2008. január 19. szombat

jan. 19
6:56
Újabb adatvesztés Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
Elloptak a brit hadseregtől egy hordozható számítógépet, amelyen közel hatszázezer újonc, vagy a toborzás iránt érdeklődő személy adatait tárolták - közölte a brit védelmi minisztérium.Az ügy a legújabb fejlemény a brit kormányzat adatkezelési hibáinak sorában.
jan. 19
7:01
Washington kevés esélyt lát Irán elleni újabb szankciókra (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok kevés esélyt lát arra, hogy a nagyhatalmak képviselői jövő heti berlini találkozójukon megállapodhatnak az Irán elleni újabb szankciókról - közölte az amerikai külügyminisztérium.
jan. 19
7:08
Hiába a figyelmeztetés: megeszik az elhullott állatot is (Infostart)
Kelet-Indiában nemcsak az egyre súlyosbodó madárinfluenza kelt pánikot, hanem az is, hogy a gazdák megtagadják az ellenőrizetlen vagy a gyaníthatóan fertőzött csirkék elpusztítását.
jan. 19
8:08
Környezeti katasztrófával fenyeget az apadó folyó - megdöbbentő képekkel (Infostart)
A fenyegető vízhiány és környezeti katasztrófa újabb jelenként 140 éve nem látott alacsony szintre süllyedt a Jangce folyó szintje. Kína leghosszabb folyóján október óta 40 hajó került partra, mert elfogyott alóluk a folyó, amely 400 millió ember vízellátását biztosítja, és a térség legjelentősebb szállítási útvonala.
jan. 19
9:12
Fegyveres férfit fogtak az amerikai törvényhozás közelében (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vettek egy fegyveres férfit az amerikai törvényhozás washingtoni székháza közelében - jelentette szombaton a The Washington Post című napilap. Rendőrségi forrásokra hivatkozó beszámolója szerint az előző nap elfogott 38 éves férfinél töltött lőfegyvert, szamurájkardot, valamint egy porral teli zacskót találtak. Az őrizetbe vétel során lövés nem dördült el és senki sérült meg.
jan. 19
9:45
Kuba a meleg párok elismerését fontolgatja (Kripto Akadémia)
A Kubai Kommunista Párt tanulmányozza az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának elismerését és a nemi átalakító műtétek engedélyezését is - közölte Mariela Castro, a Kubai Szexuális Nevelési Központ (CENESEX) igazgatója, Raúl Castro ideiglenes kubai elnök lánya, a betegeskedő Fidel Castro elnök unokahuga.
jan. 19
10:02
Távozik posztjáról Nicholas Burns (Kripto Akadémia)
Nyugalomba vonul Nicholas Burns amerikai külügyi államtitkár, az Egyesült Államok Iránnal és Indiával kapcsolatos politikájának egyik fő irányítója - jelentette be Condoleezza Rice külügyminiszter.
jan. 19
10:03
Újabb botrány: ezúttal katonák adatait lopták el (Infostart)
Elloptak a brit hadseregtől egy hordozható számítógépet, amelyen csaknem 600 ezer újonc, illetve a toborzás iránt érdeklődők adatait tárolták.
jan. 19
10:09
Százhoz közelít a rettegett betegség áldozatainak száma (Infostart)
Indonéziában 97-re emelkedett a madárinfluenza halálos áldozatainak száma, miután egy 8 éves gyerek meghalt a fertőzésben.
jan. 19
10:26
Indonéziában már 97 halálos áldozatot követelt a madárinfluenza (Metropol)
Madárinfluenzában meghalt egy kisfiú Indonéziában, ezzel 97-re emelkedett a vírusos megbetegedés halálos áldozatainak a száma a délkelet-ázsiai szigetországban - közölte szombaton a helyi egészségügyi minisztérium.
jan. 19
10:42
Lovasrendőrökkel a bandaháborúk ellen (Kripto Akadémia)
Lovasjárőrökkel igyekszik visszaszorítani a bandaháborúkat a rendőrség az Egyesült Államok fővárosban.Washington egy észak-nyugati negyedében az utóbbi hónapokban több összetűzés történt a helyi fiatalok csoportjai között: a bandák összecsapásaiban több száz lövés dördült el, sokan megsebesültek.
jan. 19
10:53
Romlik a sajtószabadság helyzete Oroszországban (Kripto Akadémia)
Romlik a sajtószabadság helyzete Oroszországban és a helyzet lehet, hogy változatlan marad Vlagyimir Putyin orosz elnök miniszterelnökké válásával - mondta Jean-Paul Costa, a strasbourgi székhelyű bíróság elnöke.
jan. 19
11:10
Az ENSZ BT elítélte a libanoni merényletet (Kripto Akadémia)
AZ ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) élesen elítélte az amerikai nagykövetség egyik járműve ellen kedden Libanonban elkövetett, három halálos és huszonhat sebesült áldozatot követelő pokolgépes merényletet.
jan. 19
11:20
Iszlamistákat vettek őrizetbe Spanyolországban (Infostart)
Tizennégy szélsőséges, iszlamista kapcsolatokkal gyanúsított embert vett őrizetbe a spanyol rendőrség. A spanyol belügyminiszter elmondta: az eddigi információk szerint a tizenkét pakisztáni és két indiai állampolgár Barcelona elleni merényletre készült.
jan. 19
11:26
Elsőként is bevetnének atomfegyvert az oroszok (Infostart)
Oroszország nagy veszély esetén kész atomfegyvert bevetni megelőző csapásként - jelentette ki az orosz vezérkari főnök.
jan. 19
11:37
Gyermekszíveket evett! (Kripto Akadémia)
Emberek ezreinek legyilkolását, közte élő gyermekek szívének kitépését és elfogyasztását vallotta be az Igazság és Megbékélés Bizottsága előtt az első libériai polgárháború (1989-1997) egyik legrettegettebb hadura, Joshua Milton Blahyi.
jan. 19
12:05
Oroszország bevetne atomfegyvert megelőző csapásként nagy veszély esetén (Kripto Akadémia)
Moszkva nagy veszély esetén kész atomfegyvert bevetni megelőző csapásként - jelentette ki szombaton Jurij Balujevszkij orosz vezérkari főnök
jan. 19
12:49
Hillary Clinton a Monica Lewinsky-afférról (Kripto Akadémia)
Hillary Clinton, egykori amerikai first lady a Monica Lewinsky-affér 10. évfordulóján egy érzelmes tv-interjúban bevallotta: sosem kételkedett férje szerelmében, még akkor sem, amikor az hűtlen lett hozzá.
jan. 19
13:00
Elfogtak egy 15 éves fiút, a Bhutto elleni merénylet egyik gyanúsítottját (Kripto Akadémia)
A pakisztáni biztonsági szervek közlése szerint előállítottak egy fiatalembert, akinek köze volt Benazir Bhutto volt miniszterelnök december 27-i meggyilkolásához.
jan. 19
13:04
Merényletek a síita ünnepen (Infostart)
Kilencen meghaltak a síita muzulmánok legnagyobb ünnepén elkövetett két iraki támadásban.
jan. 19
13:22
Ismét töröltek egy budapesti járatot a Heathrow-n (Metropol)
Továbbra is fennakadások vannak a londoni Heathrow repülőtéren a két nappal ezelőtti baleset miatt; szombaton a British Airways (BA) egyik délutáni budapesti járatát is törölték.
jan. 19
13:42
Fennakadások Londonban - budapesti járatot is töröltek (Infostart)
Továbbra is fennakadásokat okoz a londoni Heathrow repülőtéren a két nappal ezelőtt történt baleset. A British Airways egyik délutáni budapesti járatát is törölték.
jan. 19
13:54
Ismét töröltek egy budapesti járatot a Heathrow-n (Kripto Akadémia)
Továbbra is fennakadások vannak a londoni Heathrow repülőtéren a két nappal ezelőtti baleset miatt; szombaton a British Airways (BA) egyik délutáni budapesti járatát is törölték.
jan. 19
13:58
Katasztrófa fenyegeti a Földközi-tengeri turizmust (Infostart)
Gyors ütemben emelkedik a Földközi-tenger vízszintje, a növekedés a következő ötven évben a fél métert is elérheti - figyelmeztet egy spanyol tanulmány.
jan. 19
14:43
Ismét töröltek egy budapesti járatot a Heathrow-n (Metropol)
Továbbra is fennakadások vannak a londoni Heathrow repülőtéren a két nappal ezelőtti baleset miatt; szombaton a British Airways (BA) egyik délutáni budapesti járatát is törölték.
jan. 19
15:25
Megválasztották az új jezsuita rendfőnököt (Infostart)
A spanyol Adolfo Nicolast választották a jezsuita rend új főnökévé, így ő lett az alapító Lojolai Szent Ignác 29. utódja.
jan. 19
15:38
Csaknem 100 halott a madárkór miatt Indonéziában (Kripto Akadémia)
Madárinfluenzában meghalt egy kisfiú Indonéziában, ezzel 97-re emelkedett a vírusos megbetegedés halálos áldozatainak a száma a délkelet-ázsiai szigetországban - közölte szombaton a helyi egészségügyi minisztérium.
jan. 19
15:54
Merénylet készült Barcelona ellen (Kripto Akadémia)
A spanyol nagyváros, Barcelona elleni terrorista merényletre készülhetett az a 14, szélsőséges iszlamista kapcsolatokkal gyanúsított személy, akit szombaton vett őrizetbe a rendőrség - közölte a spanyol belügyminiszter.
jan. 19
17:48
Vízmérgezési kísérlet Pakisztánban (Kripto Akadémia)
Robbanószerrel, detonátorral és kis mennyiségű ciánnal felszerelt, a síiták legnagyobb ünnepének megzavarására összeesküvő öt embert tartóztattak le a pakisztáni rendőrök - közölte szombaton Azhar Faruki tartományi rendőrfőnök.
jan. 19
19:19
Neonácik tüntettek Prágában (Kripto Akadémia)
Mintegy 200 neonáci tüntetett szombaton délután Prágában, mert szerintük a jelenlegi cseh kormány korlátozza a szólásszabadságot.
jan. 19
19:30
Thaqi biztonságot ígér a koszovói szerbeknek (Kripto Akadémia)
Biztonságot ígért a koszovói szerbeknek Hasim Thaqi koszovói miniszterelnök a tartomány elszakadása esetére szombaton, egy koszovói szerb települést felkeresve.
jan. 19
20:03
"Magyarország egy igaz barátja vonul vissza a Kongresszusból" (Kripto Akadémia)
Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke levélben köszönte meg az amerikai kongresszusi képviselőségtől visszavonuló Tom Lantosnak a határon túli magyarság érdekében kifejtett tevékenységét.
jan. 19
20:30
Az anarchisták is javában készülnek a bukaresti NATO-csúcsra (Kripto Akadémia)
Nemcsak a NATO készül gőzerővel az áprilisi bukaresti csúcstalálkozóra, hanem a román anarchisták is ki akarnak tenni magukért a csúcs idejére tervezett "NATO-ellenes héten" - derül ki a Le Soir című brüsszeli lap szombati beszámolójából.
jan. 19
20:41
Teljes körű felelősségre vonást a meggyilkolt újságíró perében! (Kripto Akadémia)
Teljes körű felelősségre vonást követeltek szombaton isztambuli tüntetők a tavaly meggyilkolt örmény nemzetiségű újságíró, Hrant Dink halálának évfordulóján. Több ezren gyűltek össze Hrant Dink örmény nyelvű hetilapjának szerkesztősége előtt, ott, ahol az újságírót tavaly januárban egy török ultanacionalista körökkel kapcsolatban álló fiatal megölte az utcán. A tüntetők azzal vádolják a…
jan. 19
22:23
A koszovói miniszterelnök nem akar beszélni a múltról (Kripto Akadémia)
Hasim Thaqi koszovói miniszterelnök nem tartja szükségesnek, hogy mentegetőzzön, vagy bocsánatot kérjen a szerbek elleni cselekményekkel terhelt múltjáért. A függetlenséget követelő dél-szerbiai tartomány kormányfője szombaton egy szerb többségű településre, Caglavicára látogatott, s arról próbálta meggyőzni a helyieket, hogy jó soruk lesz a szerinte hamarosan önállóvá váló, 90 százalékban albánok…
jan. 19
22:36
Clinton és Romney győzött Nevadában (Infostart)
Hillary Clinton New York-i szenátor nyerte szombaton a Demokrata Párt elnökválasztási jelölőgyűlését az egyesült államokbeli Nevada szövetségi államban. A nevadai a volt first lady második győzelme a New Hamsphire-ben tartott előválasztás után.

Keresés