2008. január 23. szerda

jan. 23
0:04
FA-kupa: a Bristol Rovers áldozatává vált a Fulham együttese (She)
Három összecsapást rendeztek az angol labdarúgó FA-kupa 3. körében kedd este. Érdekesség, hogy az újrajátszott találkozók mindegyike ezúttal is döntetlenre végződött, ráadásul mindenhol a tizenegyesek döntöttek. A legnevesebb vesztese a játéknapnak az első osztályú Fulham volt, amelyet a Bristol búcsúztatott. Továbbjutott még a Barnet és a Derby County.
jan. 23
0:21
Olvasnivaló: 10 ötlet a konzervhal hasznosításához (Mindmegette)
Köztudott, hogy kevés halat fogyasztunk, pedig egészségünk érdekében szükséges lenne. Íme néhány egyszerű ötlet, amihez nem kell más, mint egy doboz olajos hal!
jan. 23
0:35
Elhunyt Heath Ledger! (GameStar)
A Batman: Dark Knight Jokerét alakító fiatal színészt magyar idő szerint kedd éjjel holtan találták lakásában.
jan. 23
4:34
Szetey Gábor az üzleti életben folytatja (Alternatív Energia)
Várhatóan távozik posztjáról Szetey Gábor, a kormány személyügyi államtitkára. Úgy tudjuk, Szeteyt volt munkáltatója, a Philip Morris csábítja vissza az üzleti életbe. Budai Bernadett kormányszóvivő lapunknak a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Információink szerint Szetey lemondásáról a jövő héten egyeztet Gyurcsány Ferenccel. A kormány személyügyi államtitkára korábban a…
jan. 23
4:45
Bíróság elé kerülhet a salgótarjáni fideszes politikus diplomaügye (Alternatív Energia)
A Salgótarjáni Városi Ügyészség vádat emelt Fenyvesi Gábor, Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki úgy használt doktori címet, hogy felsőfokú végzettsége sincs. A Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője szerint a politikusnak tudnia kellett, hogy a miskolci intézmény, ahova járt, nem jogosult államilag elismert diploma kiadására. Az alpolgármester korábban azt mondta, nem tudott arról, hogy…
jan. 23
5:00
Csaba László: "A recesszió már itt van" (Infostart)
Csaba László közgazdász szerint az már egyértelmű, hogy recesszió van, de például az Európai Unió gazdaságát, és azon belül a magyar gazdaságot kevésbé érinti a pénzügyi válság.
jan. 23
5:12
Fekete miséhez loptak a sátánisták megszentelt tárgyakat (Infostart)
Sátánisták törtek be az egyik leghíresebb torinói templomba, ahonnan egy szentel vízzel teli fiolát és egy misekönyvet loptak el. A rendőrség feltételezése szerint fekete miséhez akarják használni a megszentelt tárgyakat.
jan. 23
5:13
Zöld utat adott a fideszes népszavazásnak az Alkotmánybíróság (Alternatív Energia)
Akár a héten dönthet Sólyom László köztársasági elnök arról, hogy a lehetséges öt időpont közül melyikre írja ki a népszavazást a vizitdíj, a tandíj és a napidíj ügyében. Az Alkotmánybíróság (Ab) ugyanis tegnap elutasította a referendummal kapcsolatos kifogásokat. A népszavazást március 9-e és április 20-a között lehet megtartani. Tarlós István, a Fidesz kampány politikai irányítója tegnap azt…
jan. 23
5:23
Négyéves betörő, hatéves gyujtogató - a rendőrség tehetetlen a gyerekbűnözőkkel szemben (Infostart)
Nem akartak hinni a saját szemüknek a rendőrök, amikor egy négyéves gyereket kaptak betörésen. A gyermekbűnözés rohamosan terjed Skóciában, ahol vandalizmus, kisebb jelentőségű erőszakos támadások, rendbontás és bolti lopás miatt kapnak el 14 évesnél fiatalabbakat.
jan. 23
5:24
600-800 ezer forintba került két szavazat (Alternatív Energia)
Noha szakértők szerint a Fidesz-KDNP jelöltje Rétvári Bence az esélyes a főváros XI. kerületében vasárnapra kiírt időközi parlamenti választáson, nem biztos, hogy veszít a koalíció. Lakos Imre jó szereplésével ugyanis a kormánypártok megerősödve jöhetnek ki a versenyből - állították lapunknak nyilatkozó politológusok. Rajtuk kívül még két hivatalos jelölt van, Csapody Miklós az MDF, Fenyvessy…
jan. 23
5:34
Államköltségen plasztikázzák a gyilkost (Infostart)
Az adófizetők pénzéből végzik el a plasztikai műtétet azon a gyilkoson, aki harminc késszúrással ölte meg állapotos áldozatát. A kétgyerekes asszony a cellában sebesítette meg saját magát, ezért van szükség a szépészeti beavatkozásra.
jan. 23
5:35
Átlagosan fél százalékos reálkeresetnövekedés várható az idén (Alternatív Energia)
A tavalyi súlyos reálbérveszteség után az idén kismértékű elmozdulás várható, szakértő szerint nemzetgazgadási szinten a bérek az inflációhoz képest átlagosan fél százalékkal emelkednek. A közszférában enyhe veszteséggel számolhatnak a dolgozók, a versenyszektorban pedig nagy a szórás, de átlagosan az országos bérajánlás keretein belül születtek meg a megállapodások.
jan. 23
5:39
Megszelídítették a halálos vírust (Infostart)
Ártalmatlanná tudták változtatni a halálos Ebola-vírust amerikai kutatók, így lehetővé válik a kór gyógyítása, valamint a hatásos vakcina kidolgozása is. Az Ebola egyelőre gyakorlatilag gyógyíthatatlan, a fertőzöttek 50-90 százaléka belehal.
jan. 23
5:51
16 kilométernyi metró - egymilliárd euróból (Infostart)
Egymilliárd euróba (257 milliárd forintba) kerül majd a tervek szerint Bukarestben a kormánypalota előtti teret a repülőtérrel összekötő 16 kilométeres metróvonal.
jan. 23
6:02
Két méter magas, és még nő - nézze meg Nagy-Britannia legnagyobb lovát! (Infostart)
Lenéz mindenkit Digger, de nem büszkeségből: Nagy-Britannia legnagyobb lova 198 centi magas, és mivel még csak négy éves - vagyis emberi mércével tinédzser - még nőni is fog.
jan. 23
6:12
Szörnyű: 26 ezer kisgyerek hal meg naponta (Privátbankár)
Évente 9,7 millió öt éven aluli gyerek hal meg a világon olyan, ma már könnyen gyógyítható betegségekben, mint a tüdőgyulladás vagy a malária
jan. 23
6:12
Nem békülnek Dévényiék! (Blikk)
Tibi bácsi kénytelen együtt élni megcsalt párjával
jan. 23
6:13
Mégis vannak marslakók? NASA-fotók a titokzatos idegenről (Infostart)
Vajon azt bizonyítják-e a Spirit Marsról készült felvételei, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban? A szkeptikusok szerint nem - ők úgy vélik, hogy a "titokzatos sétáló idegen" nem más, mint egy furcsa alakú szikla.
jan. 23
6:13
Marad a bónusz, ha fizeted a kárt! (Blikk)
Kihagyják az érintettek a biztosítókat karambol után
jan. 23
6:13
A kis Talma új csapata (Blikk)
Playmate-lányokkal erősít a magyar motoros istálló
jan. 23
6:13
Ingyenszexszel várta a tiniket a családanya (Blikk)
Ha a tinédzsereknek szexhez támadt kedve, csak felcsengettek
jan. 23
6:14
Novákkal készül A Társulat (Blikk)
A bejutott huszonnégy versenyző már gőzerővel készül az adásokra
jan. 23
6:15
Kicsikkel futballozott Afrikában Beckham (Blikk)
Az angol futballsztár az UNICEF nagyköveteként látogatott Sierra Leonébe
jan. 23
6:15
Vita Tánczos bűnösségéről (Blikk)
Lássuk, mi szól mellette, és mi ellene!
jan. 23
6:17
Miért csinálják ezt Várhidivel? (Blikk)
Nincs külföldi jelölt, még fél évig maradhat a kapitány
jan. 23
6:17
Villájából vitték el a rendőrök Tasnádit (Blikk)
Háromautónyi kommandós és zsaru érkezett a vállalkozóért
jan. 23
6:19
12-szer született újra (Blikk)
A kislányt tucatszor hozták vissza újra az életbe
jan. 23
6:24
Százmillió államköltségből tehénböfögésre (Infostart)
Százmillió forintnyi állami pénzt kapott tehenek böfögésének tanulmányozására egy svéd egyetem.
jan. 23
6:26
Reklámtáblát bontott szét a szél az M7-esnél (Infostart)
Országszerte csaknem száz alkalommal riasztották szerdára virradóra a tűzoltókat a vihar miatt fakidőlésekhez, ágletörésekhez, ami a szokásos átlagnál is kevesebb volt - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 23
6:29
Ismét itt a nagy fogyiverseny (Infostart)
Idén már hetedik alkalommal szervezte meg egy szegedi fitneszedző a Nagy Fogyiversenyt. A program első meghirdetése óta már csaknem 2300 jelentkező több mint 4700 kiló túlsúlytól szabadult meg.
jan. 23
6:35
Hogyan szűrjük ki a szélsőségeseket az egyetemeken? (Infostart)
A brit kormány ismét figyelmeztette az egyetemeket, hogy segíteniük kell a szélsőségesek elleni harcban. A professzorok korábban rossznéven vették a kormány beavatkozását, mert úgy érezték: kémkedniük kell tanítványaik után.
jan. 23
6:40
Vihar utáni enyhülés (Piac és Profit)
Kedden tőzsdezárásra valamelyest magukhoz tértek az európai tőzsdék, az amerikai kamatcsökkentés híre mérsékelte a korábbi veszteségeket. New Yorkban egyelőre nem hitték el, hogy a Fehér Ház élénkítésről szóló tervei és az alacsony kamat miatt Amerika elkerülheti a recessziót. London, Párizs, Varsó és Pozsony nyereséggel, Budapest enyhe plusszal zárt.
jan. 23
6:41
Újabb sztár mond végleges búcsút (Infostart)
Szerdán a párizsi Rodin-múzeumban tartja meg utolsó divatbemutatóját Valentino, az olasz divatdiktátor, aki 75 évesen búcsúzik a fényűzés, a hírességek és a topmodellek világától.
jan. 23
6:42
Aránytalan közteherviselés: ki állja az szja egyharmadát? (Adózóna)
A személyi jövedelemadó mindössze vékony szelet a magyar adórendszerben, az ezen a címen befizetett összeg a teljes adóbevétel ötödét sem éri el. Mégis állandó témája közéletünknek, sorozatos viták zajlanak a mértékéről, progressziójáról, avagy éppenséggel lineárissá változtatásáról. Sokszor a vitázók nem, vagy alig ismerik azokat a tényeket, adatokat, amelyek nélkül jó néhány megállapítást nem is…
jan. 23
6:46
Az álmok netovábbja: szeretkezés a repülőn (Infostart)
Az ausztrálok mintegy 60 százaléka szeret vagy szeretne szeretkezni repülés közben - derült ki egy felmérésből.
jan. 23
6:52
Ölt, majd darabolt a polgármester (Infostart)
Szalonnaünnepet tartottak az ukrajnai Poltava városában. Az esemény egy nyársonsült malac felszeletelésével kezdődött, melyet a város polgármestere ölt le.
jan. 23
7:02
Külön sorban a nők a szupermarketekben (Infostart)
Ezentúl szigorúan külön sor és kassza vár a női, illetve a férfi bevásárlókra a szupermarketekben a délkelet-ázsiai Malajzia Kelantan nevű államában, amelyet az ellenzéki Pánmaláj Iszlám Párt irányít.
jan. 23
7:08
Bosszúságot okoztak az evások a PM-nek (Infostart)
A Népszabadság szerint nem várható, hogy még a tavaszi népszavazás előtt változtat kormányán a miniszterelnök, finomhangolások azonban elképzelhetők. Gál J. Zoltán kabinetfőnök után valószínűleg Szetey Gábor személyügyi államtitkár is elhagyja a kabinetet.
jan. 23
7:11
Kitört a számlaőrület: roham az új tömbökért (Privátbankár)
Erre még a nyomdák sem számítottak: a Pátria Nyomda összes arra alkalmas gépe az új típusú, APEH-sorszámmal ellátott, számlatömböket gyártja, akkora roham indult a boltokban
jan. 23
7:13
A gyermekkori alváshiány elhízáshoz vezethet (Infostart)
A gyermekkori alváshiány elhízáshoz vezethet - állítják japán kutatók egy sokéves vizsgálat alapján. A kutatók adatai szerint azok esetében, akik hároméves korukban 9 óránál kevesebbet aludtak naponta, középiskolás korukra 1,6-szer nagyobb az elhízás veszélye, mint azoké, akik tíz óránál többet aludtak.
jan. 23
7:18
Lomnici: Jelentősen csökkent az elhúzódó perek száma (Infostart)
Két év alatt 40 százalékkal sikerült csökkenteni az öt éven túl húzódó peres ügyek számát - mondta Lomnici Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. A Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke közölte: a magyar igazságszolgáltatás európai mércével is megfelelő gyorsaságú, bár az gond, hogy a bonyolult gazdasági ügyek általában elhúzódnak.
jan. 23
7:19
Bálnák pusztultak el Új-Zélandon (HírTV)
Legalább 15 bálna elpusztult, további 18 állapota pedig válságos Új-Zélandon- jelentették a helyi hatóságok szerdán. A vízi emlősök az ország déli részén vetődtek a partra, és nem tudtak visszajutni az óceánba.
jan. 23
7:20
Chávez rendszeresen kokacserjét rágcsál (Kripto Akadémia)
Hugo Chávez venezuelai elnök azt állította, hogy rendszeresen rágcsál kokacserjét. "Minden reggel kokalevelet rágcsálok, és nézzenek csak rám, milyen jó formában vagyok" - mondta a dél-amerikai államfő a nemzetgyűlés előtt tartott beszédében, miközben megfeszített bicepszét mutatta hallgatóságának. Chávez kifejtette, hogy míg Fidel Castro rendszeresen küld neki fagylaltot a híres havannai Coppelia…
jan. 23
7:24
Több száz palesztin menekült egyiptomi területekre (HírTV)
Szerdán a Gázai övezetből több száz palesztin menekült egyiptomi területre, miután fegyveresek több robbantást is végre hajtottak az izraeliek által épített határzár ellen. Szemtanúk szerint az egyiptomi hatóságok egyelőre nem tettek semmit az áradat megfékezésére.
jan. 23
7:26
Szekeres a döntéshozó (Alternatív Energia)
Többéves titkolózás után kiderült: Szekeres Imre honvédelmi miniszter adhatna ki tűzparancsot, ha egy repülőgépet terroristák térítenek el Magyarország légterében, ám ő tábornokaira bízta a feladatot - írta a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 23
7:29
Méreggel öltek meg négy embert Baján a biztosításáért (BorsOnline)
A kiszivárgott információk szerint M. Róbert, aki a gyanú szerint 34 millió forint biztosítási összegért megmérgezte Narancsik Editet, valószínűleg saját édesapjával és másik két nővel is hasonló módon végzett.
jan. 23
7:32
Válság: aki megoldhatná, a közelébe se megy (Privátbankár)
A részvénypiacok zuhanása vészjelzés, hogy ki kellene gondolni valami egyeztetett akciót, de a davosi Világgazdasági Fórumtól ez ügyben nem sok várható: a legfontosabb személyek ott sem lesznek
jan. 23
7:35
„Elterelődik a figyelem a valódi felelősökről” (HírTV)
Ott tartunk, hogy a csaknem nyolcszázezerre tehető, zömében mélyszegénységben élő cigánysághoz a rendszerváltozás óta „hozzászegényedett” legalább két, két és fél millió nem cigány származású állampolgár – a szociális katasztrófát gerjesztő, elhibázott kormányzati politika révén robbanásveszélyes állapot alakult ki.
jan. 23
7:35
Chávez elnök kokalevéllel tartja magát formában (Blikk)
jan. 23
7:38
Naptologatás: mikor menjek szabadságra? (Privátbankár)
A tavalyi évről áthozott szabadságokat az idén március végéig kell kiadni a dolgozóknak

Keresés