2008. január 11. péntek

jan. 11
6:18
A FARC életjelet küldött nyolc túszról (Kripto Akadémia)
Életjelet küldtek nyolc foglyukról a kolumbiai gerillák - mondta egy frissen szabadult volt túsz csütörtökön egy kolumbiai rádióadónak.
jan. 11
6:24
Bush a wc-n (Kripto Akadémia)
Amennyiben Hillary Clinton sikeresen visszatér a Fehér Házba, a republikánusok az Egyesült Államok új elnökét ábrázoló vécékefével vigasztalódhatnak - kínálja portékáját a Strange New Products, azaz a Fura Új Termékek című honlap.
jan. 11
6:27
Meghalt Sir Edmund Hillary (Infostart)
Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Sir Edmund Hillary, aki 1953-ban elsőként jutott fel a világ legmagasabb hegycsúcsára.
jan. 11
6:54
Javult a közbiztonság a határnyitás után (Infostart)
A schengeni nyitás óta kevesebb betörést követtek el Burgenlandban, mint az előző év hasonló időszakában. A tartományi rendőrség hivatalos adatai cáfolják a határmenti osztrák lakosság korábbi félelmét, hogy Ausztriában megszaporodnak a bűncselekmények a határnyitás után.
jan. 11
7:01
Német lap: a schengeni bővítés óta megnőtt az illegális határátlépők száma Németországban (Kripto Akadémia)
Többszörösére nőtt a Németország keleti határán elfogott illegális határátlépők száma a schengeni övezet kibővítése óta - írta pénteki számában a Bild német napilap. A többmilliós példányszámú bulvárlap cikke szerint 2007. december 21-e és 2008. január 7-e óta 614 illegális határátlépő akadt fent a szúrópróbaszerű ellenőrzéseken.
jan. 11
7:10
Nemzetközi hadjárat a nejlonzacskók ellen (Infostart)
Törvény készül Ausztráliában a nejlonszatyrok használatának visszaszorítására. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a várhatóan 2008 végén bevezetendő jogszabály betiltja-e a műanyag zacskók használatát, vagy csak bünteti azt.
jan. 11
7:26
Fertőzött vért kaphattak a sebesült brit katonák (Infostart)
Fertőzött, az Egyesült Államokból származó vért vagy vérkészítményt kaphatott tizennyolc, Irakban és Afganisztánban szolgáló brit katona - derült ki szerdán. A brit haderő tagjai amerikai tábori kórházakban kaptak ellátást, miután összecsapásokban súlyos sérüléseket szenvedtek.
jan. 11
8:00
Dániában tartják májusban a maszturbációs vitamaratont (Kripto Akadémia)
San Francisco és London után Koppenhága lesz a maszturbációs vitamaraton színhelye májusban: a "Masturbate-a-Thon 2008" elnevezésű rendezvény célja, hogy megtörje a szexualitással kapcsolatos tabukat és előítéleteket - mutatott rá a szervező.
jan. 11
8:04
Továbbra is válságos Suharto volt indonéziai elnök állapota (Metropol)
Eszméleténél van, ám továbbra is válságos Suharto volt indonéziai elnök állapota, akit ma egy hete szállítottak egy jakartai kórházba.
jan. 11
9:58
Bányarobbanás Kazahsztánban (Infostart)
Hét ember meghalt, amikor hajnalban robbanás történt egy kazahsztáni szénbányában.
jan. 11
10:53
Reformot nehezítő kövérség (Kripto Akadémia)
Az amerikai elnökválasztás programjainak egyértelműen legfontosabb témája az egészségügyi ellátás reformja. Több szakértő most arra hívta föl a figyelmet, hogy bárki is legyen az Egyesült Államok új elnöke, és bármilyen egészségügyi reformra készüljön is, annak megvalósítását legnagyobb mértékben az amerikai elhízás fogja hátráltatni.
jan. 11
10:58
Továbbra is válságos a volt elnök állapota (Kripto Akadémia)
Eszméleténél van, ám továbbra is válságos Suharto volt indonéziai elnök állapota, akit pénteken egy hete szállítottak egy jakartai kórházba. A 86 éves ex-diktátor még mindig művese-kezelést kap, és orvosai szerint állapota nem elég stabil a szívbetegsége miatt szükséges második pacemaker beültetéséhez.
jan. 11
11:24
Újrakezdődhet a kenyai erőszak (Infostart)
Kenyában újabb tömegtüntetésekre szólította fel a lakosságot a legnagyobb ellenzéki párt. A Narancssárga Demokratikus Mozgalom szóvivője azt mondta: úgy látják, hogy a kormány nem érdekelt a válság tárgyalásos megoldásában.
jan. 11
12:09
A nepáli serpák Hillary újjászületéséért imádkoznak (Kripto Akadémia)
Serpa barátai imádkoznak a pénteken elhunyt Sir Edmund Hillary újjászületéséért; a hegymászóban nemcsak a Himalája meghódítóját, hanem a nepáliak önzetlen segítőjét is gyászolják országszerte. Vajlámpásokat gyújtanak és buddhista szertartásokat rendeznek a kolostorokban a nepáli nép nagy barátjának tartott Sir Hillary emlékére. A kalandos életű új-zélandi felfedező, aki 1953-ban mászta meg…
jan. 11
12:19
Kigyulladt egy tartályhajó Nigériában – lázadók tették? (Metropol)
Lángba borult egy olajszállító hajó pénteken a nigériai Port Harcourt kikötőjében, miután két nagy robbanás hallatszott – közölték olajipari források.
jan. 11
12:23
A Hamászt nem érdeklik a tárgyalások (Infostart)
A Hamász semmilyen, a Palesztin Hatóság elnöke által aláírt békeegyezményt nem tart magára nézve kötelezőnek - mondta a Gázai övezetet ellenőrző palesztin mozgalom szóvivője.
jan. 11
12:47
A Hamászt nem fogja kötelezni Abbász és Izrael megállapodása (Kripto Akadémia)
A Gázai övezetet ellenőrző Hamász palesztin iszlamista mozgalom szóvivője közölte pénteken, hogy a Hamászt nem fogja kötelezni egy békeegyezmény, amelyet Mahmúd Abbász palesztin elnök esetleg aláír Izraellel.
jan. 11
12:49
Bolgár börtönben marad az angol futballhuligán (Kripto Akadémia)
Georgi Parvanov bolgár elnök elutasította annak az angol futballdrukkernek a kegyelmi kérvényét, akit gyilkossági kísérlet vádjával 10 évre ítéltek a bolgár hatóságok. A 21 éves Michael Shields 2005-ben került hűvösre, miután egy utcai csetepatéban kővel fejbe vágott egy bolgár báralkalmazottat egy Várnához közeli fürdőhelyen. Az angol fiatalember, aki Törökországból, a Liverpool ottani Bajnokok…
jan. 11
13:24
Ismét megfenyegette Franciaországot az al-Kaida (Metropol)
Állandó a terrorizmus elleni riadókészültség Franciaországban – jelentette ki pénteken Bernard Kouchner francia külügyminiszter egy rádióinterjúban, miután az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető internetes oldalakon több fenyegetést is kapott az ország.
jan. 11
14:33
Bush "béketeremtő" üzenettel távozik Izraelből (Infostart)
George Bush amerikai elnök az izraelieknek és palesztinoknak üzenve, jelképes helyen fejezte be Közel-Keleti látogatását - Jézus hegyibeszédének helyszínén. Előzőleg meglátogatta a Jad Vasem Holokauszt-emlékmúzeumot, és arra sürgette a feleket, hogy azonnal fogjanak hozzá a békeegyezményhez vezető tárgyalásokhoz.
jan. 11
14:41
Megoldódni látszik a nápolyi szemét-kérdés (Metropol)
Svájc hajlandó lenne átvenni és elégetni a Nápolyban és környékén több hete elszállításra váró hulladékot, míg Szardínián a helyi fiatalok tiltakozó akciókkal fogadták egy szeméttel megrakott hajó érkezését a délolasz városból.
jan. 11
15:17
Klein Dávid: Edmund Hillary volt az utolsó nagy felfedező (Infostart)
Meghalt az a férfi, aki amellett, hogy megjárta az Északi- és a Déli-sarkot, és hivatalosan először járt a Föld legmagasabb csúcsán. Az új-zélandi Sir Edmund Hillary eredményeiről az InfoRádió Klein Dávid magashegyi hegymászót kérdezte.
jan. 11
15:45
Súlyosbodott Suharto volt indonéz elnök állapota (Metropol)
Nincs eszméleténél Suharto volt indonéz elnök, egészségi állapota drámaian romlott - jelentették be orvosai péntek délután.
jan. 11
16:01
Halálos fenyegetés érkezett Silvio Berlusconi címére (Metropol)
Két vaktöltényt és Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőnek, valamint testvérének címzett halálos fenyegetést tartalmazó levél érkezett pénteken az Il Giornale című milánói napilap szerkesztőségébe.
jan. 11
16:05
Tiltakozás a guantanamói támaszpont ellen (Infostart)
Hat éve működtet fogolytábort az Egyesült Államok a kubai Guantánamóban. Az Amnesty International aktivistái az évforduló alkalmából Budapesten, a Szabadság téren lévő amerikai nagykövetség előtt is tüntettek a támaszpont bezárásáért.
jan. 11
19:09
Prostituáltakkal a prostituáltakért (Metropol)
Kelet-Indiában a hatóságok prostituáltakkal szövetkezve mentik meg a fiatal lányokat az emberkereskedelem és prostitúció karmaiból.
jan. 11
19:23
Az orvosok túl elfoglaltak voltak, a gyermek belehalt az agyhártyagyulladásba (Infostart)
Kevés az orvos és a kórházi ápoló személyzet Nagy-Britanniában. A törvényszéki vizsgálatok megállapították, hogy nemrég egy kisgyermek halálát okozta, hogy nem volt elegendő képzett ember az ellátásához.
jan. 11
19:50
A közvetívők kudarca: további tüntetéseket szervez a kenyai ellenzék (Infostart)
Három napon át tartó tömegtüntetéseket szervez a kenyai ellenzék, miután nem sikerült kompromisszumot elérniük a külföldi közvetítőknek az államfő és az őt csalással gyanúsító ellefele között. A lépés nyomán ismét fellángolhat az erőszak, amely már eddig is több száz emberéletet követelt.
jan. 11
20:06
Közép-európai feltételek a rakétapajzs telepítéséhez (Infostart)
Csehország és Lengyelország a korábbinál gyakrabban egyeztet, és részletesebben tájékoztatja egymást az amerikai rakétapajzs telepítésével kapcsolatos ügyekről - hangzott el Donald Tusk lengyel miniszterelnök prágai villámlátogatásán.
jan. 11
20:16
Elhunyt Sir Edmund Hillary, a „világ tetejének” meghódítója (Metropol)
Állami tiszteletadással vesznek búcsút a 88 éves korában elhunyt Sir Edmund Hillarrytől, a „világ tetejének meghódítójától” - jelentette be Mark Sainsbury, a család szóvívője.
jan. 11
20:40
A szlovák külügyminiszter Malina Hedvig esetéről: "Valami történt" (Infostart)
A szlovák külügyminiszter szerint a Malina Hedvig-ügy megterheli a szlovák-magyar kapcsolatokat. Ján Kubis közölte: az eset megoldása nélkül nem várható javulás Szlovákia és Magyarország viszonyában.
jan. 11
21:52
Egyre többen küzdenek súlyos alkoholproblémával (Infostart)
Évről évre egyre többen szorulnak orvosi segítségre Nagy-Britanniában, súlyos alkoholproblémák miatt. Újabban az év minden egyes napján eléri az ezret a detoxikálóban kezelt emberek száma.

Keresés