2008. január 12. szombat

jan. 12
5:14
A közvéleménykutatók fekete napjai (Alternatív Energia)
A rejtőzködő szavazók, a részvételi hajlandóság mérésének nehézségei, valamint a szoros verseny lehet az oka annak, hogy a közvéleménykutatók tévednek egy adott választási eredmény megbecsülésénél. Legutóbb az Egyesült Államokban könyvelhettek el "fekete napot" a véleménykutatók, amikor a demokratapárti versengésben Barack Obamát hozták ki győztesnek Hillary Clinton előtt. Magyarországon a 2002-es…
jan. 12
5:25
Első kérdésünk Hagyóhoz: számolja már a kátyúkat? (Alternatív Energia)
Nehéz év vár Budapestre, mert a költségvetési hiány miatt kénytelenek több tervezett beruházást elhalasztani - mondta lapunknak adott interjújában Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. Ennél azonban fontosabbak azok a fejlesztések, amelyek megvalósulnak. A fővárosiak életminőségét bizonyára javítja majd, hogy nyáron már légkondícionált Combinókkal utazhatnak, még az idén átadják a közlekedésnek a…
jan. 12
5:30
A Gárdának Mohács kellett (Alternatív Energia)
Bemutatkozó előadásként meghirdetett rendezvényt tartott tegnap este Mohácson a Magyar Gárda. Az eseményt eredetileg az önkormányzat irodaházában tartották volna, végül egy földalatti vendéglátóegységben várták az érdeklődőket. Mintegy kétszázan gyűltek össze.
jan. 12
8:07
Évindító elnökségi ülést tart az MSZP (Alternatív Energia)
Ma kezdődik az MSZP elnökségének kétnapos ülése Egerben. Az évindító elnökségi ülésen a következő félév fontos politikai témái szerepelnek, mint a népszavazás, az egészségügy, és szó lesz a párt szervezeteiről készített felmérésről, az abból következő konkrét teendőkről. Az elnökségi ülésen szóba kerül, hogy ki lesz a népszavazási kampány politikai irányítója. A várakozások szerint vezető…
jan. 12
9:43
Szocialista hatalmi harc a fővárosban (Infostart)
A Magyar Nemzet cikke szerint hatalmi harc kezdődött a fővárosi MSZP-n belül, ezért lépett ki a párt kerületi frakciójából kilenc óbudai képviselő. Lapszemle.
jan. 12
10:10
A magyar hadtörténet legnagyobb tragédiája (Infostart)
Hatvanöt éve, 1943. január 12-én indult meg a Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek nyomán szinte teljesen megsemmisült a 2. magyar hadsereg. A csatában több mint százezer magyar halt meg.
jan. 12
10:45
A következő félév teendőiről tárgyal az MSZP elnöksége Egerben (Alternatív Energia)
Elkezdődött az MSZP elnökségének kétnapos ülése szombaton Egerben . Az évindító elnökségi ülésen a következő félév fontos politikai témái szerepelnek: a népszavazás, az egészségügy és szó lesz a párt szervezeteiről készített felmérésről, az abból következő konkrét teendőkről is.
jan. 12
11:31
Mozgósítanak a kisgazdák (Infostart)
A kisgazdák a falvakban élő másfélmillió embert akarják meggyőzni arról, hogy menjenek el szavazni és voksoljanak igennel - mondta az InfoRádiónak a Kisgazda Polgári Szövetségpárt és a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke.
jan. 12
12:01
Elengedték a 12 éves román szurkálót (Alternatív Energia)
Eltávozhatott a rendőrségről az a 12 éves román gyerek, aki késsel súlyos sérülést okozott egy 15 éves fiúnak a budapesti Blaha Lujza téren - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese szombaton.
jan. 12
12:03
Újabb Fidesz-vészharang (Alternatív Energia)
Fidesz továbbra is úgy véli, hogy a forráskivonás miatt csődközelben van az egészségügy, a reform legnagyobb vesztesei pedig a kórházak - hangsúlyozta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa szombaton Budapesten.
jan. 12
12:32
Fidesz: Csőd fenyegeti a kórházakat (Infostart)
A Fidesz szerint a forráskivonás miatt csőd közeli helyzetbe kerültek a kórházak.
jan. 12
12:40
Turi-Kovács: a kistelepüléseket kell elérni a népszavazási kampányban (Alternatív Energia)
A népszavazási kampányban azokat kell elérni, akiket a leginkább sújtott az elmúlt öt év: a kistelepülésen élő másfél millió embert - mondta Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetségpárt és a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke szombaton Budapesten.
jan. 12
12:43
Rengeteg gyerek betegedett meg a fővárosban (Infostart)
Több mint négyszáz gyerek betegedett meg Budapest VI., VII. és XV. kerületében, a szakemberek étel okozta fertőzésre gyanakodnak - közölte az illetékes mezőgazdasági szakigazgatási hivatal igazgatóhelyettese.
jan. 12
13:11
Tömeges ételmérgezés? 400 gyerek betegedett meg a fővárosban (Alternatív Energia)
Több mint négyszáz gyerek betegedett meg a főváros VI., VII. és XV. kerületében, a szakemberek étel okozta fertőzésre gyanakodnak - közölte a Fővárosi, Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal igazgatóhelyettese szombaton. Szabó Enikő elmondta, a megbetegedés enyhe lefolyású, hasmenéssel és hányással jár.
jan. 12
14:26
Jövő vasárnaptól ugrik az ittas vezető jogosítványa (Alternatív Energia)
Vasárnaptól olvasható a Magyar Közlönyben, jövő hét vasárnaptól pedig hatályba lép az az igazságügyi miniszteri rendelet, amelynek értelmében a szonda elszíneződésekor a jogosítványt a helyszínen be kell vonni - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő szombaton.
jan. 12
14:46
Hamarosan jaj lesz az ittas vezetőknek (Infostart)
Vasárnap jelenik meg a Magyar Közlönyben, és január 20-án lép hatályba az ittas vezetést szigorúbban szankcionáló rendelet.
jan. 12
15:26
Eltűnt kamaszlányt keres a rendőrség (Alternatív Energia)
Eltűnt gyermekkorú személyt, egy hőgyészi 14 éves lányt keres a rendőrség - tájékoztatta az MTI-t szombaton a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Kovács Anett pénteken a hőgyészi általános iskolából távozott ismeretlen helyre, azóta nem tért haza, és nem adott életjelt magáról - közölte Daubner Gabriella őrnagy.
jan. 12
15:36
Templomban erőszakoltak meg egy idős asszonyt Marcaliban (Alternatív Energia)
Templomban erőszakoltak meg egy idős asszonyt Marcaliban - erősítette meg szombaton a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 12
15:47
Több rendőr a Blahán a 12 éves román szurkáló miatt (Alternatív Energia)
Akár egy újabb késelés esetén sem tehet mást a rendőrség, minthogy újra elengedi azt a 12 éves román gyereket, aki a fővárosi Blaha Lujza téren egy késsel súlyosan megsebesített egy 15 éves fiatalt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton, ugyanakkor azt közölte: megerősítették a Blaha Lujza tér környékének közbiztonsági védelmét.
jan. 12
16:15
Az MDF hatályon kívül helyezné a kormánynegyedről szóló határozatot (Alternatív Energia)
Hatályon kívül helyezné az MDF a kormányzati negyed megépítéséről szóló országgyűlési határozatot. Egyértelmű, hogy a projekt megbukott, ezért le kell állítani - mondta Katona Kálmán, az MDF országos választmányának elnöke a testület szombati budapesti ülése után. Nagyon fontos lenne, hogy további költekezés ne történjen, elég az a 630 millió forint, ami ki lett dobva az ablakon. Teljesen…
jan. 12
16:18
Az MDF-nek elege van (Infostart)
A kormányzati negyed megépítéséről szóló rendelet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a Magyar Demokrata Fórum.
jan. 12
16:48
Nyakó: minden politikai erőnek megálljt kell mondania a politikai terrorizmusra (Alternatív Energia)
A szocialista képviselőknek küldött fehér por is napirendre került az MSZP elnökségének szombati egri ülésén, a testület elutasítja a politikai terrorizmust - mondta Nyakó István, a párt szóvivője a zárt ülés szünetében. A szóvivő úgy fogalmazott: nem tűrhetik, hogy a politikai radikalizmus és fanatizmus után megjelenjen a politikai terrorizmus is. "Ma még ártalmatlannak bizonyult fehér porral…
jan. 12
17:05
"Az Orbán-kormány az urizálás és a hatalmi pazarlás iskolapéldája lett a fényűző költekezések miatt" (Alternatív Energia)
A Fidesz továbbra is úgy véli, hogy a forráskivonás miatt csődközelben van az egészségügy, a reform legnagyobb vesztesei pedig a kórházak - hangsúlyozta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa szombaton Budapesten. A kormányszóvivő szerint Pesti Imre nyilatkozata Orbán Viktornak ártott a legtöbbet.
jan. 12
17:21
Gusztos: a Fidesz hozza végre nyilvánosságra valódi egészségügyi elképzeléseit. (Alternatív Energia)
Az SZDSZ szerint kettősség figyelhető meg a Fidesz egészségügyi privatizációs politikájában - közölte Gusztos Péter, a párt frakcióvezető-helyettese szombaton Budapesten.
jan. 12
17:35
Hagyó is kapott fehér port tartalmazó borítékot (Infostart)
Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes, országgyűlési képviselő is kapott fehér port tartalmazó borítékot szülei jászberényi otthonában.
jan. 12
18:17
Hagyó Miklós is kapott fehér poros küldeményt (Alternatív Energia)
Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes, országgyűlési képviselő is kapott fehér port tartalmazó borítékot szülei jászberényi otthonában - erősítette meg az egyik internetes portálon megjelent hírt az MSZP-s politikus sajtósán keresztül szombaton. Horváth Éva közölte, ezekben a percekben is tart az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), a katasztrófavédelem és a…
jan. 12
18:46
Tóth József visszautasítja a vádakat és perel (Infostart)
Tóth József, Hajdú-Bihar megyei szocialista politikus, Polgár város polgármestere visszautasítja a személyével kapcsolatban megjelent vádakat és beperli azokat, akik megsértették jó hírnevét és becsületét. A politikus erről szombaton nyilatkozott.
jan. 12
19:07
Gusztos Péter is kapott fehér poros borítékot (Alternatív Energia)
Ismeretlenek az SZDSZ parlamenti képviselőjének, Gusztos Péternek is fehér port tartalmazó levelet küldtek - mondta el a politikus szombaton. A levélborítékot, amely pénteken érkezett a képviselő dunakeszi címére, csak szombaton bontotta ki az SZDSZ ügyvivőjének felesége. "Miután feleségem ijedten felhívott, értesítettük a rendőrséget, de a küldeményt, amelynek tartalma nem szóródott ki, a…
jan. 12
19:18
Már több mint 500 gyerek betegedett meg a fővárosban (Alternatív Energia)
Több mint ötszázra emelkedett a főváros VI., VII. és XV. kerületében megbetegedett gyermekek száma - szombaton nyilatkozó szakemberek szerint az étel okozta fertőzés mellett sokan infuenzásak is lehetnek. A Fővárosi, Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal igazgatóhelyettese azt közölte: egyelőre nem tudják, hogy a megbetegedések mekkora hányadát okozza a közös konyháról kapott étel,…
jan. 12
19:25
Juhász Ferenc koordinálja az MSZP népszavazási kampányát (Infostart)
Az MSZP elnöksége a várakozásoknak megfelelően Juhász Ferenc elnökhelyettest nevezte ki a népszavazási kampány politikai koordinátorának a szombati egri tanácskozáson.
jan. 12
19:45
Gyurcsány-ellenes tüntetés Egerben (Alternatív Energia)
Nagyjából harminc tüntető vonult szombaton az elé az egri szálloda elé, amelyben az MSZP kétnapos országos elnökségi ülését tartja - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. A tüntetők azt kiabálják, hogy "Gyurcsány takarodj!" és kereplőkkel, trombitákkal csapnak zajt.
jan. 12
19:56
Juhász Ferenc az MSZP népszavazás politikai koordinátora (Alternatív Energia)
Az MSZP elnöksége a várakozásoknak megfelelően Juhász Ferenc elnökhelyettest nevezte ki a népszavazási kampány politikai koordinátorának a szombati egri tanácskozáson - tudta meg az MTI. A távirati iroda információi szerint az elnökségi ülésen részletesen megvitatták, hogy a szocialisták milyen kampányt folytassanak a Fidesz által kezdeményezett népszavazás ügyében. Erről Szigetvári Viktor, az…
jan. 12
20:03
Több mint ötszáz gyerek betegedett meg három fővárosi kerületben - a nap hírei (Infostart)
Ittas vezetés esetén a helyszínen bevonhatják a jogosítványt a Magyar Közlönyben vasárnap megjelenő új jogszabály alapján. Budapesten az eddigi adatok szerint ételfertőzés okozta több mint 500 gyermek megbetegedését. Az Irakban állomásozó amerikai csapatok hosszútávú jelenlétéről beszélt Kuvaitban az amerikai elnök. A nap hírei 2008. január 12-én, szombaton.
jan. 12
20:18
Még nincs meg az 500 gyereket megbetegítő étel (Alternatív Energia)
Több mint ötszázra emelkedett a főváros VI., VII. és XV. kerületében megbetegedett gyermekek száma - szombaton nyilatkozó szakemberek szerint az étel okozta fertőzés mellett sokan infuenzásak is lehetnek. A szakemberek egyelőre nem találtak "gyanús" ételt. A Fővárosi, Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal igazgatóhelyettese azt közölte: egyelőre nem tudják, hogy a megbetegedések mekkora…
jan. 12
20:20
Bandázik a szurkáló 12 éves román fiú (Alternatív Energia)
Egy hasonló korú fiatalokból álló banda tagjaként tevékenykedik mintegy fél éve az a 12 éves román fiú, aki a fővárosi Blaha Lujza téren egy késsel súlyosan megsebesített egy 15 éves diákot - mondta el egy, az ügyet jól ismerő gyermekvédelmi szakember szombaton. A gyermekvédelmi szakembereknek egyre több nehézséget okoz a bűnöző életmódot folytató fiatalok kezelése, nevelése az intézményes keretek…
jan. 12
22:05
Kilencen maradtak fedél nélkül egy tűz után Sopronban (Alternatív Energia)
Kilencen maradtak fedél nélkül éjszakára Sopronban, miután kigyulladt egy társasház tetőszerkezete szombat este; a balesetben senki sem sérült meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Egy háromszintes épület tetőlakása gyulladt ki eddig ismeretlen okból, és a lángok átterjedtek a két szomszédos lakásra is, ám a 25 tűzoltónak sikerült megfékeznie a tűz továbbterjedését…
jan. 12
22:07
Vége az egri tüntetésnek (Alternatív Energia)
A többszöri rendőri felszólításra elvonultak azok a tüntetők, akik szombat este annál az egri szállodánál demonstráltak, amelyben az MSZP kétnapos országos elnökségi ülését tartja - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A csoport elhagyta a szálloda előtti területet, ezzel a be nem jelentett tüntetés feloszlott - mondta a sajtóügyeletes, hozzátéve, hogy az…
jan. 12
22:16
Templomi erőszak (Alternatív Energia)
Nem történt nemi erőszak, csak annak kísérlete egy marcali templomban egy 76 éves helybeli asszonnyal szemben - pontosította a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Pálné Gergely Mónika szombaton korábban elmondottakat. A sajtóügyeletes délután nemi erőszakról tájékoztatta a távirati irodát. Ezt a közlését este pontosította; e szerint a gyanúsítás alapja egyrendbeli erőszakos…

Keresés