2008. január 6. vasárnap

jan. 6
6:54
Az Ab idei első ülése (Alternatív Energia)
Hétfőn ül össze először az Alkotmánybíróság (Ab), a testület a hét első két napján tartandó teljes ülésének napirendjén főként népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos beadványok szerepelnek - derül ki a napirendből.
jan. 6
7:58
Polgármestert választanak Beregsurányban (Alternatív Energia)
Időközi polgármester-választást tartanak ma Beregsurányban, ahol lemondott az eddigi önkormányzati vezető. A közel négyszáz szavazásra jogosult helyi lakos két független jelölt, Herka István és Király Györgyné közül választhatja meg a magyar-ukrán határ menti község új polgármesterét.
jan. 6
8:03
Időközi polgármester- és képviselő-választás Karádon (Alternatív Energia)
Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak ma a Somogy megyei Karádon, ahol a 10 tagú képviselő-testület múlt év október 18-án feloszlatta magát. A mintegy 1.700 lakosú településen hozzávetőleg 1.400-an jogosultak szavazásra. Voksaikat reggel 6 és este 19 óra között két szavazókörben adhatják le.
jan. 6
9:57
Piros riasztás az ország nagy részén (Alternatív Energia)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki vasárnap éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére. Az OMSZ honlapján közölt előrejelzés szerint az erős jegesedés és a tartós, intenzív ónos eső miatt Észak- és Közép-Magyarországon, Nyugat- és Közép-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön van érvényben a piros riasztás. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön másodfokú a riasztás,…
jan. 6
10:31
Az ónos eső miatt nagyüzem van a mentőknél - képekkel (Infostart)
Már csak az ország középső és keleti részén van harmadfokú, piros meteorológiai riasztás, a tűzoltók is kevesebb segélykérő telefonhívást kapnak - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap kora délután.
jan. 6
10:48
Interneten beszerezhető anyaggal kábítják el a lányokat a bulikon (Infostart)
Rendszeresen előfordul, hogy fiatal lányok keresik fel a toxikológiát, mert valamilyen kábítószert kevertek az italukba, és nem emlékeznek az előző éjszaka történtekre. Zacher Gábor toxikológus elmondta: szilveszter óta hárman keresték fel a Péterfy Sándor Utcai Kórházat ilyen problémával.
jan. 6
10:55
Ónos eső esik az országban, aki teheti, maradjon otthon (Metropol)
Harmadfokú, piros riasztást adott ki vasárnap éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország nagy részére. Budapesten lassú a közlekedés. Pest megyében még nem kellett egy utat sem, de a jegessé vált utakon nem javasolt a közlekedés. Több vonat késve közlekedik, néhány útvonalon nem járnak a Volán buszok.
jan. 6
11:11
"Gyurcsány Ferenc trónfosztása még jóval arrébb van" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenleg elmozdíthatatlan, még ha gyengült is a pozíciója. Ezt Gazsó L. Ferenc, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Tamás Ervin, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese mondta az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 6
12:44
Ónos eső: lelassult a közlekedés Budapesten, késnek a vonatok - képekkel (Infostart)
Az ónos eső miatt lelassult a közlekedés Budapesten, kisebb fennakadások is előfordulhatnak. Vidéken több helyen nem járnak a helyközi és távolsági buszjáratok, és a Keleti pályaudvaron a váltók jegesedése miatt 30-40 percet késtek a vonatok, a gondok csak délutánra szűntek meg.
jan. 6
13:51
A Fidesz szerint nem újévkor kellett volna megnyitni az energiapiacot (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a január 1-jei időpont nem volt alkalmas a hazai energiapiac megnyitására, amit az is mutat, hogy mind a lakossági, mind a gazdasági szektor számára drasztikusan megemelkedett az áram tarifája - mondta az ellenzéki párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten. Már tavaly nagy biztonsággal lehetett látni, hogy a január 1-jei időpont nem alkalmas az energiaágazat liberalizációjára,…
jan. 6
15:29
Javult az időjárási helyzet az országban (Metropol)
Már csak az ország középső és keleti részén van harmadfokú, piros meteorológiai riasztás, a tűzoltók is kevesebb segélykérő telefonhívást kapnak. Ettől függetlenül fokozott óvatossággal ajánlatos közlekedni az utakon, különösen az esti, éjszakai lehűlésre, jegesedésre való tekintettel.
jan. 6
17:48
Nem lélegezhetünk fel, hétfőn is várható ónos eső (Infostart)
A Kárpát-medence fölött egy hidegfront vonul át, a front előtt még többfelé várható ónos eső, eső, majd éjszakára az ország nagy részén megszűnik a csapadék.
jan. 6
17:50
Újabb szocialista politikus kapott fehérpor-küldeményt (Alternatív Energia)
Újabb szocialista politikus kapott fehér port tartalmazó borítékot - erősítette meg Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője vasárnap. Előző nap adott hírt arról, hogy három szocialista országgyűlési képviselő gyanús port tartalmazó levelet kapott. A távirati iroda úgy tudja, a küldemények egészségre káros anyagot nem tartalmaztak.
jan. 6
17:54
Újabb MSZP-s politikus kapott borítékban fehér port (Infostart)
Újabb szocialista politikus kapott fehér port tartalmazó borítékot - közölte Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője.
jan. 6
18:33
A fogyasztók érdeke és uniós kötelezettség az árampiac megnyitása (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a január 1-jei időpont nem volt alkalmas a hazai energiapiac megnyitására, amit az is mutat, hogy mind a lakossági, mind a gazdasági szektor számára drasztikusan megemelkedett az áram tarifája - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten. Budai Bernadett kormányszóvivő erre úgy reagált, a kormány azért döntött az árampiac megnyitása mellett, mert ez…
jan. 6
18:42
Kormányzati negyed - lesz, vagy mégsem? (Infostart)
A Népszabadság szerint a kormányzati negyed megépítésére és üzemeltetésére kiírt pályázat eredménytelenül zárul a január 16-i határidőre, a kabinet ugyanis 2010-re akarja halasztani a projektet. A kormányszóvivő szerint viszont minden a terv szerint halad, a kabinet a jövő héten megvizsgálja az egyetlen érvényben lévő pályázatot.
jan. 6
21:20
A korábbinál veszélyesebb az idei influenzavírus (Infostart)
Az idei influenzavírus nemcsak a gyermekekre és az idősekre veszélyes, hanem minden korosztályra. Járvány egyelőre nem alakult ki - mondta az InfoRádióban az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Keresés