2008. január 15. kedd

jan. 15
6:07
Összeesküvést szőttek a britek Olaszország ellen (Infostart)
Nagy-Britannia összeesküvést szőtt Olaszország ellen 1976-ban, mert London attól tartott: az Olasz Kommunista Párt megnyeri a választást, és kormányt alakíthat. Az összeesküvésben részt vett az Egyesült Államok, brüsszeli illetékesek és a Vatikán is.
jan. 15
6:23
Huszonheten megsebesültek robbantásos merényletben Thaiföldön (Infostart)
Huszonhét ember megsebesült kedden Thaiföldön, miután feltehetően muzulmán lázadók felrobbantottak egy motorkerékpárra erősített pokolgépet egy zsúfolt piac közelében az ország déli részén - közölte a rendőrség.
jan. 15
6:46
Göncz Kinga a szerb külügyminiszterrel találkozik (Kripto Akadémia)
Göncz Kinga is felszólal a Civilizációk Szövetsége kedden nyíló, kétnapos madridi fórumán, s kétoldalú találkozókat is lebonyolít a spanyol fővárosban a magyar külügyminiszter. Göncz Kinga így kedden találkozik szerb partnerével, Vuk Jeremiccsel, és a tárgyaláson szó lesz Koszovó jövőjéről.
jan. 15
6:51
A stratégiai kapcsolatok megerősítése a célja Gyurcsánynak Indiában (Kripto Akadémia)
A magyar-indiai gazdasági együttműködés elmélyítése, a stratégiai kapcsolatok megerősítése a célja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden kezdődő, ötnapos indiai vizitjének.
jan. 15
6:56
Szili felkeresi a Nagy Nemzetgyűlés elnökét (Kripto Akadémia)
Ankarában kezd tárgyalásokat kedden Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, aki megbeszéléseket folytat török partnerével, a Nagy Nemzetgyűlés elnökével, továbbá egyeztet Isztambul és Pécs, mint a 2010-es európai kulturális fővárosai közötti együttműködéséről, s Rodostót is felkeresi.
jan. 15
8:11
Öt EU-s tagország ma is munkavállalási engedélyt követel a magyaroktól (Kripto Akadémia)
Szabadon vállalhatnak munkát a magyarok a régi európai uniós tagországok közül tízben, öt országban viszont még mindig megkövetelik a munkavállalási engedélyt - olvasható az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közölt EU-tájékoztatóban.
jan. 15
8:49
Globális adatbázis segítheti a nyomozást (Infostart)
Nemzetközi adatbázis létrehozását tervezi az FBI és a brit rendőrség, amely a világon körözött valamennyi bűnöző és terrorista személyes és biometrikus adatait tartalmazná.
jan. 15
9:48
Már az együttműködést készíti elő Clinton és Obama (Infostart)
Ezentúl visszafogottabban bírálja majd egymást a demokraták két legesélyesebb elnökjelöltje. Hillary Rodham Clinton és Barack Obama attól tart, hogy a kiélezett választási retorika gyöngítené a párt esélyeit arra, hogy megszerezze a Fehér házat.
jan. 15
10:27
A politikusok az ő kegyeiket lesik... (Kripto Akadémia)
A politikusok az ő kegyeiket lesik, a pártok az ő szavazataikat akarják begyűjteni, a reklámok elsősorban értük-nekik szólnak - a társadalom gerincét képező, szellemileg-politikailag meghatározó, a tömegfogyasztásban élen járó középosztály tagjairól van szó, akiket Ausztriában is épp úgy körüludvarolnak, mint a többi fejlett demokráciákban. De valójában kik is tartoznak a középosztályhoz?
jan. 15
11:19
Londoni olimpia: óriási összeg hiányzik (Infostart)
Egymilliárd fontos (340 milliárd forintos) feketelyukkal kell szembenéznie a 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságának.
jan. 15
11:51
Lerángatták a fákról a környezetvédőket (Infostart)
A drezdai rendőrség kényszerítette távozásra a Robin Wood nevű környezetvédő csoport aktivistáit, akik december eleje óta a szász főváros déli negyedében két fára felmászva tiltakoztak egy híd tervezett építése ellen. A látványos akció több száz érdeklődőt vonzott a helyszínre.
jan. 15
12:07
Bagdadban tárgyal Rice amerikai külügyminiszter (Infostart)
Bagdadba érkezett kedd délelőtt Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, és azonnal tárgyalóasztalhoz ült Núri al-Máliki iraki kormányfővel.
jan. 15
12:18
A sajt- és bortermelők bűnhődnek a nápolyi szemétválság miatt (Infostart)
Hiába vetette be a kormány a hadsereget, még mindig 7 ezer tonna szemét bűzölög Nápoly utcáin. Mivel a vásárlók fertőzéstől félnek, drasztikusan zuhan a kereslet a világhírű, bivalytejből készült sajt és a helyi bor iránt.
jan. 15
12:56
Koalíciós huzavona a fiatalkorú bűnözés kapcsán (Infostart)
A fiatalkorú bűnözés visszaszorítása egyre inkább szakítópróba elé állítja a berlini kormánykoalíciót. A Szociáldemokrata Párt ugyanis elutasította a kereszténypártok követelését, hogy még a hesseni tartományi választás előtt kezdjenek tárgyalást az érvényben lévő jogszabályok szigorításáról.
jan. 15
13:10
A pokol tüzére kerülnek Koszovó elismerői? (Kripto Akadémia)
Koszovó függetlenségéhez a szerb pravoszláv egyháznak is lesz néhány szava. Erre utalnak Amfilohije crna-gorai-primorjei metropolita szavai, aki kijelentette: a pokol tüzére kerülnek mindazok, akik elismerik a tartomány függetlenségét.
jan. 15
15:12
A Gyergyó-övezetből jött a Blaha Lujza téri késelő kisfiú (Kripto Akadémia)
Megpróbálják a lehető legjobb körülmények közé helyezni Romániában azt a kisfiút, aki nemrégiben Budapesten a Blaha Lujza téren megkéselt egy másik kiskorút - mondta kedden Csíkszeredában Bartha Éva, a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság ügyvezető igazgatója.
jan. 15
15:24
Halálos fenyegetés Sarkozy fiának (Infostart)
Továbbra is vezető téma a francia sajtóban Nicolas Sarkozy köztársasági elnök magánélete, miközben az államfő a Közel-Keleten folytat tárgyalásokat a katonai és atomipari együttműködésről. A francia lapok szerint az elnök titokban már feleségül is vette új barátnőjét, akit nemrég hivatalosan is bemutatott a médiának.
jan. 15
15:24
Meciar: Tarthatatlan, hogy ma akárki lehet újságíró (Kripto Akadémia)
Tarthatatlan, hogy ma akárki lehet újságíró - jelentette ki kedden a sajtó képviselői előtt Vladimír Meciar, aki szerint az lenne a helyénvaló, ha egy erre rendszeresített intézmény vagy szervezet döntené el, hogy ki lehet, s ki nem lehet újságíró.
jan. 15
15:46
Újra lesz katonai díszszemle a Vörös téren (Metropol)
Május 9-én, a Győzelem napján 1990 óta első ízben újra katonai díszszemle lesz a moszkvai Vörös téren – közölték kedden katonai források az Interfax orosz hírügynökséggel.
jan. 15
15:46
Étteremrobbantással fenyegetnek a tálibok (Kripto Akadémia)
A nyugati vendégek körében népszerű kabuli éttermek elleni támadások fokozásával fenyegetett kedden egy tálib szóvivő. Zabiullah Mudzsahid néven bemutatkozó férfi bejelentése egy nappal azután érkezett, hogy nyolc halálos áldozattal járó merényletet követtek el Kabulban egy luxusszálloda ellen.
jan. 15
17:12
Diákok és tanárok tiltakoznak a "vaskalapos" pápa látogatása ellen (Infostart)
Elhalasztották XVI. Benedek pápa látogatását Róma legtekintélyesebb egyetemén, a VIII. Bonifác pápa által 1303-ban alapított La Sapienzián, miután diákok és tanárok tiltakoztak ellene, arra hivatkozva, hogy XVI. Benedek vaskalapos nézeteket vall a tudományról.
jan. 15
17:18
Pokolgépes merénylet egy amerikai diplomáciai autó ellen (Infostart)
Pokolgépes merényletet követtek el a bejrúti amerikai nagykövetség egyik gépkocsija ellen a libanoni fővárostól északra - közölték helyi biztonsági források.
jan. 15
17:18
Merénylet a bejrúti amerikai nagykövetség egyik gépkocsija ellen (Metropol)
Pokolgépes merényletet követtek el kedden a bejrúti amerikai nagykövetség egyik gépkocsija ellen a libanoni fővárostól északra - közölték helyi biztonsági források.
jan. 15
18:47
160 kilométeres sebesség a cseh autópályákon? (Kripto Akadémia)
Nem kizárt, hogy a közeljövőben a csehországi autópályák néhány szakaszán a jelenlegi óránkénti 130 kilométeres sebesség helyett 160-nal lehet majd száguldozni. A hatályos közlekedési szabályok módosítását a közlekedési minisztérium dolgozta ki, s Ales Rebícek, a tárca vezetője bejelentette, hogy rövidesen a parlament elé terjeszti a javaslatot.
jan. 15
19:03
Nem lesz népszavazás Franciaországban az európai reformszerződésről (Kripto Akadémia)
A francia nemzetgyűlés kedden elvetette az ellenzéki kommunisták törvényjavaslatát, amely alapján csak népszavazással lehetett volna ratifikálni a Lisszaboni Szerződést Franciaországban.
jan. 15
19:17
A kormánypárti padsorokba akar ülni az ellenzék (Infostart)
Egy nappal az ellenzék újabb tömegtüntetései előtt, botrányos körülmények között megszakadt a kenyai parlament első ülése. A közös imával kezdődött ülés gyorsan Kibaki elnök és az őt választási csalással vádoló ellenzéki vezető, Raila Odinga sárdobálásává változott. A fővárost, Nairobit közben rendőrségi elitalakulatok zárták le, hogy így akadályozzák meg a további erőszakot.
jan. 15
19:19
"Le a jelzőlámpákkal, akkor kevesebb lesz a dugó és baleset!" (Infostart)
Miközben sok város akarja lemásolni a londoni dugódíjat, addig egy közlekedési témákkal foglalkozó brit tévéproducer azért indított kampányt, hogy kevésbé korlátozzák a forgalmat. Martin Cassini szerint a közlekedési jelzőlámpák - paradox módon - dugókat és baleseteket okoznak.
jan. 15
19:20
A diákok tiltakozása miatt lefújták a pápa egyetemi látogatását (Kripto Akadémia)
Elhalasztották XVI. Benedek csütörtökre tervezett látogatását egy római egyetemen - jelentették be kedden a Vatikánban azt követően, hogy az oktatók és a diákok egy része tiltakozott az egyházfőnek szóló meghívás ellen. Az egyházfő helyénvalónak találta elhalasztani az eseményt - tudatta a Vatikán egy rövid közleményben. A szöveg nem részletezte a pápa távolmaradásának indokait, ugyanakkor…
jan. 15
20:13
Halálosan megfenyegették Sarkozy 10 éves kisfiát (Kripto Akadémia)
Michele Alliot-Marie francia belügyminiszter egy keddi rádióinterjúban megerősítette azt a lapértesülést, miszerint Nicolas Sarkozy államfő 10 éves, Louis nevű kisfiát mobiltelefonján halálosan megfenyegették. Az ügyben egy 21 és 22 éves férfit a múlt héten letartóztattak és februárban kell a bíróságon felelniük tettükért.
jan. 15
20:15
Mi legyen Bill Clinton titulusa? Hillary pályázatot hirdetne (Kripto Akadémia)
Hillary Clinton pályázatot hirdet férje, a volt elnök, Bill Clinton titulusára, ha megnyeri az amerikai elnökválasztást, a first lady az esetében ugyanis nem éppen helyénvaló. A demokrata párti elnökjelöltség, majd az elnökség elnyerésére törekvő New York-i szenátor asszony a népszerű Tyra Banks-showban nyilatkozott erről.
jan. 15
20:46
A szülők enyhítenék kislányuk 12 éves gyilkosának büntetését (Kripto Akadémia)
Baseballütővel agyoncsapta kislányukat, a gyászoló szülők mégsem akarják, hogy törvény előtt feleljen tettéért másfél éves gyermekük 12 éves gyilkosa. A floridai Oncel Joseph és Merlande Alexis január 4-én másodunokatestvére felügyeletére bízták 17 hónapos kislányukat. A fiú a kicsi hangja miatt nem hallotta a rajzfilmet a tévében, ezért megütötte egy baseballütővel. A kislány belehalt a…
jan. 15
21:28
Rádiótól internetig - minden fórumot felhasználnak a körözésre (Infostart)
A Vörös Hadsereg Frakció nevű szélsőbaloldali csoport működése idején hirdetőoszlopokon, de még házfalakon is láthatók voltak a merényletek elkövetésével gyanúsítottak fényképei. A kiterjedt körözés a jelek szerint eredményes volt, mert a rendőrségnek végül is sikerült a csoport tagjait elfogni. Ma már inkább rendőrségi épületekben láthatók körözött személyek képmásai.
jan. 15
21:41
Elnökválasztási kedvet növelő utcai performansz (Kripto Akadémia)
A Szerbiai Diákszövetség kedden a politikai kampányokban ritkán használt eszközzel, utcai performansszal buzdította a belgrádi fiatalokat arra, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a hét végén esedékes elnökválasztáson.
jan. 15
23:01
Sarkozy magánélete háttérbe szorítja a fontos ügyeket? (Kripto Akadémia)
Sokallja a francia államfő magánéletének kitálalását Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjának vezetője, mert véleménye szerint ez e körül csapott médialárma elnyomja a politikai témákat. A politikus az EP ülésszaka alkalmából tartott sajtóértekezletén fejtette ki sarkos álláspontját. "Három fontos téma van terítéken az EU szlovén elnökségének most megkezdődött…

Keresés