2008. január 5. szombat

jan. 5
5:20
Hangsúlyozottan a magyar népnek adta vissza az amerikai kormány a nemzeti ereklyéket (Alternatív Energia)
Harminc éve, 1978. január 6-án érkezett vissza Magyarországra a Szent Korona. A II. világháború végén amerikai kézre került nemzeti ereklyéket - a koronát, a jogart, az országalmát, a kardot és a koronázási palástot - Cyrus Vance akkori amerikai külügyminiszter adta át az Országházban "az amerikai nép képviseletében a magyar népnek". Átadása után a korona csak tudományos viták középpontjába…
jan. 5
5:31
Ketten már országgyűlési képviselőként várják majd a választók szavazatait (Alternatív Energia)
Az MDF-es Csapody Miklós, a liberális Lakos Imre és a Fidesz-KDNP színeiben induló Rétvári Bence lehet esélyes a Budapest XI. kerületében január végén megtartandó időközi parlamenti képviselő választáson. A jelöltek nyilvántartásba vételének határideje tegnap járt le, s rajtuk kívül várhatóan csak a MIÉP-es Fenyvessy Zoltán indul. A voksoltást azt követően kellett kiírni, hogy az egyik újbudai…
jan. 5
5:41
Átláthatatlan és jogszerűtlen a MÁV és leánycége tevékenysége (Alternatív Energia)
Három vizsgálat is zajlik a magyar vasút szerdai blamázsa miatt, a valódi felelősök megtalálására mégis kevés az esély. A közlekedési miniszter a Fidesz felszólítására sem mond le. A személyszállító MÁV-leánycég, a MÁV Start vezetőit sem munkaviszonyuktól fosztották meg "büntetésül", hanem olyan tisztségeiktől, amelyekben mandátumuk amúgy is hamarosan lejárt volna. A MÁV Zrt.-nél egyelőre felelőst…
jan. 5
5:52
Tóth Károly megint eltörölné a vizitdíjat (Alternatív Energia)
Ismét megpróbálkozik a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésével Tóth Károly. A szocialista képviselő kezdeményezése ettől függetlenül várhatóan elbukik: az MSZP-frakció egyszer már elvetette a javaslatot, s a képviselőcsoport vezetője nem lát olyan új körülményt, amely alapján ezúttal másként döntenének. Az is kétséges, hogy Tóth javaslata egyáltalán benyújtható-e, hiszen nem kapcsolódik…
jan. 5
7:19
A rendőrök megirigyelték a kifutók modelljeit (Infostart)
Európai színvonalú arculatváltásra készül a rendőrség. Az új, divatos egyenruhák 2009-re vagy 2010-re készülhetnek el, és elképzelhető, hogy ekkortól a rendőrség egy új szlogent használ majd, a "Szolgálunk és védünk" helyett.
jan. 5
7:43
Érdekesebb "szétszavazások" az Országgyűlésben 2007-ben (Alternatív Energia)
Több alkalommal is előfordult tavaly az Országgyűlésben, hogy a koalíciós pártok valamelyike szavazott le kormányjavaslatot, de arra is volt példa, hogy a Ház az interpellációs időszakban nem fogadott el államtitkári választ.
jan. 5
10:08
Kormányzati negyed - ennyi volt? (Infostart)
A Népszabadság értesülése szerint eredménytelenné nyilvánítják a kormánynegyed felépítésére kiírt közbeszerzési pályázatot, a kabinet csak 2010-ben folytatná a programot. Lapszemle.
jan. 5
10:10
Harminc éve itthon a Szent Korona (Infostart)
Ünnepi nagymisén emlékeznek meg vasárnap a Szent Korona hazatérésének harmincadik évfordulójáról a Mátyás-templomban.
jan. 5
10:14
Tokaji törkölypálinka, barnacukorral (Metropol)
Egy igazi hungarikumot, a tokajit választotta kozmetikai kezelésének alapjául az egyik külföldi tulajdonban lévő budapesti luxusszálloda.
jan. 5
10:15
Harminc éve került vissza a Szent Korona Magyarországra (Alternatív Energia)
A Szent Korona hazatérésének 30. évfordulójáról emlékeznek meg vízkereszt ünnepén a Mátyás-templomban, ahol vasárnap 10 órakor ünnepi nagymisét tartanak. A latin nyelvű hálaadáson a templom ének- és zenekara Liszt Ferenc Koronázási miséjét adja elő.
jan. 5
10:40
Szigor, vér és verejték az M0-áson (Infostart)
Várhatóan csak 2009-től vezetik be a használatarányos útdíjat a magyarországi autópályákon - közölte az Állami Autópálya kezelő Zrt. vezérigazgatója. Az M0-ás új szakaszának átadása után megkezdődik a már meglévő részek felújítása.
jan. 5
12:45
Fidesz: újra kell tárgyalni a mentés és a betegszállítás rendjét (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint újra kell tárgyalni a mentés és a betegszállítás rendjét, mert jelenleg káosz van e területen. Erről Horváth Zsolt, az ellenzéki párt egészségügyi kabinetjének helyettes vezetője beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 5
12:50
A Fidesz szerint még mindig káosz van a betegszállításban (Infostart)
A mentés és a betegszállítás január elsejétől érvényes rendjének újragondolását javasolja a Fidesz, mert az ellenzéki párt szerint továbbra is káosz van ezen a területen.
jan. 5
12:55
Visszajelzésre kéri az APEH-et a KDNP (Infostart)
A KDNP azt szeretné, ha a jövőben az APEH visszajelzést küldene az adózóknak egyszázalékos felajánlásukról.
jan. 5
13:08
KDNP: legyen visszajelzés az egyszázalékos felajánlásokról (Alternatív Energia)
A KDNP kezdeményezi, hogy az APEH küldjön visszajelzést az adózóknak egyszázalékos felajánlásukról, s ha kell, ennek érdekében törvényt is módosítanának. Erről Soltész Miklós, a párt országgyűlési képviselője beszélt szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 5
13:40
Esztergomi segédpüspököt szentelt Erdő Péter (Alternatív Energia)
Erdő Péter az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé szentelte szombaton Székely Jánost, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorát, akinek XVI. Benedek pápa a febianai címzetes püspöki címet adományozta.
jan. 5
15:04
Elszámolást követel a Fidesz a kormánytól (Infostart)
A Fidesz szóvivője felszólította a kormányt, hogy számoljon el a kormányzati negyed előkészítésére fordított összegekkel.
jan. 5
15:06
Fidesz: törvénysértő adatgyűjtés a csepeli önkormányzatnál (Alternatív Energia)
Az adatvédelmi biztos hivatalához fordul a csepeli önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója, mert a kerület szocialista polgármestere törvénysértő adatbázis-építést folytat - jelentette be Németh Szilárd, a képviselőcsoport tagja szombaton Budapesten.
jan. 5
15:17
Új eljárás a tokaji kistérség kórházi ellátási körzetének megváltoztatása ügyében (Alternatív Energia)
Új eljárásra kötelezte az ÁNTSZ Észak-magyarországi Igazgatóságát az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a tokaji kistérség kórházi ellátási körzetének megváltoztatása ügyében - mondta az MTI-nek Antal Gabriella, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház igazgatója.
jan. 5
15:55
A Fidesz a kormányzati negyed előkészületi költségeinek nyilvánosságra hozatalát követeli (Alternatív Energia)
A kormány számoljon el: hány száz millió forintot költött el a kormányzati negyednek, "ennek a teljesen értelmetlen és elfogadhatatlan luxusberuházásnak az előkészítésére" - írta szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
jan. 5
16:10
Vasárnap ónos esőre, havazásra számíthatunk (Metropol)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Dél-Dunántúlra a szombaton várható erős jegesedés, illetve a többfelé valószínű tartós, intenzív ónos eső miatt; a riasztás szombaton éjfélig van érvényben.
jan. 5
16:26
Jövő héten is kerülje el a Váci utat! (Infostart)
Várhatóan kedd este 6 óráig lesz lezárva a Váci út a Zsilip,- és a Garam utca közötti szakaszon - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
jan. 5
17:16
Gyurcsány Ferenc hétfőn munkába áll (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már Magyarországon van, hétfőn hivatalosan is munkába áll és részt vesz a szerdai kormányülésen - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton az MTI-vel.
jan. 5
17:31
Várhatóan jövő hét keddig lesz lezárva a Váci út egy szakasza (Metropol)
Várhatóan kedden este 6 óráig lesz lezárva a Váci út a Zsilip és a Garam utca közötti szakaszon, legalábbis a volt bőrgyárat bontó cég ekkorra ígérte, hogy befejezi az omlásveszély-elhárítási munkálatokat.
jan. 5
19:40
A kormányszóvivő szerint 2009-re elkészül a kormányzati negyed - a nap hírei (Infostart)
A kormányszóvivő szerint nem jelent többletterhet az adófizetőknek a kormányzati negyed előkészületeire fordított összeg. Változást sürget a mentés és a betegszállítás januártól érvényes rendjében a Fidesz. A tervek szerint jövő hét elején hazatér a Kenyában tartózkodó mintegy 200 magyar turista. A nap hírei 2008. január 5-én, szombaton.
jan. 5
20:24
Gyanús port tartalmazó levelet kapott három országgyűlési képviselő (Alternatív Energia)
Gyanús port tartalmazó levelet kapott három országgyűlési képviselő a napokban, a küldemény egészségre káros anyagot nem tartalmazott - erősítette meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője az MTI értesülését szombaton.
jan. 5
22:02
Ismeretlenek ellopták a képviselők vagyonnyilatkozatát Edve községben (Alternatív Energia)
Betöréses lopás miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettesek ellen, akik a Győr-Moson-Sopron megyei Edve községben feltörték a polgármesteri hivatal irodájának ajtaját és elvitték magukkal az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatát - közölte a rendőrség az MTI-vel szombaton.

Keresés