2008. január 24. csütörtök

jan. 24
8:05
A világon tízből öt ember állása bizonytalan (Kripto Akadémia)
A hitelpiaci válság és az emelkedő olajárak miatt kialakult gazdasági zűrzavar körülbelül 5 millióval növelheti a világon a munkanélküliek számát 2008-ban - áll a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (ILO) szerdán kiadott éves jelentésében.
jan. 24
9:12
Politikusok gyanús "üzleti" kapcsolatai (Infostart)
Védekezésre kényszerült az amerikai elnökválasztás egyik demokrata esélyese, Barack Obama, miután kiderült, hogy jó kapcsolatot ápol a kétes hírű Antoin "Tony" Rezkóval. A chicagói üzletember nemsokára bíróság elé áll csalás, zsarolás és pénzmosás vádjával. Hasonló vádak érték Barack Obama legfőbb vetélytársát, Hillary Clintont is.
jan. 24
9:45
Újabb négy halottja van a kenyai zavargásoknak (Infostart)
Kenyában legkevesebb négy ember halt meg szerda éjjel etnikai zavargásokban. Az erőszak a tavaly év végi, az ellenzék által vitatott végeredményű elnökválasztás után robbant ki.
jan. 24
9:51
Újabb orosz nukleáris szállítmány érkezett Iránba (Infostart)
Megérkezett Iránba a hatodik orosz nukleáris fűtőanyag-szállítmány. Az iráni atomenergia-hivatal helyettes vezetője szerint heteken belül megkezdődhet a busehri atomerőmű beindítása.
jan. 24
10:16
Négy és félmilliós raktárbetörés Nyíregyházán (Kripto Akadémia)
Négy és fél millió forint kárt okoztak a betörők az egyik nyíregyházi cégnek, amelynek raktárát fosztották ki - közölte a szabolcsi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A raktárba szerdán éjjel törtek be, s onnan öt mázsa kábelt és munkagépeket loptak el az ajtót felfeszítő, egyelőre ismeretlen elkövetők - mondta Fülöp Gergely rendőr főhadnagy.
jan. 24
10:27
Carla Bruni most épp levetkőzött (Kripto Akadémia)
Jóllehet, a franciák kezdenek torkig lenni Nicolas Sarkozy és a köztársasági elnök kedvese románcával - egy felmérés szerint 93 százalék vélekedett így -, a lapokat ez cseppet sem érdekli. A spanyol DT nevű újság kedvéért levetkőzött az énekesnő. Kezén ott virít az a gyémántgyűrű, amit Sarkozytól kapott.
jan. 24
10:45
Gyurcsány új frontot nyitott (Infostart)
Új frontot nyitott az európai gazdáknak juttatott uniós támogatásokért folytatott csatában a magyar kormányfő a davosi Világgazdasági Fórumon elmondott beszédében - írja az International Herald Tribune csütörtöki számában.
jan. 24
11:28
Lőttek a Hedvig-bábura tüzelő rendőr karrierjének (Infostart)
Elbocsátják a szlovák rendőrségtől azt a férfit, aki feltöltötte az internetre a "Hedvig-bábura" lövöldözős videofelvételt, amelyen ő maga is tüzet nyit a célpontra, lerúgja a bábu fejét, majd meg is ünnepli tettét.
jan. 24
12:18
Hatázottabb fellépést sürgetnek a gyermekkereskedelem ellen (Infostart)
Strasbourgban határozott hatósági fellépést sürget az egyre gyakoribb illegális örökbefogadás, illetve gyermekkereskedelem ellen az Európa Tanács.
jan. 24
15:17
Gázszállítás: magyar-román megállapodás (Infostart)
A MOL Földgázszállító Zrt. és a román Transgaz együttműködési megállapodást írt alá az Arad-Szeged gázvezeték megépítéséről - közölte a magyar vállalat közleményben.
jan. 24
15:33
Bill Clinton szerint a bőrszín és a nem dönt majd Dél-Karolinában (Infostart)
Hiába akarják az amerikai Demokrata Párt elnökségre pályázó jelöltjei elkerülni, hogy beskatulyázzák őket, a hétvégi dél-karolinai előválasztást a faji és nemi hovatartozás fogja eldönteni - mondja Bill Clinton volt elnök, aki szerint felesége elveszítheti a szavazást a jelentős részben feketék lakta államban. Közben a voksolás előtt tartott tévévitában a két vezető jelölt, Hillary Clinton és…
jan. 24
16:33
Thaci: napok kérdése a függetlenség (Kripto Akadémia)
A független Koszovó kikiáltása "napok kérdése" - jelentette ki az elszakadni kívánó dél-szerbiai tartomány miniszterelnöke Brüsszelben. Hashim Thaci a nyilatkozatot megelőzően Javier Solanával tárgyalt.
jan. 24
18:25
Őrizetbe vették a többfejű bűnszövetkezet 16 tagját (Infostart)
Csütörtök hajnalban őrizetbe vették a dél-olaszországi Camorra 16 tagját. Az érintett klán tagjai évek óta szedtek védelmi pénzeket a helyi vállalkozóktól. A szíciliaitól felépítésében sokban különböző dél-olasz bűnszövetkezet az egész régiót behálózza és több iparágat is a kezében tart. Ezért különösen nehéz fellépni vele szemben.
jan. 24
18:46
Jövőre meglehet az amerikai vízummentesség (Infostart)
Jövőre várható, hogy az Egyesült Államok vízummentességet biztosít Magyarország számára - mondta az InfoRádiónak Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese, miután a szocialista párt küldöttsége az amerikai képviselőház több tagjával is tárgyalt.
jan. 24
20:10
Láncfűrészek rontották el a brazil elnök kedvét (Infostart)
Hihetetlen tempóban fogy az amazóniai esőerdő: csak 2007 utolsó öt hónapjában háromezer négyzetkilométernyi területen pusztították el a növényzetet, legnagyobbrészt illegálisan.
jan. 24
20:55
Megbukott az olasz kormány (Infostart)
Benyújtotta lemondását Romano Prodi olasz kormányfő Giorgio Napolitano államfőnek - közölte az olasz elnöki hivatal. A tájékoztató szerint Napolitano arra kérte Prodit, hogy ügyvivő minőségben vezesse a kormányt, amíg zajlanak a válság rendezését célzó politikai tárgyalások. Előzőleg Prodi elvesztette a bizalmi szavazást a szenátusban. Napolitanónak döntenie kell arról, hogy előre hozott…
jan. 24
21:01
Gyorshír! Az olasz kormányfő elvesztette a bizalmi szavazást! (Kripto Akadémia)
Nem szavazott bizalmat csütörtök este az olasz szenátus Romano Prodi miniszterelnök balközép kormányának. Prodinak ezután be kell nyújtania lemondását.
jan. 24
21:51
Összefogtak a hollywoodi sztárok Koszovó függetlensége ellen (Infostart)
A Koszovó megtartásáért foggal-körömmel küzdő Szerbia onnan kapott váratlan és igen értékes segítséget, ahonnan valószínűleg egy csöppet sem számított rá: Hollywoodból. Politikai döntések meghozatalára ugyan nem, de szimpátiakeltésre annál inkább képes sztárok fogtak össze, s karolták fel a dél-szerbiai tartomány függetlenségét elutasító belgrádi álláspontot.

Keresés