Vlagyimir Putyin

Ez várható 2019-ben? Sötét jövőt ígér Putyin és Trump számára Baba Vanga, a vak jósnő
2018 december 11.   Blikk
A vak jósnő, Baba Vanga, akit csak a balkáni Nostradamusként emlegetnek, előre megjósolta, hogy megtámadják majd a World Trade Center ikertornyait, de az ISIS felemelkedését is látta, akárcsak a Brexitet.
Lézerfegyver és elfoghatatlan robotrepülő - bevetésre kész Putyin szuperarzenálja
2018 december 10.   HVG
Megkezdődött a Vlagyimir Putyin orosz államfő által beharangozott szuperfegyverek hadrendbe állítása: a napokban a Pereszvet nevű lézereszközt már eljuttatták a csapatokhoz, és néhány hónapon belül megérkezhetnek a hangsebesség többszörösével száguldó manőverező robotgépek, illetve rakéták is. Ezek ellen az USA sem tud védekezni.
Porosenko: Putyin kerüli a beszélgetést velem
2018 december 9.   HírTV
Az ukrán elnök magyarázatot kér az orosz fegyveres erők tettére.
Porosenko már az oroszbarát metropolitát kéri, segítsen a tengerészek kiszabadításában
2018 december 9.   Népszava
Putyin nem akar vele szóba állni, az ukrán elnök viszont minden lehetőséget megragadna, hogy kiszabadítsa a Kercsi-incidens során elfogott tengerészeket.
Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki
2018 december 9.   HVG
Az Ukrajnához tartozó Krím 2014-es elfoglalása, majd az amerikai elnökválasztásba való állítólagos beavatkozás és a márciusi dél-angliai Szkripal-merénylet miatt a Nyugat sorra lépteti életbe az Oroszország elleni szankciókat. Bár a hétköznapokban – legalábbis a nagyvárosokban – alig lehet észrevenni a büntetőintézkedések hatását, hosszabb távon so
Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik
2018 december 9.   HVG
Porosenko Putyinnal is tárgyalna, de az nem áll szóba vele - állítja.
Putyinnál házalt a venezuelai elnök
2018 december 8.   Magyar Idők
Az olajárak esése és a Venezuela ellen bevezetett amerikai szankciók miatt a dél-amerikai ország hosszú ideje gazdasági és társadalmi válságban él.
Látványosan elkezdett közeledni egymáshoz Oroszország és Görögország
2018 december 8.   Hírstart
Úgy tűnik, hogy az elmúlt évek már-már szinte fagyos orosz-görög kapcsolatai rekord gyorsasággal elkezdtek javulni. Olyannyira, hogy Ciprasz görög kormányfő moszkvai látogatása után Putyin elnök már arról beszélt: lehetséges, hogy Görögországon keresztül vezethet a déli irányú orosz európai gázszállítás.
Orosz és kínai kémeket kaptak el cseh hírszerzők - Az elnök szerint a politikába avatkoznak ezzel
2018 december 7.   Népszava
Nem hiszi el Milos Zeman oroszbarát köztársasági elnök, hogy fenyegetést jelentenének Putyin ügynökei.
Látványosan elkezdett közeledni egymáshoz Oroszország és Görögország
2018 december 7.   888
Úgy tűnik, hogy az elmúlt évek már-már szinte fagyos orosz-görög kapcsolatai rekord gyorsasággal elkezdtek javulni. Olyannyira, hogy Ciprasz görög kormányfő moszkvai látogatása után Putyin elnök már arról beszélt: lehetséges, hogy Görögországon keresztül vezethet a déli irányú orosz európai gázszállítás.
Putyin: Görögország részese lehet a déli irányú európai gázszállításoknak
2018 december 7.   Mandiner
Oroszország kész mérlegelni annak lehetőségét, hogy görög vállalatok részesei legyenek az orosz gáz Európába szállításának a déli útvonalon – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel folytatott pénteki moszkvai tárgyalásait követő közös sajtóértekezleten.
Putyin megtámogatta az összeomlás szélén álló diktatúrát
2018 december 7.   Privátbankár
Hiába pária nemzetközi szinten szinte mindenhol Venezuela, azért Oroszországban szívesen fogadták őket.
Putyin barátkozása Szaúd-Arábiával egy nagyobb terv része
2018 december 7.   Kitekintő
Néha egy kézfogás nagyon sokat jelenthet. Richard Nixon kinyújtott keze Csou En-laj felé 1972-ben pontot tett a negyed évszázados kínai-amerikai elhidegülés végére. Így a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg között a múlt heti G20-csúcs alkalmával váltott, határozottan baráti kézfogás is jelzésértékű lehet.
Tengeralattjáróval válaszol Putyin az ukrán hadiállapotra
2018 december 7.   Blikk
„Fekete lyuknak” becézett orosz tengeralattjáró bukkant fel a Krím-félszigeten. A dízel meghajtású támadó tengeralattjáró arról kapta a nevét, hogy pillanatok alatt képes eltűnni.
Pofon Putyin oligarcháinak, London felfüggeszti a szupergazdagok importját
2018 december 6.   HVG
Ha eddig valaki letett kétmillió fontot, akkor bejuthatott az Egyesült Királyságba, ahol aztán meg is hosszabbították a tartózkodási engedélyét, mert azt gondolta a mindenkori kormány: ezzel használ a hazai gazdaságnak.
Úgy osztották Putyint az állami tévében, hogy az MTVA pirulna el tőle
2018 december 6.   24.hu
Így néz ki, amikor elszabadul a lendület egy kompetitív autoriter köztévében.
Nem közelednek az álláspontok az INF-szerződés ügyében
2018 december 6.   Hírstart
Az amerikai fél semmilyen bizonyítékot sem terjesztett elő annak a vádnak az alátámasztására, amely szerint Oroszország megsértette volna a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök (INF) megsemmisítéséről szóló megállapodást – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak szerdán Moszkvában. Az orosz állam
Putyin: Nem veszek részt Porosenko választási kampányában
2018 december 6.   Hírstart
Ukrajnában a tervek szerint március végén tartanak elnökválasztást.
Kercsi incidens: Putyin ezért nem hajlandó Porosenkóval beszélni
2018 december 6.   Blikk
Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal indokolta elzárkózását Petro Porosenkónak a kercsi incidens utáni telefonos kapcsolatfelvételi kísérleteivel szemben, hogy nem kíván részt venni az ukrán elnök választási kampányában.
Putyin beleszólt a venezuelai helyzetbe
2018 december 5.   Napi
Elítélte a venezuelai politikai helyzet terrocselekmények, által való megváltoztatására irányuló kísérleteket Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden a Moszkvához közeli Novo-Ogarjovóban fogadta a dél-amerikai ország államfőjét Nicolás Madurót - írja az MTI.

Közélet