2008. január 13. vasárnap

jan. 13
11:45
Az egészségbiztosítás, a versenyképesség és az adórendszer van napirenden (Alternatív Energia)
Az egészségbiztosítási törvény, a versenyképesség illetve az adórendszer átalakításának kérdései vannak napirenden az MSZP egri elnökségi ülésének második napján, vasárnap.
jan. 13
11:51
A Fidesz a kormányzati negyed szerződéseinek nyilvánosságra hozását követeli (Alternatív Energia)
A Fidesz a kormányzati negyed szerződéseinek nyilvánosságra hozását követeli, hogy pontosan tudni lehessen: a kormány mennyi pénzt "pocsékolt el" erre a projektre - mondta a párt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten.
jan. 13
12:12
A kormányzati negyed szerződéseinek nyilvánosságra hozását követeli a Fidesz (Infostart)
A kormányzati negyed szerződéseinek nyilvánosságra hozását követeli a Fidesz. Balsai István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: pontosan tudni szeretnék, mennyit költött a kormány a beruházásra.
jan. 13
12:14
Sólyom László a kárpátaljai magyar oktatás gondjairól tájékozódott (Infostart)
Elsősorban az ukrán felvételi rendszerrel összefüggő problémákról tárgyalt kárpátaljai magyar vezetőkkel Beregszászon Sólyom László köztársasági elnök.
jan. 13
12:44
Bőhm: A pártok konszenzusa nélkül nem fejlődhet az ország (Infostart)
A legfontosabb ügyek kiválasztása és a szembenálló pártok konszenzusa nélkül nem lehetséges az ország fejlődése - mondta az InfoRádióban az SZDSZ fővárosi közgyűlésének tagja. Bőhm András volt fővárosi frakcióvezető az Aréna című műsorban úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy a politikai szekértáborok legyenek bátrak, és térjenek észre.
jan. 13
13:13
SZDSZ: térjenek észhez a politikai pártok! (Alternatív Energia)
A legfontosabb ügyek kiválasztása és a szembenálló pártok konszenzusa nélkül nem lehetséges az ország fejlődése - mondta az InfoRádióban az SZDSZ fővárosi közgyűlésének tagja. Bőhm András volt fővárosi frakcióvezető az Aréna című műsorban úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy a politikai szekértáborok legyenek bátrak, és térjenek észre.
jan. 13
13:47
Nem ismerik el a magyar főiskolát Ukrajnában (Alternatív Energia)
A beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola nem kap semmi támogatást az ukrán államtól, ugyanakkor döntő szerepe van abban, hogy a magyarság megmaradjon Kárpátalján - közölte Sólyom László magyar köztársasági elnök, miután vasárnap elsősorban a magyar oktatás kérdéseiről tárgyalt Beregszászon a kárpátaljai magyar vezetőkkel.
jan. 13
14:39
Gyurcsány: 2008 a nyugodt építkezés éve lesz (Infostart)
Az idei évben az MSZP politikájának fő iránya nem változik, a hangsúlyok módosulnak, 2008-ban a nyugodt építkezés programját valósítjuk meg - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a párt elnökségének kétnapos ülése után Egerben.
jan. 13
14:44
Tizenkét határsértőt fogtak el Barabásnál (Infostart)
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tizenkét határsértőt fogtak el a hét végén - közölte a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője.
jan. 13
15:31
Gyurcsány: az idei cél, hogy növekedjen a hétköznapi élet biztonsága (Alternatív Energia)
Az idei évben az MSZP politikájának fő iránya nem változik, a hangsúlyok módosulnak, 2008-ban a nyugodt építkezés programját valósítjuk meg - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a párt elnökségének kétnapos ülése után Egerben vasárnap sajtótájékoztatón. Az idei cél, hogy növekedjen a hétköznapi élet biztonsága és segítsék a polgári modernizációt - mondta.
jan. 13
15:33
Szijjártó: Gyurcsány elveszítette józan ítélőképességét (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc és az MSZP elnöksége elveszítette józan ítélőképességét - jelentette ki Szijjártó Péter. A fidesz szóvivője közleményében azt írta: a kormányzati alkalmatlanság és hazugságok miatt Magyarország egyre mélyebb szociális válságban vergődik, az emberek egyre nehezebben élnek, egyre több család kerül abba a helyzetbe, hogy a hónap végén bevételeik nem fedezik kiadásaikat.
jan. 13
15:36
Gyurcsány: nem változott a frakció álláspontja (Alternatív Energia)
Országos pártértekezletet hív össze tavaszra az MSZP annak érdekében, hogy elemezzék, értékeljék a kormány és a baloldali közélet állapotát, valamint javaslatokat fogalmazzanak meg a következő két évre. Ezt Gyurcsány Ferenc jelentette be az MSZP elnökségének kétnapos egri ülése után vasárnap sajtótájékoztatón.
jan. 13
15:38
Gyurcsány nem ismeri a Tóth Józseffel kapcsolatos ügyet (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem ismeri a Tóth József szocialista politikussal kapcsolatos ügyet, de tájékozódni fog. A miniszterelnök erről kérdésre válaszolva beszélt az MSZP elnökségének kétnapos egri ülését követő sajtótájékoztatón vasárnap.
jan. 13
16:59
Juscsenko ígérete Sólyomnak (Alternatív Energia)
A magyar kisebbséget érintő oktatási kérdések álltak Sólyom László egynapos vasárnapi kárpátaljai látogatásának homlokterében, Viktor Juscsenko ukrán államfő pedig ígéretet tett a magyar köztársasági elnöknek a magyar diákok, tanárok, illetve oktatási intézmények számára hátrányos problémák orvoslására.
jan. 13
18:10
Szili: a kitelepítés népcsoportok kollektív büntetése volt (Alternatív Energia)
A kitelepítés népcsoportok kollektív büntetése volt, amely az érintett népcsoportok kollektív szenvedés-történetéhez vezetett - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke vasárnap a Veszprém megyei Bánd községben, a település német nemzetisége kitelepítésének 60. évfordulóján.
jan. 13
18:22
Szili: Érdemes lenne elkészíteni a hungarikumok jogi szabályozását (Infostart)
A homogén nemzetállam eszméje miatt kellett szenvedniük a kitelepített népcsoportoknak a 20. században - erről az Országgyulés elnöke beszélt a Veszprém megyei Bánd községben, a település német nemzetisége kitelepítésének 60. évfordulóján.
jan. 13
19:43
Gyurcsány: Nem változik idén az MSZP politikájának fő iránya - a nap hírei (Infostart)
Elsősorban a magyar kisebbséget érintő oktatási kérdésekről tárgyalt kárpátalján az államfő. A kormányfő szerint idén sem változik az MSZP politikájának fő irányvonala. Az amerikai elnök szerint a világ országai közül továbbra is Irán támogatja leginkább a terrorizmust. A nap legfontosabb hírei 2008. január 13-án, vasárnap.
jan. 13
20:25
"A katolikus egyház gátol minden civil reformot Olaszországban" (Alternatív Energia)
Mintegy száz homoszexuális tüntetett vasárnap egy téren a Vatikán előtt, hogy megemlékezzen Alfredo Ormando szicíliai meleg író halálának tizedik évfordulójáról. Ormando 1988. január 13-án gyújtotta fel magát a vatikáni Szent Péter téren, így akart tiltakozni a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése ellen. Az író tíz nappal később belehalt súlyos égési sérüléseibe.
jan. 13
20:57
Megalakulna a fiatalkorúak ügyészsége (Alternatív Energia)
Jelenleg semmilyen lehetőség nincs a 14 év alatti bűnelkövetők felelősségre vonására, de az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban szakértői csoport azon dolgozik, hogy létrejöjjön a fiatalkorúak önálló büntető igazságszolgáltatási rendszere - mondta el Gönczöl Katalin kriminológus, a munkacsoport tagja vasárnap este. Mint ismert, csütörtökön egy 12 éves romániai kisfiú megkéselt egy 15 éves…
jan. 13
21:03
Továbbra is jelentős a Fidesz fölénye (Alternatív Energia)
Az elmúlt negyedévben nem történtek változások a pártok támogatottságában. A Marketing Centrum január eleji felmérésének eredményei minden párt esetében egy százalékon belül ugyanazt mutatják, mint amit tavaly októberi felmérés is mutatatott: azaz továbbra is jelentős a Fidesz fölénye, és nagy valószínűséggel a "most vasárnapi" választáson is négy párt jutna be a parlamentbe.

Keresés