2008. január 21. hétfő

jan. 21
4:28
A korábban "baráti" katolikus egyház mára kivívta a szélsőjobb haragját (Alternatív Energia)
A XXI. század csendőrsége lesz a Magyar Gárda - mondta a szervezetet alapító Jobbik alelnöke keszthelyi irodaavatójukon. Szegedi Csanád cigánybűnözésről és a "közel-keletiek" gazdasági térnyeréséről beszélt, miközben a helyi gárdakapitány arról: szervezetük nem antiszemita és nem rasszista. Kapott a Jobbiktól a katolikus egyház is, amely tavaly még megáldotta a gárda zászlaját, ezúttal viszont…
jan. 21
4:32
Bizonytalan az új SZDSZ-székház sorsa (Alternatív Energia)
Egyelőre nincs hivatalos döntés arról, mikor, és egyáltalán elköltözik-e egyáltalán Gizella utcai székházából az SZDSZ - tudta meg lapunk. Párton belül ellentétes információk látnak napvilágot: van aki szerint lemondtak a beruházásról, mások úgy tudják, már nyárra beköltözhetnek az új helyre. Kóka János pártelnök az EP-választásokra ígért új központot a szabad demokratáknak. Az MSZP ezzel szemben…
jan. 21
4:39
Nem államtitok, ki lövethet le utasszállító gépet, de csak a Népszava olvasói tudhatják meg (Alternatív Energia)
Államtitok, ki lövethet le repülőgépet Magyarországon – írtuk meg augusztusban. Lapunk az adatvédelmi biztoshoz fordult, hogy kiderülhessen, ki az, aki emberéletek százai, ezrei fölött is dönthet egy kritikus pillanatban. A válasz több, mint négy hónap után érkezett meg, de túlzás lenne azt állítani, hogy sokkal tisztábban látunk. A nyilvánosság továbbra is korlátozott maradt.
jan. 21
4:55
Nem vész el, csak "jön-megy" a 30 millliárd (Alternatív Energia)
Uniós forrásokból mintegy 45 milliárd forint jut a következő három évben az iskolák informatikai fejlesztésére. Többek között a tantermek számítógépes felszerelésére és a tanárok kedvezményes laptopvásárlására jut az összegből. Eközben a Fidesz alelnöke, egykori oktatási minisztere azért aggódik, hogy elveszi a pénzt és a lehetőséget a tanulni vágyó fiataloktól a kormány. Pokorni Zoltán szerint a…
jan. 21
5:01
Önkormányzati rendőrség alakul Budapesten? (Alternatív Energia)
Ismét a városőrség létrehozásáért lobbiznak a kormánynál szocialista politikusok, polgármesterek. A szervezet ugyan a jelenlegi közterület-felügyelet bázisán jönne létre, s több jogosítványa is lenne, az önkormányzati rendőrök mégse lennének seriffek, fegyvert sem viselnének. Viszont idejük nagy részét a közrend védelmében közterületen töltenék, amire a rendőrségnek alig van embere.
jan. 21
6:03
Aki későn ébredt, az adóhivatallal nézhet szembe (Infostart)
Elfogytak az új típusú számlatömbök a nyomtatványboltokban - értesült az InfoRádió. A tömböket gyártó Pátria Nyomda Zrt. szerint négyhavi készlettel vágtak neki 2008-nak, ám az másfél hét alatt elfogytak. Adószakértők szerint egy éve lehet tudni, hogy új szabályozás lesz idén januártól, így több számlatömböt kell lecserélni.
jan. 21
6:51
Megzavarta a BKV-jegypénztárosokat a 31 napos hónap (Infostart)
Egyelőre maguk a BKV-jegypénztárosok sincsenek teljesen tisztában az új havibérlet érvényességével, ahány ablak, annyiféle információt adnak az utasoknak. A zavart a 31 napos hónapok okozzák.
jan. 21
6:53
Az év üzlete lehet a szabálytalankodók utáni hajsza (Infostart)
A sebességmérés, a piroson, a záróvonalon áthajtók és a tiltott helyen várakozók fotózása lehet az év üzlete.
jan. 21
6:56
Tarlós: "Ez végképp elfogadhatatlan" (Infostart)
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint mielőbb vissza kell állítani a demokráciát Budapesten, ahol a Fővárosi Közgyűlés tagjai elől a legalapvetőbb önkormányzati információkat is elzárják.
jan. 21
7:11
Multiszéfeket vásárol a Magyar Posta (Alternatív Energia)
A Magyar Posta Zrt. nettó 151,2 millió forintért 175 darab multiszéfet vásárol a kiskőrösi székhelyű Protocon Kft.-től, a megbízás további 700 darab vásárlására opciót is magába foglal. A Közbeszerzési Értesítő szerint a társaság által kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson részt vett a nyertes mellett a péceli székhelyű H-Safes Zrt. is, nettó 217,9 millió forintos ajánlatával.
jan. 21
7:17
Magasvasút kellene Budapestre (Alternatív Energia)
A Magyar főváros belsejébe ékelődött vasúti hálózat - megfelelő korszerűsítés után kiválóan alkalmas lenne egy, a német S-Bahnhoz hasonló közösségi közlekedési hálózat kialakítására - írta a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 21
8:16
Magasvasút kellene Budapestre (Metropol)
A Magyar főváros belsejébe ékelődött vasúti hálózat – megfelelő korszerűsítés után kiválóan alkalmas lenne egy, a német S-Bahnhoz hasonló közösségi közlekedési hálózat kialakítására – írta a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 21
9:21
Eltörölné az MDF a parkolódíjat Hatvanban (Alternatív Energia)
A hatvani parkolódíj eltörléséért kezdeményez népszavazást az MDF helyi szervezete; a 2900 támogató aláírást tartalmazó íveket már át is adták a település jegyzőjének - olvasható a Heves Megyei Hírlap hétfői számában. A helyi rendelet szerint a választópolgárok 10 százaléka kezdeményezhet referendumot: ha 1760 aláírást hitelesítenek az önkormányzatnak napirendre kell tűznie a kérdést.
jan. 21
9:28
Tárgyalássorozatot kezd Gyurcsány Ferenc (Infostart)
A többi között a fenntartható gazdaságpolitikáról, az államháztartási és az adóreformról egyeztet a kormányfő a 2006-os parlamenti választások másnapján megjelent kiáltványt aláíró szervezetek vezetőivel.
jan. 21
9:54
Apát és fiát gázolták el a zebrán Budapesten (Metropol)
Egy 57 éves férfit és 11 éves fiát gázolta el egy személyautó Budapesten, a XXII. kerületben hétfőn – közölte a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 21
10:33
Most mindent megtudhat Hunyadi Mátyásról és koráról (Infostart)
Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulójára hirdette meg a Reneszánsz Évet 2008-ra az Oktatási és Kulturális Minisztérium. A programsorozat megnyitója hétfő este lesz a Néprajzi Múzeumban, a Reneszánsz Év 2009 január 22-én zárul majd.
jan. 21
11:10
Fideszes kérdés a miniszterekhez a kormányzati tanulmányok kapcsán (Alternatív Energia)
A Fidesz tudni szeretné, mekkora összeget fordítottak a minisztériumok az elmúlt öt évben külső személyektől, szervezetektől megrendelt tanulmányokra. Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője - hétvégi bejelentésének megfelelően - hétfőn írásbeli kérdéssel fordult a miniszterekhez.
jan. 21
11:16
Felmentését kérte Gyurcsány kabinetfőnöke (Infostart)
Családi okok miatt felmentését kérte a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán - közölte a Kormányszóvivői Iroda. Gyurcsány Ferenc a kérést elfogadta.
jan. 21
11:49
Vége a téli tavasznak, jön a hó (Infostart)
Vége a tavaszias, enyhe időnek, keddtől újra jön a hideg - mondta el az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos szerint szerdán havazás is lehet, a hétvégén viszont ismét melegebb lesz.
jan. 21
12:05
Bliccelésre kényszerít a BKV? (Infostart)
Megbukott a drágább éjszakai BKV-jegy a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint. A jegyet ugyanis sehol sem lehet kapni. Vitézy Dávid, a szervezet szóvivője elmondta, hogy bár eddig még senkit sem bírságoltak meg ezért, de az utasok bliccelésre kényszerülnek.
jan. 21
13:00
Zavarják a 4-es metró építését a Baross téri aluljáró pavilonjai (Alternatív Energia)
Demszky Gábor főpolgármester az önkormányzat érdekeivel ellentétesnek tartva felfüggesztette a végrehajtását annak a szakbizottsági döntésnek, amellyel a MAHÍR Zrt. 15, Baross téri aluljáróban lévő pavilonjának működési engedélyét 2010 végéig meghosszabbították - tudta meg az MTI hétfőn városházi forrásokból.
jan. 21
13:05
A Fidesz a visszavonást követeli (Alternatív Energia)
A Fidesz azt követeli a kormánytól, vonja vissza azt az FVM-rendeletet, amely bérleti joghoz kapcsolódó támogatási jogosultságot biztosít örök időre a termőföld bérlőinek - mondta a párt agrárpolitikusa hétfőn, Budapesten.
jan. 21
13:16
Felmentését kérte Gál J. Zoltán államtitkár (Alternatív Energia)
Felmentését kérte Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, a miniszterelnök kabinetfőnöke, január 31-ei hatállyal, családi okból. A miniszterelnök a kérést elfogadta. Ezt a Kormányszóvivői Iroda közölte hétfőn az MTI-vel.
jan. 21
13:21
Nem lesz szent a Magyar Gárda zászlója (Alternatív Energia)
Az SZDSZ üdvözli a veszprémi érsek döntését, melynek értelmében az egyházi vezető nem engedélyezte a Magyar Gárda zászlójának megszentelését - jelentette be Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese hétfőn.
jan. 21
13:48
Fidesz: "ez tragédiához vezet" (Infostart)
Az Alkotmánybírósághoz fordul a földbérleti jogról rendelkező minisztériumi rendelet egyik passzusa miatt a Fidesz, mert álláspontja szerint az sérti a tulajdonjogot és a verseny szabadságát.
jan. 21
13:53
Olaszliszka: három vádlott közül kettő semmiről nem tud (Infostart)
Az olaszliszkai per eddig meghallgatott három vádlottja közül mindössze egy ismerte el, hogy részt vett az áldozat meggyilkolásában. Az ügyben nyolc embert, köztük egy nőt és két fiatalkorú férfit vádolnak különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel.
jan. 21
14:26
Az ASZSZ egyetért a Kapos Volán dolgozóinak bérkövetelésével (Alternatív Energia)
Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) egyetért a Közúti Közlekedési Szakszervezet, Kapos Volán Alapszervezete bérkövetelésével, és támogatásáról biztosítja a munkavállalókat - közölte az ASZSZ hétfőn.
jan. 21
14:32
Pénteken temetik Varga János Széchenyi-díjas történészt (Alternatív Energia)
Varga János Széchenyi-díjas történészt, az MTA rendes tagját, a Magyar Országos Levéltár nyugalmazott főigazgatóját, címzetes egyetemi tanárt pénteken 14 órakor helyezik végső nyugovóra Budapesten, az Óbudai temetőben - tudatta hétfőn közleményben a Magyar Tudományos Akadémia az MTI-vel. Az életének 81. évében január 10-én elhunyt tudóst az MTA saját halottjának tekinti.
jan. 21
14:34
Rendőrök, akik saját kollégáikra veszélyesek (Alternatív Energia)
Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint az ügyészségnek lépnie kell a bíróság előtt álló rendőrök ügyében. Takács Albert hétfőn Budapesten azt mondta: azokat kell felelősségre vonni, akik a 2006. őszi túlkapásokat elkövették, mert ezek a rendőrök saját kollégáikra is veszélyesek.
jan. 21
14:46
Vonat ütközött személygépkocsival Csikóstöttösnél (Metropol)
Egy ember meghalt, amikor vonat ütközött személygépkocsival a Tolna megyei Csikóstöttös vasúti átkelőjében hétfő délelőtt. A vonatközlekedés egyelőre szünetel az érintett szakaszon.
jan. 21
14:47
MDF: Tarlóst meneszteni kell, mert a kádári értékek mellett kampányol (Infostart)
A Magyar Demokrata Fórum arra kéri a Fideszt, hogy hívja vissza Tarlós Istvánt népszavazási kampányának éléről, mert a politikus a valódi konzervatív értékek ellen kampányol - mondta Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője.
jan. 21
14:48
Elhagyhatta az intenzív osztályt a Téten meglőtt rendőr (Alternatív Energia)
Kikerült az intenzív osztályról hétfőn a múlt hét péntekén a Győr megyei Téten hasba lőtt rendőr; a körzeti megbízottat az általános sebészetre szállították át a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban - mondta Oláh Attila osztályvezető főorvos, orvos igazgató. Tájékoztatása szerint a rendőr állapota kielégítő.
jan. 21
14:58
Betegszállítás: három hónap múlva minden jobb lesz (Infostart)
Megszületett a döntés a betegszállítói kapacitásnövelésről, ez azonban nem jelenti azt, hogy azonnal több jármű viszi majd a pácienseket azokban a megyékben, ahol feszítetten dolgoznak a szállítók. A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete korábban főként Békés és Vas megyében kért sürgős intézkedést. Az egészségügyi tárca a két megyében 17 új járműre köt szerződést, de több betegszállító a…
jan. 21
15:02
Kikerült az intenzív osztályról a pénteken meglőtt rendőr (Metropol)
Kikerült az intenzív osztályról hétfőn a múlt hét péntekén a Győr megyei Téten hasba lőtt rendőr; a körzeti megbízottat az általános sebészetre szállították át a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A rendőr állapota kielégítő.
jan. 21
15:03
Használt buszokat vásárolhat a BKV (Infostart)
Támogatja a főpolgármesteri kabinet, hogy 70-75 darab használt autóbuszt vásároljon a BKV.
jan. 21
15:04
Tarlós távozását követeli az MDF (Alternatív Energia)
A Magyar Demokrata Fórum arra kéri a Fideszt, hogy hívja vissza Tarlós Istvánt népszavazási kampányának éléről, mert a politikus a valódi konzervatív értékek ellen kampányol - mondta Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten.
jan. 21
15:05
Másfél-két hét alatt hat az influenza elleni oltás (Infostart)
A járvány ellenére még érdemes influenza elleni oltást kérni, bár az csak 10-14 nap elmúltával hat. Az egészséges embereknek általában - lázcsillapítón kívül - nincs szükségük gyógyszerre vagy antibiotikumokra, a legtöbben maguktól is meggyógyulnak - mondta az InfoRádió által megkérdezett infektológus. Szalka András kiemelte: a lakosság 15-20 százalékának komolyan oda kell figyelnie, hogy kivédje…
jan. 21
16:04
Szabó Máté: az NBH túllépte feladat- és hatáskörét (Alternatív Energia)
Nem a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH), hanem a bíróságok és a szabálysértési atóságok feladata a demonstrációkon résztvevők által tanúsított magatartás megítélése - közölte az állampolgári jogok országgyűlési biztosa közleményében hétfőn.
jan. 21
16:25
Lakner: Gál J. Zoltántól Gyurcsány vált meg (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett politológus szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő kezdeményezte Gál J. Zoltán kabinetfőnök távozását. Lakner Zoltán úgy véli: a miniszterelnök azért dönthetett így, mert az utóbbi években sok kritika érte őt és a kormányzati kommunikációt.
jan. 21
16:41
Gyurcsány: "Zoli vissza fog jönni" (Infostart)
"Kabinetfőnököm február 1-jétől távozik posztjáról. Zolihoz nagyon régi, mély barátság és hozzáteszem politikai szövetség fűz. Egyik sem változik" - írta blogjában a miniszterelnök Gál J. Zoltán távozásával összefüggésben.
jan. 21
16:48
Kisfia miatt kérte felmentését Gál J. Zoltán (Alternatív Energia)
"Zolihoz nagyon régi, mély barátság és hozzáteszem, politikai szövetség fűz. Egyik sem változik" - írta a miniszterelnök internetes blogjában Gál J. Zoltán kabinetfőnök távozásával összefüggésben hétfőn.
jan. 21
17:10
Kisebb árhullám a folyók észak-magyarországi szakaszán (Alternatív Energia)
A melegebbre fordult idő okozta hóolvadás és az utóbbi napok esőzése miatt kisebb árhullám vonul le a folyók észak-magyarországi szakaszán, árvízvédelmi készültséget ugyanakkor nem kellett elrendelni -tudtatta Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője hétfőn.
jan. 21
17:12
Lomnici: a társadalom átpolitizáltsága érinti az igazságszolgáltatást is (Alternatív Energia)
A társadalom átpolitizáltsága egyre erőteljesebb és ez nem hagyja érintetlenül a bíróságok, az ügyészségek, az ügyvédi kar, a rendőrség, de az igazságügyi szakértők munkáját sem - mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke a veszprémi jogásznapi fórumot követő sajtótájékoztatón, hétfőn Veszprémben.
jan. 21
17:15
A főváros vezetése támogatja, hogy a BKV használt buszokat vegyen (Alternatív Energia)
Támogatta a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn annak a BKV-kezdeményezésnek a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztését, amelynek alapján a cég a 2-es metró járműbeszerzéséhez tavaly kapott, de még el nem költött többlettámogatását használt buszok vásárlására fordíthatja - közölte Nyáry Krisztián hétfőn.
jan. 21
17:18
Megfelelő jelölteket keres az SZDSZ (Infostart)
Az SZDSZ új képviseleti rendszert vezet be, annak érdekében, hogy a 2009-es európai parlamenti és a 2010-es országgyűlési, valamint önkormányzati választásokig sikerüljön megtalálni a megfelelő jelöltjeit - jelentette be a párt elnöke Szekszárdon.
jan. 21
17:29
Képriport: kommandósok csaptak le az emberrabló kínaiakra (Infostart)
Mintegy ötven órát tartották fogva azt a kínai állampolgárságú férfit, akit még a múlt héten raboltak el a XVI. kerületben. Az elkövetők 300 ezer euró váltásdíjat követeltek a férfi családjától. A rendőrség egy szervezett bűnözői csoport tagjait fogta el, öt férfit és egy nőt. A csoport vezetőjét is letartóztatták. Azt még vizsgálják a nyomozók, hogy milyen más bűncselekményt követtek el a…
jan. 21
17:31
Fegyelmi a Fővárosi Főügyészség szóvivője ellen; felfüggesztették (Alternatív Energia)
Fegyelmi eljárás indult a Fővárosi Főügyészség szóvivője ellen, akit egyben szóvivői beosztásából is felfüggesztettek hétfőn; Varga Gergely az Index internetes portál által a napokban nyilvánosságra hozott hangfelvétel tanúsága szerint egy tavaly szeptemberi, a rendőrök ellen folyó büntetőügy tárgyalása kapcsán azt állította: tudja, kik a valódi elkövetők, de nem ők ülnek a vádlottak padján.
jan. 21
17:35
"Bence György pótolhatatlan " (Infostart)
Emléktáblát avatnak a 2006. október végén elhunyt Bence György filozófus tiszteletére a XIII. kerületben. A filozófus, aki a rendszerváltás előtt a rendszerkritikus ellenzék meghatározó alakja volt, politikai kommentátorként végig megőrizte függetlenségét. Ezt hiányolnunk kell - közölte Betlen János, a Bence György alapította Metazin magazin szerkesztője, a Magyar Televízió munkatársa, aki az…
jan. 21
17:51
Pótkészletből biztosítják az influenza elleni védőoltást (Infostart)
A központi raktárban lévő összes, 1,3 millió influenza elleni ingyenes védőoltást kiszállították a háziorvosoknak - értesült az InfoRádió. A dunántúli rendelőkben elfogyott az oltóanyag, ezért az Országos Tisztiorvosi Hivatal a pótkészletekből biztosítja az igény szerinti mennyiséget.
jan. 21
18:00
Véget ért az olaszliszkai per első napja (Alternatív Energia)
Hétfőn délelőtt az első-, másod- és harmadrendű vádlottat, hétfőn délután pedig a negyed- és ötödrendű vádlottat hallgatták meg az olaszliszkai emberölés büntetőperének első napján a Borsod megyei bíróságon hétfőn; a tárgyalás az ötödrendű vádlott kihallgatásával ért véget, a további három vádlottat szerdán hallgatja meg a bíróság.

Keresés