Majtényi László

Majtényi: folyamatosan törvényt sértett a kormány
2019 június 17.   Klubrádió
Majtényi László volt ombudsman szerint 2010 és '18 között törvényt sértett a kormány azzal, hogy bár előírták, nem készült jegyzőkönyv a kormányülésekről.
Nyílt levélben kérik Áder Jánost, hogy pályázaton jelölje ki az új ombudsmant
2019 május 24.   168 Óra Online
Kaltenbach Jenő és Majtényi László volt ombudsman, valamint 35 civil szervezet kezdeményezte, hogy az új alapjogi biztost nyítt pályázaton és a jogvédelemben szerepet játszó szervezetekkel konzultálva válasszák ki. A tisztséget jelenleg betöltő Székely László megbízatási ideje 2019. szeptember 25-én lejár, a jogvédők ezért levelet írtak Áder János
Majtényi György: A kommunisták hamar felismerték a fociban rejlő marketinglehetőséget
2019 április 11.   HVG
Az autoriter rendszerekben, ha nincs már alternatíva, az emberek az adott keretek között keresik a boldogulásukat – mondja Majtényi György történész, akivel az általa is szerkesztett Kommunista kiskirályok című könyv kapcsán beszélgettünk. Interjú a friss HVG-ben.
Történelmet ír a Majtényi-Domokos kettős
2019 február 20.   Infostart
Két futam még hátravan, de már nem lehet megverni őket.
Majtényi László: Bájos az aggódás
2019 február 13.   Mandiner
Az ET főtitkára a sajtószabadságért aggódik.
Majtényi: Ellenzéki reménysugarak látszanak
2019 január 18.   ATV
Ellenzéki reménysugarakat lát Majtényi László, "elindult egy hógolyó" a NER-rel szemben. Az Eötvös Károly Intézet vezetője, az atv.hu-nak adott nagyinterjúban azt mondta: nagyon nagy a jelentősége a január 19-ének, mert az megmutatja, hogy az ellenállás tovább tud-e terjedni vagy a nagy felbuzdulás után átveszi a terepet a belenyugvás. Az "Orbán ta
Bocsánatot kér Németh Szilárd
2018 november 19.   Klubrádió
Hajlandó fizetni, és megköveti az általa hamisítással vádolt Eötvös Károly Intézetet Németh Szilárd fideszes politikus, miután pert vesztett az ügyben - mondta az intézet elnöke, Majtényi László a Klubrádiónak. Németh ellen a bocsánatkérés elmaradása miatt már végrehajtást rendelt el a bíróság.
Lázár megtiltaná a dohányzást a 2020 után születetteknek
2018 október 18.   Klubrádió
Lázár János megtiltaná a dohányzást azoknak, akik 2020. január 1-je után születnek Magyarországon. A terve nem érintené azokat, akik már dohányoznak, vagy 2020 előtt születtek. A fideszes politikus azt is javasolja, hogy az autóban egyáltalán ne lehessen cigizni. Majtényi László alkotmányjogász a Klubrádiónak azt mondta, hogy ez az ötlet jogilag és morálisan is képtelenség, de jól jellemzi a…
Majtényi György: Sokan ma is nosztalgiával gondolnak a Kádár-korra
2018 október 12.   Infostart
1956-tól a rendszerváltozásig jelentősen megváltozott Kádár János megítélése Magyarországon - erről is beszélt az InfoRádiónak Majtényi György, az "Egy forint a krumplis lángos - a Kádár-kor társadalma" című könyv szerzője.
Az elit mindig könnyebben kollaborál – Majtényi György: A totalitárius rendszerek alulról is építkeznek
2018 július 30.   168 Óra Online
Amikor az emberek elfogadják a hatalom által megszabott kereteket, és a hétköznapokban ezek alapján kötik meg a saját kompromisszumaikat, akkor egyúttal stabilizálják, üzemszerűvé is teszik az autoriter rendszer működését – mondja a 168 Órának Majtényi György történész, akit arról is kérdezzük, milyen analógiákat fedez fel a NER és a Kádár-korszak
Majtényi: A kormány eltünteti a nyomokat
2018 július 5.   HírTV
Örök titok maradhat, ami a kormányüléseken történik.
Áder János, a Fidesz jobbik arca
2018 június 29.   ReakcioBlog
A száj mosolyra ritkán ragadtatja magát, mélabúsan konyul a bajusz is, gondterhelt homlokredők gyűrődnek a szigorú szemöldök felett. Bizonyos szögből nézve ez az arc − Áder Jánosé − mégis szép. Azaz: jó. A pártpolitika szemszögéből. Áder János ugyanis nem más: ő a Fidesz jobbik arca.  A rosszabbik arc persze nagyobb arc és most, az államfőválasztásnál is megmutatta magát. Az ellenzéki jelölt…
A bevándorlási különadót ekézi Majtényi intézete
2018 június 25.   HírTV
Az Eötvös Károly Intézet szerint a szabályozás olyan elemeket tartalmaz, melyek értelmezhetetlenné teszik a jogszabályt.
Majtényi: a kormány most minden be akar tenni az Alaptörvénybe, amit az elmúlt három évben nem tudott
2018 június 11.   Hírstart
A kormány a kétharmados többségével minden régi vágyát egyszerre akarja megvalósítani – vagyis bele akar tenni az Alaptörvénybe mindent, amit a parlamenti kétharmad 2015-ös elvesztése óta nem tudott - legalábbis így látja ezt az Eötvös Károly Intézet (EKINT).
Majtényi: a kormány most minden be akar tenni az Alaptörvénybe, amit az elmúlt három évben nem tudott
2018 június 11.   ATV
A kormány a kétharmados többségével minden régi vágyát egyszerre akarja megvalósítani – vagyis bele akar tenni az Alaptörvénybe mindent, amit a parlamenti kétharmad 2015-ös elvesztése óta nem tudott - legalábbis így látja ezt az Eötvös Károly Intézet (EKINT).
Majtényi családjának állampárti múltjáról ír a PS
2018 június 3.   hirado.hu
A portál korabeli dokumentumokra hivatkozik.
Majtényi László családjának állampárti múltjáról ír a Pestisrácok.hu
2018 június 3.   Hírstart
A portál korabeli dokumentumokra hivatkozva például azt írja, hogy a volt volt ombudsman édesanyja „a legsötétebb időszakban dolgozott” az ÁVH-nak.
Íme Majtényi László és az anyja múltja
2018 június 3.   Lokál
A PestiSrácok.hu készített egy összeállítást, amiben bemutatják Majtényiékat a diktatúrában: a mama ÁVH-s és titkos ügykezelő volt, fia friss jogászként a hadiüzemnek tekintett Maharthoz került.
Lesz-e "Lex Majtényiné"? Orbánék változtatnak-e a Kúrián a bírói tanácsokon?
2018 május 13.   ATV
Patyi Andrásnak már megvan a javaslata arra, hogy a Kúrián egy teljesen új, nagylétszámú kúriai tanácsnak kellene döntenie választási ügyekben. Amitől minden felbolydult: Orbán Viktor miniszterelnök szerint a Kúria súlyosan beavatkozott a választásokba, amikor "elvett" egy mandátumot a Fidesz-KDNP-től a levélszavazatok miatt. Lesz-e "Lex Majtényiné
Orvosság az illiberális áfiumra
2018 május 8.   Népszava
Majtényi: hiba lenne azt gondolni, hogy ugyanaz a politika folytatódik, amit eddig megszokhattunk.

Közélet