MDF

Antall következménye az én történetem – Boross Péter a Mandinernek
2019 július 12.   Mandiner
Sem MDF-tag, sem miniszterelnök nem akart valójában lenni – vallja meg Boross Péter a Mandinernek. Elmondása szerint Antall Józseffel való személyes barátsága és felelősségérzete vitte be a politikába, majd annak csúcsára. A 91 éves egykori miniszterelnököt az MDF belső feszültségeiről, a titkosszolgálatok korabeli mozgolódásáról, Antallhoz fűződő
Megállapodott az ellenzék Mátészalkán: volt MDF-es mögé állnak be
2019 július 4.   ATV
Volt MDF-es parlamenti képviselő mögé sorakozott fel az őszi önkormányzati választás előtt az ellenzék Mátészalkán – értesült az atv.hu. Az ország északkeleti részén fekvő kisvárosban Vékony Miklóst támogatják az ellenzéki pártok, aki a nagypolitika után ügyvédként kezdett praktizálni.
A demokrácia karikatúrája született a rendszerváltás után – Bíró Zoltán a Mandinernek
2019 június 26.   Mandiner
Reformista nézeteivel először teher lett az MSZMP-nek, majd állampárti múltja miatt teher a rendszerváltó pártnak is. Bíró Zoltán, az MDF első elnöke nem kedvelte az „urbánusokat”, és kérlelhetetlen kritikusa lett utódjának, Antall Józsefnek is. Pozsgay Imre híveként a harmadik utas politikát építette, de ez a próbálkozás végül elbukott. A Mandiner
Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”
2019 június 16.   888
Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.
Hirtelen NER-közelbe került a volt MDF-székház, felbukkant a magyar McDonald's-tulaj
2019 május 12.   HVG
Megfosztotta az állam az egykori MDF-székházat a műemléki védettségtől, és egy megnyert perből is kilépett, így aztán egy semleges cég után NER-közeli ingatlanfejlesztőkhöz került a milliárdokat érő Bem téri ingatlan. Itt azonban nincs vége a történetnek: ezen az üzleten ugyanis Budapest világörökségi besorolása is bukhat.
Baloldali, konzervatív és liberális is a Jobbik programja – Varga-Damm Andrea a Mandinernek
2019 április 30.   Mandiner
Az egész politikai paletta megjelenhet a Jobbik programjában, Simicska Lajossal baráti, politikamentes kapcsolatban van, Vona Gábor távozását máig sajnálja, Bangóné pedig egy szeretetteljes ember – többek között ezekről beszél Varga-Damm Andrea lapunknak adott nagyinterjújában. A korábban az SZDSZ-re, az MDF-re és a Fideszre is szavazó, KDNP-s párt
Meghalt Pongrácz Tibor, egykori MDF-es politikus
2019 április 21.   24.hu
Hetvennyolc évesen hunyt el.
Elhunyt Pongrácz Tibor
2019 április 21.   VG
Hetvennyolc éves korában elhunyt Pongrácz Tibor, az Antall-kormány egykori államtitkára, az MDF volt elnökségi tagja.
Meghalt Pongrácz Tibor
2019 április 21.   Infostart
A volt MDF-es politikus a privatizációért felelt 1992 és 1994 között.
Meghalt Pongrácz Tibor, az Antall-kormány egykori államtitkára
2019 április 21.   Szeretlek Magyarország
Az MDF volt elnökségi tagja 78 éves volt.
Elhunyt Pongrácz Tibor
2019 április 21.   hirado.hu
Hetvennyolc éves korában elhunyt az Antall-kormány egykori államtitkára, az MDF volt elnökségi tagja – tudatta a család vasárnap az MTI-vel.
Elhunyt Pongrácz Tibor volt MDF-s politikus
2019 április 21.   Mandiner
A párt országos elnökségének tagja volt 1996-1999-ben, illetve 2001-2003-ban.
Meghalt Pongrácz Tibor volt MDF-es politikus
2019 április 21.   168 Óra Online
Hetvennyolc éves korában elhunyt Pongrácz Tibor, az Antall-kormány egykori államtitkára, az MDF volt elnökségi tagja – tudatta a család vasárnap az MTI-vel. Szombat este budapesti otthonában hunyt el. Temetéséről később intézkednek.
Elhunyt egy volt MDF-es politikus
2019 április 21.   ATV
Hetvennyolc éves korában elhunyt Pongrácz Tibor, az Antall-kormány egykori államtitkára, az MDF volt elnökségi tagja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel.
Már a kiemelkedő nemzeti értékeket is miniszteri biztos felügyeli
2019 április 18.   HVG
Az egykor MDF-es, 2006 óta fideszes V. Németh Zsoltot nevezte ki annak Nagy István agrárminiszter.
Ávós terror, paktum, elszámoltatás: Schiffer kontra Pető Iván a Klubrádióban
2019 április 15.   Mandiner
A rendszerváltásról és az elmulasztott igazságtételről vitatkozott Pető Iván és Schiffer András a Klubrádió műsorában. Szóba került az MDF-SZDSZ paktum, a kommunisták el nem számoltatása és a rendszerváltó elit felelőssége is.
A tömeg adta a legitimációt
2019 április 1.   Klubrádió
Az Ellenzéki Kerekasztal megalakulásáról, az MDF és az SZDSZ vitáiról, paktumáról, az állampárttal való tárgyalás nehézségeiről szólt a Filmkulbrádió különkiadása.
A nemzet Csótánya olyan, mint egy színváltós autó: Kisz-Szdsz-Mdf-Miép-Fidesz
2019 március 29.   Hírstart
Kevés olyan utilitarista előadó van a magyar könnyűzenei életben, mint Nagy Feró. Minden volt már, csak akasztott ember nem – szokták a hasonló karakterekre mondani. A vargabetűs életút pedig azt jelzi, hogy nem az elvek határozták meg elsősorban Orbán Csótányának eddigi életét. De Nagy Feróra nem szabad haragudni, hiszen bár...
Kulin Ferenc: az irodalom nagy felületen tapad a politikához
2019 március 16.   Infostart
Széchenyi-díjjal tüntették ki Kulin Ferencet. Az irodalomtörténész a rendszerváltás előtt a Mozgó Világ főszerkesztőjeként, utána pedig az MDF politikusaként egészen a kétezres évekig a magyar közéletnek is meghatározó alakja volt.
Lezsák Sándor: A Nemzeti Fórum a Fidesz hű szövetségese
2019 március 2.   Mandiner
Lezsák Sándor, az MDF egykori tagja, jelenleg az Országgyűlés fideszes alelnöke a Nemzeti Fórum közgyűlésén szólalt fel. Ahogy fogalmazott, a Nemzeti Fórum rendíthetetlen szövetségese a Fidesz-KDNP-nek, amely kétharmados többségével az egyetlen, a migrációs válságnak ellenállni tudó politikai erő.

Közélet