Majtényi László

Majtényi György: A kommunisták hamar felismerték a fociban rejlő marketinglehetőséget
2019 április 11.   HVG
Az autoriter rendszerekben, ha nincs már alternatíva, az emberek az adott keretek között keresik a boldogulásukat – mondja Majtényi György történész, akivel az általa is szerkesztett Kommunista kiskirályok című könyv kapcsán beszélgettünk. Interjú a friss HVG-ben.
Történelmet ír a Majtényi-Domokos kettős
2019 február 20.   Infostart
Két futam még hátravan, de már nem lehet megverni őket.
Majtényi: Ellenzéki reménysugarak látszanak
2019 január 18.   ATV
Ellenzéki reménysugarakat lát Majtényi László, "elindult egy hógolyó" a NER-rel szemben. Az Eötvös Károly Intézet vezetője, az atv.hu-nak adott nagyinterjúban azt mondta: nagyon nagy a jelentősége a január 19-ének, mert az megmutatja, hogy az ellenállás tovább tud-e terjedni vagy a nagy felbuzdulás után átveszi a terepet a belenyugvás. Az "Orbán ta
Bocsánatot kér Németh Szilárd
2018 november 19.   Klubrádió
Hajlandó fizetni, és megköveti az általa hamisítással vádolt Eötvös Károly Intézetet Németh Szilárd fideszes politikus, miután pert vesztett az ügyben - mondta az intézet elnöke, Majtényi László a Klubrádiónak. Németh ellen a bocsánatkérés elmaradása miatt már végrehajtást rendelt el a bíróság.
Lázár megtiltaná a dohányzást a 2020 után születetteknek
2018 október 18.   Klubrádió
Lázár János megtiltaná a dohányzást azoknak, akik 2020. január 1-je után születnek Magyarországon. A terve nem érintené azokat, akik már dohányoznak, vagy 2020 előtt születtek. A fideszes politikus azt is javasolja, hogy az autóban egyáltalán ne lehessen cigizni. Majtényi László alkotmányjogász a Klubrádiónak azt mondta, hogy ez az ötlet jogilag és morálisan is képtelenség, de jól jellemzi a…
Majtényi György: Sokan ma is nosztalgiával gondolnak a Kádár-korra
2018 október 12.   Infostart
1956-tól a rendszerváltozásig jelentősen megváltozott Kádár János megítélése Magyarországon - erről is beszélt az InfoRádiónak Majtényi György, az "Egy forint a krumplis lángos - a Kádár-kor társadalma" című könyv szerzője.
Az elit mindig könnyebben kollaborál – Majtényi György: A totalitárius rendszerek alulról is építkeznek
2018 július 30.   168 Óra Online
Amikor az emberek elfogadják a hatalom által megszabott kereteket, és a hétköznapokban ezek alapján kötik meg a saját kompromisszumaikat, akkor egyúttal stabilizálják, üzemszerűvé is teszik az autoriter rendszer működését – mondja a 168 Órának Majtényi György történész, akit arról is kérdezzük, milyen analógiákat fedez fel a NER és a Kádár-korszak
Majtényi: A kormány eltünteti a nyomokat
2018 július 5.   HírTV
Örök titok maradhat, ami a kormányüléseken történik.
Áder János, a Fidesz jobbik arca
2018 június 29.   ReakcioBlog
A száj mosolyra ritkán ragadtatja magát, mélabúsan konyul a bajusz is, gondterhelt homlokredők gyűrődnek a szigorú szemöldök felett. Bizonyos szögből nézve ez az arc − Áder Jánosé − mégis szép. Azaz: jó. A pártpolitika szemszögéből. Áder János ugyanis nem más: ő a Fidesz jobbik arca.  A rosszabbik arc persze nagyobb arc és most, az államfőválasztásnál is megmutatta magát. Az ellenzéki jelölt…
A bevándorlási különadót ekézi Majtényi intézete
2018 június 25.   HírTV
Az Eötvös Károly Intézet szerint a szabályozás olyan elemeket tartalmaz, melyek értelmezhetetlenné teszik a jogszabályt.
Majtényi: a kormány most minden be akar tenni az Alaptörvénybe, amit az elmúlt három évben nem tudott
2018 június 11.   Hírstart
A kormány a kétharmados többségével minden régi vágyát egyszerre akarja megvalósítani – vagyis bele akar tenni az Alaptörvénybe mindent, amit a parlamenti kétharmad 2015-ös elvesztése óta nem tudott - legalábbis így látja ezt az Eötvös Károly Intézet (EKINT).
Majtényi: a kormány most minden be akar tenni az Alaptörvénybe, amit az elmúlt három évben nem tudott
2018 június 11.   ATV
A kormány a kétharmados többségével minden régi vágyát egyszerre akarja megvalósítani – vagyis bele akar tenni az Alaptörvénybe mindent, amit a parlamenti kétharmad 2015-ös elvesztése óta nem tudott - legalábbis így látja ezt az Eötvös Károly Intézet (EKINT).
Majtényi családjának állampárti múltjáról ír a PS
2018 június 3.   hirado.hu
A portál korabeli dokumentumokra hivatkozik.
Majtényi László családjának állampárti múltjáról ír a Pestisrácok.hu
2018 június 3.   Hírstart
A portál korabeli dokumentumokra hivatkozva például azt írja, hogy a volt volt ombudsman édesanyja „a legsötétebb időszakban dolgozott” az ÁVH-nak.
Íme Majtényi László és az anyja múltja
2018 június 3.   Lokál
A PestiSrácok.hu készített egy összeállítást, amiben bemutatják Majtényiékat a diktatúrában: a mama ÁVH-s és titkos ügykezelő volt, fia friss jogászként a hadiüzemnek tekintett Maharthoz került.
Lesz-e "Lex Majtényiné"? Orbánék változtatnak-e a Kúrián a bírói tanácsokon?
2018 május 13.   ATV
Patyi Andrásnak már megvan a javaslata arra, hogy a Kúrián egy teljesen új, nagylétszámú kúriai tanácsnak kellene döntenie választási ügyekben. Amitől minden felbolydult: Orbán Viktor miniszterelnök szerint a Kúria súlyosan beavatkozott a választásokba, amikor "elvett" egy mandátumot a Fidesz-KDNP-től a levélszavazatok miatt. Lesz-e "Lex Majtényiné
Orvosság az illiberális áfiumra
2018 május 8.   Népszava
Majtényi: hiba lenne azt gondolni, hogy ugyanaz a politika folytatódik, amit eddig megszokhattunk.
Majtényi: Nem reménytelen a civilek ügye
2018 május 7.   HírTV
A kormányzati propagandával szembeni jogi eszközökről jelentetett meg tanulmányt az Eötvös Károly Intézet.
Nyílt levél az ellenzéki képviselőknek
2018 május 3.   HVG
Milyen mozgásterük van az ellenzéki képviselőknek ebben a jelenlegi, alkotmányosnak nem tekinthető helyzetben – ezt járja körbe a Majtényi László vezette Eötvös Károly Közpolitikai Intézet.
Majtényi: Nem elég kisétálni a Kossuth térre
2018 április 20.   Népszava
Az OSI elkötözése „meglehetősen rossz üzenet”, jól érzékelteti, milyen állapotok uralkodnak.

Közélet