2008. január 2. szerda

jan. 2
5:12
Hol kaparóvassal, hol ipari televízióval dolgoznak a kéményseprők (Alternatív Energia)
Egykor az újévi üdvözlőlapokról kormosképű kéményseprők nevettek ránk. Lábukon papucs volt, vállukra golyókötél tekeredett, hónuk alatt rózsás malac vísítozott. Vajon melyik kor, mely krónikása kapcsolta össze a kéményben turkáló fekete embereket a szerencsével? Hogy néz ki egy mai kéményseprő, s bekopog-e most is az újesztendő küszöbén egy kis aprópénzért, meg egy kis áldomásért?
jan. 2
5:16
Levél a kormány tervéről: "ez egy pártállami módszer" (Infostart)
Levélben fordult hatvankét közéleti szereplő a magyar választópolgárokhoz, arra kérve őket, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését. A levél egyik aláírója, Lányi András író, az Élőlánc Magyarországért mozgalom elnökségi tagja az InfoRádiónak adott interjúban a kormány "üzleti tervét" is elemzi.
jan. 2
5:23
Mindent elárulnak a jegyzőkönyvek: káromkodnak, kiabálnak a képviselők (Alternatív Energia)
Érdekes dolgokat tudhattak meg tavaly is a parlamenti közvetítéseket figyelők a képviselők magánéletéről, mentalitásáról. Kiderült, hogy a honatya is csak ember, akit olykor elragadnak az indulatok, így kiszaladnak a száján oda nem illő szavak is. A jegyzőkönyvek tanulsága szerint egyes képviselők véletlenül kínos helyzetbe keveredtek, másokról pedig kiderült: gondolataikat szívesen közvetítik…
jan. 2
5:52
Kékestetőn a hóágyút intenzív havazás váltotta (Infostart)
Kékestetőn hétköznap és némely napon éjjel is nyitva tart a sípálya. A vállalkozás sajtófőnöke az InfoRádióban azt mondta: az intenzív havazás jót tett a pályáknak, amelyeken eddig hóágyúkkkal biztosították a 20-40 centiméteres havat.
jan. 2
5:54
Napi 12 milliós kötbér járna a fővárosnak (Alternatív Energia)
Januárban folytatódhatnak az egyeztetések a 4-es metró Fővám téri állomásáról. Kiderülhet, hogy a nemrég egyéves kivitelezési csúszást bejelentő Hídépítő Zrt. kiszáll-e a beruházásból, illetve az is, elkerülhető-e a metróvonal megnyitásának újabb halasztása. A főváros azonban nem feltétlenül számíthat kártérítésre a cégtől. A megbízó BKV és a Hídépítő közötti szerződés szerint ugyan a késedelmes…
jan. 2
7:06
A budapesti főútvonalakat már megtisztították a hótól (Infostart)
Budapesten éjfél körül befejeződött a havazás, így a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai a hajnali órákra végeztek a főútvonalak megtisztításával - közölte az InfoRádióban a vállalat helyettes szóvivője.
jan. 2
7:16
A korábbi országos rendőrkapitányt és a volt minisztert is kihallgatták (Infostart)
Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban.
jan. 2
8:52
A havazás miatt gond van a vonatközlekedéssel (Infostart)
A váltófagyás fennakadásokat okoz a reggeli vasúti közlekedésben, ezért az elővárosi vonalakon néhány esetben nem indulnak el a vonatok - közölte a MÁVINFORM ügyeletese. Közben Budapesten a keddi havazás után szerda reggelre megtisztították a fontosabb mellékutakat - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője.
jan. 2
9:25
Járható valamennyi főútvonal, az elővárosiak kivételével közlekednek a vonatok és a BKV járatai (Metropol)
Az ország valamennyi autópályája és főútvonala jól járható szerda délelőtt, ám az alsóbbrendű utak egy része még hókásás. A főváros főbb útvonalai járhatók, a mellékutak azonban havasok, hókásásak. A vonatforgalomban sincs fennakadás. A járművek holnaptól járnak ismét a megszokott menetrend szerint.
jan. 2
10:27
Ez változott januártól az egészségügyben (Infostart)
Januártól több változás lépett életbe az egészségügyi ellátórendszerben. A kórházaknak gazdagabb étrendet, február közepétől pedig széfet kell biztosítaniuk minden ágy mellé. Januártól a biztosítotti jogviszony meglétét minden orvos az interneten köteles ellenőrizni még a beavatkozás, vagy vizsgálat előtt. Változás az is, hogy 405 gyógyszer ára átlagosan tíz százalékkal csökken.
jan. 2
10:29
Autómentéshez, fakivágáshoz vonultak leggyakrabban a tűzoltók a hóban (Infostart)
Az elmúlt 24 órában majdnem nyolcvan alkalommal riasztották a tűzoltókat a hóesés miatt - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor arra hívta fel a figyelmet, hogy az autósoknak a megváltozott útviszonyokat figyelembe véve kell közlekedniük.
jan. 2
11:25
Az új római nagykövet: "Itt már nem egyszerűen barátságról beszélhetünk" (Infostart)
Jövő hétfőn lép hivatalba Merényi Miklós új római nagykövet, aki az InfoRádiónak adott interjúban kijelentette: elsősorban a gazdasági kapcsolatokat szeretné erősíteni Olaszországgal. A diplomata elmondta: nemcsak a befektetéseket, hanem az energiapolitikai együttműködést is szeretné ösztönözni.
jan. 2
12:01
Kóborló kutyák fővárosszerte (Metropol)
Kutyák százai szaladtak el szilveszter éjszakáján a hangzavar elől. A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepén percenként szól a telefon, az elveszett ebeket keresik a gazdik.
jan. 2
12:17
Ezentúl a VPOP szedi a környezetvédelmi termékdíjat (Infostart)
Január elsejétől átalakult a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete. A szervezet vámigazgató-helyettese szerint a testület így hatékonyabban tudja majd ellátni feladatait, a gazdálkodók számára pedig egyszerűbb és gyorsabb lesz az ügyintézés. Januártól a hatóság ellenőrzi a környezetvédelmi termékdíjak befizetését is.
jan. 2
12:50
Fidesz: ez toldozgatás-foldozgatás, nem nyugdígreform (Infostart)
A Fidesz szerint 8-10 százalékkal kapnak kevesebb nyugdíjat azok, akik idén januártól fejezik be a munkát. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Iván László az InfoRádióban elmondta: a megváltozott nyugdíjszámítási rendszer rendkívül hátrányosan érinti a most nyugállományba vonulókat, ugyanakkor a rendelkezés nem oldja meg a rendszer alapvető problémáit.
jan. 2
13:07
Indoklás nélkül távozott a város első embere (Alternatív Energia)
Időközi polgármester-választás lesz vasárnap Beregsurányban, ahol lemondott tisztségéről a korábbi önkormányzati vezető - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője az MTI-vel szerdán.
jan. 2
13:32
Másfél év alatt kilencezer új, vagy felújított kollégiumi férőhelyet adtak át (Infostart)
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium összegzése szerint kilencezer új, illetve felújított kollégiumi férőhelyet adtak át a felsőoktatási beruházások keretében az elmúlt másfél évben.
jan. 2
13:59
Korlátozná a kormány a gépjárműforgalmat (Infostart)
Az ÁNTSZ szerint jótékony hatással volt a levegőre az elmúlt napok hosszan tartó havazása. Közben a kormány szerint a légszennyezés miatt Németországhoz hasonlóan Magyarországon is korlátozni kellene a forgalmat.
jan. 2
14:01
Rengeteg kutya szökött el hazulról az óév utolsó napján (Infostart)
Eddig körülbelül húsz kutyát fogtak be az ebrendészek a fővárosban. A szilveszteri petárdázások miatt sok állat elszökött otthonról. Az Illatos úti ebtelep vezetője az InfoRádióban elmondta: sok sérült kutya került be hozzájuk. Az állatokért azonban folyamatosan jelentkeznek a gazdik.
jan. 2
14:28
Az ellenzék az újévben is a vészmadárkodik (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a 2008-as év a nyugdíjasok megadóztatásának éve lesz - mondta Iván László, a párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten. Az MSZP szerint senki nem akarja a nyugdíjakat megadóztatni, ugyanakkor tény, hogy az úgynevezett nettósítás csökkenti a nyugdíjakat, de ezzel igazságosabb lesz a rendszer.
jan. 2
14:32
Nyáron megkezdődik az MSZP népszerűségének növekedése? (Infostart)
A pénzügyminiszter szerint az államháztartás 2007-es hiánya a vártnál is kedvezőbb, nem éri el a GDP 6 százalékát, a 2008-as költségvetés kiegyensúlyozott, nem tartalmaz jelentősebb feszültségeket, reális a 2,8 százalékos növekedési előrejelzés, a társadalom pedig várhatóan az év közepétől érezheti a pozitív változásokat.
jan. 2
14:33
Meghosszabbították a közmunkaprogramot Borsodban (Alternatív Energia)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében júniusig 2230 álláskereső számára biztosítanak ideiglenesen munkalehetőséget közmunka keretében, 1,4 milliárd forintból, a megye 248 településén - tájékoztatta Tóth Edit, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ pr referense az MTI-t szerdán.
jan. 2
14:35
Csaknem 27 ezer diák vett részt az Útravaló programban (Alternatív Energia)
Az Útravaló ösztöndíjprogram 2005-ös indítása óta csaknem 27 ezren vettek részt a hátrányos helyzetű diákokat segítő programban - közölte az oktatási tárca az MTI-vel szerdán.
jan. 2
14:59
Jelentősen drágulhat a kenyér (Infostart)
Akár 12-15 százalékkal is emelkedhet a kenyérfélék ára - mondta az InfoRádióban a Magyar Pékszövetség szakmai titkára.
jan. 2
15:38
Életmentő razzia (Alternatív Energia)
Folyamatos a közúti ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, talán ennek is köszönhető, hogy több napja nem történt halálos közlekedési baleset - közölte a rendőrségi szóvivő szerdán. Az elmúlt év utolsó, illetve 2008 első napjaiban is folyamatosak voltak a közúti ellenőrzések, bizonyára ennek is betudható, hogy 2007. december 29-étől összesen csak 10 közlekedési baleset történt a megye közútjain…
jan. 2
16:04
Veszélyes a korcsolyázás a Balatonon (Infostart)
Továbbra sem mindenhol alkalmas korcsolyázásra a Balaton jege.
jan. 2
16:05
Tarlós jóslata Budapest liberális vezetéséről (Alternatív Energia)
Ez után a városvezetés után legalább ötven évig nem lesz Budapestnek liberális vezetése - jelentette ki Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerda délután tartott tájékoztatóján. Az ellenzéki politikus bírálta a városvezetést amiatt, hogy miközben szerinte számos területen "válsághelyzet" van, a vezetés a problémák feltárása és a gondok megszüntetése helyett - csakúgy, mint korábban…
jan. 2
16:15
Változó nyugdíjszámítási szabályok (Infostart)
Változott a nyugdíjak kiszámítása január 1-jétől. Ha a még tavaly érvényben lévő szabályok szerint állapítanák meg a most nyugdíjba vonulók nyugdíját, akkor 7-8 százalékkal kapnának több pénzt.
jan. 2
16:20
Tarlós megnevezte a felelőst (Infostart)
Elképesztőnek nevezte Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője, hogy miközben válsághelyzetben van Budapest, Demszky Gábor főpolgármester méregdrága kampánykiadványban nem létező sikerekkel szédíti a fővárosiakat. A politikus szerint Demszky Gábornak politikai felelősséget kellene vállalnia az elkövetett hibákért.
jan. 2
16:54
A kormányzati tájékoztatás informatikai megújításhoz kellett a tanulmány (Alternatív Energia)
A kormány a kormányzati tájékoztatás informatikai megújításához volt szükség a Digital Native tanulmányára - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán annak kapcsán, hogy a Fidesz helyettes szóvivője levelet írt az ügyben a kancelláriaminiszternek. Cser-Palkovics András - a Magyar Nemzet szerdai cikke nyomán írt - nyílt levelében arra volt kíváncsi, mi indokolta, hogy pályáztatás nélkül…
jan. 2
16:58
Koncentrálódik az autópiac (Infostart)
A Magyar Gépjármű-importőrök Szövetségének előrejelzése szerint 2008-ban kevesebb új autót értékesítenek, mint 2007-ben.
jan. 2
17:15
Tánczos Gábor nemsokára ismét közöttünk (Infostart)
Január 20-án kiszabadulhat Tánczos Gábor, a körmendi gyermekgyilkosság miatt jogerősen elítélt fiatalember - mondta az InfoRádióban Somos Zoltán ügyvéd.
jan. 2
17:22
Tiszta a levegő! (Alternatív Energia)
Az ország nagyobb városainak levegőminősége a havazás és az enyhe légmozgás miatt ideiglenesen javult, az aktuális szennyezettséget ismét figyelemmel lehet kísérni az interneten. Kovács Máté, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakértője elmondta, hogy szerdán délutánra Budapesten és az ország nagyvárosaiban a legtöbb helyen határ érték alá süllyedt az aprópor-szennyezettség (PM10). Ez a…
jan. 2
17:39
Az SZDSZ cáfolja Tarlóst (Alternatív Energia)
Ez után a városvezetés után legalább ötven évig nem lesz Budapestnek liberális vezetése - jelentette ki Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerdán tartott tájékoztatóján. Az objektív tájékoztatáshoz hozzátartozik az is, hogy ne csak Tarlós úr véleményét ismerjék meg az emberek - nyilatkozta az SZDSZ budapesti elnöke az ellenzéki politikus szavaira reagálva.
jan. 2
17:49
Ismét jár az elővárosi vonatok többsége (Metropol)
Ismét jár az főváros környéki elővárosi vonatok többsége azt követően, hogy a havazás és a fagy okozta váltóállítási problémák miatt számos járat nem közlekedett a nap folyamán.
jan. 2
18:12
Az elővárosi vonatok többsége ismét jár (Alternatív Energia)
Ismét jár az főváros környéki elővárosi vonatok többsége azt követően, hogy a havazás és a fagy okozta váltóállítási problémák miatt számos járat nem közlekedett a nap folyamán - közölte a vasúttársaság szóvivője szerdán. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője korábban azt közölte, hogy pártja azonnali vizsgálatot követel a kormánytól a vasúti közlekedésben szerdán okozott káosz miatt.
jan. 2
19:38
Fidesz: megadóztatják a nyugdíjakat - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Aláírták a MÁV Cargo Zrt. privatizációs szerződését. Az osztrák Rail Cargo Ausztria és a GYSEV Zrt. konzorciuma 102 és fél milliárd forintot fizet a MÁV Cargo részvényeiért, és öt év alatt 43 és fél milliárd forint fejlesztésre vállalt kötelezettséget.
jan. 2
20:53
Százmilliók a Magyar Hírlapnak (Alternatív Energia)
Hatszázmillió forintos tőkeemelést terveznek a Magyar Hírlap kiadójánál – értesült a HVG. A hetilap szerint a 2005-ben Széles Gábor üzletember érdekeltségébe került Magyar Hírlap Kft. törzstőkéje így egymilliárd forintra nő, a pénz pedig Széles családi cégétől, az SGH Vagyonkezelő Kft.-től származik majd, amely a veszteségek miatt 2007-ban már emelt tőkét a kiadónál. Közben egy másik…

Keresés