2008. január 19. szombat

jan. 19
5:25
Egy konyakos meggy is veszélyeztetheti a jogosítványt (Alternatív Energia)
Holnap lép hatályba az a miniszteri rendelet, amelynek értelmében a szonda elszíneződésekor, illetve pozitív jelzésekor a jogosítványt a helyszínen be kell vonnia a rendőrnek. Az ittas vezetéssel szembeni zéró toleranciával lényegében mindenki egyetért, ám a végrehajtásban számos aggály vetődik fel. Nem utolsósorban az is szóba került, hogy ezzel a rendőri korrupció „tarifái” is emelkedhetnek. Az…
jan. 19
5:27
Gyengécske erődemonstráció a gárda részéről a kisebbség ellen (Alternatív Energia)
Roma szervezetek és a fővárosi koalíciót alkotó MSZP és SZDSZ valamint az ellenzéki MDF és Fidesz is egyként elutasította a Magyar Gárda akcióját, mellyel a Jobbik alapította szervezet összemosott egy minapi tragikus halálesetet a cigánybűnözés terjedésével. A felvonulásaival országszerte félelmet keltő gárdisták szervezetét "szélsőjobboldalinak" minősítette Márfi Gyula veszprémi katolikus érsek…
jan. 19
5:30
Februártól ismét sztrájk lehet a vasúton (Alternatív Energia)
Ismét megbénulhat a vasúti közlekedés február elsejétől. A bértárgyalások eredménytelensége miatt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete határozatlan időre sztrájkot hirdetett a MÁV több leánycégénél. Az érdekképviselet követeléseit azért nem teljesítik a munkáltatók, mert irreálisnak és részben indokolatlannak tartják azokat.
jan. 19
5:36
Nincs esélye az újabb népszavazásnak (Alternatív Energia)
Szinte nincs esély arra, hogy a Fidesz által kezdeményezett, az egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazást megszavazza az Országgyűlés. Az MSZP és az SZDSZ várhatóan nem támogatja majd az erről szóló javaslatot. Az MDF támogató voksa pedig nem lesz elég a kezdeményezés sikeréhez. Azonban a Fidesz-javaslat elvérzésével nem ér véget az ügy: az MDF az Alkotmánybírósághoz fordul.
jan. 19
5:38
Végre kimondták, kik ezek az egyenruhás, karszalagos hülyegyerekek (Alternatív Energia)
Végre. Egy katolikus érsek is kimondta: a Magyar Gárda szélsőjobboldali szervezet. Kellett ugyan egy fél év hozzá, de Márfi Gyulának leesett végre a tantusz, hogy kik ezek az egyenruhás, karszalagos hülyegyerekek. Az érsek ugyan pragmatikus megfontolásból döntött így, mert "nem akarja kitenni egyházát annak a gyanúnak", hogy szélsőjobboldalinak nevezzék őket, másrészt pedig politikával egyáltalán…
jan. 19
5:46
Első kérdésünk Fodor Gáborhoz: visszakívánkozik a Fideszbe? (Alternatív Energia)
A helyzettől függ majd, de nem zárja ki Fodor Gábor, hogy újra indul az SZDSZ elnöki posztjáért - egyebek mellett erről is beszélt lapunknak a környezetvédelmi és vízügyi miniszter. Fodor nem minősíti Kóka János elnöki tevékenységét, de úgy látja: az elmúlt néhány hónap nem stabilizálta a párt helyzetét. Szerinte a kormányzati hitelesség megteremtése érdekében a népszavazás után a koalíciónak…
jan. 19
7:34
Először ülésezik az idén az SZDSZ Országos Tanácsa (Alternatív Energia)
Ma tartja idei első ülését az SZDSZ Országos Tanácsa a főváros III. kerületében.A tervek szerint Kóka János pártelnök politikai beszámolót tart a két ülés közötti történésekről.
jan. 19
7:50
MSZOSZ: kell a befizetők kontrollja az egészségbiztosításban (Alternatív Energia)
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) továbbra is követeli a befizetők kontrollját az egészségbiztosításban - hangsúlyozta Pataky Péter, az érdekképviselet elnöke. Az elnök erről azzal összefüggésben mondta el véleményét, hogy az egészségbiztosítási törvény újabb parlamenti vitája során szóba kerülhet a befizetői képviselet ügye. Egyes szakértők a pénztárak…
jan. 19
8:01
Orbán Viktor évértékelője február 11-e után (Alternatív Energia)
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke várhatóan csak a február 11-i, első parlamenti ülésnap után tartja meg szokásos országértékelő beszédét - értesült fideszes körökből az MTI.
jan. 19
8:17
Kegyeleti megemlékezés Hejcén (Alternatív Energia)
Két évvel ezelőtt, 2006. január 19-én zuhant le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce térségében a szlovák légierő AN-24-es repülőgépe, a tragédiában 42 katona vesztette életét - rájuk emlékeznek ma a településen.
jan. 19
10:07
Az MDF támogatja a Fideszt (Infostart)
Az MDF segíti a Fideszt abban, hogy megakadályozza az új egészségbiztosítási törvény ismételt, változtatás nélküli elfogadását a parlamentben.
jan. 19
10:18
Ki kaparintja meg a bábolnai birtokot? (Infostart)
A Magyar Nemzet cikke szerint egyes gazdasági körök továbbra is meg akarják szerezni a bábolnai ménesbirtokot, ezért menesztették a társaság ügyvezető igazgatóját. Lapszemle.
jan. 19
11:03
Pokorni: Veszélyes a társadalom depressziója (Infostart)
A Fidesz szerint tavasszal, a párt által kezdeményezett népszavazással együtt kellene megtartani a megerősítő referendumot az egészségbiztosítási törvényről. A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: időhúzás és pénzkidobás lenne, ha nem így történne.
jan. 19
11:14
Az MDF szerint erősen gyanús a Fradi-pályázat (Infostart)
Azonnali vizsgálatot követel az FTC Üllői úti ingatlanának értékesítése ügyében az MDF. A párt közleménye szerint az ellentmondásos állítások alapján erős a gyanú arra, hogy ingatlanspekulációs és politikai érdekek húzódnak meg a szakmailag megalapozatlan döntés mögött.
jan. 19
12:14
A haszontalan tanulmányok árára kíváncsi a Fidesz (Infostart)
A minisztériumok számára 2002 óta készített tanulmányok pontos költségeinek nyilvánosságra hozatalát kéri a kormánytól a Fidesz.
jan. 19
12:21
Fidesz-kérdés: mennyi pénzt költött a kormány tanulmányokra? (Alternatív Energia)
A Fidesz kérdéssel fordul a kormány minden tagjához, azt tudakolva, hogy a szocialista kormányzás időszakában mennyi pénzt költöttek az egyes minisztériumok tanulmányokra - közölte a párt egyik országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten.
jan. 19
12:26
Fodor: a hitelesség most a magyar közélet kulcskérdése (Alternatív Energia)
A hitelesség jelenleg a magyar közélet kulcskérdése, és a népszavazást követően a kormánykoalíció foglalkozni fog az ezzel kapcsolatos kérdésekkel, beleértve a személyi kérdéseket is - fogalmazta meg véleményét Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a Népszava szombati számában közzétett interjújában. "A koalíciónak is a hitelvesztés a problémája, de az MSZP-nek és az SZDSZ-nek is" - fogalmazott a…
jan. 19
12:32
A szakszervezet szerint elkerülhetetlen a sztrájk a Kapos Volánnál (Metropol)
Újabb eredménytelen egyeztetésen van túl a Kapos Volán szakszervezetének tárgyalóbizottsága a munkáltatóval, így a keddre meghirdetett sztrájk elkerülhetetlen - közölte Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) kaposvári elnöke szombaton az MTI-vel.
jan. 19
12:59
Sztrájk lesz Somogy megyében (Infostart)
Megtartja a keddre hirdetett sztrájkot a Kapos Volán szakszervezete, miután továbbra sem sikerült megállapodniuk a béremelés mértékéről a munkáltatóval.
jan. 19
13:11
Túl van az életveszélyen a Téten meglőtt rendőr (Alternatív Energia)
Túl van az életveszélyen és kiegyensúlyozottan jó az állapota a pénteken Téten hasba lőtt rendőrnek - közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályának ügyeletes orvosa szombaton.
jan. 19
13:21
Elkerülhetetlen a sztrájk a Kapos Volánnál? (Alternatív Energia)
Újabb eredménytelen egyeztetésen van túl a Kapos Volán szakszervezetének tárgyalóbizottsága a munkáltatóval, így a keddre meghirdetett sztrájk elkerülhetetlen - közölte Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) kaposvári elnöke szombaton.
jan. 19
13:38
Öt év alatt csaknem ötvenszeresére emelkedett a roma egyetemisták száma (Alternatív Energia)
Öt év alatt csaknem ötvenszeresére emelkedett Magyarországon a főiskolára, egyetemre járó roma fiatalok száma - közölte Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton, Keszthelyen tartott sajtótájékoztatóján, amely időben csaknem egybe esett a Magyar Gárda Balaton-parti irodájának avatójával.
jan. 19
14:22
A gázrobbanás kisebb kárait már helyreállították (Alternatív Energia)
A hajdúböszörményi gázrobbanás környékén lévő ingatlanokban keletkezett kisebb károk 90 százalékát szombatra helyreállították - közölte Ficsor László, a város jegyzője szombaton.
jan. 19
15:00
Határsértőket fogtak Szegeden (Alternatív Energia)
Lakossági bejelentés alapján öt koszovói albán nemzetiségű szerb állampolgárt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség bevetési osztályának munkatársai Szegeden szombaton hajnalban, valamennyien illegálisan jutottak be az országba - tudatta szombaton a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
jan. 19
15:16
"Tilos elkeseredni" (Alternatív Energia)
A Független Kisgazdapárt (FKGP) a magyar politika harmadik ereje, amelyet a nép lelke táplál - hangsúlyozta Hegedüs Péter pártelnök szombaton, a szervezet fennállásának századik évfordulója alkalmábóltartott ünnepségen.
jan. 19
15:26
FTC: több mint ezer tüntető a Pénzügyminisztériumnál (Metropol)
Több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze szombat délután a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt.
jan. 19
16:31
FTC: több mint ezer tüntető a Pénzügyminisztériumnál (Metropol)
Több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze szombat délután a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt.
jan. 19
16:37
Fradi-szurkolók tüntetése a PM-nél (Alternatív Energia)
Több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze szombat délután a Pénzügyminisztérium budapesti székháza előtt. A drukkerek azért tüntettek, mert szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amelyet Kevin McCabe angol üzletember magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. tett az FTC Üllői úti, hat…
jan. 19
16:53
Kétszer több lottó a több mint kétmilliárdos nyereményért (Alternatív Energia)
Az átlagosnál kétszer több, hétmillió szelvény és játék érkezett be a héten a Szerencsejáték Rt.-hez; minden idők harmadik legnagyobb összegű lottónyereményét sorsolják szombaton - mondta el Somorai László, a társaság marketing igazgatója.
jan. 19
17:23
Még titkolja kampánya fő attrakcióját az SZDSZ (Infostart)
Február másodikán indítja el népszavazási kampányát a Szabad Demokraták Szövetsége. A párt elnöke elmondta: aznap Budapesten mutatják be a kampány legfontosabb elemét.
jan. 19
18:20
Február másodikán kezdődik az SZDSZ kampánya (Alternatív Energia)
Február másodikán indul el az SZDSZ népszavazási kampánya, aznap Budapesten egy országos rendezvény keretében mutatják be a kampány legfontosabb elemét - jelentette be a párt Országos Tanácsának (OT) ülését követően Kóka János.
jan. 19
18:42
Véradók ajánlották fel segítségüket a Téten meglőtt rendőrnek (Metropol)
Több tucat véradó ajánlotta fel segítségét a Győr-Moson-Sopron megyei Téten pénteken meglőtt rendőr felépüléséért - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.
jan. 19
18:47
Jobbik: a 21. század csendőrsége a Magyar Gárda lesz (Alternatív Energia)
Mintegy 100-150 résztvevője volt Keszthelyen a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda közös irodájának szombati avatóján, ahol a Jobbik alelnöke kijelentette: a 21. század csendőrsége a Magyar Gárda lesz. Szegedi Csanád cigánybűnözésről beszélt, illetve arról, hogy a magyar földeket "közel-keletiek" fogják felvásárolni. A gárda helyi kapitánya, Magyar Zoltán ezt megelőzően arról…
jan. 19
19:03
Véradók a Téten meglőtt rendőrért (Alternatív Energia)
Több tucat véradó ajánlotta fel segítségét a Győr-Moson-Sopron megyei Téten pénteken meglőtt rendőr felépüléséért - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton .
jan. 19
19:16
Németh Zsolt levélben köszönte meg Tom Lantos munkáját (Infostart)
Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke levélben köszönte meg az amerikai kongresszusi képviselőségtől visszavonuló Tom Lantosnak a határon túli magyarság érdekében kifejtett tevékenységét.
jan. 19
19:47
Kegyeleti megemlékezést tartottak Hejcén (Alternatív Energia)
Két évvel ezelőtt, 2006. január 19-én zuhant le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce térségében a szlovák légierő AN-24-es csapatszállító repülőgépe; a tragédiában 42 katona vesztette életét, rájuk emlékeztek szombat délután a településen a tavaly májusban felállított emlékműnél magyarok és szlovákok egyaránt, ott volt a szerencsétlenség egyetlen túlélője, az akkor 27 éves Martin Farkas is.
jan. 19
20:04
Megsérült egy távhővezeték Újpesten - képgalériával (Infostart)
Megjavították a balesetben megsérült távhővezetéket a IV. kerületben, a rendszer újratöltése megindult - közölte szombat este kilenc óra után Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. diszpécsere.
jan. 19
20:42
A kór, amely naponta meggyilkol egy nőt Magyarországon (Infostart)
Az alultájékoztatottság és a szűrések elhanyagolása miatt naponta meghal egy nő méhnyakrákban - mondta az InfoRádiónak a Magyar Rákellenes Liga elnöke az Európai Méhnyakrákmegelőzési Hét kapcsán. Vasváry Artúrné hozzátette: az Európai Unióban egységesíteni fogják a nőgyógyászati szűrések kötelező szakmai minimumszintjét.
jan. 19
21:34
Intézkedő rendőrt próbált elütni (Alternatív Energia)
Egy intézkedő rendőrt akart elütni gépkocsijával egy sofőr Nyíregyházán, a 24 éves nagyhalászi férfi ellen hivatalos személlyel szembeni erőszak és ittas vezetés miatt indult eljárás - közölte szombaton este a rendőrség az MTI-vel.
jan. 19
21:41
Az MDF is a Fidesz mellé áll az új egészségbiztosítási törvény ellen - a nap hírei (Infostart)
Február másodikán indítja el népszavazási kampányát a Szabad Demokraták Szövetsége. A minisztériumok számára 2002 óta készített tanulmányok pontos költségeinek nyilvánosságra hozatalát kéri a kormánytól a Fidesz. Több mint ezer Ferencváros-szurkoló tiltakozott a Pénzügyminisztérium épületénél az FTC Üllői úti ingatlanának eredménytelen értékesítése miatt. A nap hírei 2008. január 19-én, szombaton.
jan. 19
23:02
Éjféltől nincs kegyelem: egy csepp alkohol és ugrik a jogosítvány (Alternatív Energia)
Éjféltől életbe lépnek a szigorított közlekedési szabályok, amelyek szerint null-toleranciát alkalmaznak azokkal a sofőrökkel szemben, akiknél elszíneződik az alkoholszonda. Vagyis a lecsekélyebb alkoholszint esetén is elvszik a jogosítványt.

Keresés