2008. január 5. szombat

jan. 5
7:58
A HRW független vizsgálatot javasol a kenyai választások ügyében (Kripto Akadémia)
Független vizsgálatot javasolt pénteken a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogvédő szervezet a kenyai választások ügyében, mert úgy tartja ennek hiányában az a veszély fenyeget, hogy a kelet-afrikai országot újabb erőszakhullám önti el.
jan. 5
8:14
Grúziában megkezdődött az előrehozott elnökválasztás (Kripto Akadémia)
Megkezdődött szombat reggel az előrehozott elnökválasztás Grúziában, amelyet Mihail Szaakasvili, a Kaukázuson túli köztársaság államfője az ősszel az országban kialakult belpolitikai válsághelyzet hatására írt ki.
jan. 5
9:44
Pimaszsági díjak Ukrajnában (Kripto Akadémia)
"Pimaszsági" díjakat alapított egy ukrán testvérpár a legarrogánsabb hazai állami hivatal, valamint a legudvariatlanabb kijevi külképviselet "elismerésére."
jan. 5
10:14
Hatalmas károkat okoz a tél Amerikában (Infostart)
Egymillió ember maradt áram nélkül hóviharok miatt Kaliforniában, szakemberek szerint napokba telhet, míg sikerül helyreállítani az áramszolgáltatást.
jan. 5
10:47
Indonéziában válságosra fordult Suharto ex-diktátor állapota (Kripto Akadémia)
Válságosra fordult Suharto egykori indonéziai diktátor állapota - közölték szombaton orvosok. A volt elnököt művesekezelésben kell részesíteni, valamint szervezetébe egy második szívritmus-szabályzót kell beültetni. A 86 éves férfi több mint három évtizeden keresztül vaskézzel irányította Indonéziát, amíg 1998-ban az ázsiai országban kitört politikai és társadalmi elégedetlenség hatására lemondott…
jan. 5
11:35
Hótakaró alatt Bukarest (Metropol)
Bukarestben ezekben a napokban a hó nehezíti a lakosság életét, keresik a felelősöket, az illetékesek pedig egymásra mutogatnak.
jan. 5
12:01
Megfejtették a Véres Omaha titkát (Infostart)
Egy amatőr brit történész szerint az általa felfedezett normandiai bunkerból zúdítottak a németek gyilkos tüzet 1944. június 6-án az Omaha partszakaszon partra szálló amerikai katonákra.
jan. 5
12:18
Bukarestben a hó lett a legfőbb kényúr (Kripto Akadémia)
Bukarestben ezekben a napokban a hó lett a legfőbb kényúr, a lakosság bosszúsága egekre csap, keresik a felelősöket, az illetékesek pedig egymásra mutogatnak. Az emberek megszokták, hogy január elején nincs érdemleges hír, a politikusok szabadságon vannak, még ünneplik az előttük álló boldog új esztendőt.
jan. 5
13:02
A békés rendezéséről tárgyalt Kenyában az amerikai külügyminisztérium képviselője (Kripto Akadémia)
A kenyai elnökválasztást követően kirobbant súlyos helyzet békés rendezéséről tárgyalt szombat reggel a kenyai fővárosban, Nairobiban előbb az ellenzék vezérével az amerikai külügyminisztérium afrikai ügyekkel foglalkozó államtitkár-helyettese.
jan. 5
13:04
Távgyógyítás és környezetvédelem (Kripto Akadémia)
A távgyógyítás - telemedicina - az orvosi gyógykezelés szinvonalának emelése mellett a környezetvédelmet is segíti. Egy angol orvosi hetilapban megjelent közlemény szerzői több, pontosan dokumentált távgyógyító szervezés utazási, légszennyezést csökkentő értékére hívták fel a figyelmet.
jan. 5
13:29
Lehet síelni Bánkúton (Kripto Akadémia)
Megkezdődött az idei síszezon a Bükkben lévő Bánkúton, szombaton három felvonót üzemeltettek be, miután a hóréteg vastagsága elérte a 13 centimétert - közölte a Bánkúti Síklub információs szolgálata az MTI-vel.
jan. 5
13:40
Szándékosan lőtt le két amerikait egy iraki katona (Kripto Akadémia)
Szándékosan lőtt le két amerikait egy iraki katona tavaly karácsonykor az észak-iraki Moszulnál - közölték szombaton iraki tábornokok. Ez az első eset, amikor egy iraki katona szándékosan ölt meg amerikaiakat.
jan. 5
14:16
Egységkormány alakulhat Kenyában (Infostart)
Kész nemzeti egységkormányt alakítani a kenyai államfő, hogy megoldja az ellenzék által vitatott választások után kialakult helyzetet. Mwai Kibaki ezt az afrikai ügyekért felelős amerikai külügyiminiszter-helyettessel közölte.
jan. 5
14:50
A lengyel külügyminiszter visszafogottan nyilatkozik az amerikai rakétatelepítési tervről (Kripto Akadémia)
Az új varsói vezetés nem nagyon lelkesedik a washingtoni kormányzat által tervezett rakétaelhárító rendszer lengyelországi telepítéséért, s az amerikai elnökválasztás előtt nem is siet dönteni az ügyben - legalábbis ez tűnik ki Radoslaw Sikorski új lengyel külügyminiszter szombati lapinterjújából.
jan. 5
15:12
Tőkés László ismét a román államfő támogatását kéri (Kripto Akadémia)
Traian Basescu román államfő támogatását kéri ismét Tőkés László független európai parlamenti képviselő azért, hogy januárban csatlakozhasson az Európai Néppárt (EPP) frakciójához az Európai Parlamentben - adja hírül a szombati romániai sajtó.
jan. 5
15:48
A Scotland Yard nyomoz Bhutto gyilkosai után (Infostart)
Pakisztánban a kormány kérésére a Scotland Yard munkatársai is nyomoznak Benazír Bhutto ellenzéki vezető meggyilkolásának színhelyén.
jan. 5
16:11
A Scotland Yard nyomoz Benazir Bhutto meggyilkolása színhelyén (Kripto Akadémia)
A Scotland Yard szakértői kezdtek nyomozást szombaton Ravalpindiben Benazír Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető meggyilkolásának színhelyén - közölte a helyi rendőrség.
jan. 5
16:33
Petrába látogatott Sarkozy francia elnök és barátnője (Kripto Akadémia)
Petra ókori város romjait tekintette meg szombaton jordániai magánlátogatása során Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök barátnője, Carla Bruni olasz énekesnő, volt topmodell társaságában.
jan. 5
16:35
A pápa az etnikai konfliktus megelőzését sürgeti Kenyában (Kripto Akadémia)
Egy kenyai etnikai konfliktus veszélyének mielőbbi elhárítására és az erőszak azonnali leállítására szólított fel XVI. Benedek pápa.
jan. 5
18:27
Egy előrejelzés Szaakasvili első fordulós győzelmét mutatja (Kripto Akadémia)
Mihal Szaakasvili, a posztjáért újrainduló grúz államfő két előrejelzés szerint megnyerte a kaukázusi köztársaságban szombaton rendezett elnökválasztást: az egyik adatsor 52,5 százalékot, a másik pedig - amely 4 órával a szavazás befejezése előtt készült - 54,6 százalékot ad a politikusnak.Ha ezek az adatok valósnak bizonyulnak, akkor Grúziában nem kell második fordulót szervezni. Az ellenzék…
jan. 5
19:52
Grúziai választások: Szaakasvili tábora "egyértelmű" győzelemről beszél (Kripto Akadémia)
Mihail Szaakasvili, a tavaly novemberben leköszönt, de posztjáért újrainduló grúz államfő lett a szombati elnökválasztás "egyértelmű" győztese a politikus szóvivője szerint. David Bakradze ugyan elismerte, hogy még csak előzetes eredményekről van szó, de azok szerinte világosan mutatják, hogy a választás sikeres volt és Grúzia következő elnöke Mihail Szaakasvili lesz.
jan. 5
22:54
Bush: Irán továbbra is fenyegetést jelent Izraelre nézve (Kripto Akadémia)
Teherán továbbra is fenyegetést jelent Izraelre nézve - vélekedett az amerikai elnök szombaton egy izraeli televíziónak adott nyilatkozatában, azt is hozzátéve, hogy nem áll küszöbön egy ilyen támadás.

Keresés