2008. január 13. vasárnap

jan. 13
10:19
Már harminc áldozata van a kazahsztáni bányaszerencsétlenségnek (Infostart)
Kazahsztánban már 30 halálos áldozata van a pénteki bányarobbanásnak, miután a korábban eltűnt 23 bányászt is halottnak nyilvánították.
jan. 13
11:00
Szaakasvili Putyint is várja beiktatására (Infostart)
Grúzia újraválasztott elnöke reményét fejezte ki, hogy a hónap második felében esedékes beiktatására Vlagyimir Putyin orosz államfő is elutazik Tbiliszibe.
jan. 13
11:00
Szembement a forgalommal egy magyar autóbusz Ausztriában: (Metropol)
Rossz kijáratot választott a rosenbergi pihenőből kijövet egy magyar autóbusz-vezető, és a forgalommal ellentétes irányban hajtott fel az ausztriai A2-es déli sztrádára.
jan. 13
11:06
A pakisztáni elnök Benazir Bhutto holttestének kihantolását szorgalmazza (Infostart)
A pakisztáni elnök a december végén meggyilkolt Benazir Bhutto holttestének kihantolását szorgalmazza.
jan. 13
11:08
Már közel hétszáz áldozata van a kenyai zavargásoknak (Infostart)
Kenyában a rendőrségi és kórházi forrásokon alapuló összegzés alapján már 693 halálos áldozata van a december végi elnök- és parlamenti választások után kitört politikai-etnikai zavargásoknak.
jan. 13
13:07
Rendőrőrsre támadtak tálib lázadók Afganisztánban - nyolc halott (Infostart)
Tálib lázadók megtámadtak egy rendőrőrsöt vasárnap a dél-afganisztáni Kandahár tartományban, és megöltek legkevesebb nyolc rendőrt - közölték tartományi tisztségviselők.
jan. 13
13:13
XVI. Benedek háttal misézett (Kripto Akadémia)
XVI. Benedek pápa időnként a híveknek hátat fordítva mondott misét vasárnap a vatikáni Sixtus-kápolnában. A pápa egyben megkeresztelt 13 csecsemőt.
jan. 13
13:50
Bush: Irán támogatja leginkább a terrorizmust (Infostart)
Az amerikai elnök szerint a világ országai közül továbbra is Irán támogatja leginkább a terrorizmust.
jan. 13
14:17
Időnként a híveknek hátat fordítva misézett XVI. Benedek pápa (Infostart)
Időnként a híveknek hátat fordítva mondott misét a vatikáni Sixtus-kápolnában XVI. Benedek pápa.
jan. 13
15:17
Televíziós vitára várja Slotát egy révkomáromi vállalkozó (Infostart)
Televíziós vitára hívta ki Ján Slotát az autonómia-törekvéseket szorgalmazó révkomáromi vállalkozó, Bósza János, a Nomos nevű polgári társulás elnöke.
jan. 13
15:41
"Párbajra" hívták Ján Slotát! (Kripto Akadémia)
Televíziós vitára hívta ki a magyarellenes Ján Slotát az autonómia-törekvéseket szorgalmazó révkomáromi vállalkozó, Bósza János, a Nomos nevű polgári társulás elnöke. Bósza tavaly tavasszal jelent meg a szlovákiai nemzetiségi-politika színterén, de eddigi, az autonómia-törekvésekkel kapcsolatos felvetéseinek csak szerény a visszhangja. Bósza azt akarja bebizonyítani Slotának, hogy az autonómia Eur…
jan. 13
15:50
Irán megválaszolja az atomprogramjával kapcsolatos kérdéseket (Infostart)
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) és Irán megállapodott abban, hogy Teherán a következő négy héten belül megválaszolja atomprogramjával kapcsolatos, még tisztázatlan kérdéseket.
jan. 13
15:55
Tömegtüntetés Grúziában az elnökválasztás végeredménye miatt (Infostart)
Grúziában 35 ezren tüntettek a múlt heti, előrehozott elnökválasztás végeredménye miatt.
jan. 13
17:02
Mihail Kaszjanov volt orosz kormányfő is indulhat az elnökválasztáson (Infostart)
Oroszországban összegyűjtötte az elnökválasztáson való indulásához szükséges kétmillió aláírást Mihail Kaszjanov volt kormányfő.
jan. 13
17:04
Lemondott az Interpol korrupcióval gyanúsított elnöke (Infostart)
Lemondott az Interpol elnöki tisztségéről Jackie Selebi dél-afrikai országos rendőrfőkapitány, akit hazájában korrupcióval és az igazságszolgáltatás akadályozásával gyanúsítanak - jelentette be vasárnap a nemzetközi rendőri szervezet.
jan. 13
17:07
A pakisztániak fele szerint a kormánynak is köze van Benazir Bhutto meggyilkolásához (Infostart)
Pakisztánban egy friss felmérés alapján a megkérdezettek csaknem fele gondolja úgy, hogy a kormánynak is köze van Benazir Bhutto ellenzéki vezető december végi meggyilkolásához.
jan. 13
19:09
A holokauszt után végre igazságot szeretne kapni (Kripto Akadémia)
A történelem legrettenetesebb igazságtalanságainak egyike, a holokauszt után igazságot szeretne végre kapni az Egyesült Államokban élő Martha Nierenberg, Herzog Mór Lipót unokája - írta a vasárnapi The New York Times a Herzog-műkincsek ügyében hozott budapesti bírósági döntéssel kapcsolatban. A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen elutasította az örökösök keresetét. A Fővárosi Ítélőtábla…
jan. 13
19:59
Lemondott az Interpol hazájában korrupcióval vádolt elnöke (Infostart)
Lemondott az Interpol elnöki tisztségéről a dél-afrikai országos rendőrfőkapitány, miután hazájában eljárás indul ellen korrupció és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt - jelentette be a nemzetközi rendőri szervezet.
jan. 13
20:10
Félelem az erősödő radikalizmustól Németországban (Infostart)
Berlinben a külföldiek képviseletére alakult országos szervezet elnöke aggodalommal nyilatkozott a hesseni tartományi miniszterelnök nyilatkozatairól, amelyekben az eddiginél jóval szigorúbb fellépést követelt a fiatalkorú, kiváltképpen idegen eredetű bűnözőkkel szemben. Memet Kilics úgy vélte, hogy Roland Koch választási fellépése súlyosan visszaveti a külföldiek beilleszkedését célzó…
jan. 13
20:15
Melegek tüntettek a Vatikán előtt (Infostart)
Mintegy száz homoszexuális tüntetett egy téren a Vatikán előtt, hogy megemlékezzen Alfredo Ormando szicíliai meleg író halálának tizedik évfordulójáról.
jan. 13
21:03
Peruban fog dolgozni az elnök lánya (Kripto Akadémia)
Jenna Bush, az amerikai elnök ikerlányainak egyike, az ENSZ gyermekügyi szervezete, az UNICEF megbízásából Peruba érkezett, hogy ott részt vegyen a szervezet munkájában. A 26 éves nő szigorú biztonsági intézkedések közepette jutott be a limai repülőtér utasfogadó részlegébe, ahol az ENSZ és a helyi amerikai nagykövetség munkatársai fogadták. Jenna eddig az amerikai főváros egyik elemi iskolájában…
jan. 13
21:36
Holland katonák baráti tűzben négy fegyvertársukat is megölték (Infostart)
Holland katonák baráti tűzben megölték két társukat, illetve két afgán katonát - közölte a holland védelmi minisztérium.

Keresés