Békesi László

Rugalmasan leszakadók
2017 december 27.   Népszava
Sokunkat elgondolkodásra késztethetett Békesi Lászlónak az a bizakodása, hogy a 2020-ban véget érő uniós ciklus után elfogy „a szerény gazdasági növekedés fedezeteként beáramló ingyenpénz.”
Az uniós támogatások elapadásában bízik Békesi
2017 december 22.   Magyar Nemzet
– Az MSZP menthetetlenül öregszik és fogy – jelentette ki egykori pártjáról Békesi László, a Horn-kormány pénzügyminisztere (képünkön) a HVG-nek adott interjújában.
Békesi: "Néhány robbantás után Orbán hívei könyörögni fognak a szükségállapotért"
2017 december 21.   HVG
A Fidesz a végsőkig elmegy, hogy hatalmon maradjon, de leváltani csak akkor lehet, ha elfogy az EU-s ingyenpénz – véli Békesi László volt pénzügyminiszter.
Orbán Viktor szükségállapotot hirdethet, felfüggesztheti a választásokat
2017 december 21.   Hírstart
Ha a miniszterelnök veszélyben érzi a hatalmát, elmegy a végsőkig – vázolta Békesi László a 2018-as kilátásokat.
Orbán Viktor szükségállapotot hirdethet, felfüggesztheti a választásokat
2017 december 21.   Hírstart
Ha a miniszterelnök veszélyben érzi a hatalmát, elmegy a végsőkig – vázolta Békesi lászló a 2018-as kilátásokat.
Orbán Viktor szükségállapotot hirdethet, felfüggesztheti a választásokat
2017 december 21.   168 Óra Online
Ha a miniszterelnök veszélyben érzi a hatalmát, elmegy a végsőkig – vázolta Békesi László a 2018-as kilátásokat.
Békesi László szerint néhány robbantás után Orbán hívei könyörögni fognak a szükségállapotért
2017 december 21.   444
A volt MSZP-s pénzügyminiszter azt mondja, ha Orbán veszélyben érzi a hatalmát, elmegy a végsőkig, ezt készíti elő az állandó háborús hangulat.
A párt veteránjai már temetik az MSZP-t
2017 november 16.   Hírstart
Medgyessy Péter és Kovács László után Békesi László, az MSZP alapítója, egykori pénzügyminisztere is borúsan látja a szocialisták jövőjét. A párt jelenlegi és korábbi elnöke próbálja tartani a lelket a megmaradt szimpatizánsokban, hogy az MSZP-nek nincs vége.
A párt veteránjai már temetik az MSZP-t
2017 november 16.   Magyar Nemzet
Medgyessy Péter és Kovács László után Békesi László, az MSZP alapítója, egykori pénzügyminisztere is borúsan látja a szocialisták jövőjét. A párt jelenlegi és korábbi elnöke próbálja tartani a lelket a megmaradt szimpatizánsokban, hogy az MSZP-nek nincs vége.
Békesi László: kipukkadnak a populista ígéretek
2017 március 18.   Népszava
A volt pénzügyminiszter a világ kihívásairól és a nemzetállami válaszok csődjéről.
Rákkal harcol Békesi László
2016 március 17.   HVG
A volt pénzügyminiszter maga beszélt betegségéről.
Békesi: túl fontosnak tartottam magam
2016 március 17.   Népszava
Drámai mondatokkal értékeli életét a rákkal küzdő Békesi László.
Drámai mondatokkal értékeli életét a rákkal küzdő Békesi László
2016 március 17.   ATV
A 73 éves volt pénzügyminiszter élete legnagyobb tévedésének tartja, hogy túl fontosnak tartotta magát. Békesi László Kerék-Bárczy Szabolcs közgazdásznak mesélt betegségéről, hitéről, és pályafutása kudarcairól. A felvételt a DK elnökségi tagja juttatta el az ATV szerkesztőségébe.
A főapát missziója
2016 január 27.   168 Óra Online
A 168 Óra címlapján a most hetvenéves Várszegi Asztrik. A főapát missziójáról szóló írás szerzője Békesi László, aki úgy látja, hogy a katolikus főpap élete és munkássága a nemes, önzetlen szolgálat, a jó képviselete. Békesi szerint ha hiteles közvélemény-kutatást végeztetnénk, valószínűleg Várszegi Asztrik lenne a legnépszerűbb közéleti szereplő napjainkban.
Ötkarikás korrupció
2015 augusztus 6.   168 Óra Online
Békesi László közgazdászprofesszor azt mondja: először és utoljára 1984-ben, Los Angelesben sikerült üzleti alapon nyereséges olimpiát rendezni. A görögök is belebuktak a gigaeseménybe; a GDP-hez viszonyított államadósság hatvan százaléka emiatt keletkezett náluk. Arról is beszél az egykori pénzügyminiszter, hogy eleve miért nem lehet transzparens az olimpiai játékok megrendezése Magyarországon.
A nulláról kell újrakezdeni
2014 október 18.   168 Óra Online
Az önkormányzati választás másnapján kérdeztünk nyolc értelmiségit arról: hogyan tovább? Mi várható a baloldalon, mi lesz a jobboldallal? Bár ők különféle szempontok alapján elemzik a magyar belpolitikát, abban egyetértenek: a demokratikus ellenzéki szavazók vasárnapi szavazatukkal vagy elmaradt voksukkal megbüntették a baloldalt, illetve mindenkit, aki nem volt képes a kormánnyal szemben…
4 milliárdos offshore-biznisz: élő adásban osztották ki Matolcsyt
2014 szeptember 16.   ATV
Egy kultúrállamban az ilyen jegybankelnököt már másnap lemondatta volna az Országgyűlés, persze nem Magyarországon – mondta Békesi László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, az Átlátszó cikkére reagálva.
Így fogja finanszírozni Orbán a rezsim új arisztokratáit
2014 április 24.   168 Óra Online
A választási hajrában napvilágot látott orbáni program („Folytatjuk”) kezdettől okot ad a fejtörésre. Mit akarnak folytatni? Hogyan mentenék meg a több százezernyi devizaadóst? Miből futná 9 százalékos szja-ra? Mit lehet még államosítani? Egyáltalán, milyen esélyek és veszélyek között kezdődik a kormányfő által beharangozott ragyogó jövő? Békesi Lászlót BUJÁK ATTILA kérdezte.
Lapajánló – Rosszkedvű ország
2014 április 23.   168 Óra Online
Békesi László a rosszkedvű országról, az új arisztokráciáról, az Orbán-rezsim gazdasági terveiről fejti ki véleményét a 168 Órának, és egyebek mellett azt mondja: „Ez már rég nem piacgazdaság, hanem egy rosszul irányított felemás kelet-európai államkapitalizmus.” A hetilap digitális változatát lapozhatja végig.
"Orbán rendszere belülről fog szétrohadni"
2014 március 19.   ATV
Maffiaállamról beszélt az Orbán-kormány működése kapcsán Békesi László a Friderikusz tegnapi adásában. A közgazdász szerint a kormány tulajdonképpen egy maffiacsalád üzleti tervét vitte véghez az elmúlt négy évben, méghozzá tudatos, megfontolt lépésekkel.

Közélet