2008. január 22. kedd

jan. 22
5:22
Amire érdemes a síút előtt odafigyelni (Infostart)
Érdemes Európai Egészségbiztosítási Kártyát kiváltani külföldi síelés esetén, mert balesetkor az ellátás költsége lényegesen alacsonyabb lehet - mondta Lengyel Balázs, az OEP Európai Integrációs Osztályának vezetője.
jan. 22
5:49
"Kitéptük a szívét, elosztottuk és megettük" (Infostart)
Húszezer ember haláláért vállalta a felelősséget az egyik leghírhedtebb libériai lázadóvezér, akinek a meghallgatása a múlt héten kezdődött meg Monroviában. "Pucér fenék tábornok" ghánai száműzetését önként feladva jelent meg az igazsági és megbékélési tanács előtt.
jan. 22
6:21
Vallásháború és vérontás a láthatáron (Infostart)
Erőszakos tiltakozóakcióktól tart a holland kormány amiatt, hogy egy radikális politikus az iszlámot erősen bíráló dokumentumfilmet akar bemutatni. A helyzetet annyira komolynak tartják, hogy felszólították a külföldön tartózkodó hollandokat: jelentkezzenek be országuk követségén.
jan. 22
6:48
Minden eddiginél nagyobb pofonok a kampányban (Infostart)
Hillary Clinton és Barack Obama szokatlanul éles összeütközése nyomta rá a bélyegét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok hétfő esti vitájára.
jan. 22
7:50
Hátborzongató felvételek: így ölnek a távolból! (Infostart)
Nagy-Britanniában komoly felháborodást kelt, hogy Afganisztánban amerikai repülőgépek és helikopterek az elmúlt időszakban többször is rálőttek a brit katonákra, mert tálib fegyvereseknek gondolták őket.
jan. 22
8:01
Árulónak tekintik a nők Oprah Winfreyt (Kripto Akadémia)
Árulással vádolja sok női rajongója az afro-amerikai Oprah Winfreyt, a tengerentúli talk show "királynőjét", amiért a fekete bőrű Barack Obama szenátort támogatja az elnökválasztási kampányban, ahelyett, hogy az első nőt akarná a Fehér Házba juttatni. Egy férfit támogat, azért mert fekete - fogalmazódik meg abban a több ezer levélben, amely Oprah irodájába az utóbbi hetekben érkezett. Az "üggyel"…
jan. 22
9:06
Védőbeszéd Haradinaj perében a hágai Nemzetközi Törvényszéken (Metropol)
A védelem szerint alaptalanok azok a vádak – emberölés, kínzás, nemi erőszak, üldözés –, amelyekkel Ramus Haradinaj volt koszovói miniszterelnököt és a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) két másik volt tagját vádolják a hágai Nemzetközi Törvényszéken.
jan. 22
10:16
A németek fegyvereket vettek a schengeni határnyitás után (Infostart)
A német rendőrök attól tartanak, hogy sokkal több illegális bevándorlóval kell szembenézniük, miután nem védhetik határaikat a tőlük keletebbre fekvő országoktól. Félelmükben több nyugat-európai állam is osztozik.
jan. 22
10:48
Videó: a kamerák előtt aludt el a politikus (Infostart)
Megviselte az amerikai elnökjelölti kampány a demokraták egyik esélyesének, Hillary Clintonnak a férjét.
jan. 22
10:54
"Megelőző nukleáris csapásra kell készülnie az NATO-nak" (Infostart)
Megelőző nukleáris csapás végrehajtására kell felkészülnie a NATO-nak annak érdekében, hogy meggátolja az ellenség tömegpusztító fegyvereinek bevetését - erre figyelmeztet volt katonai vezetők egy csoportja.
jan. 22
11:10
Bizalmi szavazást kér Romano Prodi (Infostart)
Bizalmi szavazást kér kormánya ellen Romano Prodi olasz miniszterelnök a képviselőházban és a szenátusban, hogy felmérje kabinetje támogatottságát.
jan. 22
11:21
A kihagyott lehetőség: miért nem érdeklődött Demszky Madridban? (Infostart)
Madrid három év alatt, 96 milliárd forintból építene meg egy, a budapesti 4-es metróhoz hasonló földalattit - közölte az InfoRádió kérdésére Madrid Tartomány Közlekedési és Infrastrukturális Tanácsadó Testülete. A magyar fővárosban több mint tíz éve készül a metró, és már 511 milliárdnál tart a tervezett költség.
jan. 22
12:21
Menekültek mészárolják az afrikai állatokat (Infostart)
Állatvédő csoportok szerint újabb komoly veszély fenyegeti Afrika különleges faunáját: az állatokat levadásszák a menekültek.
jan. 22
14:45
A kenyai kormány szerint előre eltervezett népirtás történt (Infostart)
A kenyai kormány bepanaszolja a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróságnál az ellenzéki erők vezetőit az afrikai országban december végén megrendezett elnökválasztást követő súlyos zavargások miatt, amelyek legkevesebb 700 ember halálát okozták.
jan. 22
14:50
Évente tízmillió gyermek hal értelmetlen halált (Infostart)
Még mindig csaknem 9,7 millió öt éven aluli gyerek hal meg évente a világon olyan, ma már könnyen gyógyítható betegségekben, mint a tüdőgyulladás vagy a malária - állapítja meg most kiadott éves jelentésében az ENSZ Gyermekalapja.
jan. 22
14:57
Egy egész ország borult sötétségbe (Kripto Akadémia)
Két napon belül másodszor maradt áramszolgáltatás nélkül egész Zambia hétfő estére, és az országos áramszünet okát egyelő nem tudják.
jan. 22
15:26
Gyurcsány: Koszovó függetlensége egyre elkerülhetetlenebbnek látszik (Kripto Akadémia)
Koszovó függetlenné válása egyre elkerülhetetlenebbnek látszik, bár ennek tartalmát és következményeit még meg kell határozni - mondta a magyar miniszterelnök kedden Strasbourgban, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén elhangzott beszédében.
jan. 22
15:55
Megtalálták a késelő román kisfiút (Kripto Akadémia)
Megtalálták a késelő gyermeket, aki a napokban megszökött a csíkszeredai nevelőintézetből, miután Budapestről a székelyföldi városba szállították - tudatta a Hargita megyei szociális és gyermekvédelmi hatóság igazgatója. Beszterce-Naszód megyében bukkantak a 12 éves fiúra, akit a múlt hét végén adtak át a magyar hatóságok a romániai gyermekvédelmi illetékeseknek.
jan. 22
16:29
Közelebb a megállapodás a lengyelországi amerikai rakétapajzs ügyében (Infostart)
A lengyel külügyminiszter szerint a jövő hónapban létrejöhet a megállapodás az Egyesült Államokkal a Lengyelországba telepítendő amerikai rakétapajzs egyes elemeiről.
jan. 22
17:33
30 kilométeres kamionsor egy lengyel-ukrán határnál (Kripto Akadémia)
Harminc kilométer hosszú kamionsor alakult ki egy lengyel-ukrán határátkelőnél, mert több lengyel vámos alacsony fizetése miatt szabadságot vett ki, vagy felmondta állását.
jan. 22
20:00
Megtalálták a késelő fiút, de nincs garancia, hogy nem szökik meg megint (Infostart)
Megtalálta a romániai rendőrség azt a 12 éves gyermeket, aki a napokban szökött meg a csíkszeredai nevelőintézetből. Ez a fiú szúrt combon korábban egy 15 éves fiút Budapesten, a Blaha Lujza téren. Miután elfogták, a székelyföldi városba szállították. Elekes Zoltán, a Hargita megyei szociális és gyermekvédelmi hatóság igazgatója azt mondta: a csendőrökkel és biztonsági őrökkel is tárgyalnak, hogy…
jan. 22
20:26
Erős földrengés Indonézia partjainál (Kripto Akadémia)
Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengést észleltek kedden az indonéziai Szumátra szigetének partjai közelében - jelentette az Egyesült Államok Geológiai Szolgálata. A rengés epicentruma a tengeren, az észak-szumátrai Sibolga várostól 172 kilométerre nyugatra, fészke (hipocentruma) pedig 12,8 kilométeres mélységben volt. A csendes-óceáni szökőár-előrejelző központ egyelőre…
jan. 22
20:33
A királynő gondoskodik arról, hogy ne derüljenek ki a titkok (Infostart)
Titkosíttatta II. Erzsébet királynő az édesanyja és a húga, Margit hercegnő végrendeletét, és erről a színfalak mögött egyezett az ügyvédje a brit főügyésszel, valamint a kincstár jogtanácsosaival. A titkos egyezség létezéséről egy bírósági per nyomán szerzett tudomást a parlament és a brit közvélemény.
jan. 22
20:55
Naszódon találták meg a kis késelőt (Kripto Akadémia)
A román rendőrök megtalálták kedden Naszódon azt a tizenkét éves kisfiút, aki Budapesten követett el bűncselekményeket, majd néhány nappal ezelőtt megszökött egy csíkszeredai gyermekvédelmi intézményből.
jan. 22
21:06
Antall Józsefre emlékeztek az Európai Parlamentben (Kripto Akadémia)
Antall József néhai miniszterelnökre emlékeztek kedden az Európai Parlamentben, a magyar néppárti delegáció (Fidesz-KDNP-MDF) szervezésében abból az alkalomból, hogy az EP vezetésének múlt heti döntése értelmében a volt magyar kormányfőről nevezik el a parlament új brüsszeli épületének egyik szárnyát.
jan. 22
21:13
Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa (Infostart)
Az arab országok kezdeményezésére a Gázai övezet humanitárius válságáról tart rendkívüli ülést az ENSZ Biztonsági Tanácsa.
jan. 22
21:15
Kész az Irán elleni határozattervezet szövege (Infostart)
Berlinben megállapodott az Irán elleni újabb büntetőintézkedéseket tartalmazó határozattervezet szövegéről a Biztonsági Tanács öt állandó tagja és Németország - közölte a német külügyminiszter azután, hogy az ügyben tárgyalt amerikai, brit, francia, kínai és orosz kollégájával.
jan. 22
21:51
Érsekújvárhoz közeli lőtéren készültek a Hedvig-ellenes felvételek (Kripto Akadémia)
Egy Érsekújvárhoz közeli magyar falu, Szímő (Zemné) lőterén készültek azok a videofelvételek, amelyek képsorain a szlovák rendőrség ruházatára hasonlító öltözékben ismeretlen fiatalok egy Hedvignek "szólított" célbábura zúdítanak golyózáport. Feltételezések szerint a bábu esetében a Nyitrán megvert magyar egyetemistáról, Malina Hedvigről "vették a mintát."
jan. 22
21:57
A volt ENSZ-főtitkár közvetít Kenyában (Kripto Akadémia)
Kenyába érkezett kedden Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár, hogy kísérletet tegyen a közvetítésre az elnökválasztás után kialakult véres belső viszályban. Annan megpróbálja egy tárgyalóasztalhoz ültetni a választások győztesének nyilvánított Mwai Kibakit és a politikus fő riválisát, a Kibaki újraválasztásának érvényességét vitató ellenzéki Raila Odingát.
jan. 22
22:02
Bill Clinton megint bóbiskolt a kamerák előtt (Kripto Akadémia)
Bill Clinton volt amerikai elnök, a híres "keveset alvók" egyike megint bóbiskolt a kamerák előtt, ezúttal Martin Luther King emléknapján, egy New York-i baptista templomban A politikus egy harlemi baptista templom istentiszteletén vett részt, amelyet az 1968-ban meggyilkolt híres fekete polgárjogi harcos emlékének szenteltek. Clinton díszvendégként az ünnepi emelvény mögött kapott ülőhelyet, így…
jan. 22
22:41
Több tízezer abortuszellenes tüntető Washingtonban (Kripto Akadémia)
A fagyos időjárás ellenére több tízezer abortuszellenes tüntető vonult végig Washington belvárosában kedden a terhesség mesterséges megszakítását alkotmányos joggá tévő 35 évvel ezelőtti bírósági döntés évfordulóján.
jan. 22
22:54
A lelki egészség szakemberek és laikusok közös ügye (Kripto Akadémia)
A lelki egészség kérdése, a lakosság mentálhigiénés állapota kiemelt téma az Európai Unióban. Nemcsak orvosi, szocializációs, erkölcsi, hanem gazdasági problémaként is kezelik a szakemberek, mondta Kurimay Tamás a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) vándorkonferenciájának keddi sajtótájékoztatóján.

Keresés