propeller
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a DK elnöke céljának azt nevezte, hogy visszahozza a 2010 előtti MSZP-SZDSZ koalíciót, hangsúlyozva, Gyurcsány Ferenc mindent ural az ellenzéki térfélen. Az elemző az M1 aktuális csatornán kedd este azt mondta: az DK nemcsak az MSZP-t akarja meghatározni, hanem a Momentumot is. Fotó: Facebook/Gyur
Deák Dániel: Gyurcsány uralja az ellenzéket
2019 június 25.   Mandiner
A DK elnökének célja az lehet, hogy visszahozza a 2010 előtti MSZP-SZDSZ koalíció – mondta a szakértő.
A Momentum kampánya ex-SZDSZ módira épül
2019 június 25.   Magyar Nemzet
Emlékeznek, melyik párt hajtott annak idején az oktatási és egészségügyi tárcára? A Szabad Demokraták Szövetsége. A Momentum lenne az utódpárt?
Kiderült, hogy Demszky kit támogat az előválasztáson
2019 június 25.   Propeller
A volt főpolgármester már szavazott a budapesti előválasztáson. Demszky Gábor volt budapesti főpolgármester is szavazott az előválasztás során. Az egykori SZDSZ-es politikus az atv.hu érdeklődésére közölte: Kálmán Olgát támogatta. Azt is hozzátette: a szavazáson túlmenően nem fog részt venni a DK-s jelölt kampányában. Cikk- és címlapkép: Faceboo
Már nem bal- és jobboldal között húzódnak a frontvonalak – Kerpel-Fronius Gábor a Mandinernek
2019 június 24.   Mandiner
A rendszerváltó SZDSZ-t vállalhatónak tartja, a Momentum-féle fideszes-lakáselvételes programpont megfogalmazásával pedig nem ért egyet Kerpel-Fronius Gábor. A Momentum főpolgármester-jelöltjét arról is kérdeztük, mit gondol az előválasztásról, Puzsér Róbertről, és hogy tényleg agyhalottak-e a Fidesz-szavazók. Interjúnk.
Kerpel-Fronius Gábor: Nem hagyhatjuk azokra a politikát, akik eddig csinálták
2019 június 24.   Mandiner
Az én hőseim az SZDSZ-ben voltak. Interjú.
Orbán korábbi bizalmasa keményen nekimet a fideszes médiának
2019 június 24.   Hírstart
Kemény hangvételű Facebook-bejegyzést tett közzé Orbán Viktor korábbi bizalmasa, Pokol Béla volt alkotmánybíró, aki „Megmocskoló” gépezetek című írásában az SZDSZ-es médiauralommal állította párhuzamba az orbánista propagandagépezetet.
Kerpel-Fronius Gábor: Nem hagyhatjuk azokra a politikát, akik eddig csinálták
2019 június 23.   HVG
Az SZDSZ-ben kezdett, szavazott a Fideszre, aztán menekülőútként jött az LMP, most kikötött a Momentumnál, és főpolgármester-jelölt lett. HVG-portré Kerpel-Fronius Gáborról.
Mécs Imre: Gyalázatos, ahogy a kormány emlékezik
2019 június 17.   Klubrádió
A kormánypropagandában nyoma sincs annak, hogy Orbán Viktoron kívül bárki kemény és határozott kijelentéseket tett volna Nagy Imre harminc évvel ezelőtti újratemetésén, ami egyszerű történelemhamisítás – mondta a Klubrádióban Mécs Imre, '56-os halálraítélt. A volt SZDSZ-es politikus szerint a rezsim ferdítései, elhallgatásai ellen a már elhunyt '56
Ara-Kovács, a Bangóné szintjére jutó, magyargyűlölő „européer”
2019 június 17.   Magyar Nemzet
A Ferenc testvér által vezetett DK ma már nem más, mint új csomagolású SZDSZ, mely párt éppen igyekszik magához kötni és bekebelezni az „ifjúsági” SZDSZ-t, a Momentumot.
Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”
2019 június 16.   888
Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Közélet