2008. január 27. vasárnap

jan. 27
8:53
Elhunyt Suharto volt indonéz elnök (Kripto Akadémia)
Elhunyt vasárnap Suharto volt indonéz elnök - jelentették be orvosai a jakartai kórházban, amelyben az exdiktátort kezelték. Suharto 32 éven át vaskézzel irányította az ázsiai országot. Állapota halálát megelőzően válságossá vált, kómába esett. 86 évesen hunyt el.
jan. 27
9:55
Obama győzött a dél-karolinai előválasztáson (Infostart)
Nagy előnnyel nyert Barack Obama a Dél-Karolinában szombaton tartott demokrata párti előválasztáson. Az afro-amerikai szenátor Hillary Clinton maga mögé utasításával fontos győzelmet szerzett: új lendülettel folytathatja az előválasztási küzdelmet.
jan. 27
10:01
Elhunyt Suharto volt indonéz elnök (Infostart)
Elhunyt vasárnap Suharto volt indonéz elnök - jelentették be orvosai a dzsakartai kórházban, ahol az exdiktátort kezelték. 86 évesen hunyt el.
jan. 27
10:07
Puccskísérletet lepleztek le Törökországban (Infostart)
Államellenes összeesküvésért eljárást indítottak Törökországban 13 személy, köztük a hadsereg nyugalmazott tábornokai ellen.
jan. 27
10:52
Kaszjanov nem indulhat az orosz elnökválasztáson (Infostart)
Mihail Kaszjanov volt miniszterelnök nem indulhat a március 2-i orosz elnökválasztáson. Azért nem vette fel őt az elnökjelöltek listájára a Központi Választási Bizottság (CIK), mivel az általa összegyűjtött kétmillió támogató aláírás közül 13,36 százaléknyit nem megfelelőnek minősítettek - jelentették be vasárnap délelőtt Moszkvában.
jan. 27
10:58
Elhunyt Suharto volt indonéz elnök (Metropol)
Elhunyt vasárnap Suharto volt indonéz elnök, aki 32 éven át vaskézzel irányította az ázsiai országot. 2005-ben egyszer már válságos állapotba került belső vérzések miatt. Állapota tavaly év végén ismét válságossá vált, nemrég kómába esett. 86 évesen halt meg.
jan. 27
11:15
Még nem tudják, hol csapódik be a kémműhold (Infostart)
Működésképtelenné vált és letért pályájáról egy nagyobb amerikai kémműhold, amely szakértők szerint február végén vagy márciusban csapódik be a Földön.
jan. 27
11:15
A cseheknél is fennakadásokat okozott az éjjeli vihar (Kripto Akadémia)
Közlekedési problémákat okozott, fákat döntött ki és háztetőket szaggatott le a helyenként óránkénti több mint száz kilométer sebességű szélvihar a vasárnapra virradó éjjel Csehországban - közölte vasárnap reggel a CT24 közszolgálati hírtelevízió.
jan. 27
13:01
Halálos áldozata is van a szélviharnak (Infostart)
A környező országokban is súlyos károkat okozott a szélvihar: Lengyelországban egy halálos és több sérült áldozatot követelt a két napja tomboló vihar, amely Ausztriában és Csehországban is megnehezíti a közlekedést.
jan. 27
14:55
Kipakol a szökött kém: segítettünk lopni a kormánynak (Infostart)
Kémek segítségével lopott el az orosz kormány 500 millió dollárt az ENSZ "olajat élelmiszerért" nevű iraki programjából - állítja Szergej Tretyakov, aki személyesen is részt vett Szaddám Huszein egykori diktátor ármanipuláló akciójában.
jan. 27
15:21
Bolgár biztonsági garanciák: orosz cső + amerikai támaszpont (Kripto Akadémia)
Bulgária "aktív résztvevő akar lenni a Nabucco gázvezeték létrehozásában is" - mondta Georgi Parvanov bolgár államfő vasárnap sajtóértekezleten. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Dél Áramlat gázvezeték terve "nem kevésbé európai vállalkozás".
jan. 27
16:37
A lengyel kamionosok Varsó blokádjával fenyegetnek (Metropol)
Hatvan kilométeres autósor torlódott fel a lengyel-fehérorosz határon a lengyel vámosok sztrájkja miatt.
jan. 27
17:35
Izrael biztonsági kerítést építene az egyiptomi határon (Infostart)
Izraelnek biztonsági kerítést kell majd építenie Egyiptommal közös, 240 kilométeres határának teljes hosszán - jelentette ki az izraeli közrádióban Matan Vilnai védelmiminiszter-helyettes vasárnap. A hétvégén az egyiptomi hadsereg megerősítette a biztonsági intézkedéseket Rafahnál, leállítják a Gázából érkező autókat.
jan. 27
18:02
Zsarnok vagy államférfi - vitatott Suharto megítélése (Infostart)
Az ázsiai és csendes-óceáni térség vezető politikusai a vasárnap elhunyt Suharto volt elnököt méltatva Indonézia modernizálásában és a régió egységének előmozdításában játszott szerepét emelték ki, miközben ellenzéki csoportok sajnálatosnak nevezték, hogy az emberi jogok durva megsértésével vádolt "zsarnok" végérvényesen elkerülte a felelősségre vonást.
jan. 27
18:13
14 embert elevenen elégettek Kenyában (Infostart)
A kenyai törzsi összecsapások vasárnap átterjedtek Naivasha városára, ahol tizennégy ember égett el elevenen felgyújtott házukban - közölte a rendőrség.
jan. 27
18:30
Elvesztették abszolút többségüket a kereszténydemokraták Hessenben (Infostart)
Az első előrejelzések szerint elvesztette eddigi abszolút többségét a vasárnapi hesseni tartományi parlamenti választásokon a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU).
jan. 27
18:31
Törökországban elfogták az al-Kaida hat feltételezett tagját (Metropol)
A török rendőrség őrizetbe vette az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet hat feltételezett tagját, aki a gyanú szerint robbantásos merényletek elkövetésére készült Törökországban – jelentette az Anatolia török hírügynökség vasárnap.
jan. 27
19:18
Közlekedési káoszt okozott a szélvihar Szlovákiában (Infostart)
Közlekedési káoszt okoztak a heves szélviharok és a helyenkénti havazás vasárnap Szlovákiában. A kidöntött fák és a leszakadt faágak elsősorban a Magas- és az Alacsony-Tátra körüli térségekben torlaszoltak el számos autóutat.

Keresés