2008. január 2. szerda

jan. 2
7:02
Kubában hét ellenzékit vettek őrizetbe (Kripto Akadémia)
Hét ellenzékit vettek őrizetbe kedden a kubai hatóságok, mert a rendszert ellenző személyek az összes politikai fogoly szabadon bocsátását követelték. A szigetország középső részén, 270 kilométerre keletre Havannától lévő Santa Clarában kedden 18 személy vonult fel az utcákon, hogy követelje a foglyok feltétel nélküli szabadon engedését, és a rendőrök közülük fogtak le hét embert - közölte egy…
jan. 2
7:06
Biztonságosak a kenyai turisztikai célpontok (Infostart)
A Külügyminisztérium továbbra is azt tanácsolja, hogy a Kenyában tartózkodó magyarok ne hagyják el szálláshelyüket. Szelestey Lajos külügyi szóvivő az InfoRádiónak elmondta: mind a 415 magyar állampolgár biztonságban van, a turisták által látogatott helyeket ugyanis nem érintették a zavargások.
jan. 2
8:27
Kölcsönösen etnikai tisztogatással vádolja egymást a kenyai elnök és fő politikai vetélytársa (Kripto Akadémia)
Kölcsönösen etnikai tisztogatással vádolta meg egymást szerdán Mwai Kibaki kenyai elnök és fő politikai vetélytársa, Raila Odinga ellenzéki vezető a múlt heti vitatott elnökválasztás nyomán kitört etnikai-törzsi villongások kapcsán.
jan. 2
10:22
Kormányterv: ne menjen orvoshoz, gyógyítsa magát otthon! (Infostart)
A brit kormány úgy kíván spórolni az ország egészségügyi kiadásain, hogy arra próbálja rávenni az embereket: inkább kezeljék otthon saját magukat és ne menjenek orvoshoz. A kezdeményezés a köszvényes, az asztmás és a szívbetegekre is vonatkozna.
jan. 2
10:24
"Tudta, hogy vannak, akik végezni akarnak vele" (Infostart)
Nem vette figyelembe Benazir Bhutto, a december 27-én meggyilkolt pakisztáni ellenzéki politikus az ellene tervezett merényletről szóló értesüléseket - közölte az Egyesült Államok.
jan. 2
11:37
Újabb városban vezették be a dugódíjat (Infostart)
Milánóban dugódíjat vezettek be a centrumba behajtó autósok számára a levegőszennyezés és forgalom csökkentésére.
jan. 2
11:55
Szlovák hóhelyzet: érdemes a hegyekbe menni (Infostart)
Szlovákiában zavartalan a közlekedés, hiszen a kiadós havazás elkerülte az országot, csupán a hajnali köd okoz gyakran gondokat.
jan. 2
12:01
Orosz kézbe került a szerb olajvállalat (Infostart)
Versenyeztetés nélkül az orosz Gazprom gázipari óriás olajtermelő leányvállalata lesz a szerb állami kőolajvállalat többségi tulajdonosa. A szerb kormány döntését szerdán jelentették be Belgrádban.
jan. 2
12:06
Szexbotránya miatt lemondott a malajziai egészségügyi miniszter (Metropol)
Lemondott szerdán Malajzia egészségügyi minisztere, miután beismerte, hogy ő és barátnője látható egy titokban felvett nemi aktus képsorain.
jan. 2
12:50
Szíria nem működik együtt Franciaországgal (Infostart)
Szíria megszakítja az együttműködést Franciaországgal a libanoni válság ügyében - jelentette be az arab állam külügyminisztere.
jan. 2
12:55
A kenyai erőszak beszüntetését követeli az Egyesült Államok és Nagy-Britannia (Infostart)
Közös nyilatkozatban követelte a Kenyában kirobbant politikai erőszak beszüntetését Nagy-Britannia és az Egyesült Államok. London ugyanakkor elismerte: nem tudja, ki a győztese a vitatott eredményű elnökválasztásnak.
jan. 2
13:02
Kiraboltak egy idős asszonyt Tótújfalun (Kripto Akadémia)
Brutálisan bántalmaztak és kiraboltak egy idős asszonyt a Somogy megyei Tótújfalun - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel. A 92 éves asszonyt két fiatal nő a saját lakásában támadta meg; kezét-lábát összekötözték, fejére táskát húzták, fojtogatták, majd elvették háromszázezer forintját, valamint egymillió forint értékű takarékbetétkönyvét - számolt be a kedd este történt bűncselekményről a…
jan. 2
13:12
Szexbotránya miatt távozik az egészségügyi miniszter (Kripto Akadémia)
Lemondott szerdán Malajzia egészségügyi minisztere, miután beismerte, hogy ő és barátnője látható egy titokban felvett nemi aktus képsorain.
jan. 2
13:37
Izraeli-palesztin-amerikai csúcs lesz Jeruzsálemben (Infostart)
Január 10-én háromoldalú csúcstalálkozót tartanak Jeruzsálemben George Bush amerikai és Mahmúd Abbász palesztin elnök, valamint Ehud Olmert izraeli miniszterelnök részvételével - jelentette be egy palesztin illetékes.
jan. 2
13:44
Ítéletidő Romániában és Bulgáriában (Metropol)
Az erős szél miatt lezártak szerdán öt kikötőt a Fekete-tenger partján Romániában, ahol az ítéletidő már két halálos áldozatot is követelt – jelentették be a hatóságok.
jan. 2
13:53
Zátonyra futott egy teherhajó az angol partoknál (Infostart)
Zátonyra futott egy veszélyes rakományt szállító német hajó Anglia déli partjai közelében. A 27 fős legénységből senki sem sérült meg.
jan. 2
14:06
Óiási emelés, minden előzetes bejelntés nélkül (Kripto Akadémia)
A mianmari katonai junta a műholdvevők adójának drasztikus emelésével próbálja a lakosságot leszoktatni a külföldi hírcsatornák nézéséről. A műholdvevőadót az eddigi öt dollárról (863 forintról) minden előzetes bejelentés nélkül nyolcszáz dollárra (mintegy 138 ezer forintra) emelték, amely a legtöbb mianmari számára megfizethetetlen összegnek számít. Egy átlagos állami iskolai tanár éves…
jan. 2
14:59
Spanyolországban durvul a kormány és a katolikus egyház csatája (Infostart)
A spanyol szocialisták nyilatkozatban támadták a katolikus egyház vezetését, amiért az semmibe veszi a polgári szabadságjogokat, megsértve ezzel a demokrácia elveit.
jan. 2
16:31
Egy basszusgitár, a 88 éves mama és a remény (Infostart)
A csütörtöki előválasztás előtt néhány órával is intenzív kampányt folytattak az elnökjelöltségre pályázó amerikai politikusok. Az iowai előválasztás indítja azt a folyamatot, amelynek végén a két nagy párt egy-egy jelöltje mérkőzik majd meg novemberben az Egyesült Államok elnökségéért.
jan. 2
16:47
Bozótvágókkal ölik egymást az emberek Kenyában (Infostart)
Egyre nagyobb nyomás nehezedik Kenyára, hogy fékezze meg a vitatott kimenetelű elnökválasztás miatt kirobbant etnikai erőszakot. Az ENSZ a kenyai rendőrséget idézve azt mondta, hogy a 300-hoz közelítő halálos áldozat mellett 70 ezer ember menekült el otthonából. Az elnökválasztás eredményét külföldön is bírálták, az Afrikai Unió pedig küldöttséget menesztett Nairobiba, hogy válságtanácskozást…
jan. 2
16:49
Február 18-ára halasztották a pakisztáni választásokat (Kripto Akadémia)
Február 18-ára halasztották a pakisztáni parlamenti és tartományi választásokat. Az országos választási bizottság szerdán jelentette be a döntést Benazir Bhutto ellenzéki vezető meggyilkolásával és az azóta dúló erőszakkal indokolva az intézkedést. Az új időpontot közlő Kázi Mohammed Fárúk, a testület elnöke sajtóértekezletén ígéretet tett arra, hogy a választások tiszták, pártatlanok és…
jan. 2
17:04
Tűz pusztított a világ egyik legfontosabb rákkórházában (Infostart)
Teljesen kiégett a világ első, kifejezetten rákkutatásra és -kezelésre alapított kórházának felső emelete Londonban. A tűzesetnek hivatalos adatok szerint nincs sérültje.
jan. 2
17:05
Bhutto pártja részt vesz a választásokon (Kripto Akadémia)
A meggyilkolt Benazir Bhutto volt kormányfő pártja, az ellenzéki Pakisztáni Néppárt (PPP) részt vesz a február 18-ra halasztott törvényhozási választásokon - jelentette be szerdán a PPP szóvivője.Az országos választási bizottság nem sokkal korábban hozta nyilvánosságra az eredetileg január 8-ra kitűzött szavazás elhalasztásáról szóló döntést. Az intézkedést az ellenzéki politikus meggyilkolásával…
jan. 2
18:01
Bevált a dohányzási tilalom Olaszországban (Kripto Akadémia)
Kevesebben cigarettáznak és csökkent a dohánytermékek forgalma Olaszországban, amióta fedett nyilvános helyen tilos rágyújtani. A 2005 elején bevezetett szabály az egészségügyi minisztérium szerint beváltotta a reményeket: tavaly már 6 százalékkal kevesebb dohánytermék fogyott, mint a törvény hatályba lépése előtt, és három év alatt 23,9 százalékról 22,7 százalékra csökkent a nikotinfüggők aránya…
jan. 2
18:42
Vérfagyasztó hírek Kenyából: mi lesz a nyaraló magyarokkal? (Infostart)
A Külügyminisztérium megváltoztatta korábbi álláspontját, és arra figyelmeztet: senki ne utazzon Kenyába. A tárca szerint a turisták is veszélyben vannak, és félő, hogy a szállodákban sincsenek biztonságban.
jan. 2
18:50
Kenya már az I-es veszélyességi fokozatban! (Kripto Akadémia)
A zavargások miatt a külügyminisztérium nem javasolja a Kenyába utazást - tudtatta a tárca konzuli főosztálya szerdán. A december végi választások miatt Kenyában kitört fegyveres zavargások miatt a biztonsági helyzet az országban kiszámíthatatlan, így az odautazás jelenleg olyan mértékű kockázatot rejt, ami miatt a Külügyminisztérium az utazást nem javasolja, és az országot az "I. Nem javasolt…
jan. 2
19:49
Tom Lantos súlyos betegsége miatt visszavonul (Infostart)
Tom Lantos demokrata párti amerikai kongresszusi képviselő bejelentette, hogy nyelőcsőrákja miatt visszavonul a politikai pályától, az idei választásokon már nem indul harcba újabb képviselőházi mandátumért.
jan. 2
20:22
A magyar társaság a figyelmeztetés ellenére is visz utasokat Kenyába (Infostart)
A külügyminisztériumi felhívás ellenére elindítja a járatát Kenyába a Travel Service. A légitársaság vezetője szerint Kenyában nincs háború, ezért hiába a figyelmeztetés, nem szeg szerződést azzal, hogy lemondja a gépet.
jan. 2
20:23
Több száz embert helyeztek biztonságba egy vulkán közeléből Chilében (Metropol)
Hétszáz embert evakuáltak szerdán egy chilei vulkán közeléből, de nagyobb arányú kitelepítésre egyelőre nincs szükség a hatóságok szerint.
jan. 2
20:27
Egyre zsúfoltabbá teszik a bevándorlók Angliát (Infostart)
Anglia lett Európa legzsúfoltabb nemzete - derült ki a legfrissebb statisztikából. Ezzel megelőzte Hollandiát és Belgiumot - köszönhetően elsősorban a bevándorlási hullámnak.
jan. 2
20:35
Robbanás Isztambulban (Kripto Akadémia)
Három személy megsebesült egy szeméttároló robbanásában szerdán Isztambulban - jelentette a Cihan török magán hírügynökség. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a detonációt, amely a város európai, Kucukcekmece negyedében történt. A sebesülteket kórházba szállították, állapotukról nem tudni. A múlt héten egy házilag készített pokolgép robbant egy kukában a szomszédos Sefakoy negyedben, egy asszony…
jan. 2
20:40
Több száz embert menekítettek ki egy chilei vulkán közeléből (Kripto Akadémia)
Hétszáz embert evakuáltak szerdán egy chilei vulkán közeléből, de nagyobb arányú kitelepítésre egyelőre nincs szükség a hatóságok szerint. Az ország déli részén, a fővárostól, Santiago de Chilétől 650 kilométerre délre emelkedő Llaima tűzhányóból előbb füst kezdett szivárogni, amit hamu- és lávakitörések követtek.
jan. 2
20:54
Budapestre készül Nagy-Britannia legöregebb ikerpárja (Infostart)
Január elsején ünnepelte 100. születésnapját Anglia legöregebb ikerpárja. Betty és Jenny a riporterek kérdéseire válaszolva elmondta: ha kitavaszodik, szívesen ellátogatnának Budapestre.
jan. 2
21:27
Bhutto-gyilkosság: Elhalasztott választások, hiteltelen nyomozás (Infostart)
Miközben Pakisztánban Benazir Bhutto ellenzéki vezető meggyilkolása nyomán februárra halasztották a választásokat, amerikai illetékesek kétségeiket fejezték ki, hogy valóban az al-Kaida emberei hajtották-e végre a sokkoló merényletet. A New York Times szerint a pakisztáni kormány által folytatott vizsgálatot otthon és külföldön egyerán bizalmatlanság övezi.
jan. 2
21:29
Tom Lantos visszavonul (Kripto Akadémia)
Tom Lantos demokrata párti amerikai kongresszusi képviselő szerdán bejelentette, hogy nyelőcsőrákja miatt visszavonul a politikai pályától, az idei választásokon már nem indul harcba újabb képviselőházi mandátumért.
jan. 2
21:32
Alkotmánybírósághoz fordultak a vendéglősök a dohányzási tilalom miatt (Infostart)
Január 1-je óta újabb nyolc német tartományban tilos a dohányzás az éttermekben, kocsmákban és bárokban, valamint a kórházakban, iskolákban és állami hivatalokban, de még a pályaudvarokon is. A tilalmat megsértő cigarettázókra 100 euró bírság szabható ki, viszont a vendéglátói üzemek tulajdonosait akár ezer euró büntetésre is ítélhetik.
jan. 2
21:43
Bűnvádi vizsgálat indul a CIA-videók ügyében (Infostart)
Bűnvádi vizsgálat indul az Egyesült Államokban annak ügyében, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megsemmisített olyan videókat, amelyekre terroristagyanús személyek kihallgatását, "kemény vallatási módszerek" alkalmazását vették fel.
jan. 2
23:01
Menesztette belügyminiszterét a horvát kormányfő (Kripto Akadémia)
A horvát miniszterelnök menesztette belügyminiszterét és megerősítette szerdán, hogy országa teljes mértékben együtt kíván működni a hágai Nemzetközi Törvényszékkel.

Keresés