Glatz Ferenc

Különleges! Így adták le szavazataikat Bujákon
2019 május 26.   Lokál
Pár asszony  bujáki népviseletben adja le szavazatát a Glatz Oszkár Művelődési Központban kialakított 2-es számú szavazókörben az európai parlamenti (EP) választáson.
Mégsem a gyermekkorát Budapesten töltő politikus lett az új osztrák pénzügyminiszter
2017 december 16.   Portfolio
Az elmúlt hetekben már szinte biztosnak tűnt, hogy a gyermekkorát Budapesten töltő ÖVP politikus, a Casinos Austria pénzügyi vezetője, Bettina Glatz-Kremsner lesz az új osztrák pénzügyminiszter, ő azonban az utolsó pillanatban visszalépett...
Meleg aktivistából házas, hetero lelkész – kritika az év legprovokatívabb filmjéről
2015 március 19.   NLC
Michael Glatze a kilencvenes évek végén még a San Francisco-i meleg közösség egyik vezéralakja volt, ám néhány évvel később hátat fordított addigi életének, és istenfélő, házas emberré, sőt egyenesen lelkipásztorrá vált. Az életéről James Franco főszereplésével készült elgondolkodtató és igen provokatív mozi, I Am Michael címmel. Forrás: Nők Lapja Café: Meleg aktivistából házas, hetero lelkész –…
Elhunyt Richard Glatzer
2015 március 12.   Blikk
Meghalt egy idei Oscar-díjas film rendezője
2015 március 12.   HVG
Richard Glatzer volt az egyik írója és rendezője a Megmaradt Alice-nek című filmnek, aminek főszerepéért Julianne Moore Oscar-díjat kapott. A 63 éves korában elhunyt férfit négy éve diagnosztizálták ALS-sel.
Péntek 13-án kapnak díjat azok, akik "félrevezetik az országot"
2012 július 13.   HVG
Glatz Ferenc történésznek, akadémikusnak, a Magyar-Szerb Akadémiai Vegyesbizottság társelnökének ítélte oda az idei harmadik Sánta Kutya-díjat a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság - közölte Czakó Gábor, a civilek alkotta testület szóvivője.
„Ez az a munka, amivel közelebb kerülhet egymáshoz a két nép”
2011 május 27.   HírTV
Ha megvalósul az itt élő népek kölcsönös tisztelete, akkor Közép-Európa a jövő régiója lehet – mondta el Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a „Horvátország története” című könyv pénteki bemutatóján. A magyarországi horvát nagykövet szerint nagyon sokat tettünk azért, hogy szomszédunk minél jobban megismerje az Európai Uniót, míg Glatz Ferenc szerint sorsdöntő...
Megkezdődött a Zsidó Nyári Fesztivál
2010 augusztus 29.   Infostart
Megkezdődött Budapesten a XIII. Zsidó Nyári fesztivál. A szeptember 6-áig tartó programsorozatot Glatz Ferenc akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, a fesztivál fővédnöke nyitotta meg a Gozsdu-udvarban.
Balogh András lehet az MSZP államfőjelöltje
2010 június 4.   ATV
Felmerült Glatz Ferenc neve is.
Égési sérülés a Back II Black klipforgatásán
2010 január 18.   Joy
A Back II Black dobosa, Glatz Gábor másodfokú égési sérülést szenvedett a klipforgatáson
Történészek és a rendszerváltás
2009 október 21.   Múlt-kor
Mára alapjaiban rendült meg az a világpiacra épülő nemzetközi rendszer, melyhez Magyarország 1989-ben csatlakozott - mondta el Glatz Ferenc akadémikus a 20 évvel ezelőtti változásokról rendezett konferencián.
"Fogalmunk se volt, hogy rendszerváltást csinálunk"
2009 október 20.   Privátbankár
Mára alapjaiban rendült meg az a világpiacra épülő nemzetközi rendszer, melyhez Magyarország 1989-ben csatlakozott - mondta Glatz Ferenc akadémikus
Szétesik körülöttünk a világ?
2009 október 20.   Népszava
Mára alapjaiban rendült meg az a világpiacra épülő nemzetközi rendszer, melyhez Magyarország 1989-ben csatlakozott - mondta Glatz Ferenc akadémikus a 20 évvel ezelőtti változásokról rendezett konferencián kedden Budapesten.
1989 forradalmairól tanácskoznak Bécsben
2009 október 2.   Múlt-kor
Az 1989-es rendszerváltások szemtanúi, köztük Glatz Ferenc és Tadeusz Mazowiecki idézték fel az akkori eseményeket csütörtökön este Bécsben, az 1989 forradalmai címmel megrendezett konferencián az Osztrák Tudományos Akadémián.
Konferencia az Osztrák Tudományos Akadémián 1989-ről
2009 október 2.   Népszava
Az 1989-es rendszerváltások szemtanúi, köztük Glatz Ferenc és Tadeusz Mazowiecki idézték fel az akkori eseményeket csütörtökön este Bécsben, az 1989 forradalmai címmel megrendezett konferencián az Osztrák Tudományos Akadémián.
Elérte a célját, ezért megszűnt a Reformszövetség
2009 április 2.   Infostart
Megszűnt a Reformszövetség - mondta az InfoRádiónak a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke, aki maga is tagja a szervezetnek. Glatz Ferenc közölte: a szövetség elérte a célját, ugyanis kidolgoztak egy programot, ami hozzájárult ahhoz, hogy megváltozzon a politikai gondolkodás Magyarországon.
Glatz Ferenc a kialakult politikai helyzetről
2009 március 30.   Klubrádió
Nem azt kell nézni, mi lett volna a jó, hanem azt, mit sikerült megvalósítani. A bizonytalanság megszűnt, de talán egy szakértői kormány többet tehetett volna, ha már az előre hozott választások lehetősége egyelőre nem valósul meg – mondta Glatz Ferenc törtnész, az MTA egykori elnöke a Klubrádióban.
Glatz sem vállalja
2009 március 28.   168 Óra Online
Glatz Ferenc már a hét közepén azt kérte levélben Gyurcsány Ferenctől, hogy vegyék le nevét a kormányfőjelöltek listájáról.
Glatz a jelöltlistán se akar lenni!
2009 március 28.   Népszava
Glatz Ferenc már a hét közepén azt kérte levélben Gyurcsány Ferenctől, hogy vegyék le nevét a kormányfőjelöltek listájáról.
Glatz állítja, már két napja visszakozott
2009 március 28.   HVG
Glatz Ferenc már a hét közepén azt kérte levélben Gyurcsány Ferenctől, hogy vegyék le nevét a kormányfőjelöltek listájáról.

Közélet