Sólyom László

55 milliós leütési áron kelt el Keserü Ilona festménye
2024 május 17.   Márkamonitor
A 83. Művészeti Aukción, amelyet idén május 14-én és 15-én rendeztek meg, közel hatszáz tétel között művelődéstörténeti ritkaságokat is találhattak az érdeklődők.   Az árverés során olyan különlegességek cseréltek gazdát, mint a volt köztársasági elnök, Sólyom László egykori hivatali bútorai és Keserü Ilona Előérzet című festménye (a nyitóképen).
Művelődéstörténeti ritkaságok kerülnek kalapács alá a májusi Művészeti Aukción
2024 május 7.   Márkamonitor
A Báv Art aukciós tételei között szerepel Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész 1990-ben készült Előérzet című alkotása 36 millió forintos kikiáltási áron. A közelmúlt történelmét a nemrég elhunyt Sólyom László hivatali szobájából származó teljes bútorzat idézi meg. Az eseménynek a Mom Kulturális Központ Kupolaterme ad majd otthont.   Az árverés e
ritkaságok kerülnek kalapács alá a Báv májusi Művészeti Aukcióján
2024 május 5.   KKV Magazin
Idén tavasszal is izgalmas árveréssel várja a művészet szerelmeseit a Báv Art. Az aukciós tételek között szerepel Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész 1990-ben készült Előérzet című alkotása 36 millió forintos kikiáltási áron. A közelmúlt történelmét a nemrég elhunyt Sólyom László hivatali szobájából származó teljes bútorzat idézi meg. Az esemény
Bese Gergő atya: A közös hit a lengyel-magyar barátság alapja
2024 március 23.   vasárnap.hu
Március 23-án ünnepeljük a lengyel–magyar barátság napját. Története 2006. március 24-ig nyúlik vissza, amikor Lech Kaczyński lengyel és Sólyom László
Csizmadia Ervin: Sólyom László szellemiségét idézte meg az új államfő első beszéde
2024 február 27.   Infostart
Sulyok Tamás megválasztott államfő hétfői parlamenti beszédében minden fontos kérdésre reagált, amire egy köztársasági elnöknek reagálnia kell – mondta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Csizmadia Ervin kiemelte, hogy az új elnök párhuzamba állította az európai és a magyar dimenziót.
Schiffer András: Sulyok Tamás megválasztása üzenet Brüsszelnek is
2024 február 23.   Magyar Nemzet
Az ügyvéd szerint az elnöki jelöléssel Orbán Viktor miniszterelnök Sólyom László és Mádl Ferenc karakteréhez nyúl vissza.
Schiffer: Sulyok megválasztása üzenet Brüsszelnek is
2024 február 23.   Mandiner
Az ügyvéd szerint az Ab jelenlegi elnökének jelölésével Orbán Viktor miniszterelnök Sólyom László és Mádl Ferenc karakteréhez nyúl vissza.
Biztonsági döntést hozott Orbán Viktor Sulyok Tamás államfői jelölésével
2024 február 22.   Blikk
Biztonsági döntést hozott Orbán Viktor kormányfő, amikor Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölte az államfői posztra, aki inkább Mádl Ferenchez, mint a mostanában emlegetett Sólyom László korábbi elnökhöz hasonlítható – fejtette ki véleményét Ceglédi Zoltán politológus a jelöltet jellemezve.
Göncz Árpádtól Novák Katalinig - Ők voltak Magyarország köztársasági elnökei a rendszerváltás óta
2024 február 12.   ATV
A rendszerváltás óta Novák Katalin volt az ország hatodik köztársasági elnöke, és a második, aki nem töltötte ki hivatali idejét. Göncz Árpád két cikluson keresztül látta el az államfői feladatokat, őt Mádl Ferenc, majd Sólyom László követte. A Fidesz 2010-es kétharmados győzelme után lett köztársasági elnök Schmitt Pál, aki plágiumbotránya miatt k
Nem csak 1956-ban, ma is meg kell küzdeni a politikai függetlenségért
2023 október 22.   Magyar Nemzet
A Műegyetemen tartott ünnepségen megemlékeztek a nemrég elhunyt Sólyom László köztársasági elnökre is.
Kiderült Sólyom László titkos élete, így segített az elesetteken
2023 október 19.   AC News
A volt köztársasági elnök tartalmas életet élt, a tetteiből, a hátrahagyott szavaiból nagyon sokat tanulhatunk.
Végső útjára kísérték Sólyom Lászlót
2023 október 19.   Infostart
Végső nyugalomra helyezték Sólyom László néhai államfőt. Élete utolsó szakaszában megtanult repülőgépet vezetni és olaszul, eljutott az El Caminóra is. Halála kapcsán Kónya Imre és Lányi András is megosztotta gondolatait az InfoRádióval.
Orbán Viktor nem ment el Sólyom László temetésére, mert éppen egy kínai bankelnökkel tárgyalt
2023 október 18.   SzMo
A kormányfő a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank vezetőjével tárgyalt Pekingben az Egy övezet, egy út kezdeményezésben folytatott magas szintű együttműködésről.
Orbán nem ment el Sólyom László temetésére, mert éppen egy kínai bankelnökkel tárgyalt
2023 október 18.   SzMo
A kormányfő a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank vezetőjével tárgyalt Pekingben az Egy övezet, egy út kezdeményezésben folytatott magas szintű együttműködésről.
Sólyom László titkos élete: néhány évvel a halála előtt letette a pilótavizsgát, hajléktalanoknak kent zsíroskenyeret és megjárta az El Caminót is
2023 október 18.   Blikk
Feleségével, Erzsébet asszonnyal közös sírba, Csortos Gyula színművész mellé temették el Sólyom László volt köztársasági elnököt. A búcsúztatóján kiderült, visszavonultan töltött utolsó éveiben repülni tanult, a hétköznapjainak reggeleit egy melegedőben töltötte, hogy zsíroskenyeret kenjen a hajléktalanoknak.
Eltemették Sólyom László volt köztársasági elnököt
2023 október 18.   Nyugati Fény
Nyugodjon békében!
Végső nyugalomra helyezték Sólyom Lászlót - fotógaléria
2023 október 18.   ATV
Szerdán a Fiumei úti sírkertben vettek végső búcsút Sólyom László volt köztársasági elnöktől.
Eltemették Sólyom László volt köztársasági elnököt
2023 október 18.   SzMo
A szertartáson részt vett Novák Katalin államfő, Áder János és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a kormány több tagja, Karácsony Gergely főpolgármester, a diplomáciai testületek, valamint az egyházak és a parlamenti pártok képviselői, valamint az Alkotmánybíróság több tagja.
Búcsú: eltemették Sólyom László korábbi köztársasági elnököt
2023 október 18.   BorsOnline
A búcsúztatáson részt vett több neves politikusunk is.
Eltemették Sólyom László volt köztársasági elnököt
2023 október 18.   Magyar Hírlap
Az Alkotmánybíróság első elnökét a nemzeti emlékhely 10-es parcellájában, felesége mellé helyezték örök nyugalomra római katolikus szertartás szerint.

Közélet