LMP - Lehet Más a Politika

Az LMP a nemzeti alaptantervbe emelné a környezeti nevelést
2020 május 31.   Propeller
Az LMP a közoktatás minden szintjébe beépítené a környezeti nevelést, amelyet az új nemzeti alaptanterv részévé is tenne – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt elnökségi titkára vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus a nemzetközi gyermeknap alkalmából arra kérte a kormányt, hogy biztosítson többletforrásoka
Az LMP követeli a szociális szférában dolgozók azonnali, 60 százalékos béremelését
2020 május 31.   ATV
Az LMP a közoktatás minden szintjébe beépítené a környezeti nevelést, amelyet az új nemzeti alaptanterv részévé is tenne - mondta Kanász-Nagy Máté, a párt elnökségi titkára vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.
Az ex-LMP-s Kassai Dániel egy parkoló autóból nácizta le a megemlékezőket
2020 május 31.   888
Annyi bátorsága már nem volt, hogy a futballszurkolók szemébe mondja, mit gondol róluk.
Az MSZP szénája még mindig jól áll a magánadakozóknál - mégis nagy a mínusz
2020 május 31.   Infostart
125 millió forint mínusszal zárta a tavalyi évet a szocialista párt, az LMP 7 millió pluszban. Elszámoltak a pártok.
Jakab Péter aligha fog dicsekedni azzal, amit Ungár Pétertől kapott
2020 május 30.   888
Az LMP-s politikus szerint kevesebben lépnek ki egy magát nemzetinek tartó párt frakciójából, ha az elnök nem azt kéri számon a miniszterelnökön, hogy miért támogatja a határon túli magyarokat.
Kőkemény felszólítást kapott a kormány az LMP-től
2020 május 30.   ATV
Az LMP szerint nincs helye luxuskiadásoknak egy gazdasági és társadalmi krízis közepette, ezért a párt az augusztus 20-ai tűzijáték lemondására szólítja fel a Fidesz-kormányt, azzal, hogy az arra szánt összeget fordítsák a bajba került művészek megsegítésére - mondta az ellenzéki párt társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.
Úgy tűnik, kitört a háború a Jobbik és Ungár Péter között
2020 május 29.   Hírstart
A Jobbikban zajló belharcok Ungár Péter szerint az egész ellenzéki oldalt érintik. Az LMP-s politikus Facebook bejegyzésében adott hangot meglepődésének, ugyanis Jakab Péter őt teszi felelőssé a párton belüli törésvonalakért.
Úgy tűnik, kitört a háború a Jobbik és Ungár Péter között
2020 május 29.   ATV
A Jobbikban zajló belharcok Ungár Péter szerint az egész ellenzéki oldalt érintik. Az LMP-s politikus Facebook bejegyzésében adott hangot meglepődésének, ugyanis Jakab Péter őt teszi felelőssé a párton belüli törésvonalakért.
Keresztes László Lóránt: Egy hatalomtechnikai játék folyik
2020 május 28.   ATV
Az LMP frakcióvezetője az ATV Startban beszélt arról: bár a költségvetésből jövőre összességében több jut az oktatásra, a felsőoktatás még kevesebb pénzt kap. Szerinte az egyetemek felmerült átalakítása brutális elbocsátási hullámot vonhat maga után.
Ungár Péter: A Jobbikban zajló belharc mindenkinek probléma az ellenzéki oldalon
2020 május 27.   ATV
Petíciót indított az LMP, hogy az egészségügyi dolgozók mellett a szociális szférában lévők is megkapják az egyszeri, 500.000 forintos juttatást. Ennek kapcsán Ungár Péter volt az Egyenes Beszéd vendége, aki a Jobbikban zajló belharcról is beszélt.
Az LMP kiáll az erős önkormányzatok mellett
2020 május 24.   Propeller
Az LMP kiáll az erős önkormányzatok és a helyi emberek mellett – mondta Lengyel Szilvia, a párt szakpolitikusa a Facebookon vasárnap közzétett felvételen. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, az önkormányzatiság lényege, hogy a helyi bevételeket a helyi érdekek mentén fordítják az ott élő emberek szükségleteire. Lengyel Szilvia közölte, az LMP pa
Az LMP kiáll az erős önkormányzatok mellett
2020 május 24.   Klubrádió
Az LMP kiáll az erős önkormányzatok és a helyi emberek mellett - mondta Lengyel Szilvia, a párt szakpolitikusa a Facebookon vasárnap közzétett felvételen.
Kitört a Jobbik-LMP háború?
2020 május 22.   ATV
A jobbikos Alfahír megkérdezte Ungár Pétert, hogy az általa tulajdonolt Azonnali miért "vizionálja a Jobbik halálát".
Volt LMP-s képviselőt nevezett ki nagykövetté Áder János
2020 május 22.   ATV
A köztársasági elnök nagykövetté nevezte ki Mile Lajos volt képviselőt, jelenlegi kolozsvári főkonzult. Az még nem derült ki, hogy hol fogja vezetni a magyar külképviseletet.
Kiállt Gyurcsányék mellett az LMP - keményen nekimentek az ÁSZ-nak
2020 május 22.   ATV
„Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz az Állami Számvevőszéket a leszámolásra használja fel!” – írja közleményében az LMP arra reagálva, hogy a számvevőszék felfüggesztette a DK költségvetési támogatását.
Két hét alatt majdnem 336 millió forintot költött a kormány óriásplakátokra
2020 május 21.   ATV
Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő közérdekű adatigényléséből az derült ki, hogy május első felében mintegy 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra, számolt be az Index.
Az Lmp benyújtja a műanyagok betiltásáról szóló fideszes törvényjavaslatot
2020 május 21.   Mandiner
Nem a környezetre és az egészségünkre káros tevékenységeket kell megmenteni, hanem átállítani a csomagolóanyag-gyártást fenntartható termékekre.
Az Lmp petíciót indít a szociális dolgozók bérkiegészítéséért
2020 május 21.   Mandiner
Érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy ők az egyszeri, 500 ezer forintos szociális juttatást nem kapják meg.
„Ez nem önkényuralom!” – Gulyás-Schiffer vita a Mandiner hetilapban
2020 május 21.   Mandiner
Hogy áll a polgári Magyarország, az alkotmányos demokrácia ügye, milyen a politikai kormányzás Fidesz módra – és pontosan mi a Nemzeti Együttműködés Rendszere? E heti lapszámunkban vitainterjút olvashatnak Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel és Schiffer Andrással, az Lmp volt társelnökével.
LMP: szándékosan homályosak a kormányzati intézkedések, hogy később a felelősséget át lehessen hárítani
2020 május 21.   Hírstart
Csúsztatásnak nevezte Kásler Miklós a Demokratának adott interjújában, hogy itthon kórházi ágyakat kellett kiüríteni. Az Emberi Erőforrások minisztere szerint ilyen utasítás soha nem hangzott el. Azt mondta: az, hogy kit küld haza és kit nem az orvos, kizárólag a saját szakmai és emberi felelőssége, akár van járvány, akár nincs.

Közélet