2008. január 18. péntek

jan. 18
4:58
Már csak a csodában bíznak a drámai fordulatok után (Infostart)
Az elmúlt hónapokban a New York-i és New Jersey-i republikánus szervezetek nagy része egyértelműen az amerikai nagyváros korábbi polgármestere, Rudolph W. Giuliani mögött állt, biztosra véve, hogy a politikus lesz a jelenleg is kormányon lévő jobboldal következő amerikai elnökjelöltje. Ám a helyzet január közepére megváltozott...
jan. 18
6:15
"A nevem Hillary és örvendek, hogy a többség Önök közül velem tart" (Infostart)
Utaskísérő-paródiával köszöntötte a sajtó képviselőit új kampánygépe első útján Hillary Clinton. A demokrata szenátor repülőgépének első útja Las Vegasból a Nevada államban fekvő Renóba vezetett, ahol szombaton mindkét nagy párt jelölőgyűléseket tart.
jan. 18
6:44
Továbbra is rejtély a heathrow-i baleset oka (Kripto Akadémia)
Az utóbbi évtizedek egyik legrejtélyesebb légi balesetének tartják szakértők azt a súlyos incidenst, amely csütörtökön történt a londoni Heathrow repülőtéren a British Airways egyik óriásgépével, és amelyből a szemtanúk beszámolóiból összeálló kép szerint csak a legnagyobb szerencsének és valószínűleg a pilóták bravúrjának köszönhetően nem lett katasztrófa.
jan. 18
7:57
Drámai vallomás: "Tudtam, hogy valami katasztrofális történik" (Infostart)
Továbbra sem tudni, hogy mi okozta Londonban a British Airways Pekingből érkező járatának meghibásodását. A gép csütörtök délután hajtott végre kényszerleszállást a Heathrow repülőtéren; a manőverben a fedélzeten tartózkodó 152 ember közül 18 sérült meg könnyebben. A légikikötő üzemeltetője szerint pénteken már normalizálódik a repülőtér forgalma.
jan. 18
8:19
"Elmeséljük a szervezett bűnözés igaz történetét" (Infostart)
Las Vegasban 2010-ben múzeum nyílik, amely rekonstruálja a város történetét és emléket állít alapítóinak, a gengsztereknek. A múzeum létrehozását az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI) is támogatja, azzal a kikötéssel, hogy megemlékeznek benne azokról is, akik ezt az alvilágot üldözték.
jan. 18
9:13
Újabb orosz nukleáris fűtőanyag-szállítmány Iránnak (Infostart)
Oroszországból újabb nukleáris fűtőanyag-szállítmány érkezett Iránba. Az előző két adagot december 16-án, illetve 28-án vette át az iráni fél.
jan. 18
9:51
Több ezer csirkét kellett levágni Indiában a madárinfluenza miatt (Infostart)
Indiában több ezer csirkét pusztítottak el az állategészségügyi hatóságok csütörtökön, hogy megakadályozzák a madárinfluenza-járvány terjedését.
jan. 18
10:51
Vadították a tizenéves fiúk a tigrist (Kripto Akadémia)
Provokálták a tigrist azok a fiatalok, akiket karácsonykor megtámadott a vadállat a San Francisco-i állatkertben. A USA Today című lap megszerezte a rendőrségi jelentést, amelyből kiderült, hogy az áldozat, akik halálra mart a nagy macska, ittas volt, kétszer annyi alkohol volt a vérében, mint amennyi az amerikai szabályok szerint a vezetésnél még elfogadható. Két társa is ivott, valamennyien…
jan. 18
10:53
Elkülönítették a leukémiáért felelős géneket (Kripto Akadémia)
Forradalmasíthatja a leukémia kutatását két brit ikerkislány. Olivia és Isabella Murphy egyaránt olyan génmódosulást szenvedett születésük előtt, amely hajlamossá teszi őket a leukémiára, ám csak egyiküknél fejlődött ki négy éves korban a betegség, egy újabb génmutáció következtében. Oliviának segített a kemoterápia, gyógyulóban van, de sajnos megvakult az egyik szemére.
jan. 18
11:47
A csíkszeredai intézetből is megszökött a késelő kisfiú (Infostart)
Megszökött a csíkszeredai intézetből a Budapestről hazaszállított kisfiú - közölte péntek délelőtt a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság egyik munkatársa.
jan. 18
15:41
Taktikát vált az ellenzék Kenyában (Infostart)
A kenyai ellenzék tovább folytatja a szerinte csalással hatalomra jutott elnökkel szembeni tüntetéseket, de taktikát vált - derült ki a hétre megszervezett tömegdemonstrációk harmadik napján. Az ellenzékiek azzal vádolják a rendőröket, hogy több embert is megöltek a tiltakozó akciók oszlatásakor.
jan. 18
16:37
Továbbra is fennakadások Heathrow-n, a budapesti járatok indulnak (Metropol)
A pénteki forgalomban is fennakadások voltak a londoni Heathrow repülőtéren az előző napi súlyos baleset miatt, de a British Airways budapesti járatait ezúttal nem törölték. Az incidens okait a szakértők továbbra is csak találgatják.
jan. 18
17:09
Az al-Kaida és törzsi vezető ölette meg Bhuttót (Metropol)
Benazír Bhutto volt pakisztáni miniszterelnök meggyilkolásáért egy helyi törzsi vezető és az al-Kaida a felelős az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) szerint.
jan. 18
17:42
Új kormányközi és gazdasági kapcsolatok Indiával (Metropol)
Magyar-indiai kormányközi és üzleti megállapodásokat írtak alá pénteken Újdelhiben, Gyurcsány Ferenc kormányfő és Manmohan Szingh indiai miniszterelnök kétoldalú találkozója után.
jan. 18
18:48
Feketelistára került Amerika és Izrael is (Infostart)
A kanadai külügyminisztérium az Egyesült Államokat és Izraelt is azon országok közé sorolta, ahol elképzelhető, hogy kínozzák a foglyokat - derült ki egy, a Reuters hírügynökség birtokába került dokumentumból, amely több amerikai kihallgatási eljárást is kínzásnak minősít.
jan. 18
19:00
Fico a legnépszerűbb szlovákiai politikus (Metropol)
Robert Fico kormányfő 35 százalékkal vezeti a szlovákiai politikusok népszerűségi listáját. Az állami Statisztikai Hivatal közvélemény-kutató intézetének január első felében mért eredményei szerint a decemberben még 35,9 százalékot jegyző Fico eredménye alig egy százalékkal romlott az egy hónappal korábbihoz képest.
jan. 18
19:16
A felgyújtott kocsikért kártérítést fizet a francia állam (Metropol)
A francia nemzetgyűlés péntekre virradóra egyhangúlag elfogadta az "áldozatok új jogairól" szóló törvényjavaslatot, amely többek között előírja, hogy ezentúl a külvárosokban felgyújtott autók szerény jövedelmű tulajdonosainak az állam kártérítést fizet, amennyiben azt a biztosító nem teszi meg.
jan. 18
19:20
Emlékezés a borzalomra: a Szürke buszok emlékműve (Infostart)
Autóbuszt ábrázoló beton emlékmű emlékeztet péntektől Berlinben azokra a százezrekre, akiket az úgynevezett eutanáziaprogram keretében öltek meg a nácizmus idején.
jan. 18
19:32
Az első tiszt landolt a Heathrown-n a Boeinggel; a budapesti járatok közlekednek (Metropol)
Az első tiszt vezette a válságos pillanatokban és tette le a British Airways szinte irányíthatatlanná vált óriásgépét a londoni Heathrow repülőtéren. Az első vizsgálatok szerint a hajtóművek nem reagáltak az újraindításra.
jan. 18
21:24
Nem sietne az ellenzék az euró bevezetésével (Infostart)
A szlovák kereszténydemokraták elhamarkodottnak és károsnak tartják az euró 2009-es bevezetését. Robert Fico miniszterelnök szerint viszont minden feltétel adott ahhoz, hogy Szlovákia bevezethesse az eurót.

Keresés