2008. január 17. csütörtök

jan. 17
6:51
A medve visszavág: orosz rakétatámaszpont Szerbiában (Infostart)
Orosz rakétatámaszpontokat telepítenek Nyugat-Szerbiában a boszniai és a horvát határ mentén.
jan. 17
8:25
Négy halott a burgenlandi A6-os autósztrádán (Kripto Akadémia)
Súlyos, négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset történt csütörtök reggel a Szlovákiát és Ausztriát összekötő, északi A6-os autópálya burgenlandi szakaszán, a lajtafalui (Potzneusiedl) leágazás közelében.
jan. 17
9:01
Terjed az örömnövény (Infostart)
Egyre több helyen ültetnek az ópium előállításához szükséges mákot Irakban. A gazdálkodók azért kezdenek ilyen vállalkozásba, mert nem tudnak megélni a hagyományos termények termesztéséből.
jan. 17
9:29
A gazdák ellenállása hátráltatja a madárkór felszámolását (Kripto Akadémia)
A baromfitartók ellenállása hátráltatja a szárnyasok között pusztító madárinfluenza-járvány felszámolását az indiai Nyugat-Bengál szövetségi államban - közölték szerdán az állategészségügyi hatóságok. Az érintett 400 ezer baromfi elpusztítása akár egy hetet is igénybe vehet - tették hozzá. Eközben Nyugat-Bengál újabb négy körzetéből jelentettek elhullott szárnyasokat, a madártetemekből vett…
jan. 17
10:16
Botrányos kémkedés: "a szálak egészen magasra vezetnek" (Infostart)
A News osztrák hírmagazin úgy tudja, hogy Vlagyimir Putyin elnök sógora az az orosz férfi, akit tavaly júniusban kémkedés gyanújával őrizetbe vettek Ausztriában, majd később - diplomáciai mentességére hivatkozva - szabadon engedtek.
jan. 17
11:02
Putyin sógora a kémkedés gyanújával őrizetbe vett férfi? (Kripto Akadémia)
A News osztrák hírmagazin állítása szerint Vlagyimir Putyin elnök sógora az az orosz férfi, akit tavaly júniusban kémkedés gyanújával őrizetbe vettek Ausztriában, majd később - diplomáciai mentességére hivatkozva - szabadon engedtek. A folyóirat csütörtökön megjelent számában forrás megnevezése nélkül azt írta, hogy a már korábban is rejtélyes ügy most még szövevényesebbé vált. Kiderült, hogy "a…
jan. 17
11:18
Elhunyt György herceg (Kripto Akadémia)
Elhunyt Grúzia volt királyi családjának egy rangidős tagja. Az ősi Bagrationi- vagy Bagratida-dinasztiából származó György herceget Tbilisziben érte a halál. 63 éves volt, és fertőző májgyulladásban szenvedett. György herceg (Georgi Bagrationi-Muhraneli) 1944-ben született Rómában Irakli Bagrationi-Muhraneli herceg és María Antonieta Pasquini grófnő házasságából. Spanyolországban élt, és első…
jan. 17
11:53
Ellenzéki vélemény: "rohadtul felháborító" (Infostart)
Heves felzúdulást keltett az érintett államokban, hogy az amerikai védelmi miniszter meglehetősen nyersen kritizálta a Dél-Afganisztánban harcoló NATO-alakulatok felkészültségét.
jan. 17
12:31
Orosz selyemzsinór a British Councilnak (Infostart)
Régen nem volt ilyen rossz Nagy-Britannia és Oroszország viszonya, mint napjainkban. A kulturális kapcsolatokat ápoló British Council három oroszországi intézete közül kettőt orosz nyomásra be kellett zárni.
jan. 17
12:50
Körbezárták este Pozsonyt - bankrabló után kutatva (Kripto Akadémia)
Bankrablót üldöztek, s emiatt zárták körbe szerdán este Pozsonyt, de a keresett személyt nem sikerült megtalálni - közölte csütörtökön a szlovák rendőrség, hozzáfűzve, hogy az illető ellen országos körözést rendeltek el.
jan. 17
13:13
A pannon puma kómában, a tátrai tigris csúcsformában (Infostart)
Szlovákia gazdasága továbbra is gyors ütemben fejlődik, de gazdasága még így is messze elmarad az Európai Unió átlagától.
jan. 17
13:55
Betiltottak egy neonáci menetet (Kripto Akadémia)
Betiltották a szombatra tervezett neonáci tüntetést a nyugat-csehországi Pilsenben. "Nagyon veszélyes helyzet alakult ki. Nem láttunk más kiutat, mint betiltani a korábban engedélyezett menetet" - közölte csütörtökön Pavel Rödl polgármester. "A szólásszabadságért" jelszóval szerveződő menetet magánszemélyek kezdeményezték azzal az indoklással, hogy így akarnak tiltakozni az ellen, hogy a rendőrség…
jan. 17
14:29
Szolidaritási hullám a pápa mellett (Kripto Akadémia)
Politikusok, tudósok és egyházi személyek biztosították Olaszországban szolidaritásukról XVI. Benedek pápát azután, hogy a római katolikus egyházfő lemondta csütörtökre tervezett látogatását az egyik legpatinásabb római egyetemen, a La Sapienzán.
jan. 17
14:35
"Üdvözlöm önöket a Hil Force One fedélzetén" (Kripto Akadémia)
Utaskísérő-paródiával köszöntötte a sajtó képviselőit új kampánygépe első útján Hillary Clinton. "Üdvözlöm önöket a Hil Force One fedélzetén" - indított az elnökjelöltségre pályázó demokrata szenátor egy célzással az elnöki különgépre, az Air Force One-ra. "A nevem Hillary és örvendek, hogy a többség Önök közül velem tart" - utalt Clinton az újságírókkal nem mindig harmonikus viszonyára. "A…
jan. 17
14:46
Kényszerleszállás miatt lezárták a Heathrow egyik leszállópályáját - képekkel (Infostart)
Kényszerleszállást hajtott végre a British Airways egyik gépe a Heathrow repülőtéren, amelynek egyik leszállópályáját emiatt lezártak. Az incidens miatt törölték a BA délutáni budapesti járatait.
jan. 17
17:56
Hazudott a Blaha Lujza téri késelő: "Nem ítéltek el gyilkosságért" (Infostart)
Gyergyószentmiklóson, egy hat négyzetméteres putriban lakik az a tízgyermekes család, amelyikből a Blaha Lujza téri késelő gyermek, G. István származik. Ezt a Krónika erdélyi napilap munkatársai tudták meg a székelyföldi város polgármesteri hivatalának roma ügyekkel foglalkozó referensétől.
jan. 17
20:21
A brit kormány fellép az interneten terjesztett terrorista eszmék ellen (Metropol)
A brit kormány fel akar lépni a terrorista eszmék internetes terjesztése ellen, és úgy tartja, hogy az ilyen honlapok felszámolása nem a szólásszabadság korlátozása - mondta csütörtökön a brit belügyminiszter.
jan. 17
20:35
Hősként ünneplik a szerencsétlenül járt gép pilótáját - képekkel (Infostart)
Hősként ünneplik a British Airways pilótáját, aki a Peking-London járattal kényszerleszállást hajtott végre a Heathrow repülőtéren. Csodával határos módon tudta ugyanis letenni a gépet, így elkerülte, hogy az a sűrűn lakott Nyugat-Londonra zuhanjon.
jan. 17
21:52
Egy város, ahol az emberek jól érzik magukat (Metropol)
Mit gondol, melyik Európa legboldogabb városa? Talán a napos Barcelona, a romantikus Párizs? Nem, egyik sem – a legboldogabb emberek a dániai Ringkobingban élnek. Az óceánparti városban ott jártunkkor jéghideg eső esett, az ég szürke volt, azt is nehéz volt megállapítani, hol ér véget az óceán, és hol kezdődnek a felhők. És mégis: az itt lakók a legboldogabbak a kontinensen a Cambridge-i Egyetem…

Keresés