2008. január 10. csütörtök

jan. 10
5:26
Sarkozy megszünteti "a francia CNN" angol adását (Infostart)
Még csak épp hogy egy éve kezdte meg a sugárzást a francia CNN-nek is nevezett France24 hírcsatorna, hogy a világ nézőinek francia szemszögből tálalja a híreket, Nicolas Sarkozy elnök közölte, megszüneti az adó angol- és arab nyelvű változatát. Sarkozy szerint elég, ha csak egy francia nyelvű 24 órás adó marad fenn.
jan. 10
6:40
Csütörtökön kezdődik az iszlámista kiképzők pere Brüsszelben (Kripto Akadémia)
Mintha hetek óta uniós csúcs színhelye lenne Brüsszel, olyan erős és látványos a rendőri készültség a belga fővárosban. A hatóságok szerint nem múlt el a terrorveszély, bár csökkent az esélye. Közben kiderült, hogy kevés a terror elleni harcra bevethető rendőr, és elégtelen a hatékony fellépéshez szükséges törvényi háttér.
jan. 10
7:07
A véres nyomot követi az ausztrál hajó (Infostart)
Ausztrál halászhajó indult az Antarktisz közelében lévő japán bálnavadász-flotta nyomába, hogy bizonyítékokat gyűjtsön egy nemzetközi bíróság előtti perhez, amelynek célja a bálnák pusztításának megállítása.
jan. 10
12:14
Bush a szenvedés földjén (Infostart)
A ciszjordániai Rámalláhba látogató George Bush amerikai elnök a Mukataában, a Palesztin Hatóság székhelyén tárgyalt palesztin kollégájával, Mahmúd Abbásszal.
jan. 10
12:25
Bármikor kitörhet a "fekete óriás" (Infostart)
Hamarosan kitörhet az ecuadori Tungurahua vulkán - figyelmeztetett egy vulkanológus.
jan. 10
12:58
Magyarországot már nem kedvelik annyira a nyaralni induló németek (Infostart)
A németek egyik kedvenc időtöltése az utazás. Így volt ez a múlt esztendőben is, amikor a szervezett utazások száma elérte a 83 milliót.
jan. 10
13:03
Iskolájukat gyújtották fel a belgrádi diákok (Infostart)
Az ünnepek alatt öt belgrádi diák felgyújtotta saját iskoláját. A jelentős anyagi károkkal járó tűzesetet okozó diákok a legrosszabb esetben is csak elégtelen osztályzatot kaphatnak magatartásból.
jan. 10
13:04
Prága és Varsó egyeztetni fogja lépéseit az amerikai rakétapajzs ügyében (Metropol)
Csehország és Lengyelország folyamatosan egyeztetni fogja álláspontját és lépéseit a területükön felállítani tervezett amerikai rakétapajzs ügyében - ebben egyezett meg a cseh és a lengyel kormányfő csütörtöki tárgyalásain Prágában.
jan. 10
15:34
Saját városát bírálta a pápa (Infostart)
Róma egyes részeinek elhanyagoltságát és a város külső kerületeiben megfigyelhető fokozódó szegénységet bírálta a katolikus egyházfő.
jan. 10
16:55
Madárinfluenza az angliai hattyúkban (Infostart)
A madárinfluenza-vírus emberre is veszélyes H5N1 típusát mutatták ki három, Délnyugat-Angliában elhullott hattyú tetemében - közölte a brit szaktárca.
jan. 10
16:57
Közösen védekeznek a terroristák ellen a franciák és a spanyolok (Infostart)
Közös hírszerző csoportokat hoz létre Franciaország és Spanyolország a terrorizmus elleni küzdelem érdekében - jelentették be a két ország vezetőinek párizsi csúcstalálkozója után.
jan. 10
17:11
Jó ütemben használjuk fel az uniós pénzeket (Infostart)
Magyarország az első helyen áll az Európai Unió tizenkét új tagországa között az uniós pénzek felhasználásában a 2004-2006-os források mutatói alapján - közölte az Európai Bizottság regionális politikai felelőse Brüsszelben. Danuta Hübner hangsúlyozta: a huszonhét tagország között Magyarország a harmadik.
jan. 10
17:52
Népszavazás lesz Grönlandon a nagyobb autonómiáról (Kripto Akadémia)
Népszavazáson fognak nyilatkozni a grönlandiak a terület nagyobb autonómiájáról első lépésként a szigetnek a Dán Királyságtól való függetlenné válása felé - jelentette be csütörtökön Hans Enoksen, a helyi kormány feje.
jan. 10
18:19
Al-Malki: megszakadhatnak a tárgyalások az izraeli telepépítés miatt (Kripto Akadémia)
Megszakadhatnak a palesztin-izraeli béketárgyalások, ha Izrael folytatja a telepek építését Ciszjordániában - mondta a palesztin külügyminiszter csütörtökön Budapesten az MTI-nek, miután megbeszélést folytatott a Németh Zsolttal, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnökével.
jan. 10
18:21
Közlekedést megbénító hecker (Kripto Akadémia)
Közlekedési káoszt okozott egy lengyel tanuló, miután feltörte a városi tömegközlekedési vállalat informatikai rendszerét és kedvére állítgatta a villamosok váltóit. A 14 éves, tanárai által csak mintadiáknak titulált elektronikai zseni egy TV-távirányítóhoz hasonló eszközzel állította át a Lódz városi villamosok váltóit. Legalább négy villamost kisiklatott, a balesetek következtében pedig több…
jan. 10
18:24
Bush megfigyelőt nevezett ki a közel-keleti "útiterv" végrehajtásának figyelemmel követésére (Kripto Akadémia)
George Bush amerikai elnök megfigyelőt nevezett ki az "útiterv" (közel-keleti béketerv) végrehajtásának figyelemmel követésére William Fraser altábornagy személyében - közölte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 10
19:58
A WHO szerint 100-220 ezer iraki halt meg az invázió első három évében (Infostart)
Átlagban naponta 120 iraki halt meg a szövetséges erők invázióját követő három évben - állapította meg egy új tanulmányában az Egészségügyi Világszervezet. Az összes polgári áldozat száma 100 és 220 ezer között van - állítják a szerzők. A háború pártolóinak és ellenzőinek vitájában az egyik legfontosabb kérdés az, hogy megérte-e a Szaddám Huszein elmozdításával járó áldozat az iraki népnek?
jan. 10
20:46
Tizenhat számjegyű összegről szól a történelem legnagyobb kárigénye (Infostart)
Benyújtották kárigényüket a Katrina hurrikán áldozatai. Összesen 489 ezer igény érkezett, az egyik 16 számjegyű összegről: 3000 billió dollárról szól.
jan. 10
21:58
Az Egyesült Államok hivatalosan tiltakozott Iránnál a hormuzi-szorosi incidens miatt (Metropol)
Az Egyesült Államok hivatalosan tiltakozott Iránnál csütörtökön amiatt, hogy iráni járőrhajók kis híján fegyveres összetűzésbe kerültek amerikai hadihajókkal a hét végén a Hormuzi-szorosban.
jan. 10
22:05
Moszkva csatlakozik a dohányzás elleni konvencióhoz (Kripto Akadémia)
Oroszország csatlakozik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2003-ban elfogadott dohányzás elleni keretegyezményéhez - döntötte el az orosz kormány csütörtöki ülésén.
jan. 10
22:38
Öt embert ítéltek el Belgiumban, mert terroristákat küldtek Irakba (Kripto Akadémia)
Öngyilkos merénylőket toborzó szélsőséges iszlám hálózat tagjait találták bűnösnek, és ítélték különböző időtartamú börtönbüntetésre csütörtökön Belgiumban.

Keresés