2008. január 11. péntek

jan. 11
5:02
Jövő hét közepén lehetnek jelöltek (Alternatív Energia)
Jövő hét közepén nevezi meg jelöltjét Sólyom László köztársasági elnök az adatvédelmi ombudsman és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának posztjára - tudta meg lapunk. Információink szerint szinte biztos, hogy az államfő kivárja az utolsó lehetséges napot a jelöléssel: a harminc napos határidő szerdán jár le. A parlament ugyanis december 17-én nem választotta újra Péterfalvi Attila adatvédelmi…
jan. 11
5:13
Kampánypénzek, határok nélkül (Alternatív Energia)
Akár milliárdokat, de több százmilliót biztosan költnek a nagy pártok a már javában tartó, és rövidesen hivatalosan is elinduló népszavazási kampányra. Referndum esetében nincs olyan jogszabályi korlát a pénzköltésére, mint például a parlamenti voksolásnál. Igaz, a pártok ez utóbbinál sem tartják be a keretet, noha mindig arról tesznek jelentést, hogy "belefértek" az engedélyezett összegbe. A…
jan. 11
5:30
Sokat ültek, sokat beszéltek a képviselők (Alternatív Energia)
Több, mint 660 órán át tanácskoztak tavaly a parlamenti képviselők, amihez hetvennégy ülésnapra volt szükségük. A parlament összesen 185 törvényt fogadott el a 282 benyújtott indítványból. Egyetlen olyan képviselő sem akadt, aki az összes voksoláson jelen lett volna, bár az MSZP-s Gyárfás Ildikó csak egyről hiányzott. Gyurcsány Ferenc kormányfő és Orbán Viktor Fidesz-elnök hasonló - hatvan…
jan. 11
5:50
Parkolási büntetések: céges autónál érdemes perelni (Infostart)
Kovács Kázmér ügyvéd szerint a parkolási perek kimenetele jórészt azon múlik, melyik bíróság dönt. A céges autók tulajdonosai jól járnak, mert az ügyükben döntő gazdasági bíróság többnyire nekik ad igazat, míg a magánszemélyek általában veszítenek a parkolási társulásokkal szemben.
jan. 11
5:52
Hétvégére talál felelőst a MÁV? (Alternatív Energia)
A MÁV Zrt.-nél - Heinczinger István vezérigazgató ígérete szerint - a hétvégére fejezik be azt a belső vizsgálatot, amely feltárja a január másodiki vasúti káosz okait és esetleges felelőseit. Bár a hétfői vezetői értekezleten Heinczinger és a MÁV más vezetői hosszasan elemezték és értékelték az eseményeket, ám konkrét felelős neve akkor nem hangzott el, mert még folyamatban volt a vizsgálat.…
jan. 11
6:11
Atkári szerint milliárdos bevételekről mond le a főváros (Infostart)
Az ELMŰ Zrt.-ben és a Főgáz Zrt.-ben levő tulajdonrészének eladásával a fővárosi önkormányzat levágja az aranytojást tojó tyúkot - mondta az InfoRádiónak Atkári János, korábbi pénzügyi főpolgármester-helyettes. A két cég évi több mint három és fél milliárd forint osztalékot termel Budapestnek.
jan. 11
6:17
"Az igazság kardját villogtatom" - személyiségzavaros lehetett a móri gyilkos (Infostart)
Valamilyen "felsőbb" parancs hatására cselekedhetett a móri mészárlással gyanúsított N. László - mondta az InfoRádiónak Bilkei Pál pszichológus. A szakember hozzátette: a férfi személyiségzavarban szenvedett. N. László elfogása után nem sokkal cellájában lett öngyilkos.
jan. 11
6:27
Lulu a Pesti Színházban gyilkol (Infostart)
A párkeresésről, a boldogság utáni kutatásról, az élet értelmének megleléséről és elvesztéséről gondolkodhat el, aki megnézi Forgács Péter új darabját, a Lulut. A címszereplőt Eszenyi Enikő alakítja, aki mellett olyan neves színészek láthatók a színpadon, mint Tordy Géza, Tahi Tóth László vagy Kern András. A darabot január 17-től játsszák a Pesti Színházban.
jan. 11
6:33
Sípálya a Szalajka-völgyben (Infostart)
Sípályát alakított ki Szilvásváradon a helyi önkormányzat, a négy évszakos turizmus megteremtése érdekében - közölte a Heves megyei község polgármestere.
jan. 11
6:49
Újabb kórházakra kerülhet lakat a közeljövőben (Infostart)
A Heti Válasz cikke szerint a kórházak harmada képtelen a végleges működési engedélyhez szükséges feltételek teljesítésére, így az egészségügyi átalakítás végeredménye újabb kórházbezárási hullám lehet. Hetilapszemle.
jan. 11
7:00
"Támogattuk a Bokros-csomag bevezetését" (Infostart)
A boszniai háború lezárásáról és a koszovói feszültségről is beszélt az Indexnek adott interjúban Richard Holbrooke. A politikus elismerte, hogy 1995-ben amerikai külügyminiszter-helyettesként nyomást gyakorolt a magyar kormányra a megszorító intézkedések bevezetése érdekében.
jan. 11
7:05
Idén már tizenhatan fagytak halálra (Infostart)
Tavalyelőtt 48, tavaly 93, az alig elkezdődött 2008-ban pedig már 16 ember halt meg kihűlés miatt - közölte a rendőrség. Az áldozatok többsége hajléktalan vagy idős ember.
jan. 11
7:10
Ismét sztrájkkal fenyegetnek a vasutasok (Infostart)
Kedden folytatja a bértárgyalást a szakszervezetekkel a MÁV-START Zrt.
jan. 11
8:26
Új aranyláz Budapesten (Infostart)
Az arany világpiaci árának emelkedése rendkívül keresetté tette a BÁV Zrt. által 135 ezer forintért árusított egyunciás aranytömböket, az utánpótlás azonban akadozik - írja a Napi Gazdaság. Lapszemle.
jan. 11
11:44
Okok, amelyek miatt betegen is dolgozunk (Infostart)
Nem mindig pontosak az adatok a betegek számáról, hiszen akik betegen is dolgozni mennek, nem jelennek meg a statisztikában. Az ELTE Munkajogi Tanszékének vezetője szerint a munkáltatók több, jogilag szabályos eszközzel tudják rávenni arra alkalmazottaikat, hogy azok ne menjenek betegszabadságra. Lehockyné Kollonay Csilla hozzátette: nehéz megbecsülni, hány ilyen eset fordul elő.
jan. 11
11:59
Horn Gábor: mintegy 50-100 millió forintból kampányolhat az SZDSZ (Alternatív Energia)
Horn Gábor szerint az SZDSZ-nek körülbelül 50-100 millió forint közötti összeg áll a rendelkezésére a népszavazási kampány lebonyolításához, de pontos összeget egyelőre nem tudott mondani a liberálisok kampányfőnöke párttársával, Lakos Imrével közösen tartott pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 11
12:33
Horn: Az SZDSZ felveszi a kesztyűt (Infostart)
A SZDSZ felveszi a kesztyűt, és arra buzdítja szavazóit, hogy voksoljanak nemmel a Fidesz által kezdeményezett népszavazáson - mondta Horn Gábor. Az SZDSZ ügyvivője, a népszavazási kampány vezetője kiemelte: körülbelül 50-100 millió forint közötti összeg áll a párt rendelkezésére a népszavazási kampány lebonyolításához.
jan. 11
12:37
Zöld szalag viselésével tiltakoznak a szülők az iskola privatizációja ellen (Alternatív Energia)
Zöld szalag kitűzésével tiltakoznak a szülők a főváros XI. kerületében található Farkasréti Általános Iskola tervezett privatizációja ellen. Ezt, az iskola szülői munkaközössége nevében, Rabi Edit elnök és Hegedűs Dóra tag közölte pénteken az MTI-vel.
jan. 11
13:00
Szinte lehetetlen leválni a távfűtésről (Infostart)
Egy fővárosi jogszabály alapján szigorúan fellép a Főtáv Zrt. a távfűtésről leválni szándékozók ellen - mondta az InfoRádiónak Balogh Róbert a társaság szóvivője. Aki úgy dönt, hogy a cég hozzájárulása nélkül cseréli le a fűtőtesteket, annak a Főtáv továbbra is kiszámlázza a fűtés alapdíját.
jan. 11
13:52
Fidesz: az "őszödi modell" érvényesülhet a minisztériumi épületek eladásánál (Alternatív Energia)
A Fidesz arra vár választ, hogy mi történik az eladásra szánt minisztériumi épületekkel és a költségvetésben tervezett, ebből származó 30 milliárdos bevétellel most, hogy a kormányzati negyed beruházását leállították - erről Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.
jan. 11
13:55
Harmincmilliós hiányt tüntetett el egy MSZP-s képviselő? (Infostart)
A Fidesz szerint távoznia kell a közéletből Tóth József szocialista országgyűlési képviselőnek, ha bebizonyosodik, hogy 3 évvel ezelőtt szabálytalan módon akarta eltüntetni egy önkormányzati kht. 30 millió forintos hiányát.
jan. 11
13:58
Elhunyt Varga János (Alternatív Energia)
Élete 81. évében csütörtökön elhunyt Varga János Széchenyi-díjas tudós, az MTA rendes tagja, a Magyar Országos Levéltár nyugalmazott főigazgatója, címzetes egyetemi tanár - tudatta a Magyar Tudományos Akadémia pénteken az MTI-vel. Temetéséről később intézkednek - áll a közleményben.
jan. 11
14:06
A Fidesz szerint az "őszödi modell" felé haladunk (Infostart)
A Fidesz szeretné tudni, hogy a kormányzati negyed projekt leállítása miatt pontosan mekkora bevétel-kiesés várható az idei költségvetésben.
jan. 11
14:35
Leleplező hangfelvétel egy MSZP-s képviselőről? (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint, ha bebizonyosodnak a vádak, akkor távoznia kell a közéletből annak a szocialista politikusnak, aki a HírTv beszámolója, és egy három évvel ezelőtti hanganyag tanúsága szerint egy önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta eltüntetni.
jan. 11
14:41
A Fidesz kormánygaranciát szeretne (Alternatív Energia)
Szombathely szocialista-szabaddemokrata városvezetése kérjen, a kormány pedig adjon garanciát a szombathelyi kőszínház építésének további finanszírozására - mondta pénteken sajtótájékoztatóján Lazáry Viktor, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának szóvivője.
jan. 11
14:43
Repülőteret kapott Miskolc (Alternatív Energia)
Egyhatod részben tulajdonosa lesz egy volt szovjet katonai repülőtérnek a miskolci önkormányzat - erről döntött az önkormányzat rendkívüli közgyűlése pénteken.
jan. 11
14:45
Átalakul a Duna TV kulturális magazinja (Alternatív Energia)
Későbbre kerül, és átalakul a Duna Televízió Kikötő című műsora, amely szerdán továbbra is a köztévé stúdiójából, hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken viszont külső helyszínekről jelentkezik - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.
jan. 11
14:46
A legjobb decemberi cikk (Alternatív Energia)
Az Én nem változtam című, a Magyar Narancsban tavaly december 20-án megjelent cikkéért kapta meg Csáki Judit, újságíró a Minőségi Újságírásért- díjat. A szerző - aki már második alkalommal vehette át az elismerést - írásában Jordán Tamással, a Nemzeti Színház távozó, és a Szombathelyen alakuló színház leendő direktorával beszélgetett.
jan. 11
14:47
Nem született egyezség a MÁV-START és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Nem született egyezség a MÁV-START Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a pénteki egyeztetésen, a megbeszélést január 15-én, kedden folytatják - közölte a MÁV-START.
jan. 11
14:51
Akció a rossz műszaki állapotú tehergépjárművek ellen (Metropol)
Összesen 29 tehergépkocsit ellenőrzött a Nemzeti Közlekedési Hatóság az M0-ás körgyűrűnél tartott csütörtöki közlekedésbiztonsági akció során: több járművet is műszaki vizsgára küldtek, illetve bírságokat is kiszabtak.
jan. 11
15:34
Az országos főállatorvos szakállamtitkár lesz (Alternatív Energia)
Benedek Fülöp szakállamtitkár távozik a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumból, míg Süth Miklós országos főállatorvos szakállamtitkári kinevezést kap az agrártárcánál.
jan. 11
15:40
Szigorúbban ellenőrzik a gázártámogatást (Alternatív Energia)
A gázártámogatásra beadott igénylések fokozottabb ellenőrzésére, visszaélés esetén szigorúbb szankciókra lehet számítani; a kérelmek benyújtásakor a kitöltendő igénylőlapon a háztartás minden tagjának adóazonosító jelét fel kell tüntetni - tudatta honlapján a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SzMM). Az SzMM tájékoztatása szerint a kérelemhez most sem kell jövedelem-igazolásokat mellékelni,…
jan. 11
16:01
Emelne a diákhitel összegén az SZDSZ (Alternatív Energia)
Az SZDSZ javasolja, hogy 2008 szeptemberétől emeljék meg a diákhitel felső határát. Az emelés a fejlesztési részhozzájárulás (fer) átlagos mértékének felelne meg - derül ki a párt közleményéből. Számításuk szerint így a diákhitel a felsőfokú alapképzésben államilag finanszírozott hallgatók esetében 30 ezerről 40 ezerre, alapképzésben költségtérítéses hallgatók esetében 40 ezerről 50 ezerre,…
jan. 11
16:12
Az olasz vasutasok sztrájkja érinti a Budapest-Velence járatot (Metropol)
Az olasz vasutasok szombati és vasárnapi sztrájkja érinti a Budapest-Velence között közlekedő Venezia nemzetközi járat közlekedését - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.
jan. 11
16:16
A hülyeség emlékműve lehet a beruházás (Infostart)
Napi 47 millió forint mínusz - ez lenne az egyenlege a BKV-nak, ha az alagútépítés megállna a Fővám térnél a Figyelő szerint. A késésbe csúszott állomásépítő ugyanis napi 3 millió forint kötbért fizetne a BKV-nak, a társaság viszont napi 50 millió forintos állásköltséget térítene az alagútfúró társaságnak. A két kivitelező társaság vezetője-tulajdonosa ugyanaz: a francia Vinci Construction.
jan. 11
16:17
Dávid Ibolya nem akar pert (Alternatív Energia)
Azt szeretnénk, ha per nélkül rendeződne a Simicska Lajos és Dávid Ibolya közötti ügy - mondta Hegedű László, a MDF elnökének jogi képviselője pénteken. Az ügyvéd annak kapcsán nyilatkozott, hogy lapinformációk szerint Simicska Lajos pert indít Dávid Ibolya ellen.
jan. 11
16:39
Szeged mára a biztonságosabb települések közé került (Alternatív Energia)
Jelentősen javult Szeged közbiztonsága az utóbbi egy évtizedben - közölte Botka László (MSZP) polgármester pénteken a Tisza-parti városban, az igazságügyi és rendészeti miniszterrel folytatott megbeszélést követően. Korábban a város bűnügyileg az ország legfertőzöttebbjei közé tartozott, de mára a biztonságosabb települések közé került - mondta el Botka László a Takács Albertnek tett Csongrád…
jan. 11
16:44
Demonstratív rendőri ellenőrzés a Balaton déli partján (Metropol)
Eredményes volt az eddigi legnagyobbnak számító, csütörtöki bűnügyi-közbiztonsági ellenőrzés a Balaton déli partjánál, amelyhez hasonlókra lehet számítani a jövőben egész Somogyban - tájékozatta Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-t pénteken.
jan. 11
16:44
EüM: kevés a rendelkezésre álló betegszállító autók száma (Alternatív Energia)
A jövő héttől Békés és Vas megyében több betegszállító autó látja el a feladatokat - jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter pénteken, Budapesten. Kőrösi László, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főosztályvezetője közölte: Békés megyében kilenc, Vasban hét plusz gépkocsival láthatják el a feladatot.
jan. 11
17:33
Szijjártó: alkalmatlan az egészségügyi kormányzat (Alternatív Energia)
Az egészségügyi kormányzat eddig egyetlen olyan döntést sem hozott, ami a mentők számára pozitívumokkal járt volna - mondta a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, azt követően, hogy nyilvánosságra került: jövő héttől Békés és Vas megyékben az eddiginél több betegszállító autó látja el a feladatokat.
jan. 11
17:35
Kitiltanák a szennyező járműveket Budapest belvárosából (Infostart)
A jövőben kitiltanák a Hungária körúton belül eső részekről azokat a gépkocsikat, amelyeknek sárga hatszögletű matrica van a hátsó rendszámtábláján. Ehhez azonban módosítani kell a KRESZ-t és egy fővárosi rendeletet is.
jan. 11
17:38
Az SZDSZ-nél nincs szankciója a kiszavazásnak (Alternatív Energia)
A fővárosi SZDSZ-frakciónál jelenleg nincs olyan típusú szankció, pénzbüntetés a kiszavazások miatt, mint a szocialistáknál - nyilatkozta a képviselőcsoport vezetője.
jan. 11
17:44
A Fidesznek kell a Kossuth tér (Alternatív Energia)
Szájer József és Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselők arra szólítják fel az állampolgári jogok országgyűlési biztosát, hogy vonja vissza a Kossuth téri tüntetést korlátozni kívánó javaslatát. Szabó Máté ombudsman szerdán nyilatkozott arról, hogy korlátozni kellene a Parlament előtti gyülekezést, a két fideszes képviselő pedig megdöbbentőnek és antidemokratikusnak tartja a javaslatot.
jan. 11
17:57
Megegyeztek a betegszállítók a tárcával (Infostart)
Elcsitultak a betegszállítás és a mentés szétválasztása miatt az év elején kialakult viták. A mentőszolgálat, a betegszállítók és az OEP a legtöbb kérdésben megegyezésre jutott.
jan. 11
18:07
Még nincs vége a Herzog-műkincsekért folytatott küzdelemnek (Infostart)
A Herzog-műkincsek ügyében jogerősen elutasította az örökösök keresetét csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla. Martha Nierenberg, a híres műgyűjtő, Herzog Mór Lipót unokája az egykor nagyapja tulajdonát képező tizenegy festmény visszaadását követelte a magyar államtól. Varga Tamás, a műgyűjtő leszármazottainak jogi képviselője az InfoRádiónak azt mondta: az ítélőtábla azzal érvelt, hogy az örökösök…
jan. 11
18:09
Tehetetlenek a rendőrök a gyermekkorú bűnözőkkel szemben (Infostart)
A hatályos törvények szerint nem veheti őrizetbe a rendőrség azt a 12 éves fiút, aki tegnap combon szúrt egy 15 éves fiatalt a Blaha Lujza téren. A VIII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a fiú már több bűncselekményt is elkövetett, de azon kívül, hogy értesítik a nevelőjét, nem sokat tehetnek. A fővárosban több olyan kerület is van, ahol…
jan. 11
18:37
Egészségbiztosítás, népszavazás, frakciófegyelem... (Alternatív Energia)
Kétnapos ülést tart az MSZP a hétvégén Egerben. Az évindító elnökségi ülésen a következő félév fontos politikai témái szerepelnek, mint a népszavazás, az egészségügy, és szó lesz a párt szervezeteiről készített felmérésről, az abból következő konkrét teendőkről.
jan. 11
19:31
Fodor: 2008 a zöld alkotmányozás éve (Alternatív Energia)
Az idei esztendőt az zöld alkotmányozás évévé nyilvánítja a környezetvédelmi minisztérium - jelentette be Fodor Gábor tárcavezető pénteken Egerben. Egy több évtizedre szóló környezetvédelmi stratégiai programot kívánunk megfogalmazni, ami kiinduló pontot jelenthet a mindenkori kormányok számára - közölte a környezetvédelmi és vízügyi miniszter az SZDSZ Heves Megyei Választmányának ülését követően.
jan. 11
19:34
A Fidesz nehezményezi az ombudsman kijelentését - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Megállapodás született a betegszállítással összefüggő legfontosabb kérdésekben - jelentette be az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes azután beszélt erről, hogy a tárca, a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete, valamint a mentőszolgálat képviselői megbeszélést folytattak a mentés és betegszállítás január 1-jei szétválasztása után kialakult helyzetről.
jan. 11
19:37
Megdöbbent szocialista képviselők (Alternatív Energia)
Megdöbbenésének adott hangot az MSZP III. kerületi képviselőcsoportja amiatt, hogy a frakcióból távozó kilenc képviselő a döntése bejelentése előtt néhány órával tartott frakcióülésen nem tájékoztatta szándékáról a jelenlévőket.

Keresés