2008. január 25. péntek

jan. 25
6:04
Hogy halt meg a nácikkal paktáló politikus? (Infostart)
A közelmúltban nyilvánosságra hozott dokumentumok újraindították a vitát Indiában a második világháború idején a nácikkal és a japánokkal lepaktáló Subhas Chandra Bose halálával kapcsolatban.
jan. 25
10:02
Hadbíróság előtt a gyilkossággal vádolt katonák (Infostart)
Az Egyesült Államokban hadbíróság elé állítanak három amerikai katonát, mert a vád szerint agyonlőttek egy sebesült és fegyvertelen iraki lázadót.
jan. 25
11:01
Egyiptom részlegesen lezárta a rafahi átkelőt (Infostart)
Az egyiptomi határőrök részlegesen lezárták a rafahi átkelőt, és csak azokat a palesztinokat engedik át, akik visszatérnek a Gázai övezetbe. A határőrök csütörtök este óta rohamfelszerelésben állnak sorfalat a határnál.
jan. 25
11:06
Újabb zavargások és halottak Kenyában (Infostart)
Kenyában újabb zavargások kezdődtek az ország délnyugati részén. Az összecsapásokban hárman meghaltak, több százan megsebesültek. Molo körzetéből már több tízezren menekültek el otthonukból.
jan. 25
13:39
Keddig hajlandó tárgyalni az olasz államfő (Infostart)
Olaszországban a tervek szerint jövő keddig tárgyal a parlamenti pártok vezetőivel a kormányfő lemondása után a köztársasági elnök. Romano Prodi csütörtök este nyújtotta be lemondását, miután elvesztette a bizalmi szavazást a szenátusban.
jan. 25
15:00
Remény Verespatakon: elhajtják a bányavállalatot? (Infostart)
Rosszindulatú ferdítésnek tekinti a verespataki aranybánya nyitására késülő Rosia Montana Gold Corpration a zöld szervezeteknek azt a bejelentését, hogy a verespataki rendezési terv érvénytelenítése a bányaprojekt engedélyezési folyamatának az újraindítását vonja maga után.
jan. 25
15:10
A Greenpeace megtalálta a Rába szennyezőjét (Infostart)
A stájerországi Wollsdorfban lévő bőrgyár szennyvízértéke október óta drasztikusan megemelkedett, és túllépte a törvényesen megengedett határt, ami kiváltó oka lehet a Rába újbóli habzásának - közölte a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet.
jan. 25
16:14
Oprah Winfrey lenne Obama alelnöke, Mitt Romney a jó ízlésért felelős miniszter (Kripto Akadémia)
Amennyiben demokrata részről Barack Obama szállna harcba a Fehér Házért, Oprah Winfrey, a talkshow-királynője lenne az alelnökjelöltje - az illinois-i szenátor, az amerikai előválasztások egyik demokrata párti főszereplője David Letterman Late Night Show című műsorában szerepelve tréfálkozott ily módon csütörtök este.
jan. 25
17:20
Drog: Magyarországon stagnál, világszinten emelkedik (Kripto Akadémia)
Az ENSZ eddigi felmérései szerint a világban tovább nőtt, Magyarországon stagnált a drogfogyasztók száma az elmúlt tíz évben - hangzott el a Magyar Addiktológiai Társaság által szervezett nemzetközi konferencián pénteken Budapesten. Az ENSZ 1998-ban fogadott el egy tíz évre szóló politikai deklarációt és akciótervet, melynek fő célja a drogfogyasztás visszaszorítása volt. Ennek európai…
jan. 25
17:58
Albánia elsőként szeretné elismerni Koszovó függetlenségét (Kripto Akadémia)
Albániának nagy vágya, hogy elsőként ismerje el Koszovó függetlenségét, de tudja, milyen érzékeny kérdésről van szó, s ezért megelégszik azzal, hogy az önállóságot követelő dél-szerbiai tartományt elsőként elismerők között legyen - jelentette ki pénteken Pristinában Bamir Topi albán államfő. Az elnök háromnapos hivatalos látogatásra érkezett Koszovóba, s útja első napján Joachim Rückerrel, az…
jan. 25
18:30
Francia politikusok és elemzők kétlik, hogy egyetlen bróker követte el a milliárdos csalást (Kripto Akadémia)
Francia politikusok és elemzők nehezen tartják elképzelhetőnek, hogy egyetlen bróker lenne felelős a Franciaország második legnagyobb tőzsdén jegyzett bankja közel ötmilliárd eurós veszteségéért. A Société Générale elnök-vezérigazgatója, Daniel Bouton maga jelentette be csütörtökön, hogy egyik párizsi brókere, "egy csaló, egy terrorista óriási intelligenciával" kijátszotta a bank biztonsági…
jan. 25
20:23
Parázs vita a kábítószerek besorolásáról (Infostart)
A legfrissebb bűnügyi adatok nyilvánosságra hozatala után ismét felélénkült a vita Nagy-Britanniában a cannabis besorolásáról, egy év alatt ugyanis ötödével nőtt a kábítószerrel összefüggő visszaélések száma, főképpen a marihuánahasználók miatt.
jan. 25
20:56
Ötmillió dollár jutalom egy 9/11-es terrorista nyomravezetőjének (Kripto Akadémia)
Ötmillió dollár (885 millió forint) nyomravezetői jutalmat adott az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) annak a repülős oktatónak, aki segített a 2001. szeptember 11-i merényletek egyik előkészítőjének nyomára bukkanni. A 69 éves Clarence Prevost a terrortámadásokban való bűnrészességért életfogytiglani börtönre ítélt Zacarias Moussaoui megtalálásában segített a szövetségi nyomozóknak -…
jan. 25
21:12
Visszatér a kormányzatba az iraki háború szellemi atyja (Infostart)
Az amerikai külügyminisztérium fegyverzetellenőrzési bizottságának elnöke lesz Paul Wolfowitz, a Világbank volt elnöke. A Bush-kormányzat egykori, keményvonalas tagjának többek között az iráni és az észak-koreai ügyekbe lesz beleszólása.
jan. 25
21:12
Az olasz államfő megkezdte a tárgyalásokat a politikai vezetőkkel (Kripto Akadémia)
Az olasz államfő megkezdte a tárgyalásokat a politikai élet vezetőivel a Romano Prodi miniszterelnök lemondása nyomán kialakult válság rendezéséről. Giorgio Napolitano péntek délután elsőként Franco Marini szenátusi és Fausto Bertinotti képviselőházi elnököt fogadta; ők mindhárman, csakúgy mint Prodi és a kormányát alkotó baloldali pártok egy olyan átmeneti kormány megalakítását támogatják,…
jan. 25
21:18
"Nagyon intelligens" a Hedvig-bábura lövöldöző szlovák vasúti rendőr (Metropol)
A szlovák vasúti rendőrség vizsgálatot kezdett egy kötelékébe tartozó rendőr ellen, akiről csütörtökön kiderült, hogy ő volt az, aki a Nyitrán megvert magyar egyetemistát, Malina Hedviget "megjelenítő", Hedvignek nevezett célbábura lövöldözött az Érsekújvárhoz közeli Szímő község vadásztársaságának lőterén.
jan. 25
21:45
A szlovák vasúti rendőrség szerint a Hedvig-bábura lövöldöző emberük "nagyon intelligens" (Kripto Akadémia)
A szlovák vasúti rendőrség vizsgálatot kezdett egy kötelékébe tartozó rendőr ellen, akiről csütörtökön kiderült, hogy ő volt az, aki a Nyitrán megvert magyar egyetemistát, Malina Hedviget "megjelenítő", Hedvignek nevezett célbábura lövöldözött az Érsekújvárhoz közeli Szímő község vadásztársaságának lőterén.
jan. 25
21:56
Elkobozták egy grúz milliomos tv-adóját (Kripto Akadémia)
A grúz főváros bírósága lefoglalta Badri Patarkacisvili milliomos televízió-adóját és más vagyontárgyait - közölte pénteken a bíróság szóvivője. Patarkacisvili ellen január 10-én emelt vádat a grúz ügyészség, azzal gyanúsítva őt, hogy államcsínyt és terrortámadásokat szervezett. A milliomos Mihail Szaakasvili régi-új államfő vetélytársaként indult a január elején rendezett elnökválasztáson.
jan. 25
22:13
Pokoli torony Las Vegasban (Kripto Akadémia)
Tűz ütött ki pénteken az amerikai (Nevada állambeli) Las Vegas egyik legnagyobb szállodájában.
jan. 25
22:29
Magyar származású politikus is indul az amerikai kongresszusi választásokon (Kripto Akadémia)
Andrew Harris marylandi szenátor személyében egy magyar származású politikus is indul az Egyesült Államokban a novemberi szövetségi kongresszusi választásokon. Andrew Harris orvos, Maryland szövetségi állam szenátusának republikánus párti tagja, első generációs magyar amerikai.
jan. 25
23:06
Mogiljevics volt feleségét is őrizetbe vették (Kripto Akadémia)
Olga Snajdert, Szemjon Moglijevics volt feleségét is őrizetbe vették Moszkvában - közölte a Vesztyi 24 hírtelevízió pénteken este, s az értesülést a rendvédelmi szervek később megerősítették. Az őrizetbe vétel okát a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölték, csupán annyit mondtak el, hogy az asszony jogász, és köze volt Vlagyimir Nyekraszovnak, az Arbat-Presztizs kozmetikai üzletlánc…

Keresés